Sture

Hade en intressant lektion i skolan idag, vi pratade om krishantering. Spännande ämne och väldigt lärorikt. Alla har vi väl varit i kris någon gång i livet och även sett våra närstående gå igenom en kris. Vi fick lära oss mycket om det olika faserna och vad man kan göra för att hjälpa. Vad som är viktigt att inte glömma är att fortfarande finnas som stöd när personen i kris verkar ha "gått vidare." Det är nämligen i den fasen de flesta säger att de kände sig som mest ensamma.

Ikväll hamnade vi spontant på hockeymatchen, Joel fick biljetter via jobbet. Han mådde dock lite dåligt när han kom hem så först tänkte vi skippa att gå men efter vila och mat mådde han bättre, vi missade första perioden bara. Upptäckte att LHC skaffat en maskot som går runt i arenan ^^ var nästan mer spännande att se på maskoten Sture än att se själva matchen ;) hahaSöndags aktivitet

Blev ett trevligt avslut på denna helgen - vi åkte till Jenny och Rickard där det bjöds på tre rätters, super gott alltihop och trevligt sällskap! Nala hade vi med oss också så hundarna fick umgås med. Efter middagen blev det en promenad i stan för att kolla in årets vinterljus som invigdes igår. Mysigt att gå runt och kolla på allt ljus, lite konstig slinga tyckte vi dock det var och ja, faktiskt tråkiga ljus ändå också.. Tråkigaste vinterljus som jag har sett i alla fall, blev lite besviken.
 
Men ska ändå gå en gång till och ta med kameran för att kunna fota lite mer ordentligt, ljus och mörker är ju alltid en spännande kombination att testa sina foto kunskaper i ;)
 
 
 Första parkeringen

Ikväll åkte vi till Jenny och Rickard för att se hockeyn. Jag körde dit och hem, gick väldigt bra, även fast det är en del ombyggnader på en sträcka av vägen och väldigtteånga utrymmen att köra på. Påvägen dit var de lite mer trafik men hem var det ganska lugnt. Fick ett kärringstopp på hemvägen (var länge sen jag fick nu) påväg in i en rondell, bilen bakom verkade va förstående så är tacksam att den inte tuta eller något, de har man ju varit med om tidigare.

Kul att få köra ny väg igen och att ha en slut destination och inte bara kör runt, bra att växla lite tror jag. När vi kom fram till Jenny och Rickard fick jag även parkera för första gången, en väldigt enkel fickparkering, stor parkering och ganska tomt på bilar, men kul att få göra de också ju ;) 

Har de senaste gångerna börjat köra redan hemifrån och har ju då backat ut bilen ur vår parkering och rattat en jäkla massa för att komma ut sen ^^ bra att öva på och kul att jag får köra mest hela tiden nu, vi byter mest bara när vi kört färdigt hemma på parkeringen, vår parkeringsplats är lite för svår att lära sig än.  


Bra körning

Tolfte körningen idag och Joel säger att jag kör bra, men behöver finjustera en del. Få en mjukare körning helt enkelt. Slarvade lite med kopplingen ikväll, får se om det blir en ful ovana i så fall måste de tränas bort ;)
 
Körde lite nytt idag. Först ut mot Ikano och en sväng runt tornby området för att komma ut och köra alla rondellerna igen, bort till braskens bro, sedan in mot stan och så långa raksträckan hem med alla rödljusen. Körde dessutom i den stora valla rondellen för första gången, varit livrädd för den... är väl fortfarande egentligen, körde ju bara en väldigt enkel högersväng där nu.
 
Inga kärringstopp för min del ikväll, Joel fick dock ett tidigare idag ;) haha! Körningen ikväll gick väldigt bra, vi ska försöka komma ut lite oftare än vi gjort de senaste veckorna, har nämligen blivit lite långa pauser mellan de senaste körningarna.
 
 Bästa helgen

I fredags kom min bästis hit, vi har känt varann sedan vi var 10 år gamla och blev grannar. Sen dess var de alltid vi två och några år senare blev vi en trio tillsammans med vår andra bästis. Saknat dom otroligt mycket sedan jag flyttade till Linköping. De senaste åren har vi inte setts alls mycket, väldigt dåligt av oss...
 
Men nu blev det alltså en hel helg vi fick tillsammans. Började på fedagen med tacos och myskväll, pratade gamla minnen, titta på gamla kort och pratade ikapp oss om allt. På lördagen började vi med en riktig mysfrukost, åt sedan amerikanska pannkakor till lunch och hade då en mysig lunch med ;)
 
En kort sväng till Ikano hann vi med också, åkte med Joel hem när han slutade och då köpte vi med oss gourmet pizza från en jätte fin italiensk restaurang i stan, så himla goda var dom! Sedan fixade vi oss och förfestade här hemma innan vi fick skjuts av vår privat chaufför - Joel - in till stan. Där blev det dans hela natten lång, fram till stängning ;) Chaffisen hämtade oss och sedan blev de lite fylle mat bestående av pizza rester och chips hemma innan vi däckade. En väldigt lyckad utekväll!
 
Idag tog vi sovmorgon, sedan har vi bara tagit de lugnt här hemma. Kom nyss tillbaka från resecentrum där jag lämnat av Camilla. Vår helg bara flög förbi, gick alldeles för fort var vi båda överens om. Vi får göra om de snart igen helt enkelt!
 
 Handstående

 
Körde ett kort yoga pass hemma idag och för några dagar sen var jag ute och sprang också. 
Börjat komma igång lite smått med träning igen alltså :) 
 
Idag kände jag att det var väldigt skönt att få sträcka på kroppen lite när jag kom hem efter skolan.
Övade på lite handstående i slutet, därav bilden ;) tänker bygga upp de sakta och till slut ska jag kunna stå på händer har jag tänkt. Helt sjukt vad mycket sånt här jag gjorde hela dagarna när jag var yngre, bara att försöka bli lika smidig igen ;)
 
 Rondell, rondell, rondell

Vi åkte till Jenny och Rickard ikväll en kort stund, hjälpte med datorer, drack glögg och prata strunt :) 

Sen fick jag köra hem därifrån, vi tog en omväg ut mot ikano, mycket rondeller däråt och sen vanliga vägen hem därifrån som jag kört innan. Gick väldigt bra, märks att jag inte har kört på en tag nu dock. Men väldigt kul att få köra på lite nya vägar :) 


Sentimental

Sitter och lyssnar på musik och är lite sentimental just nu ^^ Tittat igenom gamla bilder också, ibland vill man verkligen vrida tillbaka tiden igen bara för att få uppleva vissa stunder en gång till :) 
 
Längtar till så mycket grejer som händer framöver samtidigt som jag saknar så mycket från förr. Mest mina kära vänner nere i Jönköping, jag önskar jag kunde packat ner dom i en flyttlåda när jag flyttade upp hit. Är så nöjd med mitt liv och allt jag varit med om ändå, för alla val jag gjort har ju lett mig till min absoluta favorit person i hela universum
 
En ca 3 år gammal bild ^^ men en av mina absoluta favoriter på oss
 En vecka sedan

Var precis ute och övningskörde, inte kört på en hel vecka så de var lite rostigt ;) Men jag körde hela vägen till ikano och tillbaka, vi mötte en del idioter på vägen, b.la en som tutade åt oss i en rondell.. Placerade mig lite dåligt men Joel tycker inte han behövde tuta. 

Var kul att köra igen, hela tiden nu också vi bytte bara här hemma så Joel kunde parkera. Behöver öva mer på att bara köra och bli bekväm innan vi fortsätter med något nytt. Tittar t.ex fortfarande på växelspaken ibland och blir då lite lätt vinglig ^^ såna små grejer som ska bort, sedan blir de att lära sig speglarna mer.


Publicerad

Sista obligatoriska psykologi lektionen idag och våran lärare tvingade oss att stå upp, för att vi ska vänja oss. De som varit ute på praktik tycker vi borde göra de oftare just för att man står upp mycket i väktaryrket. Vår lärare gav sig dock efter en timme ;) 
 
Sedan gjorde hon ett litet psykologiskt experiment med oss, skolans verksamhetschef kommer in helt plötsligt och säger att hon känner röklukt från ACn, att vi borde gå ut så hon får kolla upp de. Men vår lärare säger till oss att vänta, går sen ut och kommer tillbaka och säger att hon inte kände något utan vi kör på. 
 
Hela klassen var dock väldigt misstänksamma och förstod direkt att något var skumt. Vissa började packa ihop sina grejer ifall att, men till slut kunde inte vår lärare hålla sig längre. :) 
 
På tal om något annat så var de några som tände på en container igår kväll, som står på andra sidan gatan utanför vårt vardagsrum. Var spännande att se brandmännen kämpa med elden. Jag tog dessutom en bild som blev publicerad på correns hemsida
 
 Alla helgons helgen

Igår kväll var vi hos Jenny och Rickard och såg hockeyn, de bjöds på sushi också vilket Joel var väldigt nöjd över ;) åt mig köpte vi med en hamburgertallrik istället, ingen sushi här inte ;) 

Idag var vi och tände ljus på kyrkogården, en vid morfars grav och en vid minneslunden för pappa. Alltid lika vackert med alla ljus som lyser upp hela kyrkogården, speciellt vid minneslundarna.