Tomt

Har precis läst ut en bok serie - Fallen ängel. Det känns alltid så tomt efter man läst färdigt en hel serie.. Tråkigt att inte kunna läsa mer när man har fastnat för karaktärerna. Får försöka hitta några nya böcker att läsa snart.

Jag läser verkligen i omgångar, som under sommaren är det nästan obligatoriskt med en bok att läsa för man har oftast tid över till att läsa då. Och när jag väl hittar en bok jag gillar så sträckläser jag oftast ;) 

Utöver läsningen har jag inte gjort alls mycket idag. Försöker ta tag i både tvätt och diskberg här hemma, samtidigt som jag fantiserar om bättre tider och allt som kommer hända de närmsta veckorna. 






Mulen onsdag

Trots allt skönt att det är svalare ute idag, är väldigt mycket moln och ser faktiskt ut som de kommer bli regn snart. Kan ju behövas efter värmen som har varit.

Snart kommer Anna hit så ska vi ta en promenad i Rydskogen och senare ska jag ner till stan, först förbi bibblan för att hämta ut en reserverad bok och sen ska jag och Joel på bio. Bion börjar en halvtimme efter han slutat så får hoppas han kommer i tid ;)
 



Perfekt tisdag förmiddag

Haft en underbar förmiddag med Anna och Bike ute vid Bergs slussar. Vi åkte dit tidigt, redan strax efter 10 var vi på plats och de var inte alls mycket folk där då, väldigt skönt. Vattnet var så svalt och skönt också, perfekt tempratur och vi hade bättre tur med solen idag också inte lika molnigt som i lördags.
 
Bike hade inte gått i frivilligt och badat någon gång än, bara i med tassarna en bit och så hade de burit ut honom tidigare. Men på första försöket så kom han ut i vattnet med oss :D Så roligt var de!! Beror nog mycket på att det bara var i princip vi som badade då och att de är låggrunt så han kan gå långt ut innan han behöver simma. Han verkade faktiskt gilla de, han skuttade lite och simmade sen med oss ute i vattnet, han var så söt! Han vände inte direkt in mot land heller utan simmade runt oss och utåt ibland sen inåt, verkligen runt, runt ^^ tyvärr glömde jag kameran hemma... Men de kommer jag inte göra nästa gång ;)
 
 



Don't let anyone ever dull your sparkle

 



Ensam helg

Joel är hos Fors hela helgen och spelar. Så jag sover ensam den här helgen, och är för det mesta bara hemma och njuter ;)
Fast måste erkänna att det är riktigt tråkigt att sova ensam, även att äta ensam...
 
Igår var jag först iväg och badade med Anna på dagen, vi åkte till blå lagunen och tog ett dopp. Blev lite för mycket moln sen så vi var där i några timmar bara innan vi gav oss.

Efter de så var jag hemma en snabbis för att äta innan jag åkte till Jenny. Vi hade tjejkväll, började på hennes balkong med rosévin! Efter de så satt vi på Sangrias uteservering innan vi hamnade på Pitchers för att äta lite, blev club sandwich.. Och efter de hamnade vi på en hemmafest. Senare skulle de andra dra ut men vi åkte hem till Jenny istället, jag hade inte alls någon lust att dra ut, blivit både trött och kände av att magen inte är helt hundra... Vi åkte i alla fall hem till Jenny, slö kollade tv innan vi la oss. Jag sov alltså där istället för hemma, får ju passa på när vi båda ändå skulle sova ensamma annars :)
 
Kom hem imorse och sen dess har jag bara tagit de lugnt. Duschat, läst ut min bok, druckit iste, ätit lunch, flyttat ut mina tomatplantor på balkongen och planterat mystiska frön... (Överraskning vad det är för blommor som växer upp, ska bli spännande. Fick med de av ett eko-mjölk paket.)
 
Sedan har jag även påbörjat mitt nya projekt. Har med hästskor att göra så har suttit och skrubbat bort all rost idag. Förhoppningsvis blir de färdigt imorgon så jag kan visa vad de blir av skorna ;)
 
 



Glass dejt

 
Varit en slappdag, har ju varit så otroligt varmt (31 grader!!) så man har inte orkat vara ute eller göra mycket alls. Framåt kvällen mötte jag systerdottern (som är här på Närcon över helgen och även fyller 19år idag!!) vi promenerade ner till stan där vi mötte bror och hans flickvän. Blev varsin glass från Bosse's och sedan åt de andra på Burger king också. Man träffas ju inte allt för ofta så man får passa på. Vi promenerade tillsammans tillbaka sen också, jag och systerdottern, de är ju på Liu så de är nära och bra till mig. Skönt med en promenad också, eftersom man inte gjort så mycket under dagen.
 



Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet

Vi har haft en lugn och skön dag, utan några måsten eller stress. Joel har varit ledig idag så vi har umgåtts hela dagen, utan att egentligen gjort något särskilt. Kollat serier här hemma och blev en promenad för att småhandla lite på Hemköp. Sedan har vi varit ute med Nala, la oss på en handduk i skuggan borta på fotbollsplanen, massa folk ute, så de var väldigt bra träning för henne. Nu ska vi klippa hennes klor också, sedan blir det sen middag och lite kvällsmys. En väldigt solig (bra) dag ;)
 
Just de, det har börjat komma tomater på mina plantor :D så kul, ser fram emot när de blir mogna!
 



En regndroppe kommer sällan ensam

Det är så kvavt ute idag att det är jobbigt att bara gå fram och tillbaka till Hemköp. Och från ingenstans kommer de ordentliga regnskurar lite då och då också. Blir att hålla sig inne resten av dagen, passa på att läsa nya Veckorevyn ;) Tur att man spenderade hela dagen ute igår så det inte gör något att man mest är inne idag.
 
 



Hurtig måndag 2

Hade en riktigt fin kväll med bad och grillning vid Blå lagunen,
väldigt skönt i vattnet och vackert ställe att bada på.
Låter bilderna tala för sig själva ;)
 
 
 
 
Åh, min snygga man!!  
 
 




Hurtig måndag

Vaknade halv 7 idag - klarvaken och kunde inte somna om, fast jag bara hade sovit ca 5-6 timmar! Låg kvar i sängen och drog mig ändå och sedan åt en liten frukost, bara för att få något i magen. Strax efter 8 kom Anna och vi begav oss till Rydskogen för att springa - 2,5km blev det och endast två väldigt korta promenadpauser blev de. Framsteg, så otroligt bra!! Var ju så himla varmt också, trots att de var tidigt. Hem efter de och äta en ordentlig frukost och återhämta sig - dricka mycket vatten ;) Hann se senaste True blood avsnittet.
 
Sen åkte jag ner till stan för att möta Jenny, vi promenerade längst Stångån bort till Roxen. Blev lite över 1 mil som vi promenerade totalt sen. Väldigt fint längst med Stångån, blev lite foton, vi åt även lunch/picknick när vi väl kom fram :D

Vi ville gärna badat nånstans när vi kom fram men hittade inte någonstans där de gick att bada. Så istället slappade vi en stund ute på en åker under ett vindkraftverk ;) haha, mysigt och väldigt fridfullt! Och så ska vi faktiskt åka och bada samt grilla nu med grabbarna också. Vilken fantastisk måndag! Hoppas ni andra har fint väder och har hunnit njuta av de lika mycket som jag idag :) här kommer bildregn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Bjudna på middag

Idag blir en riktig slappardag här hemma, har ingenting planerat och de ska bli riktigt skönt. Tyvärr läste jag ut min bok igår så har inget att läsa idag.. Men får hitta något att att sysselsätta mig med. 
 
Ikväll är vi bortbjudna på middag hos Anna och Emil :) de är inte bara vi utan vi skulle bli ett litet gäng, de ska bli riktigt roligt! Och väldigt spännande att se vad det blir för middag, de blir ju såklart vegetariskt så de är extra spännande tycker jag ;) Skönt att slippa laga mat också, hihi..
 
 



Hundvakt och grillkväll

 
Är hundvakt idag, från morgon till kväll. Fina Bike är här hela dan, vi har redan gått en långpromenad i Rydskogen :) De märks att de flesta tycker han ser läskig ut när man är ute och går med honom, var väl något man tänkte snabbt första gången också. Mest för att han har så ljusa ögon, de flesta hundar har ju mörka ögon. Men han är en så lugn och fin hund! Det är riktigt roligt att få ha honom någon dag då och då.
 
Ikväll ska vi iväg till några kompisar och grilla, närmre bestämt till en av Joels gamla kollegor. Han har nyligen kommit hem från sin resa till Kina, så han har nog ganska mycket kul att berätta. Ska bli roligt och framför allt gott med grillat ;)
 
 



En bra dag

Har mått mycket bättre idag och mitt magont verkar bli bättre, skönt att de går åt rätt håll i alla fall. Varit så fint väder hela dagen också så vi passade på och promenerade ner till stan, köpte glass/fika och sedan kollade vi lite butiker innan vi promenerade hem igen.

Skönt att komma ut och röra på sig, börjar ju känna sig stel efter att bara ha vilat i några dagar. Hade varit en perfekt dag för att åka och bada kom vi på när vi var påväg ner till stan, synd man inte kom på de tidigare bara ;)
 
Hoppas det inte kommer något bakslag med magen nu bara, för till helgen har vi massa skoj planerat! Ska till biblioteket imorgon med, lämna böcker och hämta en ny bok jag reserverat. Ska bli kul att få något att läsa igen och skönt med en till promenad, för tänker gå dit och hem igen imorgon också. 
 
 



Vila

Det här blir en lång och tråkig vecka känner jag.. Har nämligen blivit sjuk. 

Det började med halsont för några dagar sen, kändes som de fastnat något i halsen som vägrade försvinna. Sen blev de bättre men då kom magont också. Och nu har jag haft magont sen i söndags och halsont som kommer och går... Det är så tråkigt att vara sjuk! Speciellt under sommaren. 

Vi räddade en igelkott bebis häromdan, den var jätte liten och så otroligt söt!!




Maaaaaaaaat

Tänkte dela med mig lite av vad vi har ätit till middag den senaste veckan. 

Varit nya maträtter varje dag, ibland helt nya recept och ibland bara någon ny enstaka ingredienser eller att jag helt enkelt aldrig lagat en vanlig maträtt själv förut även om man ätit de hundra gånger ;)

Pastasallad med chorizo

Färskpotatis med köttfärslimpa och lingonsylt 

Pizza med grönsallad

Färskpotatis med fläskfilégryta





Myshelg

En lugn helg blir de för våran del. Har varit alldeles för mycket alkohol på senare tid ;) efter 8 helger i rad så fick jag nog och tänker undvika all slags alkohol ett bra tag framöver.

Så igår hade vi filmkväll här hemma, skönt att bara mysa hemma i soffan en hel kväll med sambon. Idag händer inte så mycket heller, brorsan ligger sjuk så han ville vi skulle komma förbi med förnödenheter. Sen blir de väl att se fotbollen ikväll hos Fors. 

Imorgon hoppas jag att de är fint väder så vi kan åka och bada! Skönt att bara ligga på stranden en hel eftermiddag och slappa.






Varma dagar

 
Det är verkligen kanon väder nu med super värme! I tisdags körde jag och Anna en springtur på 7,9km i Vidingsjö - satans var varmt de var fast att vi körde vid 20-tiden just för att de skulle vara lite svalare. Men varmt var de och mygg bett fick man också.. Vi sprang inte hela tiden utan blev en del promenad pauser också, men huvudsaken är ju att man kommit iväg och rör på sig. Kändes otroligt skönt efteråt!
 
Igår så var vi iväg till Varamonbadet i Motala med Jenny och Rickard. Solade och badade hela eftermiddagen, skönt att bara slappa på stranden. Var väldigt kallt i Vättern, men det är de ju alltid :) kändes lite som "hemma" att bada i Vättern igen. 
 
Idag har jag inte gjort mycket alls. Varit så himla varmt idag att de var jobbigt att vara ute för länge, så spenderat större dagen inne och läst ut alla mina böcker som jag lånat. Har redan reserverat nästa i serien jag läser nu, bara vänta till den kommit in så jag kan hämta den.

Nu på kvällen så skulle de blivit en springtur med Anna i Rydskogen men hon kände sig inte helt frisk.. Och tyvärr kom jag inte iväg själv heller, mest pga värmen och att vi åt middag sent. Men jag tänker ta igen de imorgon istället, gäller ju att hålla igång nu när man har kommit igång så bra :)
 



Syster på besök

Idag så har min äldsta syster och hennes man varit här på besök över dagen :) Kul att de kunde åka upp hit och hälsa på. Vi fikade lite smått här hemma först när de kom, och så fick Nala hälsa på dom ;) Var ju jätte länge sen Nala träffade dom senast, förmodligen när hon var valp.. Men hon verkade känna igen dom lite grann ändå, man ska inte underskatta hundars luktsinne och minne ;) 
 
Efter de så åkte vi förbi kyrkogården, de ville se vart morfar har sin grav. Lämnade en blomma där också och sedan åkte vi förbi brorsans jobb så de fick krama och hälsa på honom också, får ju passa på när de är här! Sen åkte vi fyra vidare in till stan där vi åt lunch tillsammans. Så kul att ha syrran och hennes man här i några timmar, var för länge sen sedan vi sågs. Man var ju bortskämd förr när man hade dom bara ca 10 min hemifrån.
 
 



Premiärdopp

Vi åkte till Bergs slussar idag (för första gången, men definitivt inte sista) för att bada, var ju så himla fint väder och tok varmt ute så får passa på när Joel ändå är ledig :) När vi kom dit så träffade vi en av Joels kollegor och hans flickvän som var där och badade också, så efter vi hade doppat oss gjorde vi dom sällskap i solen. Kul att träffa på någon sådär bara, och att få träffa Joels kollegor och respektive utanför jobbet :P Vi köpte även glass, är ju nästan är måste när man är iväg och badar ;) 
 
Berg slussar blev definitivt en favorit, dit kommer vi åka flera gånger och bada. Riktigt fint och bra badstrand :)
Påvägen hem stannade vi till för att lämna lite bortglömda saker till Jenny ;) Sedan blev de raka vägen hem, för att äta middag. Gjorde egengjord pizza och sallad till, så himla gott blev de! 
 
Nu när det är något svalare ska vi städa upp lite här hemma och dammsuga, får ju besök imorgon. Min äldsta syster kommer hit med sin man och dotter :) Ska bli så kul att ses, var alldeles för länge sen! Får se om vi hittar på något skoj eller om de bara vill titta förbi en kort sväng, har inte planerat något alls nämligen men de lät som de tänkte stanna några timmar i alla fall, så en sväng ner på stan eller till gamla linköping vore ju inte fel om vädret är lika fint som idag.
 
 



Överraskningsfest

Jag trodde ju att vi skulle ut och kolla fotbollsmatchen igår kväll med Fors, bara en lugn kväll liksom..

Men så sa Joel att vi skulle klä upp oss och hade någon förklaring om att grabbarna brukade göra de lite då och då, så tänkte inte så mycket på de. Sen när vi var i stan ville Joel sitta på en bänk helt plötsligt, bara sitta några minuter och njuta... Och de tyckte jag var väldigt märkligt, men tänkte inte mycket mer på de heller. Sen när vi kom till Fors så var Joel jätte lustig och sa att jag skulle ta av skorna, de är väl självklart liksom ;) Sen såg Fors så lurig ut och så hörde jag hur de började spraka inne i lägenheten, och då misstänkte man ju något men aldrig att det var en överraskningsfest!
 
När vi kom in så sprang folk fram och blåste i tutor och ropa ^^ blev väldigt överraskad och så rörd att jag fick tårar i ögonen :´) Vilka fantastiska vänner jag har!! Den bästa sambon och min bästa bror! Förstår inte att de lyckats planera de här utan att jag märkte någonting, och att de kunde hålla sig från att säga något ;) En fantastisk kväll! Vi gick ju även ut på krogen och då slapp jag betala inträde och fick en gratis drink :D allt för att jag hade en tiara ;)
 
Senare idag ska vi åka och hämta mina presenter - den fantastiska tavlan, slickepotter, blomma och konsertbiljett!
Känner mig sååå bortskämd ^^ tack!!
 
 
 
 
 
 



Lördag 5:e juli 2014

Vi var på grillfest igår, bar lite stelt när man inte kände alla men var trevligt ändå. Skönt att vädret var med oss så man kunde sitta ute länge också, vi gick in vid 22-tiden för att grabbarna ville se matchen och vi tjejer som inte ville se satt och spelade spel istället :) 
 
Jag kände verkligen inte för att vara social igår, och de märktes nog. Sen kan jag tänka mig att många tror jag var blyg, de flesta tror de i början eftersom jag är ganska tyst av mig (speciellt med folk jag inte känner) men de är snarare att jag inte pratar i onödan ;) 
 
Ikväll ska jag och Joel hem till Fors för att umgås och dricka lite, sedan ska vi ut och äta och kolla fotbollsmatchen. Ska bli kul, bara jag och grabbarna ;) skönt när man inte känner sig så social att bara vara vi, som ändå känner varann så man inte behöver prata massa om man inte vill :P 
 
Tagit in lite klöverblommor :) 
 
 



Hemmafru

Nu när jag inte har något jobb längre så har jag tagit an rollen som hemmafru här hemma, ett nytt jobb i sig de också egentligen ;) Sedan vi kom hem från bråvalla har de varit väldigt skönt att bara vara hemma, men jag blir ju lätt rastlös så har haft igång tvättmaskin och torktumlaren i två dagar i rad nu. Hela sängen får sig en omgång, ska bli så skönt att krypa ner i en nybäddad säng ikväll, ska nog ta ett bad innan också. 
 
Att krypa ner i en nybäddad säng när man själv nyss duschat/badat och mysa bredvid sin älskling några minuter innan man somnar, de är något av de bästa som finns! 
 
 



Ett tusen fyra dagar

Idag firar vi våran månadsdag - 2 år och 9 månader. Inte länge kvar tills vi har varit tillsammans i 3 år, då blir de att fira ordentligt ;) 
 
Vi ska mest fixa små grejer idag, storhandla, tvätta och sedan ska vi även åka och ta en långpromenad med Bike senare. Han är ensam några timmar idag och då brukar jag hjälpa till och ta en långpromenad med honom. Får hoppas att det inte börjar störtregna och åska denna gången som de gjorde sist! ;)