Pulled chicken

Varit i skolan och ätit tårta och firat de första färdiga yrkesväktarna! Sedan blev de en hel del promenerande i regnet, så strumpor, skor och jacka var helt dränkta när jag kom hem. Men det är ju skönt att man har rört lite på sig i alla fall, resten av dagen lär det bara bli pluggande.
 
Middagen vi åt igår, var väldigt god. Alla har väl hört talas om pulled pork, och många har säkert ätit de också. Så igår gjorde vi nästa grej, vi åt nämligen pulled chicken! Otroligt gott och jag gjorde även egen vitlökssås till, älskar vitlökssås och denna var gudomlig! Kommer definitivt göra både middagen och såsen fler gånger. Recept längst ner för de som vill testa själva! ;)
 
Vi åt kyckligen med grönsaker och tortilla bröd, blev hur bra som helst! :)
 
 
Pulled chicken:
4 st kycklingfiléer
Paprikapulver
1 st lök
Barbecuesås
Olja
 
Börja med att steka kyckligen så den får lite färg, krydda med paprikapulver. Lägg sedan filéerna i en ungsform och häll över olja och barbecuesås, tycker hur mycket olja och barbecuesås man vill ha är en smaksak. Hacka löken grov och lägg på också. Ska sedan vara i ugnen i ca 2,5h på 140 grader. När de är färdiga ska man kunna dela kyckligen lätt i "slamsor", men akta så de inte är inne för länge och blir torr.
 
 
Vitlökssås:
2 dl Creme fraiché
2 dl turkisk yoghurt
1-2 st Vitlök
1 msk Honung
Salt och peppar
 
Blanda ihop creme fraiché och turkisk yoghurt, sedan i med honungen och vitlöken. Krydda sedan efter egen smak. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering. Otroligt god sås, och honungen är en viktig del i att de blir så gott.





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo