Härliga måndag

På dagens föreläsning i skolan hade vi en PT på besök. Var inte jätte bra föreläsning, man märkte att han inte var så van vid att föreläsa och lite oförberedd. Man märkte att han inte hade skrivit Powerpoint-presentationen själv, så de var lite halvdant. Men man lärde sig en del i alla fall och fick bra tips, på fredag är PTn tillbaka men då blir det mer praktiskt, ska bli kul! 

Efter skolan cyklade jag hem till Jenny, vi åt lunch och hann se två filmer, sen fick jag ju träffa Selma för första gången också :) Hon var så söt! Man blir ju verkligen sugen på en valp själv ;) 

Cyklade hem vid 17-tiden och fick middagen serverad nästan direkt när jag kom hem. Var helt färdig när jag kom hem, är ju ändå 5km att cykla.. Trodde inte de var så mycket, men de kändes nu när man är något otränad ;P räknade ut att jag cyklat ca 1 mil totalt idag, ingen dålig vardagsmotion!





En cykel dag

Vi har ju äntligen en cykel igen, så imorse blev det att cykla till skolan. Så himla härligt när de var fint väder :) på våran rast så var vi ett gäng från klassen som satt ute i solen också.
 
Efter skolan blev det en snabb lunch på subway med Alex och sedan cyklade jag vidare hem till Anna, där fick jag för första gången träffa Bike! De fick ju hem sin hund (Bike) för snart en vecka sen, han kommer från ett hundhem i Spanien. 
 
Så söt och mysig vovve! Oväntat lugn också :) blev två promenader tillsammans med Anna och Bike när jag var där, vi lekte lite med pinnar och en tennisboll också. Sedan satt vi på balkongen och njöt av solen och fika! En riktigt bra fredags eftermiddag! 
 
Fick mig ett bra träningspass också nu när jag cyklat över hela stan ;) Så kan med gott samvete skippa träning idag, skönt med tanke på träningsvärken jag har i vaderna från i onsadags... Skönt med cykel igen, går ju väldigt fort när man kan vägarna och när det är så fint väder är det ju ännu roligare att cykla, har dessutom redan börjat få färg av solen :D 
 
Resten av kvällen blir det mys här hemma, ska passa på att läsa lite tidningar nu innan Joel kommer hem. 
 
Fina Bike!
 
 



Då var det igång

Varit en lugn och skön torsdag, var hos psykologen så nu har behandlingen börjat, att behandla tandvårdsfobin. 

Fått en ny psykolog, kvinnlig skåning som verkar väldigt bra :) har humor och skrattar mycket men är ändå seriös. Tror det här kan bli bra. Idag var det mest planering, nästa gång blir mer spännande. 

Efter psykologen så mötte Joel mig så åt vi lunch på subway och sedan blev det att storhandla på Ica maxi. Nu kollar vi hockey med grabbarna. Effektiv men lugn torsdag :)








Ansiktsvård

Jag är ju lite av en skönhets-nörd, gillar ansiktsmaker, olika krämer, rengöringar och annat som har med skönhet att göra. Gillar att testa nya produkter, därför jag gillade glossybox. Men nu har jag börjat se på skönhet på ett annat sätt, jag vill ta mer hand om min hud än tidigare och är ännu mer mån om vad jag använder. Har de senaste åren använt några olika märken för rengöring och återfuktning av ansiktet, och inte varit helt hundra nöjd med någon förrän nu. 

Kanske inte många som vet men de utslag jag har i ansiktet har fått en diagnos för flera år sen - perioral dermatit. Jag undrar dock om den verkligen stämmer ibland. Men jag har i alla fall haft de i flera år, de har aldrig försvunnit helt. Blivit bättre ja visst, och ibland sämre men aldrig så dåligt som det var första åren. Och just mina utslag är något som gör att jag mår väldigt dåligt psykiskt över mitt utseende, vissa perioder sämre än andra. Det är också en anledning till att jag nu faktiskt vill ta mer hand om min hud, och en anledning till att jag slutade med glossybox.

Jag vill använda mer skonsamma produkter och sånt som är bra för huden. Med den här diagnosen ska man egentligen inte använda några produkter och smink alls, men de skulle jag aldrig klara av. Och antibiotika kur är inte direkt något man vill göra bara sådär, kroppen tar ju mycket stryk av de men de är ändå något jag funderar på att göra, bara för att bli av med denna pest som jag haft i flera år och är sjukt trött på.

Men för att återgå till ämnet, första märket jag använde va Aco face young sen har jag haft en serie från Loréal paris hydrafresh sensitive och efter de har jag de senaste året använt Garnier pure active fruit energy. De två första torkade dock ut min hud och den blev stram, och fuktighetskrämerna gjorde att mina utslag blev mer irriterade. Garnier funkade bättre, dock har jag skiftat mellan olika fuktighetskrämer och bl.a haft en från Body shop. Men jag blev ändå inte riktigt nöjd. 
 
Har fortfarande kvar min mousse rengöring från Garnier pure active fruit energy, men nu har jag hittat ett favorit märke. Avéne - hade först handkrämen och tyckte den var riktigt bra så började leta efter fler produkter från samma märke och hittade då massor. Läste på om dom och läste även recensioner från andra, och upptäckte då att vissa med perioral dermatit har tyckt dessa produkter är riktigt bra och hjälper mot utslagen.
 
Självklart var jag tvungen att testa och nu är jag fast, älskar de här märket!! Deras ansiktskrämer är gudomliga, de irriterar inte och de torkar inte ut heller utan håller de återfuktat hela dagen. Har ännu inte testat någon rengöring då jag är nöjd med min mousse från garnier, men så fort den tagit slut har jag tänkt testa en rengöring från Avéne. Man kan helt enkelt säga att fransmännen vet vad dom gör! ;)
 
Min lilla samling än så länge;
Thermal spring water,
Hydrance optimal UV rich,
Skin recovery cream,
Cold cream
 



Framsteg

Har ju dragits med en väldigt seg förkylning, men nu har jag faktiskt känt mig väldigt bra i några dagar och planerar att sätta igång med träningen igen. Äntligen!! Trodde jag skulle vara tillbaka där jag började förra gången men har trots allt försök hålla igång med promenader och annat under förkylningen, och det verkar ha lönat sig. Har idag sett framsteg på min träning, närmar mig mina mål sakta men säkert med andra ord. Och även fast jag redan är taggad på att kunna börja träna igen så blev ju detta som en liten extra push ;) 
 
Har blivit mer sugen på att kunna göra visa övningar jag gjort förut också, och igår var jag bara tvungen att testa om jag fortfarande kunde överhuvudtaget... 

(När jag var mellan 10-15 år, så gjorde jag många gymnastik övningar, jag gick inte och tränade detta utan de var på min egen fritid jag hade detta som hobby tillsammans med några vänner, vi stod på händer, gick ner i brygga och hjulade m.m..) 

Och igår kväll och idag så lyckades jag med en handstående brygga! :D Gick inte ner till handstående brygga från stående dock, men de ska jag nog klara sen också. Förr kunde jag även sparka över med benen och komma upp till stående från den här positionen, de ska jag klara av att göra igen också!! Var för feg att testa att stå på händer igår, men ska försöka på de någon annan dag.
 
Så nöjd just nu!! :D
 



We're doing shots

Jösses, vilken lördagkväll. Mötte Emelie vid sju tiden och sedan gick vi tillsammans hem till Alex där resten av gänget redan hade börjat dricka några timmar tidigare. De var inte hela klassen men vi var ändå ett litet gäng. 
 
Planen var ju att vi skulle bowla men vi beslöt oss för att istället fortsätta festa och sen dra ut. Andreas var dock nykter för kvällen och hade bil så han och jag drog förbi bowlingen, ifall de var någon där som inte kommit på förfesten. Åkte sen tillbaka men de hann bli en till biltur under kvällen för att hämta mer alkohol ;)
 
De var shots till både höger och vänster, och ja de blev nog lite för många ;) Vi drog ut till Harrys senare, en från gänget hade i princip däckat så han drog hem istället. Väl på Harrys blev de två drinkar för mycket, mycket dans och skratt. Jag ringde Joel som kom och hämtade mig runt 2-tiden, då var jag så jäkla packad och sjukt trött! Vinglade som en tok och fick i princip hjälp med att borsta tänderna och allt annat innan jag kunde däcka i sängen. Med andra ord - en sjukt lyckad lördagskväll med klassen! Den galna klassen, haha.. Väldigt kul kväll hade vi och fler blir det nog! :)
 
Idag har man ju mått mindre bra, bakis som aldrig förr.. Har legat i sängen och sovit mest hela dan. Först nu jag börjar känna mig som en människa igen. Och nu ska vi dra en sväng till Ica maxi (döda mig snälla ;)) Blir kul att se alla igen imån i skolan och höra hur dom mått under söndagen också ;) 
 
Hälften av gänget som va på Harrys :)
 



Bästa frisören

Var ju hos frisören i måndags, tycker alltid de är lika härligt efteråt när håret är alldeles lent och luktar gudomligt! Tjockheten på mitt hår kommer alltid fram på ett annat sätt när jag varit hos frisören också. 

Testade hur som helst en ny frisör i stan, då jag hört väldigt bra saker om dom. Var på Hair Style och jag måste säga att jag kommer definitivt gå tillbaka! Så otroligt nöjd med servicen, med klippningen och ja med allt.

För de första visste jag inte helt säkert hur jag ville klippa så jag bad frisören om lite tips, och hon engagerade sig verkligen! Jag fick veta helt nya saker, t.ex. att min ansiktsform är just den ansiktsform man sträver efter - för den passar i alla frisyrer i princip. Bara en sån sak, som ingen annan någonsin nämnt innan liksom. Sedan när jag hade bestämt mig för hur jag ville klippa så börjades behandlingen med en tvättning, och även där, vilket engagemang!! Det var den längsta tvättning och den skönaste jag har varit med om. Hon masserade verkligen hårbotten och håret noga och länge, och berätta även vilket schampo/balsam hon använde och varför samt vad de var bra för. Och även om hon kanske nämner sånt för att förhoppningsvis få en att köpa de, så var de ändå något man uppskattar.

Vidare till klippningen så var hon väldigt noga, jag har förr varit med om frisörer jag tyckt varit riktigt noga med att de är jämnt på båda sidor, men den här tog priset för de. Hon var super noga, kontrollerade flera gånger och klippte extra flera gånger. Efter ett tag tyckte man nästan de blev jobbigt ;) ne då, men med tanke på att hon och jag märkte att det var ojämnt när jag kom så uppskattade jag ju extra mycket då att hon var så noga. (Och nej, jag hade inte klippt något själv, så var inte därför de var ojämnt. Kanske hade jag ändrat benan något sen förra klippningen eller så var förra frisören (som för övrigt var väldigt noga också) inte så noga som hon trodde.)

Sedan när de stylar håret, så säger väl alla frisörer vad de använder för produkter. Och det gjordes även denna gång, men detta var ändå den bästa frisör upplevelsen jag haft! Utöver själva klippningen och allt som hör till de så måste jag säga att det var en ljus och fräsch lokal också, och all personal var väldigt trevlig. Dessutom var det en lugn och skön omgivning, härligt att kunna slappna av och njuta av huvudmassagen man fick när håret tvättades liksom ;) Så för alla er som bor i Linköpings området, om ni inte är helt nöjda med eran frisör eller bara vill testa någon ny, gå till Hair Style!!!!

 



Nala 5 år ❤

Idag fyller min fyrbenta bebis 5 år!  
Det känns som tiden gått otroligt fort,
och det är svårt att förstå att denna
underbara lilla hund har varit min i 5 år redan.
Världens bästa vän.
Jag älskar dig så mycket min lilla Nala  
 
 
 



Lugn tisdag

Börjar känna mig bättre och bättre från den här förkylningen, och jag tror det blir att börja träna igen till nästa vecka! Blir så sjukt rastlös av att inte kunna träna, och tyvärr är man väl tillbaka på noll nu efter denna förkylningen. Har ju inte tränat på några veckor nu.. Men ska börja lugnt och snart är jag tillbaka igen.
 
Idag blev det en härlig promenad i skogen med Nala, soligt och vårigt väder. Hoppas de inte försvinner utan att vädret fortsätter såhär nu, så himla härligt med sol! Har sett både snödroppar och krokus, de måste ju vara ett tydligt vårtecken ;) 
 
 



Måndag 10:e mars 2014

Tänk att det redan är mars, vad fort de går!! Idag började vi med nästa kurs - träningslära. Känner att det blir mer plugg än föregående kurser. Vi hoppar direkt på de svåra, anatomi och allt de där ska läras in (igen) var ju en del sånt när jag pluggade medicin också. Så förhoppningvis räcker de att bara färska upp minnet lite ;)
 
Annars känns detta som en otroligt seg måndag, föreläsningen idag var seg och tråkig. Ännu en gång har vi nya i klassen också, börjar kännas som de aldrig tar slut. Kommer nya hela tiden, och börjar faktiskt tycka lite synd om de som är nya eftersom de får ta igen de kurser vi läst innan, de hamnar ju efter direkt och kommer få läsa de kurserna sist i sin utbildning.. Jag hade aldrig velat göra så, hade bara tyckt de varit jobbigt.
 
Hur som helst, min favorit serie är igång igen och de var himla skönt att komma hem efter skolan, äta lunch och se ett avsnitt. Längtar redan till nästa måndag så jag får se nästa avsnitt! Nu ska jag skynda mig lite och ta mig ner till stan alldeles strax, har nämligen en tid hos frisören. Ska testa en ny frisör eftersom jag hört väldigt mycket bra om dom. Mina toppar är ganska slitna så de ska bort! Annars är jag inte helt hundra på hur jag ska klippa så hoppas frisören kan komma med några bra förslag! Har en idé de lutar åt, men får se om de blir de eller något annat. Sugen på att göra en förändring i alla fall. 
 
 
 



Tidig vår

Idag måste man ju ändå säga att det är tidig vår ute! Soligt, varmt men visserligen blåser de lite kyligt.. Tänkte dra ut på en promenad snart i det härliga vädret, går ju inte att sitta inne när det är så fint väder, himlen är helt blå och solen verkar hålla sig framme! Man blir ju så lycklig av sol, så det blir ut och njuta!! Hade varit en perfekt dag för att träffa någon kompis i stan och ta en fika, helst på en uteservering.
 
Tulpaner är så vackra
 



Stalkers

Efter skolan idag så var jag och Emelie på stan för att stalka lite folk ;) Haha, vi har en inlämningsuppgift som går ut på att studera folk på stan och sedan skriva fallbeskrivningar om vad vi sett.(Kortfattat då, ska ju vara med massa fina ord och annat, men de struntar väl ni i)
 
Vi drog ner till resecentrum och där hittade vi våra första offer, sedan blev det varsin toast på caféet där och då hittade vi nästa offer också. Skönt att kunna göra de här tillsammans med så man inte behövde stalka folk helt själv, dessutom kunde vi ju prata med varann om uppgiften då också. Även om vi gjorde de här tillsammans tror jag att våra fallbeskrivningar kommer bli väldigt olika, man tolkar ju alltid situationer och människor olika. Hur som helst behövde vi ju ett tredje offer också och i brist på att hitta något mer på resecentrum gick vi in till stan men där hittade vi inget heller, så vi tog bussen till tornby. Vi hamnade först inne i Ikano-huset men där hittade vi inget bra ställe så till slut blev det Ikea restaurangen och en fika, och där hittade vi tredje och sista offrena ;)
 
Vi skämtade om att vi förmodligen kommer gå upp några kilon nu också när vi var tvugna att fika två gånger ;) Vi hann med en liten tripp på Ikea för att kolla grejer och en runda till Åhléns också, så vi blandade nytta med nöje! Skönt att ha de gjort, har skrivit klart mina fallbeskrivningar och imorgon ska det fin skrivas och djup dykas in i en utav dom innan arbetet är redo för inlämning på onsdag. Sen kommer resten av veckan bestå av plugg till kommande prov som är på fredag, snacka om fullspäckad vecka! 

Så om det är någon som känt sig obekväm den senaste veckan, någonstans kring Linköping så är vi alltså ett gäng elever som studerat er och skrivit en inlämningsuppgift. Vi är alltså inte riktiga stalkers, bara så ni vet! ;)