Grabbvecka

En riktig grabbvecka, en av Joels gamla polare är här och hälsar på hela veckan, så vi har hängt mycket med grabbarna. Dessutom en till av deras polare som varit nere några dar också, kul att se båda igen då de var ett tag sen sist. 
 
I tisdags åkte vi bara förbi på kvällen för att säga hej och prata lite, sedan åkte vi hem och sov i princip. På onsdag så jobbade jag eftermiddag och efter de så var jag ganska trött så jag stannade hemma medans Joel hängde med grabbarna, de drack och svamlade fram till småtimmarna, Joel kom hem vid 5 på morgonen och då sov jag, vaknade inte ens så måste varit väldigt trött :P 
 
Torsdag fick jag åka till jobbet (trots röd dag, och att jag egentligen var ledig) men jag hade inte hunnit färdigt allt dagen innan och kunde inte åka dit på fredagen, men de tog bara några timmar att göra klart ändå. Senare så hängde vi på Storans uteservering, var ju trots allt rätt bra väder så vi passade på! De andra hade suttit där sen fyra tiden, men vi kom först någon timme senare. Vi satt där och hade trevligt fram till stängning, och sedan blev de hem till Fors för lite spel. Fick promenera hem, blev ganska så sent den kvällen.
 
På fredagen så sov man verkligen ut, ändå har jag inte blivit särskilt bakis någon av dessa dagar. Börjar ju kännas som man är 18 år igen ;) Jag och Joel fixade lite ärenden i Tornby, handla lite och så förbi systemet också. De var grill party utanför Coop, gratis korv/hamburgare och dricka. Så de blev våran lunch ;) gott med gratis! Och väldigt gott med grillat. Efter de åkte vi hem och väntade mest på att de andra skulle vakna, framåt 17-tiden så åkte vi ner till dom, då var de nyvakna :P Var en väldigt seg start, och buffén vi gick ut för att äta ska vi inte ens prata om, så dåligt var de. Men vi kom igång framåt kvällen ändå, blev en hel del spel och sedan kom även min käre bror och hans flickvän. Tyvärr blev Patrick dålig, däckade totalt i soffan och vi fick beställa taxi och sedan skulle vi bära ut honom, tur nog vaknade han så han kunde ta sig ut till taxin själv. Jag, Joel och Simone åkte med för att se till så han kom hem ordentligt. Tur i oturen så spydde han ner hela taxin ;( ..satan så dyrt! Så nu vet ni de, spy i aldrig i en taxi.
 
Han fick ut allt i alla fall och klarade att ta sig hem, vi såg till så han klarade sig själv och sedan gick vi in till stan till de andra som väntade. Sen blev de Harrys/Sliver där vi dansade tills vi inte orkade mer, några shots blev de visst också ;) Väldigt kul kväll ändå! 
 
Jag mår oförskämt bra idag, dock har jag mensvärk istället så de jämnar väl ut sig. Ska ändå försöka komma iväg på lite jobb sen, har 7 områden denna helgen >.< Vet inte hur de ska gå.. Joel åkte precis till jobbet, stackarn mår dåligt idag. Så de blir nog inget party ikväll, tur de förmodligen, tror inte någon av oss hade orkat en kväll till. 
 
 
 



Orange

Har varit med Jenny hela dan idag, hon ville inte vara ensam vilket man kan förstå, så vi har promenerat lite, sedan käkat lunch och shoppat i stan :) 

Förhoppningvis fick hon lite annat att tänka på i några timmar i alla fall, och även prata av sig lite. Ibland räcker de ju att bara visa att man finns där som stöd. 

Sitter på balkongen nu och har precis målat alla mina naglar i en orange färg, kändes kul med lite färgglatt! Har inget mer planerat idag utan ska bara slappa tills Joel kommer hem. Får se om jag vill följa med han senare när han ska hänga med grabbarna. Annars kanske man skulle försöka komma iväg på en springtur, var ju ett tag sen sist man sprang.






R.I.P Selma

När det som inte får hända händer.. Och ord inte räcker till för att trösta..
Det är så orättvist och framförallt otroligt ansvarslöst att smita ifrån när man har kört på ett hjälpslöst djur.
 
 
Ett av de svårare inlägg att skriva, för man vet inte hur man ska skriva.. Men vill ändå göra nånting, för man tänker på de hela tiden. Enda sen igår när jag fick samtalet så har de känts väldigt off, och så otroligt overkligt. För sånt här händer ju bara inte. Men olyckor sker hela tiden.
 
Lilla Selma blev påkörd igår, de gick inte att rädda hennes liv utan hon fick avlivas. 
Vi saknar dig Selma, hoppas du har de bra i hundhimlen.
 
 



Getingbo inomhus

Rolig klassfest igår, inte lika livat som förra gången men de kan ju vara en bra sak också ;) Vi åkte in till stan framåt kvällen och hamnade på Sliver/Harrys där vi dansade och hängde sista timmarna. Åkte hem rätt så tidigt ändå, ska ju ändå jobba i helgen och de var väldigt segt och lite folk ute igår. De hade inte ens öppnat för de bästa dansgolvet nere på Harrys, så vi var lite besvikna :P
 
Idag har vi införskaffat en golvfläkt, har velat ha en varje sommar men aldrig blivit av. Men denna sommaren verkar ju bli varmare än på länge så då var de dags. Börjat regna och åska ute och jag tycker de är så mysigt! Blir att sitta inne och mysa :D Ska jobba lite senare när det är något svalare ute.
 
Annars då så hittade vi precis början på ett getingbo i sovrummet, och precis när Joel ska ta bort de så kommer geting drottningen och fortsätter bygga sitt bo. Fy satan så äckligt!! Och så jäkla stor geting. Har varit mycket getingar de senaste dagarna har man tyckt som flugit in i sovrummet under natten och när svärisarna var här så sa de att de haft en fet geting som flög in och lät som en helikopter. De här föräklarar ju en hel del, de är säkert samma geting som varit varje gång och byggt på sitt bo. Men nu har den blivit grillad och sedan nedspolad i toaletten! Och hennes bo har blivit förstört och slängt också.
 
 



A sky full of stars

Jobbade bara några få timmar igår och sedan hämtade Joel mig, slappade ett tag hemma innan vi gick ner till pizzerian bredvid och åt lunch på deras uteservering i solen, så himla skönt! Får ju passa på nu när det är riktig värme :) Strax efter vi var färdiga och hade kommit hem så kom svärisarna. Vi satt mest inne och umgicks hela dan, sen kände jag och Joels mamma att vi blev lite rastlösa och ville ut i de fina vädret så vi promenerade bort till hemköp för att köpa lite smått, fick med oss varsin glass till alla också ;)
 
Vi hade tänkt göra finmiddag här hemma igår men så blev de att vi spontant gick ut och åt, grabbarna ville se hockeyn så vi gick till New york legends. Jag åt ceasar sallad och den var väldigt god, tillsammans med iskall cola kunde de inte bli bättre ;) Härlig kväll med bra umgänge! Blev att lägga sig tidigt sen för de åkte vid sex imorse.
 
Och eftersom de inte blev finmiddag igår så får det bli de till middag idag istället, har ju ändå allt vi behöver hemma :) Blir en tur till systemet bara för att inhandla lite gott vin till maten och kvällen, jag ska nämligen på klassfest :) Med tanke på förra klassfesten så lär nog denna bli minst lika lyckad!
 
 
Bästa låten just nu!
 



Rolig vecka

Igår så kom svärisarna vid lunch tid och de lämnade i princip bara av sina grejer här ock hälsade på Nala, sen åkte vi till ikano. Där blev de lunch för dom och Joel som hade lunchrast just då, jag som precis hade ätit lunch inna dom kom mumsade på en chokladboll istället ;)

Efter de så vart de tillbaka till jobbet för Joels del men vi andra strosade runt i lite butiker innan vi åkte hem igen. 

Framåt kvällen sen så åkte vi in till stan för att äta asiatisk middag på Yellow Fellow. Och jösses vad gott de var! Kan verkligen rekommendera de stället, vi kommer definitivt äta där igen. 

Efter middagen så åkte vi hem hit igen, köpte med oss lite gott från macken och så tittade vi lite tv innan sängsdags. En rolig men annorlunda tisdag, hur ofta äter man ute sådär spontant en tisdag liksom ;) 

Imorse när jag åkte till skolan och Joel till jobbet så åkte svärisarna söderut för sin konferens de skulle på, men imorgon kommer de tillbaka. Kul med besök och att vi hinner ses lite mer på de såna här vis också.

Efter skolan idag så blev de jobb för min del, har mycket mer att jobba med i helgen än jag hade sist så blir intressant att se hur de går. Har fått göra om lite helgs planer så man orkar med att jobba ;P






Ny vecka

Hade en riktigt bra gäst föreläsare i skolan idag, han råkar även vara en av skolans VD's och de märktes att han visste vad han prata om. Förmodligen den bästa föreläsningen vi någonsin haft hittills, så hoppas verkligen att han kommer tillbaka.
 
Efter skolan åt jag lunch med Joel som hade fixat kycklingsallad med tzatziki och vitlöksbröd. Så himla gott!! Varit sugen på just kycklingsallad några dar, så de var verkligen en positiv överraskning när man kom hem från skolan. De bästa är att det finns kvar så de blir samma till lunch imorgon, längtar redan ;) haha..
 
Joel åkte till jobbet efter de och jag tog över tvättandet han hade påbörjat här hemma. Någon timme senare åkte dock jag iväg till jobbet också, var bara där för att höra så allt hade gått bra i helgen. Blev som en liten avstämning och uppgav kontonr så man kan få lön ;) De gick väldigt fort så jag var tillbaka hemma igen efter en timme. Och efter de har jag inte gjort något vettigt.. Nu väntar jag bara på att Joel ska komma hem så vi kan äta middag och så längtar jag till imorgon, då kommer svärisarna förbi på genomresa! :)
 
 



Sliten

Blev en härlig kväll igår, först god mat och balkong häng hos Jenny och Rickard och sedan blev det uteservering i stan. Vi blev ett ganska stort gäng till slut och kvällen avslutade på new york legends. Kul att komma ut och umgås med andra istället för att vara hemma ensam. 
 
Idag har jag jobbat, delat ut resterande reklam från igår. Tog några timmar och nu är man verkligen sliten. Känns främst i fötterna. Försöker tänka att man kommer bli bra tränad av de här, speciellt rumpa och ben efter alla trappor ;) 
 
Nu blir de att återhämta sig resten av kvällen och ladda om för en ny vecka. 
 

 



Inte bästa starten kanske

Igår kom högarna med reklam som jag packade ihop i torsdags men kärran saknades och när jag hörde av mig till jobbet sa dom att den skulle komma under kvällen. Kärran dök först upp imorse någon gång vid 10-tiden, så jag begav mig ut strax efter vid 11 ungefär.

Och jösses vad jobbigt! Varmt som satan också, och är väl inte jätte bekant med området jag var i, men de rullade på. När jag hade delat ut första omgången (allt får ju tyvärr inte plats i kärran på samma gång) så var jag helt slut när jag kom hem. Fick bli en lunch rast, hade ju ändå varit ute i ca 2 timmar då. Beklagade mig till Joel en hel del, har ju ingen fungerande cykel för tillfället  så jag lånade mammas, och den cykel är så otroligt värdelös men de får ju gå för den här gången. 

Kände att det är alldeles för varmt för att cykla runt under dagen nu också så resten får vänta till imorgon. Känns helt sjukt att jag bara delat ut en fjärdedel, och allt sammanlagt som jag ska dela ut är bara hälften av vad man brukar ha... Hur ska de här gå liksom ^^

Resten av dagen har jag legat helt död här hemma, först tog jag ett bad sen har jag legat en stund i solen på balkongen. 

Fick en middags inbjudan till Jenny och Rickard så ska åka dit om en timme ungefär, blir att umgås med dom resten av kvällen sen också, planen är att sitta på någon uteservering ikväll :) ska bli kul, slipper jag vara hemma själv och bli uttråkad också ;) 






I found myself alone

 
En sån dag. Varit i skolan och jobbat med vårat projekt med gruppen, sedan promenerade jag hem i endast linne, så himla skönt att solen och värmen tittar fram igen! Åt lunch med Joel innan han fick åka till jobbet, han skulle egentligen varit ledig idag men fick hoppa in extra, men han är ledig resten av helgen. Då kommer vi dock inte ses så mycket, han ska till en polare och vara där hela helgen. Vi ska äta middag om en stund men sedan blir jag ensam över helgen, var länge sen så känns ovant.
 
Ska verkligen passa på att njuta av helgen och att jag inte har några planer alls, förutom att jag ska jobba men annars blir det en lugn helg. Efter helgen blir det några fullspäckade veckor ett tag, massa kul saker på gång så de ser jag fram emot! :) 
 



Annorlunda torsdag

Har börjat jobba idag, blev sex timmar totalt och de känns när man är så ovan vid de. Burit tunga högar med reklam så styrketräning får man verkligen ;) svart om händerna blir man också.. I helgen ska jag dela ut min reklam för första gången, eller ja första gången för de här jobbet. Har ju delat ut reklam innan, fast de var länge sen.

Efter jobbet blev de att handla lite smått med Joel, som ovanligt nog varit hemma och haft ensamtid idag eftersom han va ledig. Annorlunda för oss, brukar va tvärtom att jag är hemma och han jobbar ^^ 

Till middag blev de grillat och så unnade jag mig själv att testa ett nytt vin, organiskt vitt vin. Gillar de flesta organiska viner jag testat :) 
Man får ju fira lite att man fått jobb och samtidigt belöna sig själv. 

Har varit sjukt trött i benen efter jobbet, har ju stått upp hela dan så har mest slappat men om en stund ska vi ut på en kvälls promenad med Nala, ska bli riktigt skönt. 

Hoppas ni haft en härlig torsdag ni också!






Intervaller



Precis kommit in från en 2,9km powerwalk/jogg runda. Körde intervaller, skiftade mellan att gå snabbt i 90sek och jogga 60sek. De var jobbigt men jag höll ut och klarade av att repetera 8 gånger. 

Precis när jag kom tillbaka hem fick jag ett samtal och imorgon väntar nu en intervju. Så många jobb som jag sökt den senaste tiden så var de verkligen på tiden! Och väldigt välbehövt, minsta lilla är värt väldigt mycket just nu. 





När humöret och vädret matchar

 
Everybody wants happiness,
but you can't have a rainbow
without a little rain
 
 
 



Amazing

Påbörjat mitt 8 veckors tränings schema idag, kom precis tillbaka från en rask promenad/jogg (jag joggade flera gånger och de kändes fantastiskt!) på 2,5 km. Blev lite stretchning och suqats när jag kom tillbaka också. Börja lugnt och sakta för att sedan bygga på och för mig som inte har löptränat något alls de senaste åren känns de här helt fantastiskt, ännu bättre när man uppnår vissa mål man satt upp också. Alltid bra att ha flera små mål istället för bara ett stort, då får man en push varje gång man uppnår ett mål och orkar fortsätta sträva efter de stora målen!
 
Ska bara njuta av denna underbara känsla nu och belöna mig själv med ansiktsmask och nytt nagellack på naglarna! :D Vilken fantastiskt söndag.
 
 



Nu kör vi

 
Blev en kort promenad idag, sedan har jag lagt upp en plan för att komma igång med träningen igen. Har tänkt att jag ska testa på att springa också, har aldrig varit särskilt förtjust i löpträning, men kan ju vara värt att testa när man har så bra löpspår bara ett sten kast bort. Även se till att komma iväg oftare till gymmet igen och testa nya pass och köra yoga för de gillar jag. Förhoppningsvis har vi en fungerande cykel igen snart, det blir roligare och går fortare att ta sig till gymmet då. Det är en av anledningarna till att jag "inte orkar" ta mig dit nu.. 
 
 



Första mötet med Selma

Idag har jag och Nala hängt med Jenny och Selma hela dagen. Hämtade upp Jenny och Selma tidigt imorse och sedan var vi på ärende i stan, sen promenerade vi hem hit och så fick Nala och Selma träffas. Blev ett äventyr nere i stan efter de och sedan tillbaka hem hit, en kort promenad i rydskogen hann vi med också. Så kul att de har gått bra och att hundarna verkar gilla varann :D Jag älskar verkligen djur och speciellt hundar med deras små personligheter, vilka fantastiska djur! Små bebisarna ❤
 
 
 
 
 



Jordnötskaka


Bakade kakor igår, aldrig bakat dessa innan men de var otroligt enkelt och de är väldigt goda!
Lite salt söta i smaken :) här kommer receptet!

Ingredienser:

2 3/4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 dl farinsocker
100 g smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda socker, farin, smör, vaniljpulver och jordnötssmör.
Vispa i ägget. Blanda mjöl med salt och bakpulver och rör i. 
Forma till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut bollarna med en gaffel så de blir randiga.
Grädda i ugnen mellan 8-10 min.



Tell me we're dreaming

 
Precis blivit klar med min novell inlämingsuppgift, intressant uppgift då vi skulle skriva en fallbeskrivning om en person som kommer till Sverige från ett annat land. Vi lottade ut land (jag fick Serbien) och sedan fick man hitta på resten själv om personen osv.. Men ska såklart ha med vilka papper och villkor som gäller. Det kändes till slut mer som att jag skrev en novell ^^ men jag blev nöjd och nu är den inskickad, börja plugga till provet på fredag istället nu då. 

Tänkte skrivit uppgiften igår men efter skolan låg jag mest bara hemma och plågades av en hemsk mensvärk. Den försvann mer och mer framåt kvällen men jag känner än idag av den lite grann, men igår var en av de hemskaste jag varit med om, fyfan! Joel var söt och kom hem med glass till stackars mig, småsaker och gester är värt så mycket. 

Idag blir en lugn dag, men till veckan har jag tänkt komma igång med träningen igen. Har redan bokat två pass för denna veckan, och ser fram emot dom då b.la en utav dom är helt ny för mig :) Hoppas värmen kommer tillbaka snart så de blir roligare med lång promenader också, även om jag inte har något emot regn väder, tycker de är riktigt mysigt speciellt om man har sällskap eller bara en vovve som myser med en ;)
 



Free Joel

 
Påväg till Hemköp igår pratar Joel om hur han känner sig som mitt husdjur ^^ vi skämtar lite om de och sedan dyker detta upp. De kändes väldigt komiskt just då :D så himla passande! Haha
 



From nothing into something

Har inte fotat så mycket sedan vi kom hem från Kiruna, men i torsdags när vi grillade så hade jag med mig systemkameran, och de kändes riktigt kul att ta lite bilder igen. Blev en del bilder på lilla Selma, tycker djur är något av de roligaste att fotografera, kan vara därför jag har oändligt med bilder på Nala och alla andra djur jag någonsin varit i kontakt med ;) Har inte blivit av än så idag tänkte jag ta en liten foto runda, främst i Rydskogen och runtomkring för att fota lite natur. De är också kul, ibland ;)
 
 
 
 



Första mötet med Bike

Idag har Nala fått träffa Bike för första gången, och de gick bättre än jag hade förväntat mig. Hon är ju lite rädd för stora hundar men han fick komma fram och lukta på henne, hon når ju dessvärre inte upp för att lukta tillbaka i hans rumpa :P haha..

Vi var även ute och gick en promenad tillsammans, och då tyckte hon att Bike var lite läskig när han var lös eftersom han sprang runt så mycket, även när han försökte få henne att leka var han läskig ^^ De kan inte vara lätt när man är liten. Otroligt bra träning för båda hundarna och jag är så stolt över min lilla skrutt ❤ 
 
 



1:a maj 2014


Första maj, redan. Min och Joels månads dag - 2 år och 7 månader tillsammans idag. Tiden går fort!
 
Känner att jag behöver komma ut och fota lite någon dag snart, var alldeles för länge sedan jag gjorde de. Vill ta mer bilder på Nala också, brukar alltid ta bilder på henne vid olika årstider bland blommor och löv ;) Lite kul tycker jag de är att ha. Bilderna ovanför togs lite fort en dag innan vi for till Kiruna, så de är ju ett tag sen. Har ju slagit ut mycket mer blommor och blivit grönare sen dess. Får se om de rent av blir en promenad i Rydskogen redan idag.. Till kvällen ska vi iväg till några vänner för att grilla, de ser vi fram emot! :)