Redan helg

Jajjemän, nu är det redan helg för min del! Skoldagarna för denna veckan är gjord och det känns så skönt, vi avslutade på bästa vis med att se film idag. Experimentet hetter filmen, mycket social psykologi och för övrigt en väldigt bra film men även otroligt hemsk. Tycker ni psykologi är spännande så borde ni se den, men känliga tittare varnas ;)
 
Vi avslutade hela lektionen med att vi skulle säga en bra sak om oss själva, vilket man borde lära sig att göra oftare. Vår lärare gav oss "läxan" att varje gång vi tänker något dåligt om oss själva så måste vi säga två bra saker om oss själva högt. Detta just för att hjärnan märker inte skillnad på om det är du själv som tänker en dålig tanke om dig själv eller om någon faktiskt säger det dåliga till dig, samma känslor skickas ändå ut i kroppen. Vår lärare berättade ett exempel om sig själv att varje morgon när hon ser sig själv i spegeln tänker hon "hur fan ser du ut?!" (Med svullet, rött ansikte och rufsigt hår..) Och det är väl kanske inte de bästa sättet att starta varje dag på.
 
Vi fick även en uppgift att göra något snällt till en främling idag. Vi pratade nämligen om att man gjort ett test i Stockholms tunnelbana, man upptäckte att om en person höll upp dörren till nästa person och log mot denne så upprepade sig detta 20 gånger i rad. Det är ju helt sjukt vad vi päverkas och hur mycket vi kan påverka andra med våra handlingar.
 
 



Mysig söndag

Haft en dålig vecka, inte mått så bra men nu börjar jag känna mig som mig själv igen. Ska faktiskt bli skönt med en ny vecka för min del, ta igen lite och ser fram emot att försöka komma igång med träningen också. Har ju varit sjukdomar ett tag nu, men nu får det vara nog, jag behöver röra på mig!
 
Idag har vi hunnit en hel del tycker jag, kanske beror på att klockan ställts om till vintertid  ;) Har vi fixat lite här hemma, blev en sväng till ikano och maxi. Efter de åkte vi hem till Anna och Emil för lite glöggmys  med mandel, russin och pepparkakor såklart! Har inte träffat Anna på ett tag så de vart kul att prata ikapp lite och få kramas med fina Bike igen. 
 
Hem igen efter besöket och äta middag och slappa ett tag sen var vi nyss iväg och övningskörde. Har ju som haft ett litet uppehåll nu i veckan. Kändes lite ovant faktiskt men det gick väldigt bra. Körde runt en del i tornby, b.la. första gången jag körde på den "stora vägen" där ute, börjat använda backspeglarna och övar på de. Var en hare som hoppade över vägen precis framför oss också, den såg så rädd ut stackarn.
 
Som vanligt körde jag vägen hem också, börjat få mer koll nu känner jag, fått upp blicken mer ;) Blir lite lustigt att blanda in en ny grej att lära sig men så är det ju varje gång, till slut kan man de också. Påvägen hem hade vi en riktig idiot som låg bakom oss dock, låg verkligen i rumpan på oss hela vägen.. Sjukt irriterande och väldigt hänsynslöst speciellt när vi har övningskörnings skylten på, sen ska man ju oavsett inte vara så nära men tycker man ska respektera de extra mycket när någon övningskör!
 
 Börjat längta till snön och vintern, och tills vi åker till Kiruna så man får ordentlig vinter :)
 



Rosa oktober

 
Har haft mitt rosa band i ca två veckor nu, tycker årets band är riktigt snyggt. Och igår kväll så målade jag även naglarna ljust rosa och så blev det ett rosaband i chock rosa på ringfingrarna, är så himla nöjd. Blir rosa naglar månaden ut!
 
Min familj/släkt har haft sin beskärda del av cancer, precis som de flesta andra familjer/släkter. Känns som cancer blivit mycket vanligare än det var förr, nu har var och varannan person haft/har cancer. Jag menar inte att det blir mindre hemskt för de, snarare tvärtom. Därför kan jag tycka det är extra viktigt att visa sitt stöd och hjälpa forskning, för vem vet i framtiden kanske det är en själv som drabbas. 



Mystiska blomman

Mina mystiska frön jag fick av Arla har äntligen blivit en blomma! Det tog sin lilla tid minsann, de blev jätte långa växter för ett bra tag sedan men det var först förra veckan som de första blommorna kom. Tjärblomster är blomman jag fick i mitt fröpaket. Allt detta var ju en tävling man kunde vara med i och jag kan även meddela att jag med min förra bild (som var med i tidigare inlägget om blomman) blev en av vinnarna. En vinst är påväg hem till mig och den förra bilden kommer kanske även vara med på Arlas egna hemsida!
 
