Inre lugn

 
Vilken fantastisk fredag!
 
Började faktiskt dagen hos tandläkaren, vilket inte brukar vara så roligt men idag kändes det ovanligt lätt. (Jag har ju tandvårdsfobi som jag tidigare har nämnt, fått diagnosen av en psykolog och håller nu på med "inskolning" hos tandläkaren tillsammans med en psykolog.) Hur som helst så kändes de otroligt jobbigt att åka till tandis idag, men när jag väl kom dit och hade satt mig i stolen så infann sig ett inre lugn. Jag spände mig inte lika mycket som tidigare, skrattade med tandläkaren och psykolog och allt bara flöt på. 
 
Vi började med att repetera från förra gången, med att ha röntgenplåtar i munnen (dock utan att ta bilder.) Sedan tog vi även en bild, på en hörntand, en sån där bild långt in som väldigt många har svårt för pga kräkreflexer. Men inte jag - jag klarar av galant att ta röntgenbilder nu, stort steg då jag förra året åkte till US för att ta röntgenbilder på mina tänder. Men nu klarar jag av att göra de hos tandläkaren som alla andra! 
 
Efter röntgenbilden så fortsatte vi - ska ju framöver göra en rotfyllning (har ett ganska stort hål som jag haft läääääänge) så vi har pratat om att börja testa med bedövningssalva och det var tanken, men eftersom det gick så bra idag ville tandläkaren passa på lite. Så vi skippade bedövningssalva och istället gjorde vi en tillfällig lagning av mitt hål. Hon började med att skrapa lite i hålet för hand, för att få bort "smuts" och hål brukar ju vara mjuka i (de dåliga bakterierna gör de mjukt) men mitt var hårt, vilket är bra. Tanden är ju även död så det gör inte ont när tandläkaren fixade med den. Hon använde även den långsamma och den snabbare borren, för att få bort "smuts" mer effektivt. Testade båda, korta stunder. Och sedan fyllde hon hålet med sån där fyllning som smakar pepparkaka. Stora kliv idag alltså för lilla mig. Tandläkaren var otroligt nöjd, hon sa att det kliar i hennes fingrar att få laga mitt hål ordenligt ;) haha.. Psykologen var nog positivt överraskad och jag är sjukt stolt över mig själv. Det känns även otroligt lustigt att mitt hål inte är där just nu, har ju haft de i flera, flera år och nu helt plötsligt är det inte där för tillfället. Ikväll kanske jag vågar äta normalt ;) Vill inte att de ska trilla bort (risken finns men förhoppningvis är det kvar så länge som möjligt) det var ju faktiskt skönt att inte ha ett hål där matrester fastnar hela tiden. Nu längtar jag verkligen tills jag fixat klart allt med mina tänder, har ju aldrig tyckt om mitt leende och underviker helst att de fastnar på bild, så det ska bli skönt när allt är klart.
 
Resten av dagen har jag tagit det lugnt och bara gått runt med ett leende. Min yoga girl bok kom fram idag också, och jag har på bara några få timmar redan läst hälften ^^ Perfekt dag att bara njuta av en bra bok i soffan, med våran myslista igång på spotify och Nala i knäet. Ikväll ska vi fira lite och så kommer vi även ha en nattgäst - ska vara hundvakt åt Bike. Ska återgå till min bok nu med en kopp te :)
 
Hoppas ni har haft och får ha en fortsatt bra fredag!
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo