Tillbaka i sadeln

Idag började jag rida Hazard (Hazze), en 16 årig valack. När jag provred honom innan jul och nyår så kändes de ju kanon, och tanken var att provrida honom en gång till fast en uteritt. Men då tjejen som har hand om honom inte har så mycket tid att vara i stallet just nu så dök jag bara direkt in som medryttare. Börjar rida honom på banan och lär känna honom själv. Var lite nervös eftersom jag inte visste var allt fanns, men de löste sig. 
 
Hazze hade dock tappat en sko, men ägaren sa att de var okej så länge vi bara skulle rida på banan. Så de blev ett litet kort pass på banan, tränade mest på tempoväxlingar mellan skritt och trav. När vi skulle skritta tillbaka till stallet så hoppade Hazze till och blev lite rädd för något, jag såg inget alls, men jäklar vilken adrenalinkick man fick när han skuttade åt sidan och sedan slänger med sitt huvud som om han headbangade.. Fick han att lugna ner sig rätt fort, men de var ändå raska steg tillbaka till stallet sen.
 
Han är så sjukt mysig när man borstar honom, märks att han gillar att mysa och speciellt när man borstar ansiktet. Så han nöjt rejält idag, för jäklar vad lerigt de är ute! Han hade lera överallt (förutom där täcket skyddat) inklusive i ansiktet.. Stackare. Hoppas de hinner frysa till på lördag. Stod och borsta hur länge som helst, fick även spola av lite på hovarna. Blir i alla fall intressant att se hur han uppför sig på lördag, han var lite bråkig idag. Han gillar aldrig när man drar åt sadelgjorden, och idag när jag skulle sitta upp så sparkades han och vägrade stå still så fick ta lite hjälp. Annars så skötte han sig ;) kul att vara tillbaka i sadeln igen!
 
Lilla kossan ;) (detta var innan jag borstade bort leran)
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo