Höst äventyr

 
 
 
 
 
 
 



Cirkus Scott

Cirkusen är i stan! 
Var ju sjukt länge sedan man gick på cirkus, så vi kände att de kunde vara kul.
De var ju ändå bara 15 min promenad bort från oss och Joel är ändå ledig idag.
Var väldigt kul att se alla djur, sedan märker man ju att de är lite mer för småbarn ;) men kul var de!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har precis ätit sen lunch och Joel stack iväg precis för att kolla hockey, 
sedan ikväll ska vi ut med Jenny och Rickard, händelserik lördag!



Glossybox - September

Idag kom månadens glossybox! Känner bara igen 3 av märkena i boxen så ska bli spännande med lite nya. Kul att man fick med en ögonmask, blir lite roligt att testa. Har läst mycket bra om Weleda så ska bli intressant att testa schampot. Trind ska ju också vara ett bra omtalat märke och naglarna kan väl behöva lite extra ompyssling nu till hösten. Det känns som en bra box, inget man är jätte sugen på att testa men heller inte något man är besviken över att man fått.
 
 
Innehållet:

Bellapierre cosmetics - Mineral shimmer powder

Trind - Nail balsam

L´occitane - Almond shower oil

Balance me - Shine on tinted lip salve

Weleda - Millet nourishing schampoo
 
+ ögonmasken man fick också som ni ser på bilden ;)



Ringar

Mötte Jenny i stan idag vid 12 tiden för att gå runt och kolla lite loppisar, fyndat ett par väldigt snygga boots och en mysig tröja/tunika. Vi åt även lunch på subway och sedan hann vi även ta lite höstiga foton ;) de kommer väl upp här så småningom när man hunnit redigera lite. Jag fick även ett gäng silver ringar utav henne som hon inte kunde ha, jätte fina! Tack igen söta Jenny 
 
 



Lite av vår inredning

Vi har en sadel på väggen i vårat vardagsrum! Hur många har de liksom ;) Jag fick sadeln i födelsedags present av svärföräldrarna, den dåvarande hästen jag red då hade ingen sadel jag fick använda, så svärisarna tyckte lite synd om mig, de är inte så kul att rida barbacka varje gång. Men nu har jag ju bytt häst och jag får rida med sadel, vet ju inte heller om denna sadeln passar. Så vi ville ha den på väggen som inredning, så kanske man får använing av den på häst ryggen någon dag i framiden ;)
 
Den är så snygg och gör sig verkligen inte rättvis på bild! När vi fått mer ordning här hemma kommer de säkert upp någon bättre bild också. Men jag älskar detaljerna på den. Och för er som tänker på att sadeln ligger åt fel håll - jag vet, de är meningen. Vi tyckte de blev snyggare så för annars såg man inte så mycket av själva sadeln!
 

 
Sedan har vi äntligen flyttat på vintrin skåpet som stod i vardags rummet innan, nu står de i köket istället. Alla våra vin glas, öl glas, champagne glas och whisky glas förvaras i de skåpet. Sedan kommer de även förvaras akohol där ;) Lite små tillbehör som shaker, plastmuggar och pluntor finns i de undre skåpen.

Skåpet passar perfekt med våran kökssoffa och köksbordet, tyvärr är de lite stökigt i köket så ni får se bild på de senare. Måste även införskaffa två stolar som passar till och ikväll kommer vi att sätta ihop köksbordet som just nu står i hallen i olika delar.. 
 
Sedan köpte vi ju en spegel igår som kom upp i hallen också. Som jag har längtat efter en spegel att ha i hallen, men nu äntligen sitter den där, så nu är jag nöjd!
 
 
 



Tisdagens outfit

Idag så har jag varit i skolan, vi har lärt oss att ta pulsen och blodtryck. Pratade en del om annat också, var intressant och roligt :) Var en liten grupp idag bara, så vi hann med allt mycket fortare också så vi slutade tidigare. Joel hämtade mig efter så åkte vi och köpte lite grejer till lägenheten, ni kommer få se lite inredning imorgon förhoppningsvis.
 
Vi har fått upp en spegel här hemma (äntligen!) och så kom ju min födelsedagspresent från svärföräldrarna för någon vecka sedan (de har skickat den då vi inte kunde ta de på flyget, och ville vänta efter flytten också. Sedan har vi varit lite lata på att hämta ut den, men nu så är den här hemma!) tyvärr kan jag inte använda den ännu ;) men förhoppningsvis i framtiden. Den är alldeles för fin för att sälja också tycker jag och kan ju få anvädning för den som sagt så tills dess kommer den bli en inrednings detalj här hemma. Är ni nyfikna på vad det är nu? Hehe.. Ni får vänta på bild ;)
 
Invigde min nya klänning från H&M idag, man kan ju faktiskt ha "finare" kläder till vardags också. Kände mig otroligt bekväm och nöjd med mitt utseende idag måste jag säga! Älskar min nya klänning, den är sååå fin!! Trodde inte att jag skulle gilla klädesplagg med "cut outs" men nu när jag har denna klänning blir jag lite nyfiken på att testa flera såna här plagg.
 
 



Bästa storebror

Idag fyller världens bästa bror 25 år! Vi var där vid lunch tiden och firade honom med tårta, han hade redan tidigare i veckan fått sin present av oss. Nämligen Gta 5, han fick de i tisdags när de släpptes och de är han väldigt nöjd med ;)

Sedan har jag varit i stallet nu på eftermiddagen, red med Alex. Hon visade lite hur hon rider Pilgrim och hur jag ska göra för att hålla honom aktiv för han går lätt och "somnar." De gick kanon i alla fall, vi red först i skogen och sedan lite grann på banan.

Kom precis hem och nu väntar en dusch och sedan blir de middag. Mycket mer händer inte denna fredag, skönt att bara ta de lugnt hela helgen.






Roadtrip

Gick upp vid 5 imorse för att bila ner till Jönköping/Sandhem med Joel. De börjar äntligen hända lite grejer med att fixa mors hus, tyvärr kommer de väl dröja till våren innan vi kommer kunna sälja de ändå.. Men nu har vi satt igång i alla fall. Vi åkte ner för att träffa snickare och VVS, var snickaren som kom och kolla och sedan skulle han vidarebefodra till VVS killen, de samarbetar en del sen tidigare så de är ju bra att man kan göra så.
 
Så det blev alltså en liten roadtrip för våran del idag. När vi kom fram till Jönköping blev de drive in på donken för lite frukost, klockan var då ca 7. Efter de blev de raka vägen till huset i Sandhem. Snickaren kom strax efter 8 och vi åkte därifrån vid 10, då hade vi hunnit fixa lite och packat in lite grejer i bilen vi skulle ta med. När vi ändå var nere i småland och åkte igenom mitt kära Jönköping igen påväg tillbaka så stannade vi till lite så jag fick ta några bilder. Stannade även vid kyrkogården för att gå till minneslunden och ägna pappa en tanke.  (tyvärr hade vi inga ljus med oss..)
 
Var hemma vid 14-tiden, har ätit lunch och sovit lite så nu känner man sig som en människa igen.
 

 
 

 
 
 
 
 
 



Nyklippt

Mitt hår har varit så himla slitet ett tag nu och de är väl inte så konstigt, senaste jag klippte mig hos en frisör var ca 1 år sedan, så de var definitivt dags! Så igår när jag ändå skulle vänta en stund på Ikano innan Joel slutade så bokade jag en tid hos frisören, klippte av ca 15 cm. Nu är allt de slitna borta och även den uppklippning jag haft, håret blev så mjuk och lent! Luktar alltid så fantastiskt gott efter man varit hos frisören också och min tjockhet på håret kom fram på ett helt annat sätt. Jag är nöjd! Man märkte att frisören (som var hur bra som helst) var väldigt nöjd med sitt jobb också ;) 
 
 



Hösten och förkylningar

Ja nu börjar de ju bli mer höst än sommar. De har börjat vara kyligare på morgonen och kvällen även om de vissa dagar fortfarande varit varmt på dagen. Idag regnar de och är väldigt grått, så nu känns det verkligen som höst tycker jag. Dessutom har vi blivit förkylda här hemma nu, jag hoppas de blir en väldigt mild förkylning.

Jag har känt att något varit på gång ett tag men sen tror jag de gick över, men så blev mamma förkyld.. Hon är aldrig sjuk, men nu så har hon smittat både mig och Joel. Idag vaknade jag med halsont och är väldigt trött. Har kompletterat en inlämning och även skickat in en ny så nu tar jag de lite lugnt.

Sitter med Nala i soffan med en filt och en kopp te. Får se vad man orkar göra idag, ska eventuellt möta Joel efter jobbet och handla lite mat. Hade även tänkt ta en promenad med en tjej idag men får se om de blir av eller inte..






Lördagens händelser

Igår så kom min saknade sambo äntligen hem! Dock var han så bakis och trött så de blev att äta lunch och sedan sov vi några timmar, jag hade sån jäkla mensvärk på förmiddagen som vägrade gå över men med tigerbalsam och en sovstund med sambon så gav mensvärken upp sen :) 
 
Senare åkte vi ner till stan för att möta Jenny, Rickard och ett helt gäng med bekanta till dom för att kolla på hockeyn. Vi var på New York legends, var väldigt trevligt och självklart blev de några drinkar. Hittat en ny favorit, velat prova den länge så igår slog jag till - P2! Den kommer beställas oftare. 
 
 
Jag och Joel delade även på en nacho tallrik, var gott de med! Efter matchen så gick vi till Horse and Hounds, blev ännu en P2 där ;) Joel drack dessutom en öl (mörk) som jag smakade och inte tyckte var helt förfärlig som jag brukar tycka med öl. Var ett väldigt mysigt ställe, har ju aldrig varit där innan. De hade en sadel som hängde på väggen ^^ Stötte även på en gammal bekant där, var knappt så vi kände igen varann var ju trots allt några år sen. Men hon pluggar här så vi ska försöka ses någon dag.
 
Lite innan 23-tiden så kände vi att de var dags att ta oss hemåt, Joel jobbar ju trots allt idag. Vi gick först till hemmakväll för att köpa varsin Ben och Jerry glass och sedan åkte vi hem och myste med våran glass framför tvn innan vi la oss.
 
 
Har en ny favorit bland Ben och Jerry glassarna också ;)
 



Fredag den 13:e

Idag är de alltså de omtalade fredag den 13:e igen ;) 
 
Själv har jag fått ändra mina planer för dagen en del, haft en sådan hemsk huvudvärk hela dan som ännu inte gått över. Den är riktigt envis. Jag hade tänkt åka ner till stan idag för att inhandla lite grejer, men skjuter upp de till imorgon så kanske jag även får sällskap av min underbara sambo som kommer hem då. 
 
Borde ha pluggat idag men hela veckan har jag varit ganska dålig på de faktiskt, så jag tänker plugga lite i helgen istället. Vill ju ha de mesta färdigt innan praktiken. Så idag har jag spenderat mest tid i soffan framför nya serien Mistresses, som jag för örvigt tycker är väldigt bra. Får se vad jag och huvudvärken orkar göra resten av kvällen, förmodligen inte särskilt mycket. Vill mest bara att denna dag ska ta slut. 
 
Förresten har ni sett Miley Cyrus nya omtalade musik video? Jag tycker låten är väldigt bra men blev lite besviken på videon, dock verkar många ha missat att den har en förklaring..
 



Jeansklänning

Har fyndat en jeans väst som egentligen är i för stor storlek, men hade en idé om att använda den som en klänning och de funkade fint. Hade en bild i huvudet om hur de skulle bli, hur jag ville ha de och de blev exakt så! Är sååå nöjd :D
 
Det är sånt här som är kul om man lyckas fynda något second hand/begagnat. Det är ju inte som att kläderna är i sämre kvalité som mångas tycks tro, utan de kan vara de motsatta t.o.m, köper man begagnade skor så är de ju redan ingångna och man slipper skoskav. En av de stora fördelarna med kläder som är begagnade/second hand är ju att de är väldigt liten risk att någon annan har likadana, jag har aldrig varit den som klär mig exakt som andra. Kan inte direkt påstå att jag någonsin följt modet även om jag har ett intresse för kläder och mode, utan jag bär de kläder jag vill bära och trivs i helt enkelt.
 
