❤ Grattis Pappa ❤

Grattis på din dag älskade Pappa 
Saknar dig obeskrivligt mycket.
 


Var en som frågade idag om det känns att det är (snart) 9 år sedan du gick bort, och jag kan ärligt talat säga att det känns fortfarande som att det var igår. Det gör fortfarande lika ont, jag saknar dig minst lika mycket då som nu, och tycker inte det blivit lättare med åren. Däremot kanske jag lärt mig att hantera det på ett annat sätt - att inte bli gråtfärdig så fort någon frågar efter min pappa, eller börjar berätta egna historier om sina pappor. Och det finns (många) stunder, då det är otroligt jobbigt och man önskar allt var annorlunda. Och två dagar under året, då jag tänker på min pappa extra mycket, även om han finns i mina tankar varje dag.  
 
 



Glossybox - Februari

Snygg box denna månaden, och nu känns det nästan lite sorgligt att detta är min sista box. Insåg precis att jag fått en box varje månad i ett år nu, började i mars förra året. Så verkligen exakt en box i månaden ;)
 
Det var en hyfsad box denna månaden, lite därför de känns sorgligt att sluta men samtidigt har jag ju fortfarande kvar en del grejer jag aldrig testat. Giller verkligen att man fick en läkerol ask med senaste smaken, som var väldigt god! ;)

Läkerol påminner mig så mycket om min moster. Som tyvärr ingen i släkten verkar ha kontakt med längre (komplicerat) men jag tror hon bor kvar nere i Helsingborg. (Åh älskade Helsingborg, en favoritstad!) Och nu när jag fick läkerol så fick jag sån lust att leta reda på henne och träffa henne! När jag var liten brukade hon ge mig massor av olika saker, b.la. väskor och smink. Världens bästa moster! Hon hade alltid läkerol, därför det påminner så mycket om henne och hon brukade alltid lära mig massa nya kortspel och hur man blandar en kortlek ;) Jag saknar dig kära moster! 

Så ja, jag gillade läkerol asken och även ögonskuggan från the body shop! Gillar body shop men har testat alldeles för få grejer från dom, så ska bli kul med ögonskuggan!
 

Innehåll:

Karmameju - Natural konjac sponge

The body shopBaked-to-last eyeshadow

AnatomicalsPuffy the eyebag slayer wake up under eye patches

Hot make upNail polish "Passion"

Nougat londonSparkling body shimmer

LäkerolRaspberry lemongrass




Onsdag 19:e februari

Var i skolan imorse, som vanligt en mycket intressant föreläsning med många bra diskutioner och saker att fundera på. Känns alltid som vi lär oss något nytt. 
 
Fick skjuts både dit och hem idag eftersom Joel är ledig och det var så slaskigt väder, snön har ju kommit tillbaka under natten. Verkar försvinna snabbt igen dock, skönt de. Efter en lunch tillsammans hemma blev det ett pass på gymmet för mig, körde bara kondition idag, ett kort men intensivt pass med mycket intervaller.
 
Sedan var vi och handla lite små grejer på Hemköp och efter de kom Anna förbi en sväng. Hon har ju inte varit här innan så vi tyckte de var dags att ta oss i kragen och se till att hon fick se hur vi bor också :P Vi har försökt styra upp de i några veckor nu men alltid dykt upp något, men idag så kom hon förbi några timmar och kollade lite OS och åt godis ;) 
 
Så stolt över Nala, man märker verkligen att hon börjat vänja sig vid att ha gäster mer hemma nu. Och Anna som hon aldrig träffat innan blev hon vän med väldigt fort. På de få timmarna hann de bli vänner och mysa i soffan, blev även en puss från Nala ;) så jag är otroligt stolt över min lilla älskling! 
 





Upp och ner

Läste en väldigt klokt citat eller vad man ska kalla de - "träningen går upp och ner för alla precis som livet."

Det har som fastnat på minnet och kom fram idag när jag själv kände att jag inte riktigt hade motivationen för att ta mig till gymmet, längtar så tills jag kan köpa en cykel igen för det är just att promenera till gymmet som känns lite tungt just nu.. Känns som det tar 20 min att gå dit men bara 5 min när man går hem. Så när pengarna trillar in på kontot blir en cykel första prio ;) (efter räkningar och andra tråkigheter såklart!)

I alla fall, eftersom motivationen för gymmet idag var låg så fick det istället bli en promenad i solen. Jag älskar verkligen sol och värme!! Och längtar väldigt mycket till vår och sommar. Skönt att snön har smält bort nu, hoppas på tidigt vår väder med mycket sol!!
 
Blev sovmorgon idag också eftersom skolan har studiedag, väldigt skönt att bara ta de lugnt hela dagen. Är ju lite seg såhär efter helgen ändå. Nu ska jag se till att få i mig lite sen lunch och sedan får det nog bli ett varmt bad och lite mini spa med ansiktsmask och annat kul!
 
 



Helg besök


Helgen har gått riktigt fort! Svärisarna kom hit i fredags, fick en stor korg fylld med godis av dom :D så söta! Sedan tittade vi på OS och pratade tills Joel kom hem från jobbet, då åkte vi ner till stan och åt på Storan. Vi hade nog lite för höga förväntningar av allt vi hört, men mätta och nöjd var vi när vi gick därifrån. Fick även ta med oss rosorna som stått på vårat bord och så fick vi en påse med choklad praliner med oss hem. Väl hemma drog vi fram luftmadrassen och bäddade, gjorde oss i ordning för sängen och så la vi oss efter någon timme. Lyckad fredag, bästa alla hjärtans dag hittills ;) När Joel kom hem fick jag ju även en bukett röda rosor och choklad ask, mamma hade även gett mig presenter och godis så gissa om jag kände mig älskad och om tyckt ;) 

Lördagen åt vi frukost och såg när Sverige fick sitt första guld i OS, så jäkla bra av damlaget!! Blev en åktur i bilen för att svärisarna ville se våran nya bil ;) så vi åkte till Ica maxi och handla inför lunch och middag. Vi lyxade till de rejält och åt revben och potatissallad när vi kom hem. Till middag lagade Joel oxfilé och potatisklyftor med sallad och kallsås, så himla gott! Sedan myste vi resten av lördagen hemma framför tvn och såg OS och lite av melodifestivalen.

Idag blev de frukost mys igen samtidigt som vi såg när herrlaget tog guld i OS! Härligt att svärisarna hann se de innan de åkte. Vi har precis kramats hejdå och det känns lite tomt här hemma nu, vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Vi tycker helgen gick för fort ^^ längtar tills vi ses igen till påsk! 

Har blivit mycket fika och godis här under helgen och vi har så himla mycket kvar också.. Så är någon sötsugen så passa på att kom förbi på besök i veckan ;) Är så nöjd över att det gått bra med Nala också, de har ju träffats en gång tidigare men nu är de riktiga kompisar Nala och svärisarna ;) skulle va kul om vi kan ta med henne upp till Kiruna någon gång.






Alla hjärtans dag

Dagen började inte sådär jätte bra, har sovit dåligt inatt och mådde inte såbra imorse.. Så blev ingen skola för mig idag, utan var hemma och vilade och framför allt sov jag några timmar. Mår bättre nu men har en envis värk som vägrar ge med sig :P Men nu har jag vilat upp mig så jag orkar med kvällen.

Väntar just nu på att svärisarna ska trilla in genom dörren, de är påväg hit med bil från Sthlm där de varit på konferens. Dom är här hos oss över helgen och hälsar på, ska bli väldigt roligt! Och eftersom det är alla hjärtans dag, plus att dom kommer och Joel slutar sent så beslöt vi oss för att gå ut och äta ikväll :) Vi har bokat bord på Storan, tror det kommer bli en riktigt trevlig kväll! :) Hoppas ni också får en trevlig alla hjärtans dag kväll/middag och att ni hyllar dom ni älskar lite extra idag ;) ...oavsett om det är en partner, bästa vän, husdjur, syskon eller ja varför inte föräldrar även om de har en egen dag sen också ;)
 
 
 



Satay kyckling

Som lovat kommer här recept på senaste kyckling wokat med nudlar som vi testade i veckan. Väldigt gott!!
Förutom de som står i receptet så hade vi i en paprika också :)

Receptet kommer från Ica maxi, ibland hittar man spännande recept där ;)





Bacon och broccoli paj

Vi har bestämt oss för att testa på lite nya recept och maträtter här hemma. Ska lägga upp ett recept från härom dan också senare, då gjorde vi en ny variation av wokat. Vi äter ofta wokat här hemma, med nudlar och kyckling. Det är verkligen något vi gillar, och hade inte Joel varit lite känslig mot kyckling (allergi) så hade vi nog ätit kyckling flera dagar i veckan. Just kyckling rätter är nog lite favoriter för mig. Men det är ju bra att man varierar också, då tröttnar man inte lika fort. ;)
 
Jag har tänkt testa göra lite mer mat pajer, har inte ätit så mycket sånt tidigare. Oftast har de bara blivit tacopaj, men de tycker jag inte riktigt räknas helt ;) Men igår så gjorde jag en bacon och broccoli paj, och när vi åt så vänder sig Joel och tittar på mig och säger "har du testat?" och jag hade inte hunnit så sa nej, varpå han då säger "det var jättegott!" och låter nästan förvånad så jag undrar varför han låter så chockad, även om jag själv var lite skeptisk.. Då säger Joel att detta var så gott att det var restaurang nivå! :D Kul att få uppskattning och ja, de var faktiskt såå gott!! Så denna paj kommer göras fler gånger här hemma ;)
 
 
Jag går ju sällan efter något recept när jag gör mat, och när jag gjorde pajen så slängde jag mest bara ihop lite. Självklart brukar jag alltid kolla runt på olika recept hur man brukar göra och vad man brukar ha i men i slutändan följer jag ändå inte ett recept utan gör som jag själv känner för, och oftast är de då det blir mest lyckat!
 
Pajdeg:
 
150 g margarin
3 dl mjöl
1-2 tsk salt
2-3 msk vatten

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i en skål, tills det blir en deg. Sedan trycker man ut degen i pajformen och ställer in den i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader.
 
När pajen stått inne i kylen i ca 20 min så förgräddar man den i ugnen i 15-20 min.. Även här följer jag aldrig recept helt utan låter pajen stå inne tills jag tycker den ser redo ut. Det är så olika ibland ändå.
 
Fyllningen:

Bacon
Broccoli
Gul lök
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
Ost (valfritt)

(Hur mycket bacon och broccoli man har i får man välja helt själv, jag gick inte efter mått här. Hade ett paket baco och tror det var ca 140 g. Men med broccolin tog jag så mycket jag tyckte själv bara.)

Gör såhär:

Stek bacon på medelhög värme, krydda med valfri krydda, jag hade vitlökssalt och svartpeppar, och lägg de sedan på en tallrik med hushållspapper. (de blir mer knaprigt då hushållspappret suger åt sig fettet) Jag hade tärnat bacon, men självklart kan man ha annat också.
 
Innan man börjar med broccolin så knäcker man 3 ägg i en skål och vispar ihop, pensla pajdegen med ägg. (Blir mer knaprig pajdeg och de hindrar pajdegen från att bli blöt när man lägger på fyllningen)

Koka/stek broccolin (jag stekte men de hade nog blivit lika gott och gått lite fortare om man kokat)
Lägg ner broccolin i skålen med ägg, lägg även ner bacon som legat på hushållspappret.

Fräs gullök och blanda sedan med resten, häll i matlagningsgrädden och blanda ihop allt. Häll sedan över hälften av fyllningen på pajdegen och hyvla lite ost och lägg på, häll sedan på resten av fyllningen och ställ in i ugnen ca 20 min. Servera med creme fraiche!
 
 
 
 



Bastu måndag

Började med nya kursen idag - kommunikation. Kommer bli väldigt intressant tror jag! Speciellt när vi kommer till kris och konflikt hantering, hoppas även på någon spännande gäst-föreläsning och mer praktiskta övningar. Föreläsningen idag var mycket praktiskt i, envägs och tvåvägs kommunikation handlade om. Vi fick ge varann instruktioner till att rita en bild som den som ritade inte såg.. Jag lyckades få de andra att rita riktiga mästerverk! Men de fick fråga mig saker också, de fick inte jag när jag ritade. De blev lite miss kommunikation när jag skulle rita ;) skulle bli ett paraply men de slutade att det bara var klotter, haha. Vi skrattade en hel del, mest åt min fina teckning ;)
 
Efter jag hade kommit hem och tryckt i mig lite lunch så drog jag till gymmet och körde mest kondition idag och lite ben/rygg också. När träningen var avklarad bastade jag en stund, så himla skönt! Var ganska tomt i gymmet och dessutom helt ensam i omklädningsrum och bastun, kom en tjej sista 10 min bara. 
 
Nu blir de att se lite serier tills Joel kommer hem från jobbet, kan knappt vänta.... Finns ju ett nytt avsnitt av Walking Dead!!!!! Gud vad man har väntat och räknat ner dagarna. Nu behöver jag bara vänta en timme till, kan ju inte titta utan Joel ;)
 
 



Önskar vi var i Kiruna

Vilken kväll de blev igår! Kom till Anna vid 20-tiden, vi drack vin och åt massa gott - chips, choklad, nötter, semlor, kex och ost! Vi hade de mysigt med tända ljus och musik, sedan pratade vi om allt möjligt också ;) en väldigt lyckad kväll! 
 
Joel hämtade mig klockan 2 och då var jag sååå mätt, blev direkt hem och sova. Och trots att de blev en hel del vin igår så är jag inte så bakis idag ändå. Skönt! 
 
Trötta är vi dock här hemma, jag, Joel och Nala somnade någon timme i sängen innan. Så mysigt! Nu fixar Joel lunch till oss, senare idag blir de att se hockey och titta lite mer på OS hos Fors. 
 
Annars händer inte så mycket mer denna helgen, skönt att Joel äntligen är ledig en helg! Vi ska bara njuta och ta de lugnt här hemma resten av helgen. Imorgon blir de stor städning för nästa helg får vi ju fin besök! Åh va jag längtar!!! :D haha inte alla som blir lika glad som jag när svärisarna kommer på besök, men jag har ju turen att ha fått de bästa svärisarna man kan ha!
 
Idag önskar jag faktiskt att vi hade varit i Kiruna, Joels brorsdotter döps nämligen idag. Så himla synd att vi missar de. Men men, förhoppningsvis går tiden fort till påsk.
 



Annorlunda fredag

Skrev prov i skolan imorse, de kändes ganska bra. Kunde gått bättre, var inte riktigt de frågor jag var beredd på, men så länge jag får godkänt är jag nöjd. Så nu väntar jag bara på att få veta betyget, förhoppningsvis får vi veta nästa vecka.
 
Det känns väldigt konstigt att det är fredag idag, veckan har gått så fort och sedan går jag och Joel om varann hela fredagen.. Han började någon timme efter jag kom hem från skolan och när han slutar så är jag inte hemma heller. Känns jätte skumt att vi knappt kommer se varann idag. Men förhoppningsvis är Joel ledig hela helgen så vi kan ta igen de då ;)
 
Är väldigt trött idag men kan bero på att vi la oss sent inatt också. Ska kolla färdigt mina serier och kanske ta en powernap innan middag. Usch, får äta middag ensam idag också. Gillar inte att äta själv, tycker de är så tråkigt. För oavsett om Joel slutar sent brukar jag alltid vänta, men idag går ju inte de. Jag ska nämligen till Anna ikväll på vinkväll :) får se om de bara blir hon och jag eller om hennes kollega kunde vara med också. Ska bli kul! Ett stort plus är ju att jag har personlig taxi hem sen också ;) haha!
 
Trevlig helg på er!!
 
(nya klockan jag köpte i veckan)
 
 



Sötsug

Ni vet de där sötsuget man får ibland, man känner att man bara måste ha något sött annars blir man galen! ;) Jag har märkt att jag oftast får sötsug de dagar jag inte tränar, och ja ibland får man ju faktiskt unna sig något gott men kanske inte varannan dag i veckan.. Så jag kom på att man kan ju ändå få den där sötman fast man äter nyttigt.
 
Härom dan gjorde jag gino här hemma, intalade mig själv att de ändå är lite nyttigt då det är mest frukt ;) men med vitchoklad och vaniljvisp.. Finns ju säkert nyttigare varianter av vitchoklad och vaniljvisp att välja om man vill också. Fast jag bryr mig inte så mycket om sånt där, som sagt ibland får man ju unna sig ;)
 
Sedan idag har jag till lunch ätit bananpannkakor, med nutella och kokos. En liten klick nutella tycker jag att man får ta oavsett dag. Sen får man ju sötma från banan också. Hur gott som helst och perfekt när man blir sötsugen! De dagar jag inte tränar utan mest är hemma så räcker de med något lättare till lunch också, sen kan man ju välja hur många bananpannkakor man vill göra också. Jag tycker de är väldigt mättande, så för mig räcker de med två.
 

Gino:

Valfria frukter - (kiwi, banan, hallon, blåbär)
½-1 dl kokos
100 g vitchoklad
 
Ha ugnen på grill läge, ställ in ugnsformen i ca 1-2 min (tills chokladen smält och fått lite färg)
Servera direkt med vaniljvisp eller vaniljglass!
 
 
Bananpannkaka: (en stor eller två små)
 
1 banan
2 ägg
Valfri krydda - (kanel)
1-2 msk kokos
1-2 msk nutella
 
Mosa bananen, knäck i äggen och blanda till en smet. Ha i valfri krydda, i mitt fall kanel.
Stek sedan i kokos olja eller stek smör. Lägg upp på tallrik och servera med kokos och nutella!
 
 



Even when I lose I'm winning

Mötte tjejerna i skolan idag vid 11 för att plugga tillsammans inför provet, de blev dock mest bara prat och skratt :) Sedan skippade vi även dagens föreläsning, då de bara skulle vara repetetion och då kan man lika väl plugga själv hemma. Så jag och Emelie hamnade på stan efteråt där vi kollade i lite butiker och försökte hitta något snyggt till henne. Vi kom fram till att vi har ett gemensamt mål med träningen också - att ha valet att kunna använda (om man vill) magtröja till sommaren. De kan handla om allt ifrån att ha mod till att ha en magtröja på sig till att känna att man har en kropp som skulle passa i de. Jag tänker även att man kommer kunna träna i bara sport bh, som mål också då i samband med det här med magtröja. Fasen vad man längtar efter vår och sommar nu!!
 
Tänkte dra och träna på gymmet men har lite brist på motivation, så ska plugga ett tag nu istället och sen har jag bokat ett zumba pass lite senare idag, kommer bli kul tror jag!
 
En av mina favvo låtar just nu
 



Ljusbricka

Träffade Jenny på stan och gick i lite butiker samt tog en fika/lunch. Roligt att träffas en stund, tiden bara flög iväg ju. Jag är otrolig nöjd med mina fynd idag - två tröjor, en klocka och en bricka. Har tänkt ha brickan på vardagsrumsbordet och ha ljus på. Ska skaffa ett par till ljuslyktor bara, som matchar de andra. Så länge får de stå både ljus och en blomma på brickan, fint de med! :)
 
 
 



Härlig måndag

Åh, man får ju vårkänslor idag! Snön har börjat smälta bort och solen tittar fram. Dags att plocka fram solglasögonen, man blir totalt bländad annars. Längtar så mycket till våren!!

Hade seminarie i skolan idag, gick väldigt bra. Vi fick till bra diskutioner tycker jag, slutade tidigare också så jag stack till gymmet och var med på ett cykelpass. Jäklar asså, svetten rann ju på en men det är ju de som är meningen när man tränar ;) Efter passet skaffade jag gymkort också, så nu är de hård träning som gäller ;) ne då, men ska fortsätta med regelbunden träning nu när jag kommit igång så bra.

Har nyss ätit en välförtjänad lunch, ska ta en dusch och sedan plugga till provet. Mycket mer händer inte idag, en härlig måndag helt enkelt!

Ett litet tips om ni inte testat vitamin well drycker tidigare, gör de! Definitivt en av mina favoriter, oavsett om det är efter träning, på bussresan, flyget eller bara för att släcka törsten vid något annat tillfälle. Mums säger jag bara! Stort plus att de innehåller vitaminer också.






Facklor

Varit en lugn och skön helg. I fredags var vi hos Fors och kollade hockey matchen, Nala fick även följa med dit. Så hon sprang runt och utforskade lägenheten ;) Efter matchen så hjälpte vi några vänner att bogsera en bil, de har ju hjälp oss bogsera tidigare så det var skönt att kunna hjälpa tillbaka. Annorlunda nöje en fredagkväll ;) Vi la oss nästan direkt när vi kom hem sen, så fredagskvällen gick fort.
 
Igår (lördag) så fick vi äntligen upp våra nya ljus-facklor i vardagsrummet! Blev så himla bra, ser verkligen mäktigt ut med två facklor bredvid sadeln. Joel var även iväg och kollade hockey matchen idag också, men jag valde att stanna hem och fixa lite istället. Brorsan kom hit och när Joel kom hem så åt vi middag tillsammans alla tre. Sedan satt vi och slö kollade på tv och pratade fram till midnatt, följde sedan brorsan halvvägs hem när vi ändå tog sista promenaden med Nala.

Jag och Joel firade även 2 år och 4 månader tillsammans i lördags så jag överraskade honom med en whisky (självklart en laphroaig) när han kom hem från jobbet :) Förhoppningsvis hjälper den mot hans hosta som inte vill ge med sig, eftersom han vägrar ta hostmedicin ;)