Snart slut på 2013

Oj, va detta år har gått fort! Men ett bra år har de varit, men många fina minnen att komma ihåg och några erfarenheter rikare! 

Jag har en hel del planer för hur mitt år 2014 ska bli, för det ska verkligen bli mitt år. 

Så jag ser fram emot de nya året, hoppas ni gör de också och att ni firar in de med folk ni tycker om. Gott nytt år!!

(Fina Jenny och jag i lördags)




Vinterljus 2013

Vi ville hitta på något på juldagen, och eftersom Joel skulle börja jobba klockan 7 dagen efter så var de inte tal om att vi skulle gå ut. Utan helst gå och lägga oss tidigt. Jag fick en liten chock på juldagen också då jag upptäckte att jag blivit antagen till väktarutbildning, där de tidigare stått "reserv" står de numera "antagen." Perfekt försenad julklapp! Så ville självklart fira detta lite också.
 
Vi åkte ner till stan och tog en fika på Espresso House och sedan promenerade vi runt i stan och kollade på årets vinterljus. Vi var inte de enda som hade tänkt göra de just på juldagen heller, var mycket folk ute som gick rundan och tittade på vinterljusen. Hade velat att de skulle varit snö ute, eftersom de blir mysigare med ljusen då också, men vi kommer förmodligen gå en gång till när snön har kommit. Förhoppningsvis kommer de ju snö innan de plockar bort vinterljusen!
 
Förra årets vinterljus som var vid stångån tyckte jag om, men detta året var de finare ljus och lite mer kreativt och inte bara några ljusslingor som speglade sig i stångåns vatten. Så jag skulle nog säga att de var lite bättre i år, ljus mässigt!! De hade gärna fått varit vid stångån i år också..
 
Linköping växer, såhär många är vi i staden just nu..

coolaste vinterljuset!! tänkte direkt på Harry Potter - fången från Azkaban

definitivt andra favoriten
förmodligen barnens favorit
 



På repeat just nu

 



Julafton

Då var julen här! Önskar er alla en riktigt God Jul!!
 
Hoppas ni spenderar den med nära och kära, och att ni äter mycket god julmat!
Vi firar här hemma med mamma och så ska vi även gå förbi brorsan en sväng, jag, Joel och Nala.

 



Adventsfika

Idag så har vi gjort en hel del, känns som vi hållit igång hela dagen. Vi har klippt Nalas klor, vilket verkligen var på tiden.. De var sylvassa, så de är otroligt skönt nu när vi slipper bli rivna och Nala slipper halka runt på golvet. Sedan har jag även klippt Joel, så nu är han fin i håret inför jul och nyår. Så otroligt nöjd med resultatet på hans klippning!
 
Vi testade ett nytt recept till middag idag, vi gjorde en Vintersallad. Har tyvärr ingen bild, men de var väldigt gott!
Man fräste bulgur och saffran i en kastrull med smör och la man till vatten och kokade som vanligt. Sedan hade vi färdig grillad kyckling, advokado, mozzarella och en färdig blandsallad (som man köper i påse.) Så blandar man allt de här och häller lite olivolja+kryddor man vill ha. Vi hade även lite sweet chilisås på när de väl låg på tallriken, men de är nog en smaksak. Vi sa att de kunde varit gott med tzatziki också.
 
Sedan till kvällen så kom Jenny och Rickard förbi på adventsfika och så tjuvstartade vi julafton också med lite julklapps öppning. Testade ett nytt recept på en Saffranskladdkaka med vitchoklad, blev otroligt gott! Hade lite grädde till också, receptet stod på ett julkort som vi fått. För er som vill testa så skriver jag de här också ;)
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 pkt saffran
 
Stöt saffranet med lite av sockret. Smält smöret tillsammans med chokladen så att den löser sig helt.
Blanda alla ingredienser och häll i en smord form. Grädda i cirka 15 min i 200C.
 
 
 
 



Glossybox - December

Igår hämtade jag ut månadens glossybox, och även denna månaden var kartongen den fraktas i och själva glossyboxen lite special designade ;) Kartongen var passande nog röd denna månaden och de var även glossybox som också hade en "julgran" på framsidan. 
 