 



Sista kvällen tillsammans

Har precis ätit middag och nu väntar vi på idol som börjar alldeles snart.

Vi lyxade till de till middag idag, köpte thai mat, så otroligt gott! Friterad kyckling med sötsur sås är de bästa!

Joel åker nämligen till Kiruna imorgon för att gå på begravning, han kommer hem igen på lördag. Så de blir några dagar ifrån varandra, var väldigt länge sen vi var ifrån varandra ens ett helt dygn. Jag valde att stanna hemma dels pga av ekonomiska skäl och för att jag inte heller har träffat han som avlidit.. Men självklart skänker man honom en tanke ändå.

Nu börjar idol så nu ska vi mysa tillsammans här hemma, kommer sakna min man alldeles för mycket. Tur jag sover med Nala så de inte blir så tomt i sängen ;) 






Trött och glömsk

Kom precis på att jag helt glömt bort studiebesöket som var idag, har missat de med en timme. Har i alla fall mejlat läraren, har för mig att de fanns möjlighet att gå imorgon också.

Var ju hos tandläkaren imorse och var så otroligt trött efter så somnade igen när vi kom hem, därför jag glömde bort studiebesöket. Har varit hos den här tandläkaren två gånger nu och är ju stora framsteg att jag ens går dit, tyckte tandläkaren var väldigt bra också, är ju många som inte gör de. Jag var ju en av dom som aldrig dök upp eller kom till väntrummet för att sedan vända och åka hem igen, så jag vet.. Men nu blir de inte mer hos denna tandläkaren ändå, utan hon skrev en remiss så får jag komma till tandläkarna som är mer specialiserade inom området och de befinner sig på sjukhuset. Blir intressant att se hur de blir.

Nu ska jag fortsätta plugga.






Ridbanan

Idag blev de ett kort pass på ridbanan med Pilgrim. Det märktes tydligt att han inte gillar att ridas på banan, jag fick honom liksom aldrig ens att trava.. De var helt sjukt vad han tjurade ihop, sen blev jag ju väldigt frustrerad också, trodde inte de skulle vara så svårt. Men ja, vi kommer nog inte rida särskilt ofta på banan, vi håller oss till skogen för där går de ju att få han framåt i alla fall ;) 
 
Jag ska försöka få ridsällskap lite oftare tror jag, mycket roligare och än kan jag ju inte så jätte många ridvägar i skogen heller. Sen verkar Pilgrim tycka de är roligare med sällskap också ;)
 
Älsklingen var med och tog lite bilder på oss ;)
 
 



Skogs ridtur

Har varit i stallet idag och ridit Pilgrim. De gick väl sådär, han var väldigt seg i början.. Vi mötte även på en annan häst i skogen och då blev han nästan för pigg och ville följa efter dom, så när jag ville att han skulle gå framåt så stampa han massa med ena bakhoven, trodde han försökte få av mig. Hade ju tänkt trava och galoppera lite på ängen men de gick ju inte så vi börja skritta tillbaka.

Blev lite trav i slutet när han lyssnade bättre och hade lugnat ner sig lite. Fick veta sen att han gärna vill följa med andra hästar, så nu vet jag de i alla fall. Var ju lite läskigt när jag trodde han försökte få av mig, han är ju stor så är ju en bit att falla :P

Medans jag pysslade i stallet fick han sin mat och sedan äta lite hö och då såg han nöjd ut ;)




Cykel stulen igen

Ja då har min andra cykel blivit stulen också. Vet att de är dumt att låsa cykeln i framdäcket men har aldrig sett eller varit med om att de faktiskt tar sig tid att ta bort framdäcket från cykeln för att stjäla den. Men ja någon gång ska väl vara den första. Är så jäkla arg så har ingen ork till någonting alls idag.

Nu blir de inte att köpa en ny cykel på ett tag ändå. Dels för att vi redan köpt två nyligen, pengar man bara kastat bort känns de ju som nu. Och så ska vi vänta tills de fixat vårat förråd så man slipper bli av med varenda cykel man köper.

Har aldrig i hela mitt liv blivit av med en cykel innan, så flyttar man till Ryd och så blir två cyklar stulna från en på mindre än en månad. Så jävla typiskt att de inte går att polisanmäla för man inte köpt cykeln helt ny från butik, men samtidigt tur för då hade de ju varit ännu mer pengar man förlorat.




Reklamation

Igår blev de en sväng till Telia för att reklamera min iphone som blivit helt knäpp. De började egentligen i somras men vi rensade den och startade om den från början och då höll den ett tag till, men nu har den alltså blivit sämre igen så de var dags att lämna in den. Har just nu en låne telefon, skönt att de hade en ledig man är ju så sjukt beroende av att ha en telefon nu för tiden. Längtar dock tills jag får min "nya."
 
Vi var på Ica maxi och stor handlade lite också och sedan blev de hem, fixa middagen och hinna titta lite på idol. Sedan såg vi en film som gick på tv och åt lite tårta som efterrätt. Vi har gjort riktiga gourmet middagar ett tag nu och ätit annat gott också. Kommer förmodligen baka i helgen för äggen vi har går ut nästa vecka så då kommer de finnas ännu mer gott här hemma, kanske får bjuda hit någon så man blir av med lite och inte äter allt själv ;)
 
Idag har jag varit i skolan en liten stund nu på morgonen, kom hem för ca en timme sedan. Ska plugga lite och ta de lugnt idag tänkte jag. På lördag har jag Pilgrim igen, annars händer inte så mycket mer denna veckan faktiskt. Tycker de går så fort, men de är bra också. Har lite saker inplanerat som jag längtar till så tiden får gärna gå fort till dess! :)
 
 



Igelkott

Har varit i skolan idag och haft lite metodövningar, idag handlade om basala hygienrutiner. Fick öva på att bädda rent i en sjukhusbädd och även att tvätta en patient (docka) som är sängbunden. De gick väldigt bra och jag kom lite tidigt ner till skolan så jag hann köpa en liten lunch där och äta först också, blev en fralla och en smoothie.
 
Sedan har jag fixat lite här hemma med disk och sådant, har fotat lite bara för jag är såå kär i min hårfärg och ville få lite bilder på den ;) Såg även en igelkott när jag var ute med Nala så jag hämtade systemkameran och fångade lilla kotten på bild.
 


 



Måndag 2:a september 2013

Vad fort tiden går, sommaren har bara flugit förbi och nu är det redan september. 
 
Igår var de stallmöte på kvällen och efter vi kommit hem och ätit middag så färgade vi mitt hår rött. Dock blev de lite fläckar kvar från min gamla hårfärg, mest troligt för att de var för lite färg till mitt långa, tjocka hår.. Borde ha tänkt på de, men hur som helst så färgade vi de igen idag. Nu ser de jätte bra ut och jag är så nöjd med färgen! :D
 
Har varit i stallet idag och red en lång uteritt med Johanna på Pillan. De gick bra, vi red i alla gångarter och Pilgrim var bara lite seg i början men de släppte sen :) Han var väldigt alert i slutet. Vi fick även en störtskur på oss, sån jäkla timing men de alltså. Vi red ju i skogen och precis när vi kommer ut så de inte är massa träd överallt så kommer de en jätte skur, tur var att den inte höll så länge i alla fall men blöt blev man. Jag hade även lämnat regnjackan i stallet för jag trodde vi skulle slippa regn under ridturen.
 
Nu är jag trött i hela kroppen och har huvudvärk pga vädret så ska bara ta de lugnt, har skickat in första inlämningsuppgiften så de är helt okej att jag tar de lugnt idag.
 
 



Hopptävling

Väckte sambon tidigt imorse och åkte iväg för att kolla på en hopptävling här i Linköping, jag lyckades komma upp tidigt första gången på väldigt länge. Otroligt skönt känner jag nu sen var de kul att kolla på hopptävlingen också, blåste ganska kallt dock. De var flera som tävlade som var väldigt duktiga, blev speciellt imponerad av en kille som hoppade, han var otroligt duktig och fick bra placeringar. Sedan var de ju kul att se Tyra hoppa också, var lite därför man åkte dit.