Svarta pärlan

Gick upp redan vid 5 imorse, åt frukost och fixade oss. Bussen till Jönköping gick redan vid 6:50.. Var framme vid halv 9 och då mötte syrran oss så vi kunde skriva på ägarebeviset, kul att träffas igen. Träffade även silvia en liten stund innan vi tog bussen ut till Habo.

Väl där rastade vi Nala och gick till verkstaden, fick nycklarna och letade rätt på våran bil. Var lite nervöst innan vi startade den, men visst startade den utan problem!

Åkte och tankade och sedan åkte vi in till Jönköping igen, allt gick bra. Vi ville ändå inte säga för mycket, ville inte jinxa något ;P Körde en drive in för att få lite mat i magen, men slutade med att vi stannade och åt vid en bänk i solen, mysigt.

Sedan började resan hem till Linköping, Nala var så himla duktig och skötte sig hela resan. Hon låg och sov i sin hundväska hela vägen till Linköping.

Påvägen åkte vid förbi två polisbilar och två polis mc, som tur var blev vi inte stoppade, de kollade bara hastigheten. Men jäklar vad nervösa vi var!

Inga problem alls med bilen eller något :D så himla bra, känns så skönt nu. Vi har faktiskt en bil nu!

Svarta pärlan står här utanför nu och imorgon ska vi ner till fixa själv hallen och byta olja och oljefilter. Var inne på mekonomen i Jönköping, så trevlig personal där och vi hade turen att träffa samma trevliga säljare som förra gången :) han kände igen oss också.

Sedan på tisdag blir de besiktning, hoppas verkligen den går igenom men de känns som den kommer de.

Var jätte dimmigt när vi kom till Jönköping och när vi åkte därifrån, ganska tjock dimma.




En månad

Precis, om exakt en månad fyller jag 21 år. Vad tog tiden vägen liksom?!!

Imorgon åker vi ner till Jönköping för att hämta våran bil, mamma kommer åka ner till huset också så jag och Joel får ta med oss Nala. Liten roadtrip för oss tre :) Sedan om vi hinner så kanske vi ska träffa Silvia en stund också, om hon inte jobbar vilket återstår att se. Längtar, ska bli både spännande och kul!

Idag händer absolut ingenting, alla serier har ju uppehåll nu så har inte så mycket att sysselsätta mig med.. Blir lätt lite långtråkigt här hemma.. Ska inte till stallet idag heller, vilket jag annars brukar åka till på onsdagar, har bytt dag denna veckan. Ska sätta igång och städa här hemma nu har jag tänkt, och sedan ska jag nog planera lite för helgen. Till lördag ska jag nog baka något gott och så ska vi har riktig myskväll här hemma med god middag också, är ju trots allt den 1:a juni då - vi firar 20 månader! ;)




Måndag 27:e maj 2013

Imorse fick vi goda nyheter, nämligen att verkstaden har fått våran bil att starta och att vi kan komma och hämta den så snart som möjligt! De ironiska är att de inte kunde hitta något fel med den, de har kollat igenom alla slangar osv. och laddat upp batteriet men inget mer.. Så vi misstänker att den blev sur när vi försökte så mycket när vi skulle ha hämtat den. Men de är ju toppen nyheter! :D Så kul och spännande, så snart ska vi hämta våran svarta lilla pärla!
 
Mer goda nyheter är att vi börjar bli friska. Fortfarande snorig och hosta som är kvar, men annars känner vi oss mycket piggare och Joel har dessutom jobbat sedan i lördags.

Idag har vi storhandlat, kom hem åt lunch, tog de lugnt och Joel åkte till jobbet. Jag har läst nya veckorevyn som kom med posten idag :) städat lite smått, slängt gamla kataloger och sånt. När vi var och handlade fyndade jag även tre nagellack för 10kr/st. Senast vi storhandlade köpte jag också nagellack för 10kr/st, och de här märket är förvånansvärt bra. Lacket håller bättre än andra, fina färger och dessutom billigt ;) jag gillar de!
 
 



Fredag 24:e maj 2013

Joel har varit sjuk sedan i måndags och jag trodde att jag skulle klara mig utan att bli smittad denna gången, vad fel jag hade. Sedan i onsdags har jag mått riktigt dåligt. Idag är första dagen då jag känner mig lite piggare, men har ställt in alla planer för helgen iaf även stallet.. Blä! Vi har varit sjuka alldeles för ofta senaste tiden tycker jag, men verkar som de inte bara är vi heller. Verkar som att alla har varit ovanligt mycket sjuka. Tycker de borde bli mindre sånt nu när de börjar bli varmt ute dock....
 
Igår orkade jag gå fram och tillbaka till Ica och idag har jag orkat åka ut till Ikano för att hämta mina linser. Har nu linser för ett halvår framåt men är också ca. 1400kr fattigare... >.< Satan vad de är dyrt! Denna kommer bli tightaste månaden rent ekonomiskt, får ju mindre CSN och Joel fick inte jätte mycket i lön heller. Så denna månaden blir de att inte köpa någonting alls, utöver de nödvändiga sakerna.
 
Till något helt annat, har börjat bli riktigt irriterad på instagram. Varje gång jag försöker ladda upp en bild/ta en med appen, så dör appen helt. Så jäkla irriterande, förstår inte vad den håller på med.. Verkar inte som någon annan har problem, eller?..
 



Studie fri

Varit i skolan idag och gjort en skrivning. Först när jag fick pappret och såg att de bara var 6 frågor så kändes de lugnt, men sen såg jag att de var frågor jag inte riktigt hade repeterat.. Men jag tänkte att jag gör mitt bästa och chansar på de jag verkligen inte vet, sista frågan handlade om Parkinsons sjukdom och de är iaf något jag vet allt om. (pappa hade ju de)

Jag blev färdig ganska snabbt och kände sedan att de är lika bra att lämna in de på en gång så man inte sitter och funderar och ändrar massa. Lämnade in de och gick, sedan påvägen hem googlade jag lite snabbt frågorna jag var osäker på och jag ska ha svarat rätt på alla utom en fråga. Känns kanon!
 
Nu har jag ingenting mer inom studierna, nu har jag "sommarlov." 
 
Imorgon ska jag på intervju, nervöst ^^ var ju ett tag sen, men jag hoppas verkligen de går bra.
 
Nala älskar sol och sommar lika mycket som sin matte 





Lördag-Söndag

Var ju i stallet igår och red, hade lektion för ägaren. Gick väldigt bra faktiskt :) red över bommar och slalom mellan koner, var väldigt varmt dock så efteråt var man ju helt slut. Både jag och prinsen var svettiga och trötta. Brukar alltid komma hem med något nytt blå märke också och igår var inget undantag, ett blåmärke på armen och ett litet sår på benet.. Råkade rida lite väl nära staketet så benet åkte in i de.

Hann precis med bussen hem vid två, blev att dricka massor då jag verkligen var helt färdig, åt lunch och duschade. Joel hade gått i förväg till Jenny och Rickard, där vi var och kollade på hockeyn. :) Sedan blev de Ica en snabbis och sedan hem, vi båda somnade i sängen några timmar ^^

Vaknade och lagade middag och såg sista perioden av andra hockey matchen, otroligt att Schweiz vann! På kvällen såg vi Eurovision och direkt efter de blev de att sova. Trodde verkligen UK och Tyskland skulle få mer röster med tanke på vilka artister de hade, men Danmark vann ju. Vilket var förtippat, jag trodde ändå inte Danmark skulle vinna. Låten är bra men inte SÅ bra, aja..

Idag händer ingenting här hemma. Ska plugga för skrivningen i skolan imorgon och så blir de att se hockeyn ikväll, Sverige - Schweiz. Ska bli kul och se vem som vinner :)

M
Mina älsklingar 




Underbara fredag

Idag har jag blivit klar med min sista kurs! Lämnat in sista inlämningsuppgiften för kursen och terminen! Så jäkla härligt :D dessutom är de riktigt varmt och soligt idag, jag tror vi hoppade över våren och kom direkt till sommaren i år ;)

Ligger just nu ute på gräsmattan och solar, lite färg vill man ju gärna ha på kroppen, sen blir man så glad av solen och D-vitamin är bra för kroppen!

I helgen ska jag repetera och plugga till skrivningen jag har på måndag, efter de har jag inga mer studier utan faktiskt "sommarlov." Sedan står stallet och tvättning på helgs schemat också..

På tisdag väntar en intervju, jag hoppas alla som läser detta håller sina tummar och tår då, så kanske jag får ett sommarjobb! Hade varit för jäkla bra.

Nu ska jag fortsätta njuta i solen, trevlig helg! :)




Seg onsdag

Var riktig seg på att komma upp ur sängen imorse, låg och myste ett bra tag med Nala. Sedan vid ett tiden stack jag iväg till stallet, var en väldigt envis och bråkig häst idag. Red i sommarhagen barbacka idag igen, men han bråkade mer än han brukar göra och efter ett tag orkade jag inte fortsätta bråka så red tillbaka till stallet. Sen fick jag dra ut lite extra på tiden då de inte gick en buss hem på ett litet tag.
 
Men nu är jag hemma, har precis duschat och varit ute med Nala. Ska slänga i mig något att äta och hitta på något att göra. Längtar tills sambon kommer hem vid 19-tiden ikväll!




Regnig tisdag

Väcktes av sambon väldigt tidigt imorse, han åkte nämligen iväg till Stockholm på utbildning med jobbet och ska vara där till imorgon. Låg i sängen och kramades lite innan han stack iväg. Lyckades somna om efter ett tag men sov väldigt oroligt, Nala där emot spred ut sig i sängen och varje gång jag vaknade så låg hon på ett nytt sätt, de flesta såg väldigt roliga ut ^^
 
Har tagit de lugnt med träning idag och istället kört fullt ut med studierna. Har hunnit bli klar med ännu en inlämningsuppgift som jag lämnat in och sedan även kompletterat en gammal jag hade lämnat in. Nu har jag bara en inlämningsuppgift kvar i denna kursen och sedan är jag klar med studierna för denna terminen, så skönt!
 
Hade nästan gett upp lite med att hitta sommarjobb men när jag kollade mejlen imorse så hade jag fått ett mejl om att komma på intervju nästa vecka, så bekräftade datum och tid på en gång. Några timmar senare trillade ett annat mejl in om rekryteringsträff denna veckan som de gärna ville jag skulle komma på, kommer dock skippa de då de var för personlig assistent och jag känner att de inte var så intressant för mig just nu. Men himla skönt att äntligen få lite bekräftelse på att man behövs, från två olika företag dessutom!
 
Nu ska jag försöka hitta en film att kolla på eller hitta på något att göra så jag inte sitter och saknar min sambo för mycket. Spelar ingen roll hur få timmar vi är ifrån varann, jag saknar ihjäl mig ändå. Kan de kanske bero på att jag har världens bästa sambo? Jo, jag tror de! 





Effektiv måndag

Haft en ovanligt bra och skön måndag! Senaste dagarna har vi lagt oss vid 23-tiden och då har jag vaknat vid 10 och känt mig riktigt utvilad, dessutom kommit upp ur sängen också ;)

De känns himla bra, så ska nog försöka fortsätta med de. Bara idag känner jag att jag hunnit med så mycket saker så nu på kvällen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Har pluggar och blivit klar med ännu en inlämningsuppgift, ligger bra till med plugget känner jag. Önskar bara läraren var något snabbare med att rätta allting jag lämnat in, men de har väl fullt upp just nu.

Efter frukosten begav jag mig ut i träningskläder för att jogga en runda tänkte jag, men efter en liten bit gjorde de satans ont i smalbenen.. Haft de lite senaste tiden när jag promenerat eller ridit.. Misstänker att jag börjat träna lite för mycket på senaste tiden och lite för fort så kroppen inte hunnit med riktigt. Får hoppas de går över snart, tänkte de blir bättre om man tar de lite lugnare. Hur som helst så slutade det med att jag promenerade rundan jag tänkte jogga och testade även jogga lite grann då och då.




Lördag 11:e maj 2013

Åkte ner till stan vid 11-12 tiden och mötte upp svärföräldrarna, sedan blev de lunchbuffé på Ming palace, deras friterade kyckling och sötsur sås är så jäkla god! De hade även vattenmelonsom var riktigt god. Efter de gick vi på stan och kollade lite grann, de köpte med sig lite till barnbarnet från Polarn och pyret, vi såg även lite av festivalen som var i stan, gick ett långt tåg igenom med massa olika påhitt, kreativiteten är inget fel på hos studenterna ;)

Begav oss runt 14-tiden till hotellet där vi lämnade av grejer och hämtade bilen och åkte hem till oss, där jag bytte om till stallkläder och sedan åkte vi alla fyra till stallet. Red barbacka i sommarhagen och klättrade lite, är ju riktigt bra träning. Var lite svårt dock då de var lerigt och blött på vissa ställen och en del tagg buskar, ville inte rida iväg för långt då jag hade sällskap med mig också. Joel tog massa bilder, en del blev riktigt bra trots att de är tagna med iphone, valde att lämna systemkameran hemma får tas med en annan gång.

Efter jag hunnit med allting i stallet så åkte vi hem för att se hockeyn och fika lite, blev kaffe och kärleksmums som jag bakade härom dagen. Ätit riktigt god mat hela helgen sen i torsdags, så får bli hårdträning ett tag nu ;) Ikväll åt vi kyckling lindad med bacon och strödd ost på med potatissallad och grönsallad, väldigt gott. Jag har ju gjort de en gång tidigare, men då lite annorlunda, en ost som jag stoppade in i kycklingfileérna då och egengjord potatissallad, men denna gången blev de köpt. Till efterrätt blev de smulpaj med rabarber/jordgubb och vaniljsås.

För en stund sedan sa vi hejdå till Joels föräldrar som åkte tillbaka till hotellet och imorgon åker de hem tidigt på morgonen. Får bli en sambo dag imorgon då Joel kommer åka iväg till Stockholm i veckan några dagar. Har varit en väldigt trevlig helg! Skönt att de har funkat så otroligt bra med Nala också, hon vande sig ganska fort och de blev en del bus och massa mysande. 
 



Torsdag/Fredag

Torsdag
Städade här hemma och bakade kärleksmums och vid 18-tiden dök Joels föräldrar upp. De var här en stund, Nala skällde ut dom ;) och så hälsa de på min mamma och prata lite. Sedan åkte vi fyra ner till stan och åt middag på New york legends. Väldigt gott, trevligt sällskap och mysig omgivning. Vi fick sitta på nedervåningen, visste inte ens att de hade en nedervåningen så var en liten överraskning ;) trevlig kväll hade vi och sedan följde vi dom en bit till hotellet inan vi tog bussen hem, somnade direkt ^^

 


Fredag
Kommit upp tidigt och väntar på att svärföräldrarna ska plocka upp oss, idag åker vi nämligen ner till Jönköping för att hämta bilen vi ska köpa av min syster! Kul att träffa henne igen och att hon får träffa Joel och hans föräldrar dessutom ;) Ska bli kul att se min älskade hem stad igen också, var ju ett bra tag sedan nu. Jag har på mig mitt nya as snygga linne idag, är så nöjd! Och så har jag fått en ganska snygg solbränna redan också, börjar bra de! 

 

 




Glossybox - April

Förra veckan kom min glossybox för april månad, och nu har jag äntligen lagt in bilderna på datorn och kan skriva mitt vanliga inlägg om vad jag fick. Temat för denna boxen var "Spring clean your beauty."
 
Innehållet:

Babor - Lip colour (läppstift, som låg i en väldigt exklusiv förpackning och luktar gudomligt!)

