Sol slappar dag

 
Haft en underbar dag med Jenny och Selma, varit lite valpvakt i stan då Jenny behövde göra lite ärenden. Sedan gick vi till trädgårdsföreningen och låg på en filt i solen :) så varmt och mysigt!
 
Nu håller jag på med middagen här hemma, blir kryddkorvar med potatis och grönsaker i ugn och vitlökssås. Kan inte få nog av egengjord vitlökssås, den är ju bara sååå god!! :D Har planer att grilla på torsdag och jag funderar faktiskt på att göra egen vitlökssås då också och ta med till alla. 
 



Underbara helg

Haft en väldigt bra helg och underbart väder är det ju här också, älskar att värmen har kommit! 
 
 
 
Igår var det tjejkväll som började hemma hos Jenny där vi drack lite, umgicks och spelade spel. Vi bokade även kryssning, blir i juni så de ser man fram emot nu! Vi drog oss i alla fall ner till stan för att bowla sen och oväntat nog vann jag, jag vinner aldrig så de var roligt! Efter bowlingen drog vi till Harrys där vi drack drinkar och dansade innan vi skiljdes åt. Lyckad kväll ändå tycker jag!
 
Idag så har jag bara tagit de lugnt här hemma och hunnit sola lite på balkongen. När Joel kom hem från jobbet så grillade vi till middag, så himla gott blev de!! Vi grillade lammspett och majskolvar, som vi åt till strips och hemmagjord vitlökssås, mums!
 
 
 



Nu är vi hemma

Gick upp redan vid halv fem imorse, flyget gick vid sex på morgonen och sedan var vi framme i Linköping med tåget vid elva. Helt färdiga när vi väl kom hem, så de blev att köpa lunch och sedan sov vi någon timme. Bara slappat några timmar nu, de är skönt att vara hemma igen.
 
Vi har haft fem väldigt bra dagar där uppe! De flesta spenderades ute i stugan med svärföräldrarna, så lugnt och skönt där ute. Och vädret har varit bra, så otroligt vackert där uppe med snön och solen. Vi har pimplat, grillat, åkt massa skoter, firat Joels 25-års dag, ätit väldigt mycket god mat, träffat släkt, myst med Joels brorsbarn, bastat och bestigit berg! ;)
 
Sista dagen i stugan åkte vi med skoter upp på ett berg, de var otroligt roligt och kändes mäktigt. Det är ju väldigt kul att åka skoter och man såg så mycket uppe från toppen, sedan kändes de som att åka på moln när vi åkte ner från berget.

Efter lunch samma dag så åkte vi in till stan och spenderade sista natten där, Joel rotade fram lite av sina gamla saker, och lite fick följa med hem hit. Känns som dagarna gick otroligt fort, men så är de väl när man har roligt ;) vi hoppas kunna åka upp igen till sen sommaren eller hösten.
 
Blev mycket mer text än jag tänkte, här kommer en bildbomb också ;)
 
 
 
 
 
 
 
 



Arlanda

Sitter just nu på Arlanda och funderar på vad vi ska äta. Varit uppe sedan 6 imorse men är ändå ovanligt pigg, trots att vi bara fick några timmars sömn. 

Flyget går inte förrän vid 12 så blir att spendera två timmar här, skönt att man hinner äta i lugn och ro. Ser fram emot att flyga igen, jag gillar faktiskt att flyga :) 

Dimma har de varit sen vi åkte ifrån Linköping imorse. Vackert är de





Träningsvärk

Haft en härlig dag, skolan gick bra och Emelie var tillbaka efter att ha varit borta hela förra kursen, så de var väldigt roligt att se henne igen! Slappade hemma i solen ett tag efter lunch, Nala var såklart med och solade hon också ;)

Blev ett yogapass idag, första yogapasset sen jag bytte gym. De har ännu fler typer av yoga att välja på och de var väldigt kul att testa nytt! Var en väldigt liten grupp idag så man hann få lite extra hjälp också, nu är min hund position perfekt ;) Men jäklar vilken träningsvärk man börjar känna av redan.. Inte dåligt att yoga kan ge sån träningsvärk ;) kul var de i all fall, så det blir nog fler gånger.


För övrigt måste ni testa denna Loka smaken om ni inte redan gjort de, smakar exakt som päronsplit! Så jäkla god!!




Härliga tisdag

Har hunnit en hel del idag känns det som, blev lite träning på förmiddagen och efter lunch åkte jag till Jenny och hängde med henne och Selma nästan hela eftermiddagen. Åt jättegott bananbröd som Jenny bakat och drack te medans vi kollade film. Sedan fick jag med mig både kläder, skor och växter hem ;) som en liten julafton, haha! Tack igen fina Jenny och tack för en härlig eftermiddag!






Trötta

...ja det är precis så vi känner oss idag, jag och Nala. Vi är trötta.

 
Var i skolan på morgonen och skrev prov i kursen Träningslära, skänt att vara klar med den kursen nu, det har varit den svårast hittills. Och ska man tro de andra så är det den svåraste av alla. Provet bestod endast av 4 frågor, och det är detta jag älskar med skolan. Inte att de har få frågor, utan att de har få frågor där man kan skriva mycket, använda sin kunskap och de man lärt sig och verkligen visa vad man kan. Det är alltså öppna frågor och sällan något specifikt de frågar efter. Och det är verkligen de bästa proven jag gjort. Idag kändes det kanon, som att jag verkligen pluggat på rätt grejer som var med på provet och jag gick därifrån otroligt nöjd efter bara 45 min!!
 
Efter skolan så har jag bara slappat här hemma, hann äta lunch med Joel innan han åkte till jobbet också :) Jag och Nala tog en liten tupplur när han åkte, och de var så skönt. Ibland njuter man verkligen av att vara ensam hemma. Har hunnit kolla serier i lugn och ro också, och det är väl i princip de jag kommer göra resterande timmar innan Joel kommer hem igen.
 



Valpar är ju bara för söta


Varit hundvakt åt lilla Selma idag medans hennes matte skrev prov. Vi hängde i en park där vi busade lite innan hon somnade i knät. Lät henne sova i lugn och ro medans jag njöt av solen. Ska bli så roligt när lilla Selma får träffa Nala, jag hoppas verkligen att de kommer gilla varandra, men det tror jag att de kommer göra, känner liksom det på mig. Då blir de många hund träffar, eller vad säger du Jenny ;)
 



Pulled chicken

Varit i skolan och ätit tårta och firat de första färdiga yrkesväktarna! Sedan blev de en hel del promenerande i regnet, så strumpor, skor och jacka var helt dränkta när jag kom hem. Men det är ju skönt att man har rört lite på sig i alla fall, resten av dagen lär det bara bli pluggande.
 
Middagen vi åt igår, var väldigt god. Alla har väl hört talas om pulled pork, och många har säkert ätit de också. Så igår gjorde vi nästa grej, vi åt nämligen pulled chicken! Otroligt gott och jag gjorde även egen vitlökssås till, älskar vitlökssås och denna var gudomlig! Kommer definitivt göra både middagen och såsen fler gånger. Recept längst ner för de som vill testa själva! ;)
 
Vi åt kyckligen med grönsaker och tortilla bröd, blev hur bra som helst! :)
 
 
Pulled chicken:
4 st kycklingfiléer
Paprikapulver
1 st lök
Barbecuesås
Olja
 
Börja med att steka kyckligen så den får lite färg, krydda med paprikapulver. Lägg sedan filéerna i en ungsform och häll över olja och barbecuesås, tycker hur mycket olja och barbecuesås man vill ha är en smaksak. Hacka löken grov och lägg på också. Ska sedan vara i ugnen i ca 2,5h på 140 grader. När de är färdiga ska man kunna dela kyckligen lätt i "slamsor", men akta så de inte är inne för länge och blir torr.
 
 
Vitlökssås:
2 dl Creme fraiché
2 dl turkisk yoghurt
1-2 st Vitlök
1 msk Honung
Salt och peppar
 
Blanda ihop creme fraiché och turkisk yoghurt, sedan i med honungen och vitlöken. Krydda sedan efter egen smak. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering. Otroligt god sås, och honungen är en viktig del i att de blir så gott.



Livsnjutaren

Hade inte ens en timmes föreläsning i skolan idag, vi gick bara igenom vad vi ska kunna till provet på fredag. Kändes sådär att ens åka dit för de, men å andra sidan fick jag mer konkret reda på vad som ska pluggas på inför provet och fick även motion då jag trots regn vädret gick hem efteråt. 
 
Även fast jag var tok trött när jag kom hem också, då jag egentligen sovit lite för lite inatt så somnade jag inte i sängen eller något. Utan jag vilade bara en liten stund innan jag tog tag i alla sysslor här hemma. Har sett hemskt ut i köket någon dag, så nu har jag plockat undan allt som stod på diskbänken, kört igång disk- och tvättmaskin, städat och även varit och handlat lite småsaker. Ikväll blir de en väldigt intressant middag, jag har stora förväntningar! Vad de är får ni veta imorgon, då kommer även recept ;)
 
Nu ska jag köra nästa omgång med disk i maskinen och börja förberedda lite med middagen. Tur att någon här hemma hinner njuta av solen medans jag sliter ;)
 




Två veckor kvar

Det är bara två veckor kvar tills vi åker till Kiruna, och jag hoppas att dessa två veckor går fort. Ska bli så skönt att komma bort lite och slappna av, inte behöva tänka på någonting och slippa laga mat också ^^ Är lite allmänt sliten och trött på allt just nu, så att komma iväg några dagar känns otroligt skönt. Sedan att det är under påsken och när Joel fyller 25 gör det bara ännu mysigare. Vi kommer ha en hel del att göra där uppe eftersom det var ett tag sen vi var där nu, många att hälsa på osv.. Så det blir verkligen inga långtråkiga dagar, utan bara roliga slappar dagar! Ser verkligen fram emot de. Joels familj och släkt är så himla gulliga allihop, har fått så bra mottagande av dom och jag ser dom faktiskt som min familj också. Ser verkligen fram emot att få träffa alla där uppe i norr igen :)
 
 



Fredag den 4:e april 2014

Vad tiden bara flyger iväg, det är redan fredag och vi är redan inne i april månad! Och varmare börjar de bli också, så skönt när solen är framme. Vi grillade igår för första gången i år, så himla gott med grillat! Vi hann även göra en hel del ärenden igår så idag blir det bara att ta de lugnt här hemma. Passade på att köpa hem tulpaner igår, de är ju så vackra! Och de har slagit ut under natten, lagom till helgen ;)  Vi ska ut i solen om en stund och köpa glass, får passa på nu när det verkligen känns som vår! 
 
Ser fram emot morgonkvällen också då vi är bortbjudna till några kära vänner på trerätters! Ska bli väldigt roligt, har även en liten överraskning åt dom ;) Något litet bara för att visa våran uppskattning ❤ 
 
Tulpaner och rosor är nog mina favorit blommor, så vackra båda sorterna!
 



Niohundratretton

Idag har det varit du och jag i 913 dagar! ...Man kan också säga 2,5 år ;)
 
Niohundratretton dagar av ren och skär lycka. Två och ett halvt år fullt med kärlek.

Jag älskar dig 
 

 
 

 Båda bilderna från olika besök i Kiruna! Snart åker vi dit igen :D längtar!!