Bacon och broccoli paj

Vi har bestämt oss för att testa på lite nya recept och maträtter här hemma. Ska lägga upp ett recept från härom dan också senare, då gjorde vi en ny variation av wokat. Vi äter ofta wokat här hemma, med nudlar och kyckling. Det är verkligen något vi gillar, och hade inte Joel varit lite känslig mot kyckling (allergi) så hade vi nog ätit kyckling flera dagar i veckan. Just kyckling rätter är nog lite favoriter för mig. Men det är ju bra att man varierar också, då tröttnar man inte lika fort. ;)
 
Jag har tänkt testa göra lite mer mat pajer, har inte ätit så mycket sånt tidigare. Oftast har de bara blivit tacopaj, men de tycker jag inte riktigt räknas helt ;) Men igår så gjorde jag en bacon och broccoli paj, och när vi åt så vänder sig Joel och tittar på mig och säger "har du testat?" och jag hade inte hunnit så sa nej, varpå han då säger "det var jättegott!" och låter nästan förvånad så jag undrar varför han låter så chockad, även om jag själv var lite skeptisk.. Då säger Joel att detta var så gott att det var restaurang nivå! :D Kul att få uppskattning och ja, de var faktiskt såå gott!! Så denna paj kommer göras fler gånger här hemma ;)
 
 
Jag går ju sällan efter något recept när jag gör mat, och när jag gjorde pajen så slängde jag mest bara ihop lite. Självklart brukar jag alltid kolla runt på olika recept hur man brukar göra och vad man brukar ha i men i slutändan följer jag ändå inte ett recept utan gör som jag själv känner för, och oftast är de då det blir mest lyckat!
 
Pajdeg:
 
150 g margarin
3 dl mjöl
1-2 tsk salt
2-3 msk vatten

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i en skål, tills det blir en deg. Sedan trycker man ut degen i pajformen och ställer in den i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader.
 
När pajen stått inne i kylen i ca 20 min så förgräddar man den i ugnen i 15-20 min.. Även här följer jag aldrig recept helt utan låter pajen stå inne tills jag tycker den ser redo ut. Det är så olika ibland ändå.
 
Fyllningen:

Bacon
Broccoli
Gul lök
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
Ost (valfritt)

(Hur mycket bacon och broccoli man har i får man välja helt själv, jag gick inte efter mått här. Hade ett paket baco och tror det var ca 140 g. Men med broccolin tog jag så mycket jag tyckte själv bara.)

Gör såhär:

Stek bacon på medelhög värme, krydda med valfri krydda, jag hade vitlökssalt och svartpeppar, och lägg de sedan på en tallrik med hushållspapper. (de blir mer knaprigt då hushållspappret suger åt sig fettet) Jag hade tärnat bacon, men självklart kan man ha annat också.
 
Innan man börjar med broccolin så knäcker man 3 ägg i en skål och vispar ihop, pensla pajdegen med ägg. (Blir mer knaprig pajdeg och de hindrar pajdegen från att bli blöt när man lägger på fyllningen)

Koka/stek broccolin (jag stekte men de hade nog blivit lika gott och gått lite fortare om man kokat)
Lägg ner broccolin i skålen med ägg, lägg även ner bacon som legat på hushållspappret.

Fräs gullök och blanda sedan med resten, häll i matlagningsgrädden och blanda ihop allt. Häll sedan över hälften av fyllningen på pajdegen och hyvla lite ost och lägg på, häll sedan på resten av fyllningen och ställ in i ugnen ca 20 min. Servera med creme fraiche!
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo