Glossybox - Februari

Idag kom min glossybox! Den känns definitivt bättre än den förra som jag blev så besviken på.. Produkterna som är i månadens box känns som såna skönhets produkter som man förväntar sig i en sån här box, de tyckte jag ju inte alls de var i förra.
 
Ser fram emot att testa torr shcmapot mest faktiskt, länge velat testa just torr shampo. Sedan är även body lotion från Lush intressant, då Lush finns här i Linköping.

Designen på boxen denna månaden var väldigt fin också, annorlunda jämnfört med tidigare boxar.
 

 


Innehållet denna månaden:

Maria Nila Stockholm - Swedish therapy oil (svensk vårdande hårolja)
 
Lush - Dream Cream (body lotion)
 
Medlco - Lip Enhancer Illusion Lip Liner (läpppenna)

Batiste - Dry Schampoo (torr schampo)
 
Modelco - Cheek + Lip Tint Rosy Red (rouge och läppglans)



Skinny love

 



Onsdag 27:e februari 2013

Jösses snart är de ju mars! Som jag har längtat!!

Hängde precis undan vinterjackorna, nu är de dags för våren att komma på riktigt tycker jag. En annan som längtar till våren är Nala, hon vill ligga och sola i timmar när solen lyser in i lägenheten. Och hon vill ta långa promenader utan massa grus, is och slask som är jobbigt för hennes små tassar ;)


(här ligger hon och sover på de "nakna" sängkläderna när vi tvättade i måndags)

 




Fitspo

Idag ska jag till gymmet med Jenny, kommer köra kondition på crosstrainern mest tror jag :)
Ska även försöka ta en promenad idag som vanligt, igår gick vi tydligen 7.6 km! Synd man inte hade igång runkeeper bara, då hade jag nått mitt mål.. (ett visst antal km jag ska gå)


Annars idag så måste jag verkligen plugga. Ska verkligen försöka bli klar med den här kursen till början av mars.




Grattis Pappa

Idag är de min pappas födelsedag, så Grattis älskade pappa på din dag saknar dig!
Ska tända ett ljus för dig här hemma ikväll.

Annars idag så har jag varit på stan med Jenny, vi gick dit och hem, duktigt av oss! Fötterna är trötta nu ^^
Köpte en ny mascara, arganolja för håret och hittade även en mysig tröja som jag är väldigt nöjd med. Kassörskan fösökte få mig att köpa ett linne i samma färg att ha under, men när jag kom hem testade jag med ett vitt linne under och de blev väldigt bra. Var dock lite sugen på linnet också, innan kassörskan hade sagt något ;) Testade även två bikinitoppar i en annan butik, i storlek XL >.< och den ena var t.o.m för liten... Men är lite sugen på att köpa den bikinitoppen som passade, kanske får ta mig ner till stan igen någon dag och testa den igen, kanske testa XXL om de finns också..

Joel har städat vardagsrummet väldigt ordentligt medans jag var borta och innan de blir försent ska vi väl försöka städa klart resten av lägenheten också. Bakade precis snickerskakor, kommer bli så gott! De är busenkelt att baka här är recept för de som vill testa :)

Pappas lilla flicka 



Vårkänsla

Äntligen! Nu så är jag klar med min nya design, de har tagit hela helgen och de har varit svettigt!
Men nu så är den på plats och jag är väldigt nöjd, presentationen i sidan är egentligen de som kunde blivit bättre.. Men jag orkar inte bry mig om den mer, haft såna problem att ens få dit den.
 
Känner lite vårkänslor över min nya design och även över dagen som varit. 
Jag och Nala var ute på en härlig promenad, blir aldrig så långt som jag vill när vi är ute för Nala är helt omöjligt att gå långt med alltså.. Hur som helst så blev de i alla fall 1km idag i de härliga solskenet!
Hoppas så på att de blir lite fler plusgrader ute och att snön smälter bort helt!
 



Livsnjutare

Har en liten livsnjutare till hund här hemma ;)
Hon älskar sol och ligger gärna och solar i timmar, mattes lilla älskling 




Planering

Har nyligen varit ute på en härlig promenad med Jenny :) skönt att komma ut lite och ta en paus i plugget. Hoppas verkligen på mildare väder och att snön försvinner snart! Känns förövrigt som att jag och Jenny börjar bli nära vänner nu, vi vill inte riktigt att våra promnader ska gå så fort som dom gör ^^ haha.. de är kul att man kommit någon så nära igen i alla fall, snart kanske man har en ny bästis som man kan gå till när som, prata om allt och umgås ofta med. Saknar faktiskt de en del.
 
