Redan helg

Jajjemän, nu är det redan helg för min del! Skoldagarna för denna veckan är gjord och det känns så skönt, vi avslutade på bästa vis med att se film idag. Experimentet hetter filmen, mycket social psykologi och för övrigt en väldigt bra film men även otroligt hemsk. Tycker ni psykologi är spännande så borde ni se den, men känliga tittare varnas ;)
 
Vi avslutade hela lektionen med att vi skulle säga en bra sak om oss själva, vilket man borde lära sig att göra oftare. Vår lärare gav oss "läxan" att varje gång vi tänker något dåligt om oss själva så måste vi säga två bra saker om oss själva högt. Detta just för att hjärnan märker inte skillnad på om det är du själv som tänker en dålig tanke om dig själv eller om någon faktiskt säger det dåliga till dig, samma känslor skickas ändå ut i kroppen. Vår lärare berättade ett exempel om sig själv att varje morgon när hon ser sig själv i spegeln tänker hon "hur fan ser du ut?!" (Med svullet, rött ansikte och rufsigt hår..) Och det är väl kanske inte de bästa sättet att starta varje dag på.
 
Vi fick även en uppgift att göra något snällt till en främling idag. Vi pratade nämligen om att man gjort ett test i Stockholms tunnelbana, man upptäckte att om en person höll upp dörren till nästa person och log mot denne så upprepade sig detta 20 gånger i rad. Det är ju helt sjukt vad vi päverkas och hur mycket vi kan påverka andra med våra handlingar.
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo