God middag och ny frukost

 
Igår åt vi en otroligt god middag. När vi storhandla för några dagar sedan hittade vi entrécote för väldigt bra pris och Joel har ju blivit marinad kungen här hemma ;) Så igår marinerade vi entrécoten i några timmar innan vi stekte den och åt tillsammans med egengjord potatisgratäng. Blev otroligt gott, lyxade till de med varsitt vin till maten också.
 
Idag testade jag en ny frukost, har velat testa detta ett tag nu.. Yoghurt, med hallon (frysta) och knäckebröd (som man bryter i bitar) Gott och nyttigt!

 



Glossybox - Oktober


Innehållet:

Aco - Sense & care rich foot cream

Monu - Illuminating primer spf15

Christina Aguilera - Unforgettable Edp & Body lotion

Océane - Make up remover pen

Sheer cover - Lip to lid highligter


Åååh, så jäkla nöjd med månadens box! Är helt överlycklig över att jag fick Christina Aguileras senaste parfym och body lotion! En av hennes gamla parfymer är nämligen en av mina favoriter. Ser verkligen fram emot att få testa hennes nya. Det är väldigt sällan jag köper parfym till mig själv, så det är perfekt att jag fick den nya i boxen. Sedan ser jag även fram emot att testa Sheer cover, har hört mycket bra om de märket. Sen skadar de aldrig att ha flera fotkräm hemma, speciellt nu till höst/vintern.




Pannacotta

 
 
 
 



Fin middag

Hade en jätte trevlig kväll igår, vi hade bjudit över Jenny och Rickard på fin middag. När de anlände serverades fördrink/välkomstdrink - mojito lowball! Lyckades göra riktigt goda mojitos, första gången jag gjort de och de blev väldigt bra.
 
 
Sedan var det dags att äta, vi serverade - Honungsmarinerade revbensspjäll (Morbergs recept) tillsammans med egengjord potatissallad och grönsallad. Till efterrätt blev de äppelpaj med vaniljsås. Och vi bjöd på både rött och vitt vin. Jag var otroligt nöjd med min bordsdukning, lite höst inspirerad med löv, japanska lyktor och kastanjer ;)


Senare hamnade vi i soffan och spelade lite mario kart och pratade om allt möjligt innan vi tog bussen ner till stan. Väl där stod vi först i kö för att komma in på Platens, men när vi fick veta att de inte tog kort där inne utan bara kontanter så hamnade vi istället på Horse and Hound. Efter de åkte vi hem till Jenny och Rickard där vi satt och snackade massa och sedan tog vi taxi hem. En väldigt lyckad kväll trots allt! :)

 
 



Blåsig ridtur

Jäklar, de blåser ju som en storm ute ikväll! Märks inte så mycket i stan men när vi kom ut på landet, och hämtade hästarna från hagen och red, så kändes de som man skulle blåsa iväg ^^

Innan gick alla hästarna i samma hage, men alla kommer inte riktigt överens, så nu står de delade i två hagar. I ena hagen står två stycken och resten står tillsammans, så när Anna tog in sin häst som var en av de två som står ensamma, så fick vi (jag) ta med den andra till resten av hästgänget, och när jag lämnade av den hästen så tog jag in Pilgrim också. gjorde likadant när vi tog ut dom också, jag lämnade Pilgrim och tog med en annan häst till andra hagen så ingen behöver gå ensam ;) Blir lite extra jobb, men vad ska man göra..
 
Vi red en sväng i skogen, blev trav och galopp på några sträckor också. Pilgrim var pigg, de märktes när de andra galopperade iväg och han (så fort jag skänkla) flög iväg efter dom. Lät honom springa så fort han ville på raksträckan, så han skulle bli av med sin energi :) sedan saktade vi in lite i svängarna och saktade av till trav strax efter när de blev lerigt. Sedan skrittade vi längs grusvägen tillbaka så att ridturen skulle bli lite längre än om vi gått mellan åkrarna. Tack och lov satt hans sko på bakhoven kvar efteråt också, den satt ju lite löst. ;) Var en härlig ridtur och ett bra slut på dagen!
 
så söt när han spanar ut i mörkret (efter kompisarna förmodar jag ;))
 
 



Härlig torsdag

Måste erkänna att dagen kändes otrolig seg imorse när man vakna och man ser att det är blött och grått. Regna även när man tog morgon promenaden med Nala..
 
Men vädret vände, är varmt och soligt nu. Mötte Jenny i stan när vädret började spricka upp och vi hann en PW runt stångån och en fika på uteservering i stan, utan en enda regn droppe som föll på oss. Fick mycket energi av de, nu har vi hunnit äta lunch här hemma och snart blir de en promenad med Joel och Nala.
 
Senare blir de en ridtur med Anna, ska bli kul även om de inte blir långt. Pilgrim har en sko som sitter lite löst och Anna var lite sjuk, så vi får ta en kort sväng. Vet inte om man kan påstå att jag är helt frisk heller, förkylningen verkar aldrig släppa fast nu känner jag knappt av den.
 
En otroligt härlig torsdag! Jösses, snart helg igen ju. Längtar ändå, kommer bli en rolig helg tror jag :)
 





Om man ändå hade en tidmaskin

 
 



If these wings could fly

 



Kanon helg

Har haft en väldigt bra helg, fast jag tycker veckan gick sjukt fort! Men i fredags så var vi bara hemma och tog de lugnt, välbehövligt då de senaste helgerna så har vi gjort något nästan varje dag.. Kanske inte direkt varje dag, men vi har gjort mycket de senaste helgerna helt enkelt :) har varit otroligt roligt, för jag gillar ju att göra grejer och inte bara vara hemma. Men i fredags så var de som sagt myskväll här hemma, kollade idol och myste.
 
Igår så spenderade vi lördagkvällen med Jenny och Rickard. Var ett tag sedan nu så de var på tiden! De har ju inte ens sett hur de ser ut i våran lägenhet nu sedan vi flyttade så de kom förbi igår hem till oss och tog en titt. Nala var framme och luktade nyfiket på dom ;) Var tur att de kom förbi, för då fick jag tummen ur och städade hela lägenheten också. Efter vi varit hos oss en stund så åkte vi allihop hem till dom, där de lagade middag som de bjudit över oss på och sedan blev de även efterrätt. Otroligt gott var de, tack igen! Och när vi alla var mätta och belåtna så hamnade vi i sofforna framför en film. Var en otroligt lyckad kväll, alltid lika kul när vi fyra ses :)
 
Idag så har de varit en lugn dag igen, jag och Nala sov länge och sedan har vi bara myst fram tills Joel kom hem från jobbet. Blev en tur till Hemköp där vi mötte brosan också och fick sällskap av honom medan vi köpte lite små grejer. Gjorde middag när vi kom hem igen och jag gjorde efterrätt - äppelpaj med vaniljsås. Blev väldigt god! Har kollat på Solsidan också, kul att de börjat igen.
 
 



Vaxduk och pumpor

Har ju tidigare nämnt att vi köpt en vaxduk till köksbordet, och de blev så himla bra! Är ju så smidigt med vaxduk, enkelt att hålla rent men ändå snyggt. ÖoB sålde vaxdukar för 29kr/m, så vi slog till och köpte våran där. Sedan hittade jag även söta pumpa lyktor som fick följa med hem för bara 10kr/st, blev fina att ha i köksfönstret.
 
Är ju snart halloween ;) Har sett en del som redan skurit sina pumpor och ställt ut med ljus och igår såg jag att de sålde pumpor på Ica maxi. Saknar att kunna ha en egen pumpa, men de hör ju mest till när man har hus tycker jag.. eller om man har turen att bo på bottenvåning med altan. Får nöja mig med de små i köksfönstret så länge :)
 
 



Sega chokladmuffins

Kommit in i en sådan fas igen då man tycker de är kul att baka och testa nya recept till middagen. Igår åt vi t.ex. köttfärs gryta med wokgrönsaker, enkelt och gott.

Vi behöver definitivt testa lite nya recept här hemma. Man blir ju som insnöad på "de vanliga" som man kör vecka efter vecka, nu har vi tröttnat på nästan allt vi brukar äta till middag, då brukar jag söka efter nya spännande men enkla recept på nätet och vips så hittar man flera man vill testa. Idag blir de fläskfilé gryta, blir de bra kanske de kommer ett inlägg med länk till receptet ;)
 
Nu tänkte jag ju faktiskt tipsa om en god favorit, inte för att de är särskilt nytt men ibland blir man sugen på något gott och vill bara baka något enkelt. Igår kväll var en sådan kväll, så lagom till fotbollen var mina sega chokladmuffins nybakta och varma från ugnen. Så otroligt goda att äta direkt när de fortfarande är varma och lite rinniga inuti, men även goda såhär dagen efter när de är sega. 
 
Receptet finns här



Helg

Igår var de fullt fart hela dagen och kvällen, åkte en sväng till systemet ute i tornby och när vi kom hem var de bara att byta om för att sedan ta bussen ner till stan. Mötte upp grabbarna och gick till Cloetta för att se hockey matchen. Hade sjukt bra platser! Joel hade fått biljetter gratis. Synd att lhc förlorade bara när man hade fått så bra platser ;)
 
Efter matchen gick vi in till stan, åt på donken och hämtade våra grejer som vi lämnat hos en vän så länge. Sedan bar de av till inflyttningsfesten hos Anna och Emil. Det var en trevlig kväll! Var mycket folk, de flesta kom från andra städer, sedan var även några tjejer från stallet där. Åkte med en av Annas vänner på bussen hem och hjälpte henne hitta dit hon skulle, sedan promenerade vi därifrån och hem.
 
Idag kommer vi bara vara hemma och ta de lugnt, alldeles för trötta och sega för att göra något. Hade planerat att gå i Ryd skogen med Nala och Joel men det får vänta tills imorgon när vi har fått vila ut ordentligt. Känner att förkylningen kanske blivit lite värre efter igår, så nu blir de att hålla sig borta från alkohol, klä sig varmt och ta de lugnt så man blir frisk snart!
 
 
 



Nybakat

Idag lyxade jag till de lite till frukost, bakade frukostbullar på morgonen som vi åt. Joel börja inte jobba förrän nu vid 13, så hade sovmorgon och åt frukost tillsammans, de händer inte alltid att vi gör. Sedan tog brödet slut igår, och jag hittade ett snabbt och enkelt recept på frukostbullar som jag ville testa så de passade ju bra idag när vi ändå inte har bröd ;)
 
De blev hur goda som helst! Så himla nöjd!! Åt de såklart direkt efter så de var fortfarande varma, smöret smälte och så ost på de, mums! Joel tyckte väldigt mycket om dom också, och vi har dessutom kvar till imorgon, så då blir de mys morgon när Joel är ledig. Den här helgen kommer bli så rolig känner jag, längtar till imån!

Här finns recept på frukostbullarna om ni vill testa :)
 

Nala fick bada nu på morgonen med, så nu springer hon runt här hemma helt genomblöt. Hon hade rullat sig i något ute och var grön och äcklig i pälsen >.< Usch, hatar sånt. Så luktar de jätte äckligt efter ett tag, så hon fick bada direkt när vi upptäckte de. Hon blir så liten när hon är blöt, och hennes päls blir krusig när den är blöt, så himla gulligt! Men otroligt svårt att få med de på bild när hon bara springer runt som en tok också ;) min söta lilla vovve 
 
 



Gårdagens ridtur

Red ut med Anna och hennes pojkvän Emil igår, blev en lugn mysig skritt runda i skogen. Jobbade på att hålla igång Pilgrim i skritt, han går ju lätt och "somnar" och snubblar.. Red sist och ibland så lät jag oss hamna lite efter så vi kunde ta en smyg trav ;) mest för att hålla pilgrim igång. Långa skritt rundor är inte så bra för oss egentligen, risken finns ju att han är "sömnig" idag och det är ju de man vill undvika.

Samtidigt hade jag inte riktigt ork för något ridpass igår, har ju en envis förkylning som inte vill släppa. Den bryter inte ut helt men håller sig ändå kvar.. Så irriterande. Sen är de alltid roligare att rida när man har sällskap :)



Idag händer inte så mycket, Joel skulle varit ledig men fick precis åka iväg och jobba i alla fall då någon var sjuk. Jag ska plugga mest hela dan och sedan i eftermiddag ska vi ner till stan en stund, sedan ikväll är de hockey. Får se om jag hänger med till Fors och kollar eller om jag stannar hemma.





Keep going

 



Bort bjudna

Kom nyligen hem från stan, åkte ner vid 14-tiden och fick ögonbryna plockade av en jätte trevlig tjej på The Body Shop. Har länge velat forma mina bryn mer, och göra de lite tunnare.. Men inte riktigt vågat göra de själv, ett fel plock och allt är ju förstört ;) dessutom har jag lätt för att plocka på ena brynet men svårare att komma åt och plocka på andra. Lite små lyxigt att någon annan plockar åt en, blev jätte nöjd också! Bild kommer väl senare..
 
Sedan blev de lite smink köpt på H&M även torrschampo och hårsnoddar på Ö&B, såg att de hade bra pris på favoritmärket på torrschampo där. Efter en jobbig tur på systemet så kunde jag äntligen åka hem. Var så sjukt mycket folk i stan (är ju inte ens löne lördag?!) och köerna på systemet är ju olidliga på helger....
 
Men nu är jag hemma och fixar lite och väntar på att Joel ska komma hem från jobbet. Ikväll är vi bort bjudna på middag hos min kära bror. Brorsan fyllde ju 25 nyligen och strax efter honom fyllde även en av hans rumskamrater år, så idag blir de middag hos dom för att fira lite grann. Hoppas på något smaskigt att äta! Skönt att slippa laga mat själv ockå ;)
 
Hösten är så fin men usch för när de kommer bli blött och lerigt, Nala kommer vara så smutsig efter varje promenad...
Inte något jag ser fram emot. Men än så länge får man passa på att ta fina foton!
 
 



Höst!

Oktober är verkligen en höst månad, de börjar bli kallare är ju t.o.m frost på morgonen nu.
En otroligt fin månad med alla färger!

 
 



Två år tillsammans

Igår var jag knappt hemma någonting, var först i skolan mellan 12-14 sedan hem för att äta lunch och gå ut med Nala för att sedan ta bussen till Anna.
 
Vi åkte till stallet tillsammans och red även ut tillsammans, blev en jätte härligt uteritt. Vi red den långa rundan som tar ungefär en timme, blev mycket trav och galopp :) bra sällskap och bra väder!
 
Efter vi var klara med allt i stallet så skjutsade hon hem mig, jag slängde av mig alla kläder och hoppa direkt in i duschen. Fixade mig snabbt efteråt och sen åkte jag och Joel ner till stan.
 
Vi firade två år tillsammans igår så vi hade bokat bord på restaurang Ros. Väldigt mysigt ställe, med otroligt gott vin och mat.
 
Vi började med champagne, sedan drack Joel rött och jag vitt vin. Joel tog något med lax till förrätt och jag vitlöksbröd. Till varmrätt tog vi båda kött, Joel åt pepparstek med potatisgratäng och jag åt ankbröst med klyftpotatis. Dock gillade jag inte alls deras klyftpotatis så jag bytte med Joel och fick potatisgratäng, och den var så himla god! Till efterrätt åt vi båda nybakt brownie, var med någon likör. Den var väldigt god men mäktig. (Glömde tyvärr bild på brownies)