Adventsfika

Idag så har vi gjort en hel del, känns som vi hållit igång hela dagen. Vi har klippt Nalas klor, vilket verkligen var på tiden.. De var sylvassa, så de är otroligt skönt nu när vi slipper bli rivna och Nala slipper halka runt på golvet. Sedan har jag även klippt Joel, så nu är han fin i håret inför jul och nyår. Så otroligt nöjd med resultatet på hans klippning!
 
Vi testade ett nytt recept till middag idag, vi gjorde en Vintersallad. Har tyvärr ingen bild, men de var väldigt gott!
Man fräste bulgur och saffran i en kastrull med smör och la man till vatten och kokade som vanligt. Sedan hade vi färdig grillad kyckling, advokado, mozzarella och en färdig blandsallad (som man köper i påse.) Så blandar man allt de här och häller lite olivolja+kryddor man vill ha. Vi hade även lite sweet chilisås på när de väl låg på tallriken, men de är nog en smaksak. Vi sa att de kunde varit gott med tzatziki också.
 
Sedan till kvällen så kom Jenny och Rickard förbi på adventsfika och så tjuvstartade vi julafton också med lite julklapps öppning. Testade ett nytt recept på en Saffranskladdkaka med vitchoklad, blev otroligt gott! Hade lite grädde till också, receptet stod på ett julkort som vi fått. För er som vill testa så skriver jag de här också ;)
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 pkt saffran
 
Stöt saffranet med lite av sockret. Smält smöret tillsammans med chokladen så att den löser sig helt.
Blanda alla ingredienser och häll i en smord form. Grädda i cirka 15 min i 200C.
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo