Fotografering och övningskörning

En sån dag. Var med Jenny och Saga i stan och fotade en hel del, blev massa fina bilder :) Man blir ju så nöjd själv när man lyckats ta fina bilder. Vi hann även en kort fikapaus på Espresso house innan vi skildes åt. 
 
När jag kom hem så cyklade jag först och hämtade min klänning som äntligen har kommit. Perfekt tijming eftersom jag ska ha den imorgon. Efter de så har jag pysslat lite här hemma och lagt in alla foton. Upptäckte två kuvert från transportstyrelsen som låg på skrivbordet och trodde först de var några gamla tills jag märkte att de var oöppnade. Så de slets upp på en gång och i låg mitt körkortstillstånd och Joels handledare tillstånd. 
 
Äntligen kan vi börja övningsköra! Och satan va fort de gick att få tillstånden, så glad att vi slapp vänta flera månader som man hört att många andra fått göra. Hur som helst så åkte vi iväg redan nu på kvällen, bort till en stor parkering nära oss. Där fick jag ratta runt i en cirkel, mest på 1ans växel men även en del med 2ans. Fick känna på gasen, provade hur motorstopp känns (frivilligt men även ett ofrivilligt ;)) och sjävklart öva på att bromsa sakta och fint. Det gick kanon och Joel sa också att de var väldigt bra för första gången.
 
Nu blir de att varva ner och packa lite inför imorgon. Då åker jag och Jenny till Stockholm för att se Lady Gaga!! Känns så overkligt, men ska bli riktigt roligt. 
 
Fler bilder kommer läggas upp, men då tiden springer iväg idag så fick de räcka med en så länge ;)



Hockey, middag och hunddejt

Igår så bjöd vi över Jenny, Rickard och Saga för att se hockeyn och äta middag här hemma. Trerätters stod på menyn dessutom ;) Blev en riktigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap. Hundarna fick träffas för första gången också, blir spännande att se hur de blir nästa gång och nästa och nästa osv.. :)
 
Tycker de är riktigt kul att vi kör lite "halv åtta" middagar då och då. Man umgås ju på ett annat sätt än om man har planera på att dra ut efteråt. Mycket mysigare med middagar och hunddejter ;) Sånt man börjar uppskatta mer som äldre ;)
 
Till förrätt så serverade vi bruschetta - rostat lantbröd med olivolja, mozzarella, paprika, vitlök och basilika.

Varmrätten var whisky flamberad fläskfilé med ungsrostad sötpotatis, morötter och lök. Med egengjort pepparsås.

Och till efterrätt - päron i chokladgömma. Päronen har varit i en sky med vitt vin, kanel, stjärnanis och nejlika. Och eftersom de är urgröpta i botten så stoppades en chokladbit in där också för lite extra gott ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Jordgubbspaj

 
 
Köpte svenska jordgubbar i lördags, förmodligen de sista för säsongen. Innan vi for iväg för att fira brorsan i lördags så åt vi jorgubbar här hemma, doppade i choklad ^^ så himla gott! 
 
Och av resten av jordgubbarna som var kvar i måndags blev det en jordgubbspaj, otroligt god blev den också. 
 
På tal om något annat så var vi iväg igår på handledarutbildningen. Var segt att sitta där i 3 timmar, de mesta visste man ju men en och annan grej var nog nyttigt att bli påmind om också. Så nu är vi äntligen igång, nu ska vi bara skicka in några sista ansökan och väntade på godkännande. Sett fram emot de här så länge men svårt när man prioriterat annat, men nu så är detta prio 1. Nu ska jag banne mig ta körkort! :D
 
 



Vilken måndag

Jaha så var de måndag igen och ekorrhjulet sätter fart igen. Så tänkte jag när jag vaknade imorse och var trött och inte alls ville gå till skolan. Men jag tog mig själv i kragen och till skolan kom jag minsann. Vi hade en väldigt seg lektion, men fick ändå veta hur de gått med grupparbetet vi haft. Jag är så himla nöjd över mig själv och över min grupp (de som jag räknar in i den iallafall) Vi får tyvärr inte betyg för grupparbetet men läraren kommer definitivt ta med de i åtanke för övriga betyg i kursen. Vi fick hur som helst ett B, och jäklar vad jag ska skriva tills fingrarna blöder på provet som kommer sen, jag ska banne mig ha minst ett B i kursen nu.
 
Vanligtvis är jag väldigt obydd om betyg, så länge jag blir godkänd. För ärligt talat spelar de inte så stor roll sen vem som hade flest A eller vem som alltid fick E. Huvudsaken är ju att man är godkänt och har klarat sina kurser. Men jag kände att jag fick en liten knuff nu och vill verkligen satsa på ett högre betyg i kursen, beror nog mycket på våran lärare också. Tycker hon är en av de bästa på skolan.
 
Slutade tidigt gjorde vi också, så nu har jag precis kommit hem och fått igång diskmaskinen. Ett enormt berg fanns på diskbänken så en till maskin blir de senare. Sedan behöver vi tvätta också, men lutar nog åt att de blir kvar tills imorgon när vi båda är lediga. Har lite annat smågrejs att fixa med nu, men ikväll ska vi iväg på bio. Hade helt glömt bort de tills imorse, är medlemskväll så har fått gratis biljetter. Så klockan 18 kan ni ju tänka på oss när vi sitter och mumsar i oss gratis popcorn och dricka ;) Passande en regnig måndag som denna.
 
 



Födelsedagsfirande

Igår fyllde min fina bror 26 år! Vi var ute med han och hans flickvän för att fira. Åt förrätt och varmrätt på Yellow Fellow, ett favoritställe. De har så god mat och igår upptäcktes deras väldigt goda drinkar också. Vi överraskade även Patrick med en drink men den var nästan för söt ^^

Vi drog sen till Pitchers där det blev varsin drink innan vi avslutade kvällen. Ett mysigt födelsedagfirande blev de :)






Då var det helg igen

 
 
Vi hade seminarium i skolan idag om våra studiebesök vi haft. Gick väldigt bra och mycket intressant. Resten av dagen ska jag inte göra något alls, bara glida runt här hemma. Ska fundera ut en middag till ikväll också,
har noll idéer just nu så får se vad det blir..

Imorse var det förresten så tjock dimma att jag knappt såg framför mig när jag cyklade till skolan,
men nu är det dubbelt så varmt och solsken. Sägs att de kommer bli kyligare nästa vecka,
hösten kommer på riktigt då så får passa på att njuta nu i helgen.
 



Ute på vift

Full fart hela dagen idag. Var så himla segt att gå upp imorse, är så sjukt trött på morgnarna nu.. Misstänker en kombination av att förkylningen inte släppt hela och att de är lite kyligt ute på morgonen nu, den varma sängen lockar ju mer då ;)
 
Jag kom till slut upp och iväg till skolan i alla fall. Vi håller på med grupp arbete nu i våran nya kurs - Socialt arbete. Väldigt intressant, och i grupperna nu så har vi fått välja varsitt ställe att gå på studiebesök också. Allt får vi styra upp själva, så mycket ensam arbete i gruppen vilket jag tycker är roligt. Våran grupp har valt polisens ungdomsenhet och eventuellt ett till ställe Folåsa. (behandligshem för unga)
 
Planen idag var att försöka styra upp ett studiebesök då vi inte fick tag i någon igår utan bara kom till telefonsvar. Så vi möttes i skolan och sedan åkte vi till polishuset, pratade med en tjej i receptionen och sedan fick vi ringa på interntelefonen där ^^ Vi hade sån tur att de var en komissarie Håkan som kom ner och hämtade oss, så vi fick ett väldigt spontant studiebesök idag. Komissarien var väldigt pratglad och vi gick därifrån väldigt nöjda och med tre A4-sidor fulla med anteckningar. Dessutom fick vi (läs jag) ta en bild på komissarien innan vi gick också.
 
Tillbaka i skolan så försökte vi sammanfatta allting och imorgon fortsätter vi arbetet och blir förmodligen helt klara. Sedan är de redovisning på fredag. Har även ett enskilt arbete inom de här som ska göras också men som inte är inlämning förrän på måndag, väldigt skönt för hinner vi klart med grupparbetet imorgon så har man några dagar på sig att skriva de enskilda. Vår grupp har funkat kanon och varit väldigt effektiva idag tycker jag :)
 
Efter skolan drog jag till Anna där Bike väntade på att få komma ut på en promenad med mig. Skönt att få komma ut i höstvädret med fina Bike, hinner man ta en paus och skingra tankarna mellan studierna också. Jag passade på att promenera ner till stan efteråt också, men sedan tog jag bussen därifrån ^^ Kanon väder med sol ute idag ju!
 
 



Mörk choklad

Var inte så förtjust i mörk choklad för några år sen, men nu gillar jag de verkligen. Speciellt Lindt's smaksatta :D Svårt att välja en favorit då de alla är sååå goda, men jag skulle nog säga att den med mint är min favvo ändå. Jag och mintchocklad går hand i hand, har alltid gjort. Marabou med mint är en av mina favvisar också ;) 
 
Nästa vecka fyller min kära bror år, vi ska ut och äta tillsammans med han och hans flickvän för att fira honom och jag har klurat fram och tillbaka på en bra present. Joel och min bror är de jag har svårast att komma på presenter till, mest troligt för att de båda sällan vill ha något, eller att när de väl vill ha något så kostar de skjortan! Men än så länge har jag lyckats med mina presenter till dom. Samtidigt är de båda tacksamma för minsta lilla också. Nu är Patricks present beställd i alla fall och jag är mycket nöjd, tror han kommer gilla den. Jag hade ärligt talat velat ha en själv ;) 
 
 



TGIF

Vi hade grupparbete idag i skolan och min grupp var väldigt effektiv, vi fick guld stjärna för att vi lämnade in skriftligt också (vi ska mejla in men vi var ändå färdiga och tykte läraren kunde få läsa när vi hade ett extra) Sedan var vi enda gruppen som hann färdigt med uppgiften så nästa lektion får vi börja 30min senare än alla andra, tjoho sovmorgon! 
 
Efter skolan var jag väldigt taggad på helg och få komma hem och ta de lugnt och sedan få förberedda mig inför kvällen. Men sen slog mensvärken till och nu njuter jag bara av att jag till slut fick i mig ordentlig lunch och orkade duscha. Håller tummarna för att värktabletter och tigerbalsam hjälper idag. Måste kolla upp så jag kan få hjälp med min extrema mensvärk som kommer ibland, inte kul att bli helt låst pga smärta. Kanske även få bli en powernap, hjälper ju lite grann ibland också.
 
Tur vi inte ska ut eller något ikväll ändå, vi ska till Jenny och Rickard på tacoskväll. Jennys syster och systerdotter är på besök, så ska bli kul att träffa dom igen också :) Får man något annat att tänka på några timmar. Blir eventuellt även en promenad med Bike innan vi åker hem, han skulle vara ensam några timmar nämligen och när vi ändå ska åt de hållet hjälper man ju gärna till. 
 
Äntligen fredag!!



Spel helg

 
Igår skrev jag första tentan för denna terminen. Kändes bra men sen när man fick höra att en del andra skrivit en sådär dubbelt så många sidor eller mer än vad man själv gjorde så då sjönk självförtroendet lite.. Nu hoppas jag bara att de blir godkänt. Sen på kvällen igår var jag hemma hos Jenny och lilla Saga (bilden) vi kollade på film och myste :) 
 
Idag har jag bara varit hemma och tagit de lugnt, fortsatt tvätta lite grann, beställt bilder och spelat massa the sims 4! Fastnat för spelet, även om man saknar vissa av de gamla funktionerna, men misstänker att de kommer i expansioner senare. Bra ursäkt att man är sjuk så man kan sitta hemma och spela ;) hihi.. 
 
Som ni märker har jag börjat pilla lite med designen också. Tröttnade på den gamla och kände att de var dags för lite höstigare nu. Kommer bli lite fler ändringar framöver. På tal om de ska jag försöka avsluta mitt projekt här hemma med hästskorna också, de har glömts bort lite.
 
 
 



Sjukstugan

Dunder förkylningen som jag drabbats av börjar bli bättre. Lite snuva kvar men den brukar ju vara envisast ;) Joel har blivit sjuk nu också, på sin lediga dag igår så vaknade han sjuk.. Han var otroligt trött hela dan men verkar bättre idag och tur var väl de eftersom han är på jobbet just nu. 

Hur som helst så har de varit mycket kurerande här hemma och vad passade bättre om inte att äta soppa till middag då. Gjorde en väldigt god broccolisoppa igår och nybakta småfrallor åt vi till också, oslagbart när de fortfarande är varma från ugnen och så med ost på!

Kommer bli fler soppor framöver oavsett om vi är sjuka eller ej ;) 






Trött måndag

Har verkligen blivit sjuk nu. Har inte så mycket halsont längre men nu rinner näsan konstant, nyser, hostar och är allmänt trött. Känner mig helt färdig. Sov så himla dåligt inatt också.. 

Svärisarna åkte vid 6-tiden imorse så då var vi vakna och sa hejdå innan vi la oss igen, dock tog de ett bra tag innan jag kunde somna. Vaknade flera gånger och när jag väl gick upp vid 10 så kände jag mig fortfarande trött.

Så de blir inte mycket gjort idag. Joel börjar ju jobba idag igen, så ska försöka underhålla mig själv fram till 20 ikväll. Lär bara ligga i soffan hela dan och kanske sova en stund senare.. Får hoppas jag mår bättre till torsdag, lite tur i oturen att jag inte har skola förrens då.