Hemma

 
Sista kvällen uppe i Kiruna så åkte vi iväg på norrskens jakt, hela vägen till Abisko åkte vi. Såg en del norrsken redan påvägen dit, sedan slutade med att vi åkte upp med liften till Aurora sky station. Väldigt mysigt var det, sjukt dyrt och vi såg tyvärr inte så mycket norrsken där som vi hade hoppats, men de var kul ändå.
 
Vi kom hem imorse vid 10-tiden, väldigt trötta... Däckade i sängen båda två direkt med Nala :)
Vaknade några timmar senare, efter de har vi bara varit hemma och tagit de lugnt. Skönt att vara hemma igen faktiskt. Och snö har vi ju fått här nere också nu, så fint! 
 
Blev lite körning nu på kvällen, vi åkte till maxi för att handla lite nödvändigt. Kom dit senare än vi trodde, 10 min innan stängning, vi hade tänkt köpa mer mat grejer men fick bli bara det viktigaste istället.
Gick väldigt bra att köra fram och tillbaka, börjat känna mig mer bekväm med att köra och det
var enklare att köra i snö än vad jag hade tänkt mig. Har nog kört i alla olika väderlekar nu.
 



God jul

 
Vi hade en mysig uppesittarkväll igår hemma hos Joels bror med familj.
Bytte julklappar och åt trerätters, vi spelade även kortspel.
 
Tog sovmorgon idag och nu ska vi strax öppna lite julklappar innan vi åker iväg till Joels farmor och farfar,
där ska vi fira julafton med att kolla kalle anka och äta julmat ;)
 
Ikväll ska jag och Joel åka upp på Loussabacken (skidbacke) och spana efter norrsken.
Önskar er alla en riktigt god jul!
 
 



Nattåg

Det blev en sista körning hemma idag ändå. Vi åkte ut till ikano för att köpa en sista grej inför resan, och då fick jag köra. 

Första gången jag kör när det fortfarande är ljust ute och med trafik ;) betydligt mer folk i rörelse än tiden vi brukar köra, mitt i julshoppingen ju. Det gick bra, kul att få göra något nytt och känna på lite "riktig" körning. 

Just nu ligger vi i våra sängar på nattåget, stannat i Sundsvall för tillfället. Får se vart vi är när vi vaknar. Snö har de varit ute sen Uppsala, men betydligt mer här uppe, väldigt mysigt! 






Sista kvällen

Sista dagen/kvällen hemma idag på ett tag. Imorgon bär det av till Kiruna!

Vi har varit på stan idag och träffat brorsan och hans flickvän, fikade med dem och pratade ikapp om allt som hänt. 

Sedan har vi mest tagit de lugnt hemma, jag byggde ett mini pepparkakshus och till kvällen hade vi mini-jul här hemma med mamma och bytte julklappar. 

Vi var även nyss ute och övningskörde en sväng. Trots att det var ett bra tag sen sist så gick det väldigt bra. Bästa körningen hittills! Körde runt skägget och tillbaka, inga motorstopp, ingen panik/stress och inga andra småsaker eller problem. Det bara gled på :) Så när vi kommer tillbaka efter jul ledigheten ska det börjas med speglar, döda vinkeln och mer uppmärksamhet för vägen/vägmärken. 






Räkmackor

 
Igår gjorde vi räkmackor och åt på kvällen, jag som inte ätit räkor på hur många år som helst.... Äter ju inget från havet, dock gjort de när jag var liten. Då åt vi kräftor och räkor ofta, samt fisk osv... Hur som helst så blev jag lite sugen på att prova igen, så räkmackor blev de. Påminns om en praktik jag hade på gymnasiet, på ett café/konditori, gjorde då bl.a. räkmackor där som såldes, kommer ihåg exakt hur de såg ut så försökte efterlikna dem lite igår ;) Lyckat blev de för våra räkmackor blev smaskiga! Och ja, vad ska jag säga om räkor.. De smakar ju inte så mycket egentligen :P Lovat Joel att vi ska äta räkmacka fler gånger ^^
 
Denna vecka är för övrigt full bokad med roliga händelser. Mest grejer med klassen, vi hade ju sista provet förra veckan och denna veckan är det avslutning för terminen. Idag fikade v i skolan och gav våra tre favorit lärare (de vi haft mest) julklappar, blev väldigt uppskattat. Imorgon kväll blir det att äta ute med klassen, torsdag är det den stora avslutningsfikan i skolan, ska bli kul att se våra förra klasskamrater som är färdiga nu. Och så på fredag blir det klassfest för att fira de som är färdiga ;) mycket att se fram emot! Siata veckan hemma innan vi åker till Kiruna igen ju.



Tredje advent

Tredje advent har firats här hemma med mys, fika och bästa sällskapet - Jenny, Rickard och Saga :) Hundarna har umgåtts, vi har kollat på torpederna, bytt och öppnat julklappar (ja, vi tjuvstartade idag ;)) och fikat på allt de goda som jag bakat - chokladknäck, snöbollar, mjuk pepparkaka och stora sega chokladmaränger. Allt blev super gott, de tre sistnämnda gjorde jag för första gången, väldigt kul att de blev lyckade också då ju ;)
 
Är jätte glad över mina fina julklappar jag fick av Jenny, får visa dem vid ett annat tillfälle. Och jag tror nog hon är minst lika nöjd med sina :) ..nu fick man ju lite mer smak på julklappar också, tur jag får öppna mina från mamma om några dagar ^^
 
 



Andra advent

 
Idag så åkte julgranen upp här hemma, eftersom vi inte firar jul hemma i år så tjuvstartade vi ;)
Nu ska det bara fyllas på med klappar under granen också.
Annars har jag hunnit med att städa, tvätta och diska här hemma samtidigt som jag lyssnade på julmusik,
sen åkte lite annat julpynt fram med när jag ändå höll på, så det är mysfaktor deluxe här hemma nu!
 



Det blir bättre

Varit en händelserik dag, kom på imorse att jag hade bokat ett yogapass på gymmet och var försent att avboka så cyklade dit och var med på de. Smidigt sätt att tvinga sig själv att komma iväg till gymmet ;) haha, måste erkänna att jag blivit mer motiverad till att komma igång ordentligt med träningen igen ändå.

Efter yogan cyklade jag direkt till gamla Linköping där jag, Jenny och Saga strosade runt och tittade på julmarknadens utbud.  

Nu ikväll var vi även hos Jenny och Rickard för filmkväll. Började med att se hockeyn och sedan såg vi Captain Philips. Väldigt bra film :)

Jag övningskörde dit och hem, gick mycket bättre än gårdagens körning. Tog en rondell på vägen dit som Joel tyckte jag körde bättre än han själv hade gjort. Fick två motorstopp på vägen dit också, haha. Hemvägen gick mycket bra, kan ha varit min bästa körning. Trots att en idiot tutade på mig vid ett rödljus (för att jag enligt han var för seg) idiot! Börjat stöta på alldeles för många som tutar, de borde visa mer respekt när övningsskylten sitter på bilen.


Min andra parkering nånsin. Rätt bra va ;) har ju trots allt varit lätta parkeringar båda gångerna, men alltid något. 





Sämsta körningen

Kände mig otroligt stressad och obekväm hela kvällens körning. Joel sa att det var de sämsta jag har kört, påvägen dit för på tillbaka vägen var det bättre. 

Vi åkte fram och tillbaka till ikano. Hamnade bakom en buss så fick öva lite på "bussreglen," att bussen har företräde. Och på hemvägen fick jag köra en ny väg. Nu ska jag gå och gömma mig under täcket....


En av mina fina hyacinter i köksfönstret



Hallonsaltlakrits

 
Myser med hallonsaltlakrits glögg innan sängdags. Tog sov morgon idag och sedan fixat en del här hemma, hade behövt ta en sväng ner till stan men det får bli imorgon istället när jag ändå ska till skolan. Var en kort sväng hos Jenny både innan och efter tandläkaren idag också, alldeles för korta besök men kul att vi hann ses idag ändå :)
 
Var som sagt hos tandläkaren idag och det var ju ett bra tag sen sista nu, nämligen 3 månader sedan. Vi fortsätter sakta fram, har fått godkänt nu, alla behandligar som behövs, att jag får ersättning så slipper betala så himla mycket, vilket är väldigt skönt. Fördelen med att ha fått tandvårdsfobi som diagnos av en psykolog. Hur som helst så övade vi lite på att ta röntgenbilder, har ju redan tagit (dock uppe på US) så vi övade bara lite så att jag känner mig mer bekväm med det. Sen bokade vi lite fler tider och la upp en plan och mål för kommande besök. Gick väldigt bra idag och jag fick mycket beröm ^^ haha..
 



Litografi

Har idag hämtat ut min vinst från tävlingen med Arla - vann en litografi av en känd illustratör, nämligen Bo Mossberg. Självklart är motiven alla de ängs blommor som var med i tävlingen. Fint inramad var den också, så nu har den fått plats på väggen här hemma. 
 
 



Helg i Kiruna

Vi har spenderat helgen i Kiruna, åkte upp i hemlighet i fredags.. Bara Joels föräldrar som visste att vi skulle komma, åkte sent så vi var framme vid 23-tiden på kvällen, blev lite mat och soff häng innan sängen.

På lördagen fyllde Joels farmor år, så det var kalas där med lunch och tårta. Alla blev väldigt överraskade över att vi hade åkt upp ;)

Söndagen blev det lite lugnare, vi åkte ut till stugan och kollade, såg hur det blivit där ute och sen var vi hos Joels mormor en sväng. Vi var även på adventsfika hos hans faster.

Både på lördagen och söndan kom Joels bror med familj över och åt middan med oss, kul att hinna umgås med dem och brorsbarnen.
 
Helgen gick så fort! Nu när vi är hemma igen känns det ju som att vi aldrig var iväg. men mycket hann vi med där uppe :) Och snart åker vi ju upp igen, bara tre veckor hemma sedan är vi tillbaka. Längtar redan tillbaka, är ju så mysigt med snö! :)