Ser fram mot att testa volym krämen till håret och nagellacket, färget på lacket är likt en av mina favoriter från Isadora, så blir kul att se om de blir en ny favorit. Sedan gillade jag att man fick lösögonfransar då jag tänkt ha de till nyår!
 

Innehållet:

D:fiVolume cream

Nails incVictoria nail polish

RenuLip and eye active lift

Elizabeth Mott It´s so big volumizing mascara

ArdellStarter kit (lösögonfransar av högsta kvalité)
 
 



Provridning

Har idag varit och provridit en häst som heter Hazard. Han påminner en del om Pilgrim, lite kul att se. Själva stallet tog bara ca 15 min att åka till, så de var ett plus. Ägaren verkar otroligt lätt att ha att göra med och jag har fått en bra känsla av tjejen som har hand om Hazard också, henne har jag dock bara mejlat med men ändå.
 
Jag fick göra i ordning Hazard själv och sedan provred jag honom lite på ridbanan. De var dock hårt och lite isigt, så tog de ganska försiktigt. Men kunde pröva alla gångarter, blev ett varv galopp men mer vågade jag inte när de var sånt underlag. Han var riktigt trevlig att rida, inte alls seg att få igång heller utan han svarade direkt på hjälperna. Har precis mejlat tjejen som har hand om honom, får se vad hon säger. Det känns bra och jag håller tummarna nu att jag får fortsätta här.
 
 



Bio måndag och fullspäckad tisdag

Måndag.
Igår så gick vi en sväng på stan, sedan var jag även hos en psykolog och pratade om min tandvårdsrädsla. Psykologen skulle bedöma om jag har tandvårdsfobi eller inte, om man har de kan man få rätt till behandling av de tillsammans med tandvårds behandling. Jag har ju i somras börjat gå till tandläkaren igen efter ett uppehåll på ca 6-7 år.. Dock har de bara blivit samtal med tandläkaren under mina besök då jag varit för rädd för undersökning och att ens sitta i tandläkar stolen. 
 
Har aldrig varit hos en psykolog innan så de var trots allt lite spännande att se hur de funkar. Man hade ju lite idéer om hur de skulle vara, och jag måste säga att jag blev glatt överraskad ändå. Psykologen som var en tjej, var hur snäll och bra som helst. Skulle definitivt kunna rekommendera henne. Hon var väldigt rak med mig från början och sa att vi ändå kommer prata om något jag tycker är obehagligt och jobbigt - min rädsla, att de kunde vara en del jobbiga frågor osv.. så om jag behövde en paus var de bara att säga till. Blev även en del kallprat och skämt, kände mig ovanligt nog bekväm och kunde berätta precis hur de låg till. De kändes skönt att kunna prata med någon så lätt, att jag kunde berätta allt utan att känna mig dömd eller att de var konstigt på något sätt. De var lite svårt att hålla tillbaka tårarna ibland, men jag lyckades hålla mina kinder hyfsat torra ändå. Hon var väldigt förstående och fick mig att känna mig säker och påminde mig även om att vissa saker jag berätta är otroligt vanligt för alla.

Besöket gick ovanligt fort tyckte jag, trodde jag skulle bli kvar minst en timme, men efter en halvtimme var jag färdig. Och hon berättade att hennes bedömning var att jag lider av tandvårdsfobi. Så nu har hon skickat sin bedömning vidare, och nu börjar processen. Dröjer till nästa år nu, så får vi se om jag får hjälp.
 
Till kvällen fick Joel sin julklapp av mig lite för tidigt, nämligen att gå på bio. Vi var båda väldigt sugna på att se The Hobbit 2, och det var verkligen inte någon besvikelse. Se den om ni inte gjort de!! 

En annan rolig nyhet är att Joel blev farbror för andra gång igår, hans bror och fästmö (som tidigare har en son) fick en dotter igår, så otroligt söt. Ska bli kul att få träffa den lilla när vi åker upp till våren, stort grattis igen!


Men nu är de tisdag, och vi har precis storstädat här hemma. Jag sitter med ansiktsmask just nu och ska sedan fixa mina naglar också. Sedan ska vi nog förbi min kära bror och äta lite tårta. Han har pratat om att baka en chokladtårta i några veckor nu, så de ska bli spännande att få smaka denna omtalade tårta. Den låter otroligt mäktig! ^^
 
Har inte fått tag i de snygga glögg kopparna från Indiska som jag så gärna ville ha,
så igår köpte vi dessa från IKEA istället, de var rea på dom.
Vi köpte de randiga, tyckte inte de prickiga var lika fina.
 



Knäck

Joel är ledig från idag till tisdag, så idag har varit en väldigt lugn och skön dag för våran del. Gjorde egen guacamole och åt nachos till lunch, sedan har jag kokat knäck :) annars har vi bara myst och kollat lite serier. Ska strax ta fram våran julgran så ska vi sätta upp den och pynta nu under kvällen. Det är sjukt att de bara är en vecka kvar till julafton ju, jag hoppas verkligen snön kommer tillbaka i veckan, de är så grått och trist ute..
 
Önskar er alla en trevlig tredje advent!

 



Chokladknäck

Idag har jag kokat chokladknäck! Så himla gott!! :D Förra året gjorde jag vanlig knäck, men i år ska jag göra båda sorterna. Tog med mig nästan hälften förra året ner till Jönköping när jag hälsade på Silvia innan jul, och de blev väldigt uppskattat av henne att jag lämnade kvar de som var kvar, (trots att de inte var många) när jag åkte hem igen ;)
 
Så nu har vi chokladknäck här hemma och imorgon ska jag göra vanlig knäck också. Självklart har jag lyssnat på julmusik hela dagen också och imorgon ska vi sätta upp våran julgran. Nu fattas de bara att snön kommer tillbaka!
 
 
 



Krya på dig blomma

Vad många olika budskap man kan använda en blomma till egentligen,
kan t.o.m vara en enkel blomma, ändå blir man glad. Man ska verkligen inte underskatta blommor! :)

Igår fick jag en väldigt fin "krya på dig blomma" - en fin hyacinth med lite jul dekoration.

 



Julmarknad i Gamla Linköping

Har ju blivit förkyld, har känt av att de varit på gång ett tag men de har liksom aldrig brutit ut.. Men så vaknade jag i torsdags med värre halsont än innan och de blev mest bara värre under dagen. Natten till fredag sov jag max 4 timmar, och var så jäkla slut hela dagen så fick hoppa över att åka in till skolan för att skriva prov.. Så i två dagar har jag bara legat hemma och mått dåligt. 
 
Inatt har jag fått sova betydligt mer och orkade därför med dagens planer att gå på julmarknaden i gamla Linköping :) så mysigt nu när snön har kommit! Vi gick runt där i någon timme och kollade, köpte brända mandlar och punsch praliner till mamma. Sedan hade vi tänkt äta IKEAs julbord till lunch men de var så sjukt mycket folk där, vi hamnade på burger king istället... Sedan hämtade vi Fors och så blev de en sväng till Ica maxi också. Har varit sjukt mycket folk ute idag, och jag är så trött i kroppen nu. Joel är hos Fors och kollar på hockeyn men jag kände att jag var tvungen att stanna hemma för att vila lite, har gjort tillräckligt mycket för idag så nu blir de mys resten av kvällen.
 
fick (äntligen!) använda min favorit jacka igen, och inviga nya pannbandet ;)
(snygg man är när man är sjuk >.<)
 
 
 
 




Bröd bak

Idag har jag bakat bröd. Åt de här brödet hos Anna förra veckan innan vi åkte till stallet, hon hade precis bakat när jag kom dit så de var nybakat och direkt från ugnen när vi fikade lite innan stallet. Tyckte receptet lät enkelt och de var ju väldigt gott, så jag bestämde mig redan då för att testa att baka de själv någon dag. Oftast tycker jag recept på bröd låter så himla krångliga, så därför har jag aldrig testat att baka något bröd innan.. Har ni något bra, enkelt recept så får ni gärna dela med er ;)


Hur som helst, är det traditionella rågsiktskakor/skräddar kakor som jag har bakat idag. Enkelt och gott! 
Jag och Joel åt varsin macka när de var färdiga och fortfarande lite varma från ugen, och drack chai latte till. Nu har vi bröd för en vecka framåt ungefär, ska fortsätta baka detta några gånger och sedan blir de kanske något nytt bröd att baka och testa. Både billigt och godare än att köpa bröd från butiken ;)
 
(Receptet brukar stå på de flesta råsiktsmjölen, har dock sett att vissa skiljer sig lite åt i recepten,
men så brukar de ju vara med recept, det blir ändå samma resultat!)
 
 



Glossybox - November

I fredags kom min glossybox, har bara inte haft tiden till att skriva denna inlägg förrän nu.
 
Denna månad var det ju en special designad box, och jag tycker att boxen är snygg. Det är alltid roligt när det är något annat än de vanliga rosa aktiga boxarna ;) Förutom själva glossyboxen så var även lådan som den skickas i annorlunda, den brukar alltid vara grå/rosa men denna gången var den grön/svart, snyggt!

För att fortsätta om glossybox desginen så tycker jag inte klänningen och kollektionen som designen är inspirerad av är snygg alls... Så kort sagt, tycker jag designen funkar bättre på glossybox än klänningar och kläder.

 
 
Innehållet:

BatisteDry shampoo XXL volume

Botanics - Shine away ionic clay mask
 
Naobay - Oxygenating cream moisturizing
 
Emite makeup - DAMS, damson black (ögonskugga)
 
Oriflame - Wonder lash mascara 


Älskar torr schampon från Batiste, och detta är definitivt en favorit! Sedan ska de bli kul att testa ansiktsmasken, alltid kul att testa ny ansiktsmaskar. Ser även fram emot att testa mascaran från Oriflame, har hört en del bra om mascaror från Oriflame.
 
 



Ballerina frisyr

I helgen när vi var bortbjudna på middag så kände jag att alla kläder jag har var tråkiga.. Att allt hade jag redan haft på mig tidigare och att jag inte hade något fint plagg alls.. 

Så jag satsade lite mer på en fin frisyr istället, oftast har jag bara håret utsläppt annars och när jag är hemma har jag det alltid uppsatt i en vanlig hästsvans. Men det finns ju otroligt många enkla och fina frisyrer som inte tar alls lång tid att göra, så de ska jag börja göra lite oftare.
 
Blev väldigt nöjd med min ballerina frisyr jag hade i lördags, för att vara första gången också så blev min boll inte så tokig ;) ju fler gånger man gör den desto bättre lär de ju bli.
 
 
 



Lördags kvällen

Vi hade en jätte trevlig kväll igår, var bortbjudna på middag hos Jenny och Rickard. De bjöd på trerätters, väldigt gott alltihop! Vi spelade lite spel hos dom också innan vi begav oss till stan, där vi hamnade på Riva/Harrys/Sliver, testade att dricka tequila för första gången, vilket inte var så farligt som man trott ;) Vi hann även med lite dans innan de var dags att bege sig hemåt.

Självklart missade vi bussen med någon minut så vi promenerade hem, på vägen hem mötte vi Petter som också var påväg hem och som hade ringt lite tidigare och velat ha skjuts, men de gick ju inte när Joel hade druckit :P vi stod i alla fall i mitten av vägen och pratade ett tag, polisen stannade till vid oss och frågade vad vi gjorde, de tyckte vi stod lite dåligt till. Efter de blev de raka vägen hem till sängen. En mycket lyckad kväll!
 
 
Idag är det första advent, tänk att det redan är december. Blir att mysa ikväll, kanske se någon film och tända adventsljus. Hade tänkt baka bröd idag, men frysen är så jäkla full redan så jag tror jag väntar med de någon dag till så man hinner få lite mer plats i frysen. Hoppas ni får en mysig första avent!