 
Från min blomma till något annat, nämligen kvällen igår som var oväntad. Det blev en ofrivillig roadtrip ner till mammas hus. Hade fått höra att någon sett en dörr stå öppen på huset, så var dock inte fallet när vi kom fram. Det måste blivit något missförstånd, men det var ändå skönt att få åka ner och se med egna ögon istället för att oroa sig. Och så åkte vi ju igenom Jönköping påvägen dit och hem, så vackert att se staden lysa upp längst med vättern när man åker förbi i mörkret. Känner faktiskt hur jag börjat sakna min vackra stad och vännerna där mer och mer..
 
 



Kvällens körning

Känns som helg, både jag och Joel har varit lediga igår och idag så har lyxat till de lite med brunch och mer engagerad lunch/middag. Har varit så himla mysigt! Men imorgon återgår även vi till vardagen.
 
Ikväll var vi ute och övningskörde, börja som vanligt att Joel kör till Ikano parkeringen och så byter vi där. Jag körde runt lite i tornby och så stannade vi till två gånger så fick Joel säga vad som behövs öva på. Behöver lite mer träning innan vi vågar ta oss ut i den riktiga trafiken ;) Men jag körde även hela vägen hem sen också, börjat bli en vana nu. Dock har jag inte fått upp blicken helt än, så när vi kör hem måste Joel påminna om vart vi ska svänga osv ^^
 
Kändes läskigt att köra hem i regn och mörker dock, märker hur mycket sämre man ser pga regnet. Även lite mer trafik ute när vi körde ikväll, folk som jobba sent på ikano så var lite bilar på parkeringen och folk som åkte därifrån samtidigt som vi, sen var de lite rörelse i tornby och fler bilar påvägen hem än jag mött innan, spännande men samtidigt lite läskigt ;)
 
Mitt vackra Jönköping ❤ blir defnitivt en tripp dit när jag fått mitt körkort



Se upp ute i trafiken

Varit iväg och övningskört precis. Vi började på ikano parkeringen, körde mellan parkeringarna via vägen några varv först för att repetera lite. Sedan körde vi runt lite ute i Tornby området, jag har även backat första gången ikväll. 

Allt har gått kanon :D och jag känner att jag börjar förstå mer, Joel tycker jag fått en dålig vana att fråga för mycket bara (om sånt jag egentligen vet) så de ska jag försöka sluta med. Körde även hela vägen hem igen, denna gången med lite mer besvär än förra gången, mer trafik ute så skyller på att jag blev stressad av de ;) 

Sjukt nöjd, roligaste övningskörningen vi haft och de tyckte även Joel. Jag längtar tillslag får komma ut mer på vägarna och Joel längtar tills jag slutar fråga saker och tar mer beslut ;) haha








Fyrbent fredag

Fredag redan! Veckan har gått fort, för fort enligt mig. Vi har bara varit tre här hemma i några dagar och det har varit otroligt skönt ;)
 
Idag så har lilla Saga varit hos oss, vi har varit valpvakt :) Går framåt för de fyrbenta att bli vänner tycker jag, går ju fram och tillbaks hela tiden men ändå mer framåt än bakåt. Nala blir lite tjurig när Saga blir för uppspelt och är för på henne, det är nog lite läskigt att en dubbelt så stor vovve hoppar på en ;) Och de får man ju respektera, så vi har försökt ta de lugnt och de har gått super bra.
 
Hittade dom i hallen en gång där de stod och luktade på varann och höll på en ganska lång stund innan jag dök upp, då var de tydligen inte roligt längre utan då hamnade jag i fokus istället ^^ Sen var de lite kul när Saga "puttade" på Nala med sin ena tass också, tok vovve ;) 
 
Jätte mysigt när båda hundarna sen sov i soffan på varsin sida av mig, snacka om att man njöt av lugnet och stunden just då :)
 
 



Ute i trafiken

Har varit seg och trött den här veckan, speciellt de senaste dagarna. Ingen aning om varför men misstänker att förkylningen kanske äntligen släpper helt och kroppen behöver återhämta sig. Hur som helst har jag ingen skola mer i veckan ändå så känns ju skönt att bara kunna vara hemma och ta de lugnt då.
 
Jag har kommit in i en liten bak period nu, igår blev det chokladbollar och idag kladdkakemuffins. Hade även i lite choklad sirap i muffinsen idag, har fått sirapen i present, sån himla söt flaska ska visa den någon dag :) På tal om något annat fick vi hem 6kg kaffe idag av svärisarna, de hade lovat att skicka kaffe till Joel och misstänker att de kompenserar för att de glömt de några gånger ;) haha
 
Ikväll var vi ute och övningskörde igen, började på ikano parkeringen med att testa på 3ans växel. Växla mellan 2an och 3an några gånger och även tvärnita. Sedan fick jag köra via vägen till den andra parkeringen, gjorde de två gånger och sedan fick jag även köra hem! :D Joel tyckte jag var redo att få komma ut på vägen, är ju så lite trafik på kvällen med. Hela vägen hem utan motorstopp eller andra problem :D Fick växla upp till 4an också, men höll oss där, vill ju inte att de blir för mycket på en gång. Så himla kul, är så nöjd! Nu blir det nog mer körning i trafiken, bäst ni ser upp ;)
 
 



Kört i dimma

Efter en kort paus nu över helgen så har vi idag fortsatt med övningskörningen. Ärligt talat tror jag en kort paus var väldigt bra just nu, för senaste gången så hade gått lite sådär och de kändes som jag aldrig skulle klara de. Vågade knappt testa köra igen för jag var så rädd för motorstopp också och blev stressad av allt.
 
Men idag så har de gått kanon! Vi forsatte först från där vi slutade förra gången, ta svängarna - komma i 2an från raksträcka för att svänga och växla ner till 1an, gasa ut ur svängen och sedan växla upp till 2an igen. Och så fortsätta så, nu fixade jag de ännu bättre. Så vi gick vidare till de vi varit inne på innan också, ta svängarna i endast 2an hela vägen. och jag fixade de också! Började bli lite less på att vi körde samma rutt fram och tillbaka så de var ju tur att jag klarade de så bra så vi kunde gå vidare också.
 
Vi avslutade med att jag körde emellan Ikano husets två parkeringar, och har nu börjat använda blinkers. Fram och tillbaka mellan parkeringarna och använda blinkers varje gång jag svänger. Tycker de var svin kul med något nytt och även de gick kanon. 
 
Fortsätta med de nästa gång och även börja kolla speglarna, döda vinkeln och testa att växla upp till 3an. Sedan säger Joel att vi ska ta oss ut på vägarna :D aaaaaaaaahh!!!!!!!.... Förmodligen i slutet av månaden. Men en sak i taget, måste klara de andra först ;)
 
Just de! Kom världens dimma från ingenstans, verkligen smög sig på också. Först var de inte alls dimmigt, sen lite grann och plötsligt såg man ingenting! Lite läskigt, men vi lärde oss hur man sätter på dimljusen på bilen också ^^ När vi åkte hem märkte vi att dimman bara låg över tornby området.
 
 
 



För mycket god mat

Varit en välbehövlig lugn fredag här hemma. Joel har varit ledig men vi har varit hemma mest idag ändå, trots att vi hade lite planer ^^ 

Jag har bakat en tårta idag också, mamma fyller ju trots allt år idag och då ska man äta tårta ;) Blev jättegod och fin. 

Och till middag lagade Joel en supergod gryta, blev dock att äta ganska sent så nu är man helt färdig. Vi tänkte övningsköra men hoppar över de ikväll, har kört mycket denna veckan ändå. Kan va bra med en liten paus ibland.








Fötterna på jorden



Har skrivit prov i skolan idag, varit så stressad inför de här provet men de kändes ändå bra när jag skrev. Cyklade fram och tillbaka i ösregnet så när jag kom hem såg de ut som om jag precis hade duschat :P 

Framåt kvällen åkte vi till Jenny och Rickard för att se hockeyn och så blev de tacoskväll också :) mysigt att kunna göra sånt en vanlig torsdag.

Nu har vi precis varit ute och övningskört på ikano parkeringen igen. Övat igen på att ta kurvor och växla mellan 1an och 2an. Sedan körde jag hela svängen i bara 2an sista varvet också. Det gick väl bra, några motorstopp idag bara... Och just nu känner jag bara "hur ska jag någonsin lära mig köra bil?!" 







Övningskört i regn

Seg dag i skolan på eftermiddagen när vi skulle ha repetition inför provet, gick inte igenom alls mycket så vi slutade efter ca en timme. Sedan skrev jag klart de sista på inlämingsarbetet, så nu är den inlämnad. Imorgon blir full fokus på provet, som jag bara blir mer stressad över för varje dag som går nu. Känns som det kommer bli första provet som jag misslyckas med och får göra om eller komplettera... 
 
Ikväll var vi ute och övningskörde på Ikano parkeringen igen, i regnet. Lite spännande ;) få sätta igång vindrutetorkarna liksom. Vi fortsatte öva på svängar, nu med att jag ska lära mig växla bättre. De gick bra men behövs lite mer övning, inte helt fått till de än och ibland kommer mitt "möjlkande" tillbaka när jag får för mycket att göra på en gång. Så de behövs övning att de fösvinner helt med, vilket de säkert gör när jag fixar växlingen.
 

Lite fler bilder från förra veckans fotografering :)



Hej polisen

Vi var ute och övningskörde ikväll på Ikano-husets parkering. Det är den bästa parekeringen att köra på, finns ju hinder och allt möjligt att använda. Först körde vi på baksidan där det är mer öppet, stod en lastbil där som luktade prutt dock.. Och sen kom det dessutom en till som stannade till där mitt i allt så vi körde till andra sidan och övade på svängar där. Började med att göra som förra gången, möta med koppling och gas först i 1an och sedan växla upp till 2an. Sen övade på att ratta rätt och att svänga så att man ligger perfekt i avstånd till de man svänger runt och då körde jag med 1an och bara lite gas. Gick kanon, efter några gånger i både höger och vänster varv så fick jag in de riktigt bra och jag har lärt mig att ratta rätt. Joel påstod att de såg ut som jag försökte mjölka en ko när jag rattade på fel sätt först.
 
En kul grej hände innan andra lastbilen kom och vi bytte parkering att köra på. Vi såg ett fordon komma mot oss med bara ett ljus, misstänkte att de var någon på moppe, sen började personen köra verkligen rakt mot oss och med starkare lyse. Stod ju såklart still för att se vart personen skulle och inte riskera att krocka eller något. Och när den kommer närmre ser vi att det är en polis på motorcykel. Han stannar vi förarsidan såklart och jag frågar ju Joel vad jag ska göra om jag ska stänga av bilen osv.. Så de tar en liten stund tills jag stängt av och lagt i handbromsen, sen tar jag ner min ruta. Polisen frågar om vi är ute och övar lite, varpå vi svarar ja och sen säger polisen att han bara undrade vad det var för bil som snurrade runt. Han ser glad ut, förmodligen för att jag såg något stressad och nervös ut ^^ Vem hade inte gjort de liksom. Sen säger han att det är bra och att vi ska fortsätta innan han åkte iväg. 
 
Tredje gången jag övningskör och har redan blivit stoppad av polis ^^ minnesvärt!
 
 



Full fart mot körkort

Har skaffat en ny kategori - som jag tänker använda till att dokumentera min väg till körkort. 
Vi har ju börjat övningsköra nu och tänkte att de kan vara kul att komma tillbaka senare och läsa hur de var i början osv.. 
 
På fredagskvällen var vi ute igen för andra gången. Parkeringen som vi körde på förra gången var de massa bilar som stod på så vi hamnade på Ikano-husets parkering istället. Mycket större så de var ju faktiskt roligare att vi hamna där. Har fått bra koll på kopplingen nu och övade mycket på att växla mellan 1an och 2an. Starta med 1an med lite gas osv..
 
Fick testa 3an en gång också, men fick lite panik, de gick så mycket fortare och vart tvungen att svänga samtidigt... Ja de hände lite för mycket på en gång där bara. Tycker jag har lärt mig väldigt fort ändå och Joel tycker jag är duktig. I slutet fick jag till de perfekt med att starta med 1an och möta upp med lite gas, utan att de blev hackigt eller något :D
 
Ska bli ännu bättre med 1an och 2an, sedan ska vi börja med 3an och börja använda blinkers. Efter de ska jag få börja köra på riktiga gator! Blir väl om ca en månad. Jösses vad detta är kul alltså :D Har inte riktigt smält de här än att jag faktiskt börjar övningsköra och ska ta körkort.
 
 



Valphöst

 
 



Tre år - 36 månader - 156 veckor - 1096 dagar - 26,297 timmar - 157,7846 minuter - 946,707,77 sekunder
 
Jag älskar dig ❤ 



Lady Gaga i Globen

Igår så åkte jag och Jenny till Stockholm för att se Lady Gaga i globen. Jag fick ju de i födelsedagspresent av henne :D Vi var framme igår vid 14-tiden och åt lunch på Jensens och strosade på stan en stund, upptäckte att Victorias Secret hade öppnat dagen innan så dit var ju självklart att vi skulle gå. Jag köpte två jättefina trosor därifrån, toknöjd!

Sen åkte vi till hotellet. Där så drack vi vin och fixade oss innan vi gick till Globen. Såg förbanden som var okej, och sedan varade själva konserten i ca 2 timmar. Var väldigt kul och en bra konsert tycker jag, mycket ljusshower och effekter. Gillade att hon var engagerad med publiken också.
 
När vi vaknade imorse ville man ju inte gå upp, så fluffiga och mjuka sängar som hotellet hade! Var jätte mysigt hotell och rummet tycker jag var perfekt. Vi åt frukost och fixade oss sedan för att checka ut och åka in till stan. Strosade runt lite mer där i butiker och sedan köpte vi med lunch till tåget. Tack för en toppen vistelse i Stockholm och en grym konsert Jenny ❤