Tancan - Bronze self-tanning spray

Vichy - Normaderm hyaluspot (effektiv punktbehanling mot finnar)

Ëtre Belle - Collagen & Aloe vera hydro mask

Balance me - Super toning body wash




Måndag 6:e maj 2013

Tiden bara springer iväg och veckorna lika så tycker jag. Märks att det är måndag idag för jag har rätt mycket jag ska hinna göra. Måste repetera medicin 1 kursen, imorgon har jag nämligen en skrivning. Lät ju som att vi inte skulle ha något sånt men så fick jag veta förra veckan att de blir ändå och de fanns två tillfällen att göra de, imorgon och så senare i maj. Men jag vill bara ha de färdigt, så imorgon smäller de!
 
Har precis pratat med syon på skolan också om hur jag ska söka till nästa termin. De har ju ett vård och omsorg program man kan söka på 3 terminer men jag har ju läst nästan hela 1a och 2a terminen redan >.< Så ville fråga lite hur jag ska göra då. Men jag får helt enkelt fortsätta som jag gjort nu och läsa enstaka kurser. De skulle bli tufft sista terminen men hon sa att jag säkert klarar de, jag får ju så fina betyg denna terminen. De var en riktig egoboost att få höra ;)
 
Ska ringa specsavers och boka tid också, förhoppningsvis kanske de går redan imorgon eller onsdag för resten av veckan har jag fullt upp sen. Längtar ihjäl mig till helgen, då kommer ju svärföräldrarna hit och de ska följa med oss och köpa min syrras bil :D vi kommer äntligen ha bil! Och jag får åka till mina hemtrakter, fina Jönköping  kommer bli en kanon helg!
 



Så var de söndag igen

Haft en väldigt bra helg, lördagen var helt klart bäst!

Var i stallet på förmiddagen, var inte allt för sugen på att rida länge dock då jag mådde lite dåligt och värmen gjorde de inte bättre, men ska inte klaga nu när de äntligen är varmt ute ;)

Red i alla fall lite på banan, blev lite cavaletti. I veckan får jag förmodligen sällskap i stallet någon dag så jag får lära mig lite ridvägar också.

På kvällen så begav vi oss till Jenny och Rickard, drack vin, spela spel och umgicks innan vi drog ut. Vi hamnade på Harrys och hade en riktig rolig kväll! De måste vi göra om, får hoppas de blir mer sånt nu i sommar.

Något bakis idag och ville mest spendera dagen i sängen men har man bokat tvättstugan och har en stor hög med tvätt så är de bara att tänka om ^^ Vi har fått nya tvättmaskiner då de gamla gick sönder, och jag totalt älskar de nya! Bäst av allt är att de visar hur lång tid tvätten tar, de fanns nämligen inte på de gamla.




Nya gardiner

Såg några gardiner på Ellos.se för några veckor sedan och blev helt kär. Sedan fanns de i både vitt och guld, jag kunde inte bestämma vilka som var finast så jag köpte ett par i varje ;)

Nu har jag fått hem dem och kunde inte låta bli att sätta upp dem för att se hur de såg ut, är så nöjd! Sååå fina <3




Underbara 1:a maj

Hade en väldigt trevlig Valborg igår, vi grillade med Jenny och Rickard :) kvällen slutade lite tidigare än väntat, haha ;)

Idag så har jag varit i stallet, blev en uteritt då vädret är så himla härligt idag. Varmt och inte så blåsigt. Prinsen var dock envis (som alltid) och ovanligt tittig idag. Stannade några gånger som han hörde något och blev rädd.. Speciellt i slutet, hade ca 50 m kvar till vi var framme vid stallet men han stannade och vägrade hå framåt som om han var rädd för något. Jag såg inget i närheten, och han var nästan påväg att vända och gå tillbaka så jag hoppade av och ledde honom, orkade inte bråka med honom idag.

Igår fick han skor så nu har han skor på fram hovarna också.

Sedan jag kom hem så har jag kollat på Pretty little liars och bara tagit de lugnt, nu sitter jag på balkongen och solar med en smoothie i handen :)

Längtar till sommaren!!