Livsåskådning

Har börjat med min sista kurs nu, etik och människans livsvillkor. Har fastnat på en fråga där jag ska beskriva min egen livsåskådning och hur jag tror att jag kom fram till den.

Såna här saker är ingenting jag brukar fundera på eller ens prata om, så de kommer bli svårt. Men samtidigt vet jag ju helt klart att jag inte tror på t.ex. Gud, himlen och helvetet.. även om en del av mig ändå önskar att himlen finns så jag vet att min kära pappa och mormor finns där.  Det är ju upp mot himlen man tittar då och då när man tänker på dom.. Jag tycker även kyrkor är fina, och man har ju varit i flera kyrkor men mest för skolavslutningar då.. Kors är också fina, som smycken ;) Så nej, jag är inte religös.

Annars då, jag är nog mer typen "tar dagen som den kommer." Visserligen tycker jag ju om att planera och sådär, men mest speciella tillfällen och dagar då. Jag anser att jag upplevt mer negativa saker (sjukdom/död(lidande) än många andra i min ålder, och de gör framförallt att jag är mån om mina nära och kära, även att jag haft svårt att lita på folk och öppna upp mig, jag håller gärna saker för mig själv, även om de kanske blivit något bättre med tiden.

Anser mig ha min egen stil, jag vill inte vara mainstream och vara "en i mängden", men har heller aldrig varit den som stuckit ut mest heller. Är oftast väldigt reserverad mot främlingar, men beror ju också på situationen. Har inte fördomar mot de som tycker annorlunda mot vad jag gör heller, folk får göra och tycka vad de vill men också stå för sina handlingar. Synen på alkohol och droger är väl att akohol kan man dricka med måtta och att droger är dåligt. Sånt vet man efter egna erfarenheter!  Sedan är jag inte särskilt insatt i politiken, varje år när man röstar så läser jag om vad de olika partierna säger och så bestämmer jag mig för en då som jag tycker verkar bra. Sen kan jag väl hålla med de som vill ha bättre förutsättningar och jämnlikhet för kvinnor. De var lite vad jag kommit fram till.
 

Vad har du för livsåskådning? :)
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo