Flytthjälp



En sån dag. Började med att vi vakna med en stor vovve, sen kom Anna och hämtade honom strax innan lunch tid. 

Och efter lunch så promenerade jag bort till brorsan och hjälpte dom flytta. Som tur var bara en trappa ner, hade varit jobbigt med vädret annars ;)

Jag har varit där hela dagen och så kom Joel efter jobbet och hjälpte med de tyngsta grejerna. Och vi blev bjudna på pizza! Kom precis hem för en liten stund sen, väldigt trött i ben och fötter.. Ska bli skönt att duscha och sova sen.






Inre lugn

 
Vilken fantastisk fredag!
 
Började faktiskt dagen hos tandläkaren, vilket inte brukar vara så roligt men idag kändes det ovanligt lätt. (Jag har ju tandvårdsfobi som jag tidigare har nämnt, fått diagnosen av en psykolog och håller nu på med "inskolning" hos tandläkaren tillsammans med en psykolog.) Hur som helst så kändes de otroligt jobbigt att åka till tandis idag, men när jag väl kom dit och hade satt mig i stolen så infann sig ett inre lugn. Jag spände mig inte lika mycket som tidigare, skrattade med tandläkaren och psykolog och allt bara flöt på. 
 
Vi började med att repetera från förra gången, med att ha röntgenplåtar i munnen (dock utan att ta bilder.) Sedan tog vi även en bild, på en hörntand, en sån där bild långt in som väldigt många har svårt för pga kräkreflexer. Men inte jag - jag klarar av galant att ta röntgenbilder nu, stort steg då jag förra året åkte till US för att ta röntgenbilder på mina tänder. Men nu klarar jag av att göra de hos tandläkaren som alla andra! 
 
Efter röntgenbilden så fortsatte vi - ska ju framöver göra en rotfyllning (har ett ganska stort hål som jag haft läääääänge) så vi har pratat om att börja testa med bedövningssalva och det var tanken, men eftersom det gick så bra idag ville tandläkaren passa på lite. Så vi skippade bedövningssalva och istället gjorde vi en tillfällig lagning av mitt hål. Hon började med att skrapa lite i hålet för hand, för att få bort "smuts" och hål brukar ju vara mjuka i (de dåliga bakterierna gör de mjukt) men mitt var hårt, vilket är bra. Tanden är ju även död så det gör inte ont när tandläkaren fixade med den. Hon använde även den långsamma och den snabbare borren, för att få bort "smuts" mer effektivt. Testade båda, korta stunder. Och sedan fyllde hon hålet med sån där fyllning som smakar pepparkaka. Stora kliv idag alltså för lilla mig. Tandläkaren var otroligt nöjd, hon sa att det kliar i hennes fingrar att få laga mitt hål ordenligt ;) haha.. Psykologen var nog positivt överraskad och jag är sjukt stolt över mig själv. Det känns även otroligt lustigt att mitt hål inte är där just nu, har ju haft de i flera, flera år och nu helt plötsligt är det inte där för tillfället. Ikväll kanske jag vågar äta normalt ;) Vill inte att de ska trilla bort (risken finns men förhoppningvis är det kvar så länge som möjligt) det var ju faktiskt skönt att inte ha ett hål där matrester fastnar hela tiden. Nu längtar jag verkligen tills jag fixat klart allt med mina tänder, har ju aldrig tyckt om mitt leende och underviker helst att de fastnar på bild, så det ska bli skönt när allt är klart.
 
Resten av dagen har jag tagit det lugnt och bara gått runt med ett leende. Min yoga girl bok kom fram idag också, och jag har på bara några få timmar redan läst hälften ^^ Perfekt dag att bara njuta av en bra bok i soffan, med våran myslista igång på spotify och Nala i knäet. Ikväll ska vi fira lite och så kommer vi även ha en nattgäst - ska vara hundvakt åt Bike. Ska återgå till min bok nu med en kopp te :)
 
Hoppas ni har haft och får ha en fortsatt bra fredag!
 
 



Slut på dagen

 
Äntligen är dagen snart slut! Varit så himla trött idag, startade ju dagen i skolan med att se film inte de bästa när man var trött innan de ;) Vi fick sluta två timmar tidigare dock och det var verkligen skönt, jag åkte ändå hem och pluggade.. Behövdes verkligen då det är mycket som ska vara färdigt till nästa vecka. 
 
Nu på kvällen var vi iväg en sväng och såg hockeyn också, jag övningskörde dit och hem. Gick väldigt bra, glömde endast lite små saker och blev distraherad en gång av en bil som hade åkt i diket. Bäst man pluggar lite teori någon dag också när man hinner.
 
 



Daytrip - Norrköping

Åkte till Norrköping över dagen med Jenny, vi har strosat runt och fotat samt åt lunch på stan och kollade i lite butiker. Vi passade på att ta en spontan åktur med spårvagn också ;) Här kommer ett gäng oredigerade bilder från dagen!
 
 
 
 



Kör, bara kör

Bästa optiker besöket nånsin idag. Aldrig varit så nöjd efter ett optiker besök eller känt mig så lugn under hela stunden där. Två nya glasögon blev de, ska hämta dem nästa vecka, så taggad! Har bestämt mig för att bli bekväm med att använda glasögon och göra de oftare, har ju aldrig trivts i de men hade ju varit skönt att slippa linser varje dag. Tänker främst ha glasögon till jobb osv, och hålla linser till fritiden. 

Efter optikern och andra små ärenden ute i Ikano-huset så åkte vi hem och åt lunch. Sedan har vi varit iväg och kollat hockeyn hos Jenny och Rickard, samt var förbi brorsan en kort sväng efter de. 

Idag åkte även julgranen och de sista juldekorationerna ner... Sent jag vet, men det är så mysigt med granen framme och så tomt där den står annars, ska försöka hitta en skänk eller något att ha där istället. 

Jag har även kör bil överallt idag när vi har varit iväg, blev ju även lite premiär för med stadskörning inne i stan och vid brorsan. Går just nu väldigt bra med körningen, små saker att jobba på. Men de kommer ju förmodligen ju mer man kör. Parkerade riktigt bra vid ikano idag och fick testa en ny grej vid brorsan, nämligen vända vid en återvändsgränd och parkera längs med vägen.







Måndag var det ja

Känts som en väldigt lustig måndag, snarare känts som en fredag/lördag. Haft en väldigt bra måndag, med promenad runt Stångån i förmiddags med Jenny och Saga, sedan blev det en välförtjänt chailatte hos Espresso House, mysigt att sitta på uteserveringen under tak och med filt när det tok snöar :)
 
Hem en vända efter de, ta ut Nala på en promenad, käka lunch, ducha osv... Sedan ner till stan igen strax innan 18-tiden, för att möta Anna och gå på Intersports tjejkväll. Blivit en tradition för oss nu, shoppa lite träningskläder och få goodiebag! Kul hade vi och shopping som vi egentligen borde låtit bli blev det för oss båda ;) haha.. Körde sedan fika nr 2 (för min del idag) på Espresso House, jag borde väl få kalla mig stamkund nu ;) Gick samtidigt igenom våra goodiebags och konstatera att de var bättre än förra årets.
 
Blev upphämtad i stan, hem och laga middag och däcka i soffan efter att ha ätit... Trött och med värkande fötter, dags att väcka Joel nu som ligger och slumrar i soffan så vi kan gå och lägga oss. Hoppas ni också haft en trevlig start på veckan!
 
 



Toppen helg

 
En riktigt bra helg är snart slut. Igår var vi iväg vid lunch och åkte skridskor en kort stund, vi var även hos J&R för att kolla hockeyn/förbereda inför kvällen. Sen på kvällen blev det bowling och filmkväll för att fira Jenny som har fyllt år i veckan. En riktigt lyckad lördag. Och idag (söndag) har vi varit iväg och åkt skridskor igen :) sedan blev det övningskörning till Ica maxi fram och tillbaka, och resten av dagen har vi tagit de lugnt här hemma. Så härligt med en helg när Joel varit helt ledig, känns som vi har hunnit göra massa grejer.. Kvalitetstid  
 
Angående körningen förresten så går det riktigt bra, har fått parkera flera gånger nu och det går bra. Visserligen lätta parkeringar när jag i princip bara kör rakt fram och hamnar i en ruta, men ändå ;) Sen har vi börjat med speglar nu också, bara att nöta in de och fortsätta köra på.
 
 



Trött

 
Så mysigt att snön äntligen kommit hit för att stanna lite längre denna gången, och inte lite snö som kommit heller. Gillar att luften känns extra frisk när man är ute nu :) Passade nämligen på att promenera hem från skolan idag, slutade dessutom lite tidigare så hann hem medans de fortfarande var ljust ute.
 
Är otroligt trött idag, hade nog behövt kommit i säng någon timme tidigare igår... Hel dagar i skolan tar ut sin rätt också, stel i kroppen.. Välförtjänt helg nu! När Joel kommer hem efter jobbet ska vi mysa med tacos och serier :) Sen kommer resten av helgen vara full av roliga aktiviteter ser de ut som, längtar redan!
 
 



The apple of my eye

 
 



Tea time

 
Vi har druckit en jäkla massa te här hemma den senaste tiden, främst för att bota förkylningar. Bara ett plus att vi har massa goda teer hemma nu också, har tömt några så var ju tvungen att fylla på med lite nytt ;) Bara lite snorig och halsont på morgonen kvar för min del, när det har försvunnit blir de hårdträning, behöver bli fit till praktiken ju! 
 
Är fortfarande seg från lördags kvällen, var först planerad som myskväll som sedan blev partykväll.. Och jag som skulle varit nykter, men så blev det inte ;) Fast mysdrack mest ändå, vi hamnade ute på Pitcher's till slut. Och jag träffade en hel del folk som jag inte sett på länge, så det var kul! Fick ett litet hastigt slut dock när bästis inte mådde bra, så vi körde hem henne och bäddade ner henne. Och sen åkte vi hem själva också, men nu blir det jäklar i mig en vit period igen. Får hoppas den håller lite längre nu ;) 
 
Jag körde ju förresten i lördags, innan drickandet såklart! Var nämligen jag som körde till festen, och det gick väldigt bra. Trots att jag inte har kört på några veckor nu. Vi ska åka och handla lite ikväll så förhoppningvis kan jag köra då också. Dags att börja kolla upp körskolor osv med.
 



Mysig onsdag

Blev till slut att åka ner till stan idag och ta en promenad runt stångån med Jenny :) sen hamnade vi visst i stan också, jag hittade ett par jeans jag är jätte nöjd med. Åh vad man önskar man hade mer pengar när man sett massa fint ^^ Blev även lunch på espresso house, vi testade deras nya chailatte med rooibos, godare än deras vanliga tyckte jag. 

Blir att vila här hemma nu tills Joel kommer hem, han skulle varit ledig men fick jobba ändå. Jag mådde ju lite dåligt imorse, så hoppas jag inte är påväg att bli sjuk nu bara när skolan börjar nästa vecka. 


Rooibos chailatte och ravioli ;)






You're the light

 
Eftersom snön här nere bara stannar i en dag varje gång den kommer,
så har jag börjat längta till våren och värme nu.
 
Börjar skolan senare än jag trodde, inte förrän 20:e så blir att försöka hitta på saker att sysselsätta sig med.
Försöka komma igång med träning igen och utnyttja sista tiden på gymmet b.la.
Fick förresten reda på igår att jag kommer ha praktik på G4S, precis som jag önskade. Längtar! :)
 
 



En vecka

Tydligen var en vecka in på det nya året allt som krävdes för att allt skulle gå åt skogen. Fyfan, det här blir ett jobbigt år.







Nyår 2014/2015

Firade in det nya året på bästa sätt med god trerätters middag, hundmys, bästa sällskap, spel och alkohol ;)