Lugn fredag

 
Då var helgen här!
 
Jag startade fredagen med ett besök hos tandvården, hos en tandhygienist.
Gjorde inte särskilt mycket idag, gick igenom lite teknik med tandbortning och tandtråd.
Testade även de två olika teknikerna för att ta bort tandsten, och fick lite bananflourskräm på tänderna.
Ett nytt besök är inbokat då vi ska fokusera på att ta bort tandsten.
Idag kan ha varit sista gången psykologen var med också, spännande nästa gång alltså!
 
Gjorde lite ärenden på stan efteråt och åkte sen hem för ett yogapass.
Nu ska jag värma lite morotssoppa till lunch och sen blir det en promenad med Nala.
Härligt med helg! :)



Insikt

Jag som hade så mycket förväntan, längtan och hopp. Alldeles för mycket visade det sig. 

Vi var på en lägenhetsvisning idag, väldigt förväntansfulla och nästan redo att tacka ja innan vi ens sett lägenheten. Det lät så bra, såg så bra ut först. Men skenet bedrar! 

Som tur var hade i alla fall en av oss förnuft nog att vi måste se lägenheten först, ni kan nog gissa vem eftersom det är jag som skriver ;) haha! Nu har vi ändå tackat nej för fortsatt intresse, det var för mycket som hamnade på dåligt listan denna gången. 

Men detta ledde också till en viktig insikt, mycket tack vare en bra vän. Som fick mig att tänka om och sedan fick jag Joel att tänka likadant som mig. Nu hoppas vi att detta leder till något bra och att vi förhoppningvis hittar en lägenhet snart, ni kan väl hålla eran största tumme åt oss :)








Fantastiska onsdag

❤️
 
Att vakna upp till goda nyheter 
gör hela dagen! :) 
 
 



Vårväder

 
Haft en kanon tisdag!
Hade en körlektion idag som gick väldigt bra, de tycker att jag lär mig super snabbt.
Fick en liten chock också, fick köra med en annan lärare idag ^^ 
Och en mindre bil än vanligt med.. Var lite roligt, men de gick bra trots ny lärare och bil.
 
Passade på att cykla fram och tillbaka i det fina vårvådret som är tillbaka,
blev totalt 8km fram och tillbaka, härligt med vardags motion!
Och idag tyckte jag det var dags för skinnjackan att göra preimär för året ;)
 
Vi har nyss ätit middag, blev plättar idag :) Så himla gott!
Och Joel har precis åkt iväg till Norrköping,
han ska på möte imorgon i Stockholm och ska åka med en kollega ifrån Norrköping.
 
Kommer kännas ensamt för mig hemma i våran stora säng,
men förhoppningsvis sover en liten vovve med mig i alla fall :)
Nu blir det tv-serier en stund innan sängen.
 
 



Söndagsmys

En riktigt mysig söndag har vi haft, även fast vädret har varit mindre mysigt idag.. Kallt, blås och fortfarande snö som ligger kvar.. 

Efter lunch promenerade vi ner till stan, jag passade på att använda mina nya kängor som jag ska ha till praktiken, (och eventuellt framtida jobb) bäst man går in dem innan praktiken. ;) 

Blev söndagsfika på espresso house. Blev såklart en rooibos chailatte för min del :) 

Sen har vi myst vidare här hemma med serier, god middag och ett glas vin. Härligt avslut på helgen!







Vår eller vinter

Har minst sagt varit lustigt väder idag, ena stunden solsken och andra stunden snöar det. Kyligt har det varit också, får hoppas värmen och våren återvänder snart :) 

Vi har haft en lugn lördag, varit och storhandlat annars har vi varit hemma. Iväg en sväng och se hockeyn också. Jag har fått köra en hel del idag, och det går riktigt bra. Har ju bara kört 3 gånger med körskolan än men Joel tycker redan att jag kör så himla mycket bättre. Kul att det går åt rätt håll! 

Frukost och middagen idag blev lite roligare nu när vi båda har helg. Jag passade på att göra miniommeletter imorse, kul att äta mer lyxfrukost när vi båda är hemma och äter tillsammans. Sen till middag gjorde vi gryta på fransyska och åt med potatis, morot och palsternacka som lagats i ugnen. Himla gott blev det! 







Update

 
Nu har det hänt massor, har inte hunnit med att blogga bara. Tandläkarbesök som har gått bra, de går åt rätt håll på den fronten. Har varit och kört på körskolan igen och de gick kanon, fått lite läxor ;) Ska sätta igång ordentligt med teorin nu, målet är ju maj/juni men som körläraren sa så gör det ju inget om man klarar de tidigare ;)
 
Har hunnit njuta lite av de underbara vårvädret vi har, Nala fick härom dan göra sitt första besök någonsin i en hund hage, gick bra men de var nog lite väl stökigt med främmande folk och hundar som skulle fram och lukta ^^
 
Idag var jag och grabbarna och hälsade på hos praktikplatsen, fått schema och lite sånt. Känns kanon, ska bli så kul med praktik! Kommer få testa på olika jobbpass, och kommer att få vara i Ikano-huset några gånger så då kan jag hålla koll på min man också ;) 
 
Ja juste de! Så har jag ju blivit av med de röda håret nu också! Det fick räcka nu tyckte jag, trött på att färga håret varannan månad. Vill ha mitt naturliga, dock är ju röda nyanser svåra att bli av med... Efter lite pillande hemma så blev det ändå ett frisör besök.... Suck. Har egentligen inte råd, men så blev det. Något mörkare och mera brun än min naturliga, men solen får göra sitt och sen får vi se. :) Nöjd är jag i alla fall, skönt med något annat än rött!
 
 
 
 



Riktig vårdag

Förutom att mitt hår inte ville bli färgat som jag ville imorse så har det varit en riktigt bra dag.

Åkte till Anna och vi fikade i solen på hennes balkong :) så jäkla mysigt! Myste massa med Bike också, han är alltid så glad över att ses :) 

Efter fikan cyklade vi till stallet, äntligen fått klappa, mysa och andats häst igen! Alldeles för länge sen jag senast hade stallkläder på mig och befann mig bland dessa magnifika djur. Helt magisk himmel när solen gick ner idag också. 

Blev rejäl träningsdag med cyklande fram och tillbaka och så promenad bredvid Anna när hon red :) Kunde inte ha blivit en bättre lördag!







Godkänd vu1 och födelsedag

Igår var en bra dag! Jag klarade vu1an, blev godkänd på provet! Så jävla skönt!! :D Är så stolt över mig själv. Väntan på provsvaret var värre än väntan innan provet ^^ haha.. Sista dagen i Norrköping igår, sista super tidiga morgonen.. Vi brudar som har åkt tillsammans och umgåtts i stort sett hela dygnen tillsammans de senaste veckorna, vi firade igår kväll. Blev lite "saft" och trevligt umgänge bara vi tjejer på kvällen :) 
 
Däckade skönt i sängen igår kväll sen, och idag blev det upp tidigt igen... Men åtminstone en timmes extra sov morgon ^^ Varit och haft körlektion med körskolan, ska till tandläkaren om någon timme och efter de ska klassen ses i skolan med uniformerna på och fika! 
 
Men det absolut viktigaste idag - min lilla älskade Nala fyller 6 år idag! Jösses vad tiden har gått fort. Om du bara visste vad mycket glädje och kärlek du har gett mig alla dessa år, och flera ska de bli! Jag älskar dig min lilla plutt!! Grattis på din 6-års dag ❤️
 





Dag 7 av 9

 
Bara två dagar kvar av VU1an! Börjar bli nervöst inför provet, känner pressen och stressen. Tycker det känns lugnt, har ju hängt med på lektionerna och pluggat ganska bra hemma också. Men de känns ändå sjukt nervöst, måste ju fixa detta provet. Försöker tänka positivt - jag kan och kommer klara detta.
 
Dagen har varit ganska seg. Mådde skit dåligt imorse, sov lite extra och tog med frukosten till skolan. Skönt att kunna göra så. Förkylningen tär på mig, men det är bara att hålla ut två dagar till!
 
Hade en ny kursledare på eftermiddan, som hade jobbat som hundförare, förstå min glädje! Hela långa rasten på eftermiddan satt jag med kursledaren och pratade om yrket. Har ju läst mycket om yrket innan, var kul att faktiskt få prata med en erfarenhen om yrket såhär. Jag uppmanades definitivt till att testa på de, hoppas få lite mer inblick under praktiken framöver också. Men det finns inga tvivel om att jag vill jobba som hundförare, ännu mindre efter idag dessutom!
 
 



Våren är här



Haft en bra helg, hunnit med att både plugga och göra roliga grejer. 

I fredags var vi och lyssnade på live band, två av Joels kollegor spelade i varsitt band. Träffade dessutom en hel del folk där som vi känner, så de var en rolig kväll :)

På lördagen vaknade jag upp sjuk... Två hårda "tränings" dagar i slutet av veckan och förmodligen en virus som gömde sig i kroppen tog ut sin rätt. Blev en lugn lördag, sov bort större delen av dagen. Både jag och Joel kände oss helt färdiga. Kanske beror de på att man gått upp så himla tidigt hela veckan ;)

Och så idag då, söndag. Vilken dag! Gick upp tidigt för att åks till Stockholm, gick på game of thrones utställningen. Var riktigt kul, bästa var att få använda occulus för att åka upp på muren :D kändes så sjukt verkligt! 

Resten av dagen har de blivit plugg och vila hemma. Sedan har de ju varit fantastiskt vår väder hela dagen, varmaste dagen för året. Nu är våren här! 





Roligaste dagen

 
Orkade aldrig skriva igår kväll, men vi körde självskydd hela dagen (10h) och de var roligt! Kul att äntligen får testa att slå med batong och öva att sätta på handfängsel. Även att lära sig olika grepp osv.. På kvällen igår blev det en liten paus, var hemma en snabbis för att äta middag sen åkte vi iväg för att se hockey med Jenny och Rickard på Saab arena. Tur att de var sittplatser, hade aldrig orkat stå. Efter hockeyn åkte vi hem, snabb dusch och sedan sängen.. Dock hade ju grannarna fest så jag blev en gammal tant igår och ringde störningsjouren, men vafan ska man upp klockan 5 på morgonen så vill man gärna kunna sova också!
 
Känns ju i kroppen idag att vi körde självskydd igår, jösses vilken träningsvärk! Sen har vi haft brand hela dagen (12h), massa praktiska övningar så har sprungit in och ut, ner och upp i trapporna hela tiden ^^ Så nu börjar ju värken eller i alla fall det stela att släppa, nu gör det bara ont ;) haha.. Bra träning två dagar i rad. Idag var ändå den roligaste dagen - släckt bränder med brandsläckare och en brinnande docka med brandfilt, brandkontroll av lokalen, expriment, tävling, stressmoment, varit inne i ett rökfullt rum och massa annat kul! Väldigt bra ledare och har skrattat oss igenom hela dagen. :) 
 
Nu ska det bli skönt med helg efter en kul men intensiv vecka. Äntligen få sova ut, sen blir de att plugga en jäkla massa också. Jag SKA fixa provet! :) Känner till 100% att jag har hittat rätt.
 
 
 



Dag 2 av 9

Ja då var dag 2 avklarad på vu1an, bara 7 dagar kvar! Idag pratade vi mest juridik, sjukt spännande även om de kan låta trist :) Blivit några kunskaper rikare och kommit närmre mitt mål! 

Känns som dessa dagar går så himla fort. Fortare än de heldagar vi haft i tidigare kurser med skolan, trots att de inte varit lika långa. Men så är det väl när det är kul och intressant. Det känns faktiskt väldigt bra hittills. Jag kan klara det här! :)

Mindre slut idag men de känns ju ändå att man går upp väldigt tidigt och sen håller igång hela dan. Ska försöka komma i säng ännu tidigare än igår i alla fall, några extra timmars sömn imorgon hade inte varit fel ;) 







Första dagen - vu1

Idag sparkade vi igång med vu1an! Så himla kul och intressant. Nu börjar ju allvaret och själva väktarutbildningen.

Gick upp vid 5:00 imorse, samåkte med tjejerna i klassen till Norrköping där vi kommer spendera 9 hela dagar nu. 

Mycket att lära sig, mycket att hinna med varje dag och sista dagen skriver vi provet som vi måste bli godkända på för att kunna gå ut på praktiken sen.  

Vi går från kl 8-17 varje dag. Även ännu längre någon dag. Så man är rätt mör och ändå fortsätter pluggandet när man kommer hem :P hårda bud just nu! 

Har i princip pluggat sen jag kom hem idag också, med paus för middag bara.. Ska varva ner med att se en favvo serie nu och sedan blir det sängen. Klockan ringer super tidigt imorgon med och jag känner redan nu hur ögonlocken snart faller ihop ^^ 






Välkommen mars

 
Känner mig lite ensam idag, är nog mest för att det inte var någon av mina vänner som kunde träffas.
Men imorgon sätter Vu1an igång, då blir det många timmar med klassen i Norrköping :)
Ska bli riktigt roligt! Nackdelen är att den här icke morgon människan ska gå upp klockan 5 varje dag...
Hjääääääälp! Vänja sig med läggdags vid 22-tiden, förstår inte hur folk kan somna då!
 
Får passa på och ta en lugn dag hemma idag, umgås med tvätten för den kan inte smita ifrån mig ;)
Eventuellt en promenad och ett yogapass får det bli också innan jag bänkar mig i soffan framför serier.
Blir nog en bra söndag!