Svullet öga

Mitt ena öga har varit svullet och irriterat i några dagar nu. Så idag ringde jag 1177 och frågade lite om de, misstänker en inre vagel.

Har haft en yttre vagel tidigare och den hade jag väldigt länge, så jag hoppas verkligen att denna inre vageln är kortvarig.

Joel är påväg hem från jobbet just nu och med sig har han en bakteriedödande ögonsalva som jag hoppas ska hjälpa. Jag har använt steril koksaltlösning också, droppat i ögat några gånger. Använde dock linser igår så idag känns allt lite jobbigare, var nog inte så smart så nu blir de lins strejk tills ögat är friskt.. ;(

Ikväll är det uppesittarkväll och vi ska till grabbarna och spela bingo lotto!




Påskafton

GLAD PÅSK!



Sambon kom hem med ett STORT påskägg igår, han tyckte jag förtjänat de fast vi redan hade var sitt ^^ 

Idag blir de hockey på Cloetta om några timmar med sambon och grabbarna, sedan hem för att äta påskmat. Mamma är här hos oss så de kommer finnas mycket påskmat :P och fint påskpyntat är de här hemma också. 
Var på stan en sväng i förmiddags för att köpa ett par skor jag velat ha så sjukt länge och nu var de på rea, så jag passade på! Hittade även ett par röda converse (fejk) som fick följa med hem också. Blev även en sväng på systemet då Joel ville ha öl och jag blev så sugen på breezer. Nu ska jag slänga i mig lunch.

Hoppas ni alla har en trevlig påskhelg, glöm inte ställa in sommartid inatt!! ;)



Lunchdejt

Har sovit jätte dåligt inatt, och kommit fram till att jag måste ändra mina vanor jag har just nu. För de här funkar uppenbarligen inte längre. Jag måste lära mig att gå upp tidigare, vilket jag har sjukt svårt för (förutom när jag vet att jag verkligen måste) ska även försöka äta mer regelbundet och komma igång ordentligt med motion och träning igen.

Idag var jag hos optikern, var några år sen sist så behövdes. Gjorde en synundersökning för linser då jag aldrig gjort de innan. Men kan säga att de inte gick särskilt bra.

Efteråt gick jag och hämta sambon och så hade vi en liten lunchdejt 
Efter lunchen så blev de tillbaka till jobbet för Joel och jag gick och tröst shoppa lite på Cubus, enkla, sköna och färgglada tröjor är aldrig fel. Blev en vit bh också, Cubus bhar är dom bästa!




Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, så självklart ska vi äta våfflor! Ska gå bort till Ica för att handla lite grejer till våfflorna och annat nödvändigt. Sedan blir de mest plugg för min del idag.
 
Joel kom ju hem igår och de var så skönt att inte vara ensam här hemma längre, hela helgen kändes verkligen skum.. Speciellt att sova ensam och man tyckte de var lite läskigt när de var kväll och de blev mörkt :P Sen har vi saknat varann väldigt mycket!  Inte bara jag som inte klarar av att vara ifrån min älskling ;)
 



Ensam hemma

I helgen är jag ensam hemma, sambon åkte iväg för en stund sen för att lana med kompisar över helgen. Måste erkänna att de känns väldigt skumt att vara ensam en hel helg.. Vi har inte varit ifrån varann såhär "länge" på ett väldigt bra tag.

Men jag har ett nytt the Sims spel (universitetsliv) och jag ska försöka plugga också, sedan har jag ju min älskade serie som jag fastnat för - heartland. Och självklart är ju Nala hemma hos mig också <3




Vinter eller vår

Ja, de känns som att vädret inte riktigt kan bestämma sig. Ena veckan är de soligt, plusgrader och man får vårkänslor, för att sedan veckan efter kommer snön tillbaka, de blir flera minusgrader och blåsigt. Nu har snön smält bort igen, solen kikar fram lite grann men än blåser de kallt. Jag vill ha VÅR!!!
 
Idag hade de varit riktigt skönt väder om de inte hade blåst så mycket, men de hindrade inte oss från att ta en glass i solen ;) 


Har varit iväg i stan på lite ärenden och kollade i några butiker, annars har vi bara tagit de lugnt. Första lediga dagen för sambon på länge, skönt att bara njuta av dagen då. Har nu köpt min nya kurs bok också så imorgon blir de att rivstarta med Hälsopedagogik! Hoppas på att min näsa ska vinna över min konstiga förkylning jag har också, så jag kan sätta igång med träningen igen snart!



Fredag 15:e mars 2013

Jaha, då var de fredag igen då! Tycker alla dagarna känns ungefär likadana nu för tiden, enda fördelen med helg är att man inte behöver plugga ;)
 
Borde ha börjat mer med min nya kurs - Hälsopedagogik. Började smått häromdan, men märkte ganska fort att jag behöver boken för den här kursen. Internet var inte lika mycket till hjälp som de var till förra kursen. Så de blir att åka till skolan på måndag och se om någon säljer sin bok, annars får jag köpa en ny.
 
Har i princip hela veckan vaknat med täppt näsa och ibland även halsont, har misstänkt förkylning då jag är ganska trött också. Men inte helt hundra.. fast vad skulle de annars vara :P Har hur som helst undvikit att träna, vill inte att de blir värre om de är förkylning. Fick de säkert för att snön så hastigt kom tillbaka, vill inte ha mer snö så hoppas verkligen detta var den sista och att våren kommer snart! Fick väldigt motvilligt ta fram min vinterjacka igen då de varit kallt.
 
Ska börja fixa mig strax för att ta bussen och möta älskling hos grabbarna, ikväll är de hockey igen. Vill inte missa att se hur besvikna grabbarna blir när HV krossar LHC ännu än gång ;) i onsdags blev de ju 6-0, de är såna stunder man är stolt att vara smålänning! Haha
 

de nya serierna jag fastnat för



Nala 4 år

 Hurra hurra hurra!!

♥ Idag fyller min söta lilla Nala 4 år!

Tiden har gått så fort, tänk att du redan har varit hos mig i 4 härliga, långa år och
många fler kommer de bli. Min bästa vän på fyra ben som alltid finns där för mig. Kärleken man får från en hund går verkligen inte att beskriva, den är oändlig. De kräver mycket att ha hund och man får offra en del, men jag skulle aldrig byta de mot något annat i hela universium!  Bästa lilla vovven på alla sätt och vis, jag älskar dig!! 


valp Nala och Nala idag 4 år




Måndag 11:e mars 2013

Idag står de plugg på schemat med stora bokstäver ;) hade egentligen tänkt börja med nästa kurs idag, men har några inlämningsuppgifter kvar.. Så ska försöka hinna göra klart dom idag eller imorgon.

Har precis varit ute och gått 3km med Nala också, så härligt nu när de mesta av isen/snön på trottoaren har smält bort. Nu längtar vi till allt är bort smält och gruset har blivit bort sopat!

Annars då så går mamma mig på nerverna som vanligt när hon är här, längtar verkligen tills allt är löst.

Och jag längtar tills jag ska rida igen :) de var så himla kul att sitta på en häst igen i lördags, så nu vill jag att veckorna flyger fram tills nästa gång.


Fina tulpanerna som jag lyckas väldigt bra med om jag får säga de själv!




Provridning

Idag har jag varit iväg och provridit en liten häst, en D-ponny faktiskt som kallas Prinsen. Väldigt söt, snäll häst som jag fick skritta och trava ute, kom väldigt bra överens med ägaren också.

Så om några veckor när de är bättre underlag att rida på och ägaren har flyttat sin andra häst, så ska jag börja rida. Vi ska nämligen rida ut tillsammans.

De ska bli så himla roligt, de här ser jag verkligen fram emot!
Men tills dess behöver jag skaffa en ridjacka också.




Gårdagen

Blev en fika hos Jenny igår på kvällen också, jag och Nala gick dit och tog med nybakta muffins.

Sedan gick vi hem och jag började laga mat direkt, var färdigt i tid till Joel kom hem, då blev de lite sambomys med god mat, vin och tända ljus. Hade även köpt några fina tulpaner till min fina sambo.




Nu är de vår

..jag struntar i vad väderleken och metrologerna säger, nu är det vår!
 
Vad jag har längtat efter denna underbara årstid, de blir varmare, ljusare - solen är tillbaka! De är lustigt ibland vad lite solsken kan göra en glad, få en på bättre tankar och bara blåsa bort dåligt humör. Sol är bra för själen 

Mådde lite dåligt på förmiddagen och runt lunch, kändes ganska tråkigt att vara hemma, känns som jag blir tokig ibland, och har haft noll ork för att plugga idag.. Men jag klädde på mig, slängde på lite mascara och tog en promenad bort till Ica för att köpa lite små grejer till middagen idag. 
 
Med solen som värmde, skinnjacka, solglasögon och musik i öronen så mådde jag genast mycket bättre. Tror jag bara behövde lite egen tid. Ska ha lite mer egen tid här hemma nu innan sambon kommer hem, är några timmar kvar. Ska vårda mitt hår, ha i ricinolja och om jag orkar även inpackning, fixa mina naglar och använda ansiktsmask. Funderar även på att baka muffins :)
 

  




Invigt selen

Nu har vi invigt nya selen, blev en promenad på totalt 4km för oss. Nala gick på bra, var lite segt i starten precis när vi kom ut men sedan verkade hon nästan inte märka att hon hade en sele på sig istället för halsband.

Tyckte hon gick lite långsammare än hon brukar men kan bero på att de hände så mycket grejer runt omkring hela tiden också. Får se hur de blir med promenaden ikväll sen.

Hittade även 5kr precis när vi kom hem, tur peng?.. Synd de inte var en större summa ;)




Glad

De går riktigt bra med de mesta nu känner jag. Fick goda nyheter imorse och precis nu trillade något roligt ner i brevinkastet! :)

Plugget går bra, färdig med två inlämningar redan denna veckan och håller på med nästa nu.

Snart kanske jag även har en till sysselsättning, men vill inte berätta om de ännu. På lördag händer iaf en rolig grej, som jag hoppas kommer gå väldigt bra!

De som trillade ner med posten alldeles nyss var en sele till Nala, velat ha en ganska länge nu. Hon är dock inte överförtjust i den men hon vänjer väl sig :) fin är den iaf




PW

Varit ute med vovven på en PW, var inställd på att de skulle bli gymmet idag men så blev de inte och när jag ändå hade tagit på mig träningskläder så blev de en promenad. :)

Så skönt väder idag med solen som skiner! Är så avis på mina grannar som sitter i solstolar i sin garageöppning, ser så himla härligt ut! Funderar själv på att sätta mig på balkongen en stund i solen, älskar sol!




Plugg måndag

Idag blir det bara plugg, plugg och ännu mer plugg! Haha, känner att jag vill bli färdig med medicin kursen nu, är ju bara så jäkla många inlämningar.. Men blev nyss klar med en till, har lite paus nu och sedan ska jag börja med nästa.

Har blivit en liten promenad med Nala på 1km i alla fall, var tvungen att posta ett brev. Nala blev bara så himla smutsig, inte roligt nu när allt smälter bort.. Nala blir ju helt svart/brun när vi kommer hem igen, stackarn tycker ju de är jobbigt att gå när de är blött överallt också och massa grus. Så hoppas all snö är borta snart!




Mys söndag

Har tagit de väldigt lugnt idag, vi har båda mått lite halvtaskigt efter gårdagens aktiviteter ;)

Joel var ju helt färdig när han kom hem igår kväll, när jag hade plockat undan och gjort mig ordning för sängen så fick jag ta hand om min man först, som hade däckat i sängen men de va en väldigt kul natt ändå.

Till lunch blev de kebabtallrik, mums! Sedan har vi även tagit en längre promenad med Nala, skönt väder ute och solen skiner ju, så man får passa på. Jag sov lite under dagen också då jag sovit ganska dåligt inatt.

Blir kanske någon film senare till kvällen. Skön dag har de varit, en riktig mys söndag :)


Jag älskar min lilla familj så otroligt mycket, bäst är dom! 




Lördag 2:a mars 2013

Detta måste vara den tråkigaste lördagen på länge.. Sambon kommer inte hem förrän sent ikväll heller och jag har absolut ingenting att göra, känns inte särskilt lockande att plugga, de är ju trots allt helg. De får kanske bli en promenad med vovven ändå, de är ju i alla fall sol ute. Hoppas dagen bara flyger förbi så min älskade Joel kommer hem snart!  
 
..fritt fram att komma på besök idag, den som kommer först får snickerskakor ;)
 
Hittade flera snödroppar ute idag!



It's Friday!

Då var de fredag! Vad fort de går, redan 1:a mars också.
Jag och älsklingen firar 17 månader idag  blir att göra lite god middag ikväll och mysa till en film.
 
De är sol ute även idag, tänk vad glad man blir för lite sol!! 
Ska slänga i mig lite frukost nu för snart ska jag och Jenny iväg till gymmet.
 
Årets första snödroppar, som kom för några veckor sen.