Har planerat lite i mitt huvud för hur jag ska träna i veckorna nu. Kan ju inte riktigt träna för mycket eller för avancerat nu när jag har ryggskott, men jag måste ändå röra på mig och jag vill fotfarande få en plattare mage och slankare kropp helt enkelt. Så för att uppnå detta till sommaren så har jag tänkt ut hur jag ska träna för att nå mina mål.
 
Kan börja skriva upp mina mål främst, det är ju just få plattare mage, slankare kropp och träna upp ryggen för att slippa fler framtida ryggskott, även för de behövs när man har lite större byst för att inte få ryggbesvär.
 
Hur jag ska göra för att uppnå detta är att ta en promenad på minst 30 min varje dag. (kommer ju inte bli svårt när man har hund) Och även träna på gym 2 gånger i veckan, då blir de främst träna kondition och rygg.
 
Jag börjar med promenader från och med idag, sedan ska jag försöka komma igång med att gå till gymmet igen nästa vecka tror jag. Har ju kört en del yoga pass innan och jag tror även att jag kommer kunna köra ett yoga pass då och då nu också. Till sommaren kanske man kan ut och springa lite, även fast jag inte är så förtjust i just att springa. Kan ju cykla också! Sen hoppas jag ju även på att kunna börja rida igen snart, de är ju också träning.
 



Ryggskott

Ringde vårdcentralen imorse och knappade in mitt nummer för att de skulle ringa upp. Var på bussen påväg till stan när de ringde, frågade om en tid för undersökning imorgon och fick berätta varför jag ville komma in, svara på en del frågor om mitt ryggont och sedan sa hon att hon att de låter som ryggskott.

Att de tydligen är vanligt i övre tonåren och 20-års åldern. Har aldrig hört talats om att de är vanligt i den åldern själv, men hur som helst gav hon mig råd att äta Ipren i några veckor och motionera. Främst börja med promenader och när man känner att de blir bättre ska man börja bygga upp ryggmuskulaturen. Träna bålen och så..

Fick inte ens komma in på undersökning, utan om de inte hjälper eller blir värre ska jag ringa tillbaka. Har ändå gått med detta i ca 1 månad och tycker de blivit värre senaste tiden, men vad ska man göra liksom..




Spontan bio

Igår kväll så hade vi ganska tråkigt och efter vi hade ätit middag så bestämde vi oss för att gå på bio, lite spontant sådär ;)

Bokade biljetter direkt och sedan tog vi bussen mot stan. Hämtade ut biljetterna och gick sedan till hemmakväll för att köpa lite gott. Gick dock inte därifrån med enbart godis och dricka, nej jag hittade ett fint iPhone skal jag ville ha också. Mitt gamla var så slitet och fult så va kul att jag hittade ett nytt nu. Var även lite sugen på ett annat skal också så kanske går tillbaka dit snart och köper de också.

Filmen vi såg på bio förresten heter Ego. Hört mycket om den, och den var helt okej, men inte så bra som folk säger.




Första inlämningen

Har precis lämnat in min första uppgift! Har valt att ta en kurs i taget och har börjat med medicin kursen. Har fått höra att den är svårast, lite därför jag valde att börja med den. Och har själv känt av att den är svår också, då jag fastnat på uppgifterna flera gånger. Men nu har jag alltså lämnat in den första uppgiften, så bara att börja på nästa. Hoppas på att vara klar med kursen i början av mars.
 
Annars då så händer inte så mycket just nu. Ska försöka komma igång med träningen igen, har ju inte tränat på hela nya året nu, har ju varit förkyld två gånger och sådär.. Har någon märklig ryggont som inte försvinner, den kommer och går men har oftast ont i ryggen minst en gång varje dag. Alltid vid olika tillfällen så svårt att veta vad de beror på. Måste nog ringa vårdcentralen om den inte försvinner och få en tid. Joels hosta vägrar försvinna också, så snart blir de nog dags för honom att ringa vårdcentralen också..
 
Tycker jag känner mig dålig jämnt nu för tiden och aldrig riktigt får känna mig helt frisk längre. De är väldigt tråkigt. Så hoppas att min rygg blir bra snart, att de inte är något allvarligt. Har även de senaste dagarna känts som att jag fått uvi, men ändå inte.. Har druckit lite sura drycker och sånt ifall de skulle vara uvi, men de känns så annorlunda jämnfört med tidigare när jag haft uvi.. Hoppas de försvinner också snart! Vill inte behöva kolla upp de också.
 
Usch så jag klagar, får sluta nu ;) Ska äta lite lunch och sedan sätta igång med pluggandet igen.
 



Jävla otur

Så jäkla besviken, har väntat och väntat på att Joels skor ska komma. Tyckte att de tagit ovanligt lång tid och att de varit dåligt att de inte skickat något mer mejl sedan jag beställde dom. Funderat flera gånger på att ringa och höra vad som händer, och så nu precis när jag gick in på hemsidan så står de att de har gått i konkurs!
 
Webshopen är stängd och om man beställt något de senaste dagarna men inte fått leveransbekräftelse så kommer man inte få sin vara står de. Dessutom står de att kunden inte kommer debiteras för fakturor och reserverade belopp.. Och jag vet att de drog pengar direkt när jag beställde, så jag kollade efter men kan inte längre se att de har dragit pengar.. 
 
Ingen annanstans verkar dessa skor finnas att köpa, så jag har mejlat dom och bett om att få skorna på något sätt. Men ja, de ser ju ganska kört ut. De ska ha utförsäljning, men självklart bara i butikerna och en sådan finns inte här. Jag är så besviken och arg på att de inte stängde webshopen tidigare!!!! Så jävla dåligt.
 



Alla hjärtans dag del 2

Herregud vad jag bloggar mycket idag ^^ haha
 
Vi tänkte ju äta på restaurang Ros, tyvärr så var de fullbokade när vi kom, vi kunde komma tillbaka efter 20 då skulle de ha ett ledigt bord, men vi hann hitta en annan restaurang innan dess. Så vi sparar denna reasturangen lite till, men snart kommer vi nog äta där.
 
Vi gick runt lite i stan och frågade på två restaurangen vi tyckte såg mysiga ut och hade bra menyer, men de var fullbokade. Till slut hamnade vi på stora torget och såg menyn som Bistro Charken hade och tyckte de såg bra ut, har dessutom varit där innan (inte ätit då) och tyckte de kändes mysigt så vi frågade om de hade bord ledigt, vilket de hade.
 
De blev deras meny de hade för alla hjärtans dag, fanns flera olika rätter att välja på till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Ni får kolla bilderna för att se vad vi åt ;) Personalen var helt fantiskt och vilka rätter - jösses vad goda och vi blev så otroligt mätta. Blev mycket dricks till dom ;) haha.. (menyerna lät självklart mycket finare än de jag skriver nu på bloggen..)
 
Jag älskar dig, min Joel 
 
Jag åt seranoskinka, med honungsmelon, krutonger och sallad. Joel åt hummer med vitlöksbröd.
 
Vi åt båda oxfilé med potatisgratäng och sallad med tomat fylld med pesto.
(potatisgratängen var så otroligt god och oxfilén mör!!!)
OBS, glömde ta bild innan vi hade börjat äta..
 
Min dessert blev sorbet (jordgubb/hallon, lime, vinbär) älskade lime!
Joels dessert var trio choklad (chokladpralin med varm choklad, kakao bomb med chilifrukt, chokladmousse)
 
 
Till maten drack vi ett glas mousserande när vi kom, ett glas vitt till förrätten, ett glas rött till varmrätten och sedan vatten till efterrätten. Efter middagen gick vi även till New York legends för att Joel skulle hinna få se slutet av hockeyn. Vi hann se de två sista målen och även dricka varsitt glas öl/cider. En helt underbar kväll, och vi måste helt enkelt göra sånt här oftare!
 



Alla hjärtans dag

Nu är vi i ordning fixade och ska börja ta oss till restaurangen. En restaurang som jag velat äta på väldigt länge, såg den första gången när jag pluggade matten och de var ju i början när vi hade flyttat hit, så många månader sedan.

Den ser så otroligt mysig och charmig ut, så blir nog ett jätte bra ställe att fira alla hjärtans dag på. :)

Här är lite bilder på hur jag ser ut ikväll, hoppas ni får en toppen kväll med era nära och kära också! <3




Sneak peak

Smygtitt på klänningen jag ska ha ikväll och mina otroligt fina lockar som jag gjort :D så otroligt nöjd!
Måste vara de finaste lockarna jag någonsin gjort.
 
 



Plugg

De första man ska göra i medicin kursen är att ta reda på vad massa ord betyder, jag tycker att jag fastnar på var och vartannat ord för jag inte hittar dess betydelse någonstans, blir helt frustrerad. Men har kommit fram till att de är bättre jag fortsätter med andra ord då eller tar en paus i pluggandet.
 
Jag har smygstartat pluggandet, verkligen smyyyygstartat! Haha, vart lite dålig på att plugga varje dag. Blir så lätt distraherad av annat när sambon är hemma eller nu när mamma är här också. Men idag ska jag plugga några timmar nu tills sambon kommer hem, sedan ska jag locka håret (va sjukt länge sedan jag gjorde så hoppas de blir bra!) och fixa mig för ikväll ska vi ut och äta.
 
Ska försöka lägga upp en bild på klänningen och så innan vi går ut och äter.. Annars kanske jag lägger upp de när vi kommer hem igen. Nu måste jag börja plugga.
 
Glad alla hjärtans dag på er! 
 



H&M

Klickade hem lite fler grejer från H&M i måndags.. (a) hehe, trots att vi varit på stan samma dag, men köpte visserligen bara en klänning och kollade aldrig i klädbutikerna.. Dessutom var dessa på rea, och den svarta har jag spanat på länge, tycker den är så fin! Den vita blev de bara för att jag behöver någon vanlig tröja.
 



Shoppat

Har varit på stan med älskling och shoppat lite, blev även att äta lunch på stan, vi åt på Wok away. Var väl helt okej, något dyrt för vad man fick men mätt blev man i alla fall, de är ju huvudsaken.
 
Köpte ett kort att skicka till bästisen för alla ♥-dag. Även ett kort till mamma. Sedan hittade jag en jätte fin klänning på New yorker, som jag ska ha när jag och Joel ska ut och äta på alla ♥-dag. Ska försöka lägga upp någon bild på klänningen när jag använder den på torsdag. ;) Köpte även en bio-oil, har hört mycket bra om den för bl.a. bristningar. Jag har fått så jäkla många bristningar på mina lår, tycker de är jätte fult och kommer inte alls trivas i bikini eller korta shorts om de är kvar till sommaren.. Så jag hoppas på att bio-oil är så bra dom de sägs!
 
Mystiskt nog så ville inte Apoteket sälja de, för att de kan ge allergiska reaktioner.. No shit, vad kan inte ge allergiska reaktioner. De säljer ju massa grejer på Apoteket som kan göra de, förstår inte vad skillnaden med bio-oil är. Men de finns några Apotek som säljer de.
 



Söndag 10:e februari 2013

Så var de söndag igen!
 
Beställde hem ett par skor till sambon igår, de han har nu har börjat gå sönder.. Eller har väl varit ett tag egentligen, och han ville ha några liknande. Har kollat på hemsidor ett tag men inte sett något han gillar, så igår googlade vi märket på hans skor han har och vips så hittade jag en sida som sålde exakt likadana skor.
 
 
De var dessutom på REA, halva priset. Och slapp även betala frakt, så de blev kanon. De kommer väl fram i veckan antar jag. 
 
Just nu sitter jag mest och kollar efter billiga hotell i Norrköping. Smsar med Joel som jobbar också, han funderade lite på om man skulle kolla om man kan sova hos någon i Norrköping istället, men jag röstade för hotell! Kollade först på vandrarhem men allt verkar vara fullbokat just de datumen..



Fredag 8:e februari 2013

Mår faktiskt väldigt bra idag :) det är endast hostan kvar nu, hoppas den inte blir allt för långvarig. Lyckades gå fram och tillbaka till Ica både igår och idag, fast när jag kom hem igår fick jag näsblod.. men efter de så har näsan slutat rinna och vara snorig, så något positivt kom med de i alla fall.
 
Idag kom även de nya lakanen som jag beställt :D dra på lakan, som har resår i kanterna, så de inte flyttar på sig eller blir rynkiga när man ligger i sängen. Älskar såna lakan! Men har inte haft några till våran dubbelsäng innan, utan bara vanliga, så jag hoppas dessa är bra. Om jag gillar dom ska jag nog köpa några fler.
 
Ikväll så ska jag gå ut med Jenny :) kommer bli roligt! Får väl ta de lite lugnt för förkylningen bara, hehe. Men har inte bestämt vad jag ska ha på mig än, ska börja fixa mig om någon timme.. Ska först äta middag med mamma, tyvärr hinner inte min kära sambo hem innan jag går hemifrån, kommer kännas ovant. Kommer jag inte hem allt för sent så kanske vi kan se en film och mysa lite innan vi lägger oss. 
 



På bättringsvägen kanske

Mår faktiskt bättre, men vill fortfarande ta de ganska lugnt då jag fortfarande kan känna mig helt utmattad ibland. Hostan är kvar, men hostan brukar alltid vara de som försvinner sist. Synd att de låter så hemskt bara och att de känns i hela kroppen när man hostar.. :P
 
Tyvärr har de inte blivit något pluggande på hela veckan, men de är väl förståeligt. Har ju varit helt färdig, efter en promenad med Nala så har jag kommit in och inte orkat göra en enda grej till. Men idag, ska jag försöka ta mig bort till Ica, dels för att skicka iväg två grejer jag sålt och även för att köpa soppa och vitlöksbröd. Blev så sugen på de igår, så tänkte ha de till middag idag.
 
Senast jag försökte gå till Ica, de var några dagar sen nu, så gick jag med Joel och Nala. Vi skulle skicka iväg lite grejer då också och även köpa hostmedicin eller något sådant.. Jag kände mig helt färdig innan vi ens gått halvvägs, så jag och Nala vände och gick hem.
 
Så håll tummarna för att jag orkar hela vägen dit och hem idag!



Världens bästa

Har världens bästa sambo 
 
Har idag spenderat nästan hela dagen i sängen, mått så dåligt. Så har mest legat och små sovit, fick frukost på sängen av sambon :') Sedan har vi legat i sängen och kollat på film, han värmde matlådor från igår till lunch och lagade senare jättegod middag som vi åt till en annan film framför tvn. Man blir bortskämd med så mycket sambo mys nu när man är sjuk. Han har även bakat en kladdkaka och vispat grädde nu som vi ska mumsa på till ännu en film ^^ blir mycket film när vi båda är sjuka..
 
Imorgon ska Joel dock jobba några timmar så då ska jag försöka plugga lite medans han ändå är på jobbet. Sedan framåt kvällen så kommer mamma hit också, skönt att få lite avlastning med Nala när man är sjuk. Tar as mycket på krafterna att gå ut med henne, framför allt att gå i trappan upp och ner.. Men framåt helgen hoppas jag på att vara något friskare!
 
Jag älskar dig mest! ♥



Sick and tired

Håller på att bli galen på min förkylning. Blir ju bara värre. Var så nöjd häromdan när jag sa
"vad skönt att man slipper vara snorig i alla fall, då hade de varit värre."
 
Vad tror ni hände idag då... Jo självklart blir man snorig, inte så att de är enkelt att bara snyta sig och de är över heller, utan de bara rinner lite då och då, går inte snyta ut och blir helt täppt som inte ens nässpray hjälper mot, jippi!..
 
Så trött på att vara sjuk och utmattad varje dag. När man dessutom börjat plugga och fixat allt med CSN och fått pengar... Nu vill jag bara bli frisk!
 



Hemsk natt

Ja, natten som varit kan nog ha varit den hemskaste i mitt liv.

Joel har varit förkyld några dagar, jag trodde jag skulle slippa men har självklart blivit smittad nu. Under natten har vi legat vakna mest hela tiden, jag har känt mig helt färdig men varje gång jag flyttat på mig har jag trott jag ska spy.. Och halsen känns som om den blivit mindre, hela natten kändes de som om någon försökte kväva en. Blev alltså inte mycket sömn alls inatt.

Jag har legat i sängen väldigt länge, och faktiskt kunnat sova. Varit så skönt men ändå mår jag inte mycket bättre. Men sömn var verkligen behövt! Trodde inte jag skulle kunna somna alls efter jag varit uppe en stund vid 9 tiden, men till slut somnade jag och vaknade först vid 11, då kände jag mig bara mer trött så beslöt mig för att ligga kvar. Vid 13 tiden kom jag upp, har ätit lite mat men mår fortfarande dåligt.

Ska försöka hitta en film att se på, mysa i soffan och dricka massor med te, proppa oss fulla med Alvedon, hostmedicin, strepsils och hoppas på att bli friska snart!




16 månader

Jajjemän, idag firar jag och Joel 16 månader tillsammans! 
 
Har bara varit hemma, tagit promenader med Nala och tvättat, så firar inte särskilt speciellt. Mer än några gulliga ord och extra pussar ;) Varit och hämtat mina nya ljusstakar som kom med posten idag också, så fina!

 (de svarta ljusstakarna)
 
Ska väl laga någon god middag till oss snart och sen blir de kanske någon film att mysa till. Min fina Joel, tiden har bara flugit förbi. Du gör mig så glad varje dag, får mig alltid att le, även när jag inte vill eller försöker vara sur på dig ;) Jag älskar dig