Fredagsmys

Veckan har gått så himla fort!

En bra vecka har de varit och jag tror detta kommer bli en riktig myshelg.
Vi har egentligen planer för imorgon kväll, men som det känns nu så kommer vi nog vara hemma hela helgen.
Vi behöver vara hemma och ta de lite lugnt tror jag, sedan behöver jag plugga till provet vi har om en vecka.

Världens bästa Nala att komma hem till ❤
 



Ready for the afterglow

 
 





Glossybox - Januari

Idag så kom glossybox, och ärligt talat är detta den sämsta boxen jag fått. På senare tid har jag känt att glossybox inte är lika roligt längre, jag tycker boxarna blivit sämre, en del mer än andra, och jag känner att februari boxen blir min sista.
 
Jag har fått box efter box där de ibland varit samma produkt fast från olika märken, och även fått en del grejer som jag har noll användning av, för att jag inte använder såna produkter alls. Kanske beror de på att jag inte kan eller vill. Sedan har jag fått en del produkter för tänder - tandkräm, tandblekning osv.. Och det är verkligen inget för mig. Inget jag från början förväntade mig få i glossyboxar heller, speciellt inte tandkräm. Känner att jag fyllt i formuläret noga på hemsidan, så noga det går att fylla i de formuläret i alla fall, jag tycker dom borde göra om formuläret bättre. Och trots att jag fyllt i de noga så kan jag ändå få grejer som jag inte har användning för, och då känns det som bortkastade pengar även om det är en liten summa. Och som sagt, inte roligt längre. Kan ju ha flera oanvända produkter hemma som bara ligger och samlar damm för att man inte använder sånt, roligt koncept men ja vad ska man säga....


Innehållet i månadens box:

Revlon Professional - Equave hydro nutritive detangling conditioner

Sumita Brow set

Benefit cosmetics The POREfessional

Oral-B - 3D white luxe glamorous shine

Garnier skin naturals2in1 eye make-up remover
 

I månadens box om jag ska välja något som ändå kan vara intressant så är det leave-in balsamet. Och det är främst för att jag aldrig testat något leave-in balsam innan. Men sen är ju frågan hur bra detta balsam är för färgat håret bland annat.



Spontan tjejkväll

Dagen började med skola 9-12 efter de åkte jag direkt hem, tränade, åt lunch och kollade på serier. Sedan frågade Anna om jag ville hänga på till tjejkvällen på Intersport, varför inte tänkte jag, åkte ner till stan lite innan så vi hann gå i lite andra butiker också. Sedan gick vi en sväng på intersport och kollade vad de hade innan vi gick ut igen för att ställa oss i kön och få värdekupong för goodiebag - var ju bara de 60 första som skulle få.
 
Sedan irrade vi runt i butiken, hittade ganska fort de vi ville ha eftersom vi tittat innan ;) sen var de dock kö till både provrum och kassan, så de tog lite tid. Kul var de i alla fall, ovanligt att gå på sånt här då jag inte gjort de innan men de är definitivt något jag kan tänka mig att göra fler gånger. Fick ju en del rabatter på de man köpte och en goodiebag ;) Nu behöver jag inte köpa träningskläder på ett tag, och är mer taggad på att fortsätta med träningen!
 
Kul med ett litet spontant avslut på måndagskvällen, nu ska jag och Joel mysa och dricka ett glas vin(trots att de är måndag, hihi) mest för att fira lite att vi har lägenheten för oss själva i en vecka! Ska bli otroligt skönt.
 
 



Lördag - middag och live band

Vi mötte upp Jenny och Rickard på Texas Longhorn, för att äta middag där. Vi satt och pratade ett litet tag innan vi beställde, sedan fick vi in sallad innan maten också (något nytt då vi inte fått de tidigare där) maten var väldigt god, som den alltid är där ;) älskar majskolven man får med! 
 
Vi satt kvar där ett tag efter maten, jag beställde en Magarita som alla fick smaka på, är ju alltid kul att testa nya drinkar. Man vill ju testa alla klassiska drinkar! Och denna var syrlig och väldigt god :) 
 
Vi drog oss in mot stan senare, hamnade på Pitchers där vi satt och prata medans vi väntade på att klockan skulle närma sig elva tiden. Även här testades en ny drink, jag köpte nämligen en Sex on the beach och även den var väldigt god, blir nog definitivt en favorit! Söt och fruktig med mango smak :) 
 
Vid elva tiden så satt vi nere på The Crypt och väntade på att bandet Southern Line skulle börja spela, sångaren i bandet är ju Joels kollega och anledningen till att vi var där och skulle kolla ;) Jag som egentligen inte lyssnar på sån musik tyckte dom var oväntat bra. Bättre live än inspelat. 
 
Medans vi tittade hann jag dricka två rosa pantern, hade glömt hur goda dom är. Var ju väldigt länge sen man drack senast, måste varit i gymnasiet.. Gott med något kallt då det var väldigt varmt där inne, och bra med mjölk drink som är lugnare för magen också ;) 
 
En väldigt lyckad kväll med bästa sällskapet! Vi drog oss hemåt strax efter bandet spelat färdigt. Joel jobbar ju idag och är fortfarande förkyld så ville ändå ta de lite lugnt.
 




 



Marmorbord

Har funderat rätt länge på att byta ut vårat vardagsrums bord, och har varit lite sugen på ett marmorbord. Nackdelen är ju att de väger så satans mycket ;) ..sedan hittade jag bara samma modell var jag än tittade, och den modellen var ingen jag ville ha. Jag hade nästan gett upp helt om marmorbord och faktiskt börjat fundera och kolla efter något annat. Men så av en ren slump såg jag att någon sålde ett marmorbord som stämde in på mina kriterier. Jag ville nämligen ha något bord som matcha med våran tv möbel, eftersom vårat dåvarande inte gjorde de.. Tv möbeln är i mörk brunt och vårat bord var i ljust trä. Och marmorbordet som jag nu hade hittat var på en stomme i mörk brunt, med en marmor skiva. Så jag slog till och i torsdags åkte vi och hämtade vårat nya bord.
 
Vilken skillnad ett bord kan göra egentligen. Tycker det är mycket mer hem trevlig nu, ser så mysigt ut och de passar ihop mycket bättre med resten. Men de var verkligen ett rejält träningspass när vi skulle få upp marmor skivan för trapporna här, men vi klarade de och jag är så nöjd! 
 


 



I wanna dance till my body ache

Igår åkte jag till skolan fast vi inte hade någon lektion, hade bestämt att träffa tjejerna och plugga lite tillsammans. Tyvärr var Hulda sjuk så de blev jag och Emelie, även en kille från klassen som trodde de var föreläsning, han hakade på oss istället så satt vi i ett av grupprummen och diskutera. Efter de tog jag och Emelie en fika på stan, vi satt på Espresso House i 3 timmar!! :D Skönt att man redan träffat några i klassen man kan umgås med!
 
Idag så kom jag upp hyfsat tidigt, trots att jag råkade somna om i sängen efter jag vaknat och tänkte gå upp.. Men kom iväg till gymmet sen i alla fall, kom dit vid 13-tiden och körde ungefär en timme där. Känns bra att ha kommit igång med de nu också. Är ju så nervöst när man ska gå till ett nytt gym, där man inte vet hur de ser ut eller hur saker fungerar, men de gick bra och de kändes väldigt avslappnat i hela lokalen. Har en gratis provträning till sedan får jag skaffa gymkort.
 
Blev sedan att möta brorsan och handla lite smått på hemköp tillsammans, prata och ta igen lite man missat den senaste tiden. Var hemma och vände för att sen göra ännu ett ärende, nu har jag fått igång diskmaskinen också och ska ta och dammsuga lite. Sedan kan jag äntligen sätta mig i soffan och titta lite serier innan jag behöver börja med middagen. Skön och effektiv torsdag med andra ord!
 
Röd som en tomat efter träningen ^^
 



Nike skor

Tittade på några skor och yoga matta igår på stadium, men kände att jag var tvungen att fundera lite på de. Men idag kände jag att va fasen, det är ju något jag behöver och som förmodligen kommer hålla i några år, så jag åkte ner och köpte skorna och yogamattan. Blev den dyrare yoga mattan dessutom då jag läste att de billigare innehåll ett ämne som är cancer framkallande och även kan ge upphov till allergi. Dessutom var den dyrare miljövänlig och tjockare.
 
Är tok nöjd med skorna, de är hur sköna som helst. Tänkte först ha dom ute på mina promenader men har bestämt mig för att de blir inne skor att ha på gymmet istället. Det ska bli kul att inviga dom i veckan! Ska provträna två gånger denna veckan innan jag skaffar gymkort, så man lär sig lite hur de fungerar och att man tycker om stället först också ;) Nu blir de att träna lite här hemma och inviga min yogamatta!
 
 



Vacker måndag

Haft en ovanligt bra måndag, började skolan 9 fick skjuts dit av Joel som lämnade av mig när han ändå var påväg till jobbet. Var där till 12, hade föreläsning och två korta pauser då man hann snacka lite med klasskompisar. Vi funderar på att kanske ses i veckan och plugga lite, har ju ingen föreläsningen igen förrän på fredag. 
 
Efter skolan gick jag ner till stan och mötte Jenny, som dessutom fyller år idag. Grattis igen kära du ;) hoppas du gillade presenterna! Bjöd henne även på en fika, för mig del blev de lunch på espresso house och passade då på att testa en dirty chai, vilket var helt okej för mig som annars inte dricker kaffe! Vi gick sedan lite på stan, jag hittade tre fina dukar på myrorna som jag är jätte nöjd med. Blev sedan en promenad hem i kylan, tur att de är vackert fast att det är kallt. Idag har ju även solen tittat fram! :)
 
 



Lördag 18:e januari 2014

Kvällen igår blev inte riktigt som jag trodde ^^ satt hemma i myskläder när Joel kom hem och sa att vi hade andra planer, haha.. Så de blev till att byta om och fixa sig lite snabbt för att sedan åka hem till Fors. Vi kollade på hockeyn, åt middag och umgicks, drack mitt vin där istället för hemma ;) Så jag var nöjd i alla fall! 
 
Idag ska vi gå lite på stan och även shoppa lite i Tornby området, handla mat behöver vi göra också. Så om en stund ska vi åka ner till stan, blir även att äta lunch ute idag :) mysigt! Sedan imorgon kväll ska vi på bio, ska se The Wolf Of Wall Street. Hört att den ska vara bra och har velat se den sedan jag såg trailern.
 
Nu ska jag se till att Joel stänger av sitt spel och sätter lite fart så vi kommer iväg innan butikerna i stan stänger ;)
 
  
 



Mys fredag

Blir en lugn och mysig fredag här hemma ikväll, ska laga god mat, dricka lite vin och kanske kolla någon film. Känner att jag kommit igång himla bra med min träning, har promenerat i princip varje dag och idag även gjort lite övningar hemma. Det känns så himla bra! Jag tror faktiskt jag kommer att lyckas med mina tränings mål de här året.
 
Just nu mår jag bara väldigt bra och tänker njuta hela helgen. Ser faktiskt fram emot att sätta igång studierna på riktigt på måndag också, så den typiska söndags ångesten kanske man slipper den här helgen ;) Hoppas ni också mår bra och att ni passar på att njuta av helgen om ni är lediga!  
 
 



Late night post

I måndags var de lite info och träffa klassen-dag i skolan. Var inte där så länge, längre än jag trodde dock men var hemma igen till 13-tiden. Igår så promnerade jag ner till skolan (plus poäng för de!) för att ha samtal med min mentor på eftermiddagen. Tog inte så lång tid heller, efter de tog jag bussen och mötte min kära bror, vi småhandlade lite grejer tillsammans och sedan hämtade jag även ut ett paket innan jag gick hem.
 
Idag så har jag varit i skolan ca 4 timmar, och ändå har vi inte haft någon lektion än. På morgonen så fick vi träffa hela klassen, vi 1:or ska nämligen läsa kurserna denna terminen med de som går termin 2, (2:orna) och sedan likadant nästa termin fast då är vi 2:or och får nya 1:or att läsa med, och då läser vi alltså de kurser som nuvarande 2:or redan läst. Sedan fortsätter de så, hoppas ni hängde med på hur jag menar. Hur som helst är det en väldigt smart lösning på de hela! 
 
De har varit mest repetition på all information denna veckan, och efter lunch idag fick vi även träffa 3:orna och fika tillsammans alla vi väktare. (1:or, 2:or och 3:or) Jag drack dessutom kaffe, vilket är vääääldigt ovanligt! Men kände att jag behövde en koffein kick, var så himla trött efter lunch. De kanske är något jag kommer börja lära mig att dricka nu när jag går i skolan och jag förmodligen kommer behöva en koffein kick då och då!
 
Klassen känns bra i alla fall och de ska faktiskt bli riktigt kul att plugga. Schemat som vi fick idag känns som gjort för mig, är nämligen bara i skolan 3 dagar varje vecka, 3 timmar varje gång. Sedan får man ju läsa hemma också. Har fått bra kontakt med två tjejer som också är 1:or som jag, så de känns kul med. Förhoppningsvis kan jag utöka min vänskapskrets lite ;) Jag promenerade dessutom hem idag, vilket jag ska försöka få in som en rutin att göra åtminstone någon gång varje vecka. Jag är taggad! Det märks att jag verkligen vill plugga de här jämnfört med mina tidigare studier.
 
 



Jag ser det snöar..

..jag ser det snöar, de var ju roligt(?) hurra....

Jösses, vad snö de har kommit under natten. Lite mysigt ändå, ska snart ta en promenad i snövädret.
Skönt om de är minus grader i alla fall, då kanske hästarna inte blir så leriga. Och blir lättare att ta in dom från hagen när man inte fastnar i leran ;)
 
Igår så hängde Jenny med till stallet :) var roligt med sällskap! Hoppas du också hade kul Jenny och inte bara frös ;) Vi mockade och packade hö innan vi tog in Hazze, eller ja.. fick ju be om hjälp för att ta in honom igen. Tydligen har han börjat med något nytt och vill inte bli fångad i hagen. De är sjukt svårt när det är rena lerbadet i hagen också. Sedan bråkade han massor hela dagen tyckte jag, när man spänner sadelgjorden är ju alltid väntat men igår var han väldigt besvärlig. Skönt att han sköter sig när man väl kommit upp på ryggen och ska rida i alla fall.
 
Vi red ett ganska kort pass på banan, han var väldigt pigg. När vi skulle galoppera så började han skutta och ha sig. Jämnfört med nu så känns det som en helt annan häst nästan än när jag provred. Men de kan ju även bero på att han testar mig mycket också. Det började regna igår när vi red, så blev ganska blött och stackars Jenny frös så vi red tillbaka till stallet då. Han skötte sig bra när han fick av sig sadeln och träns, han blir ju alltid mysig efter man ridit och slickar på ens hand.. ^^ Släppte in han i boxen så han fick äta sitt insläpps foder och hö.
 
Träffade även på lite typiskt "häst folk" det var nämligen en dam som ropade efter mig att jag borde spolat Hazzes ben, och frågade om han inte hade mugg..(ägaren har sagt att jag inte behöver de, borstade noga istället och hade dessutom spolat dom när jag var där i torsdags.. inte bra att spola för ofta de främjar ju bakterierna) Sen klagade hon även på att jag inte alls hade borstat hans ben.. Blir så trött när folk ska hålla på sådär! 
 
Till kvällen sen så åkte vi till Jenny och Rickard, där vi kollade på film och myste. Blev många roliga samtals ämnen och skratt ;) ..vi åkte hem runt midnatt ungefär, gjorde i ordning oss för natten och la oss direkt när vi kom hem. Vi båda var ganska trötta. Idag jobbar Joel och sedan är ju hans kusin på besök i stan så vi ska säkert träffa honom en stund. Han kanske även skulle sova hos oss inatt. 
 
Men nu ska jag ta min promenad och sedan bara ladda inför imorgon och den nya veckan. Blir korta svängar till skolan både måndag och tisdag, för infodag och mentor snack. Sedan börjar själva utbildningen på onsdag, blir spännande! 
 
 



Tillbaka i sadeln

Idag började jag rida Hazard (Hazze), en 16 årig valack. När jag provred honom innan jul och nyår så kändes de ju kanon, och tanken var att provrida honom en gång till fast en uteritt. Men då tjejen som har hand om honom inte har så mycket tid att vara i stallet just nu så dök jag bara direkt in som medryttare. Börjar rida honom på banan och lär känna honom själv. Var lite nervös eftersom jag inte visste var allt fanns, men de löste sig. 
 
Hazze hade dock tappat en sko, men ägaren sa att de var okej så länge vi bara skulle rida på banan. Så de blev ett litet kort pass på banan, tränade mest på tempoväxlingar mellan skritt och trav. När vi skulle skritta tillbaka till stallet så hoppade Hazze till och blev lite rädd för något, jag såg inget alls, men jäklar vilken adrenalinkick man fick när han skuttade åt sidan och sedan slänger med sitt huvud som om han headbangade.. Fick han att lugna ner sig rätt fort, men de var ändå raska steg tillbaka till stallet sen.
 
Han är så sjukt mysig när man borstar honom, märks att han gillar att mysa och speciellt när man borstar ansiktet. Så han nöjt rejält idag, för jäklar vad lerigt de är ute! Han hade lera överallt (förutom där täcket skyddat) inklusive i ansiktet.. Stackare. Hoppas de hinner frysa till på lördag. Stod och borsta hur länge som helst, fick även spola av lite på hovarna. Blir i alla fall intressant att se hur han uppför sig på lördag, han var lite bråkig idag. Han gillar aldrig när man drar åt sadelgjorden, och idag när jag skulle sitta upp så sparkades han och vägrade stå still så fick ta lite hjälp. Annars så skötte han sig ;) kul att vara tillbaka i sadeln igen!
 
Lilla kossan ;) (detta var innan jag borstade bort leran)
 



Underbara onsdag

Har haft en väldigt skönt onsdag, började med att vakna bredvid bästa sambon och lilla Nala. De är väldigt ovanligt att jag vaknar innan Joel, och de resulterade i att vi låg kvar och myste väldigt länge när han hade vaknat. 

Joel har varit ledig idag, och vi har både hunnit ta en promenad, handla lite smått, tvättat och plocka ner julen här hemma. Är trött på julgran, julstjärnor och ljusstakar så nu fick de vara nog.
(Annars brukar man ju ha kvar julgranen till tjugonde knut, men ändå börja plocka ner saker runt trettondags afton..)

Jag har funderat lite hur jag ska inreda i fönstrena här hemma nu, tycker de är tomt när alla julsaker försvann. Jäklar vad man är sugen på att köpa massa nytt! Både inredning och kläder (speciellt när kataloger med vår kollektionen kommer med posten, varannan dag) ;) Om man ändå var rik... Förutom att köpa inredninggrejs och kläder är jag så jäkla sugen på att resa, mer nu än innan och då har jag ändå alltid ett litet ressug.. Det är så surt när man inte har pengar för de. Vi har ändå en del saker planerade för året, så man kommer ju hitta på saker ändå men en resa hade varit pricken över i:et. (och väldigt välbehövligt)

 




Den som väntar på något gott..

Här händer de inte så mycket just nu, lite små sjuka är vi dock.. Joel har varit sjuk sedan nyår, han fick en rejäl förkylning efter de, som tur var så var han ledig 4 dagar så han kunde vila ut. Han är väl inte helt frisk ännu men går i alla fall att jobba. Hans chef får dessutom snart sitt andra barn och då kommer Joel får jobba ännu mer, blir nämligen han som styr då ;) Så vi får passa på att njuta de dagar han faktiskt har ledigt, för de blir inte många alls sen.
 
Jag har inte mått så jätte bra de senaste dagarna, behöver väl inte gå in på detaljer men magen har strulat lite.. Måste nästan fått någon magbakterie.. Men idag mår jag bättre, och hoppas att de fortsätter gå åt rätt håll. I veckan ska jag nämligen börja rida igen! Så himla skoj, är så sjukt taggad men samtidigt nervös. Skulle ju egentligen provridit en gång till, med tjejen som har hand om hästen jag ska rida men hon hinner inte vara så mycket i stallet nu för tiden, så vi ska rida tillsammans någon gång senare när hon har mer tid. Så länge ska jag börja rida mest på banan och lära känna hästen. De kändes ju kanon när jag provred, så de här kommer nog bli riktigt bra tror jag! Har två dagar denna veckan som jag ska rida, börjar stort direkt ;) 
 
Nästa vecka börjar ju väktarutbildningen och då misstänker jag att de kanske bara blir en gång i veckan jag kommer rida. Men vi får se, allt beror ju på hur mycket jag kommer vara i skolan och hur mycket ork jag har. Jag vill ju helst inte vara i stallet och rida när det är mörkt, tycker de är läskigt.. ^^

Nu ska jag äta lunch och sedan blir de en promenad!

(orkade gå ner till stan igår, trots magont)
 



2014 är här

Då så, nu är det 2014! Hoppas alla haft ett lyckat nyårsfirande, vi firade med några nära vänner. Var ett litet gäng som umgicks, spelade spel och snackade massa skit ;) framåt tolvslaget gick vi till utkiksplatsen och kollade på fyrverkerierna och skickade iväg "thai lyktor" medans vi skålade in nyåret med skumpa såklart! Sedan bar de av in till stan för att dansa tills vi inte orkade mer. Hade de två viktigaste männen i mitt liv vid min sida hela kvällen. 
 
 
Nu så väntar jag mest på att komma igång ordentligt med vardagen igen, har någon veckas ledighet kvar sedan börjar väktarutbildning. Är jäkligt taggad! Ska bli skönt med lite rutiner igen, jag var inte så bra med de nu när jag pluggat distans..

Blir kul att gå i en klass igen och kanske skaffa lite nya vänner! Ska börja träna igen på allvar de här året också, mitt mål är att faktiskt vara nöjd med min egen kropp igen. Förr kunde jag ju äta precis vad som helst utan att gå upp ett enda kilo och ändå tränade jag inte alls. Men de senaste åren har jag fått en liten mage, och jag gillar de inte alls! Får jag in en rutin med skolan, träning och förhoppningsvis ridningen så ska de nog inte bli så svårt att nå upp till mitt mål.