Redo för december

 
 
 
 
 



Sista ridturen

Fick dåliga nyheter i början av veckan, nämligen att idag skulle bli min sista dag som medryttare på Pilgrim. 
 
Har känts ganska tungt hela veckan sen att veta om att jag måste börja leta efter någon ny häst igen.. De är ju så segt och tar tid att hitta, dessutom ska man ju klicka med både ägare och häst också. Har ju trivts så himla bra med Pilgrim och hans ägare och dessutom alla andra i stallet. Men men.. Nu behövde dom inte mer hjälp, Pille har ju 2 medryttare med mig nu och de blir ju lite "sist in först ut" då.
 
Hur som helst så tog vi våran sista ridtur tillsammans idag. Funderat i veckan om jag skulle rida själv och rida långa rundan bara vi men, vi red med Anna och Mero. Vi har haft så bra ridturer tillsammans innan och de är roligare med sällskap ;) rida ensam är mest för att rensa huvudet, och nu ville man ju rida och har roligt ihop en sista gång.
 
Vi fick en väldigt rolig ridtur, hästarna var pigga och triggade upp varandra. Behövde knappt göra något för att Pilgrim skulle öka takten, spöet blev oanvänt helt och hållet idag. Och han racade rejält! Gick nästan inte få stopp på våra springare idag ;) 
 
Kul att sluta när de är roligt även om jag helst inte slutat alls. Men får hoppas de behöver min hjälp igen, om så även för bara en enstaka dag. Och att jag hittar någon ny häst som jag trivs minst lika bra med också, håll tummarna nu!

älskade Pille 




Roadtrip med nya bilen

Igår kväll så hämtade vi våran nya bil efter Joel hade slutat, vi blev påminda igen om hur bra bemötta vi alltid blir på Appelskogs bil. Försäljarna är ju bara för härliga där, skojade massa med oss om våran roadtrip vi ska göra idag till Ullared ^^

Vi gick i alla fall igenom bilen med våran säljare och sedan blev papprena påskrivna och vi fick t.o.m köra ut bilen själva från bil hallen, bara de var ju en upplevelse! Känns helt overkligt att denna bilen faktiskt är våran nu, kommer ta ett tag att smälta. Blir bara mer och mer kär i den här bilen varje gång vi åker med den. Kommer bli fantastiskt kul att övningsköra med men också sjukt nervöst, är så rädd för att förstöra lacken eller något.. Bilen är ju ganska lång också, så är typ rädd för att man glömmer de. Men de ska nog gå bra - peppa, peppa ta i trä ;)

Hur som helst! Idag är vi alltså iväg på roadtrip, tidsinställer detta inlägg så ni får se våran snygga bil ;) och veta vad vi har hittat på för skoj idag. Har längtat så mycket, ville ju åka till Ullared redan i somras men så var ju inte gamla bilen så säker att åka med ifall den skulle dö helt plötsligt. Men nu har vi kommit iväg och t.o.m Joel ser fram emot de eftersom han får köra nya bilen ;)
 
Helt underbart att de fixade ett uttag åt oss så vi kan lyssna på spotify via våra iphones i bilen!
 



Lussekatter

Har bakat lussekatter idag, de blev så himla fula ^^ men dom är goda i alla fall. Första gången jag bakar de här helt själv, kommer inte ens ihåg när jag bakat de här innan (säkert på högstadiet, när man hade hemkunskap eller nåt sånt) Men de luktar gudomligt här hemma och nästa gång lyckas jag förmodligen att få dom snyggare ;) 
 
 
Har även hunnit tvätta två maskiner och ska strax läsa veckorevyn och dricka lite te, men innan dess måste jag gå ut med Nala. Resten av kvällen ska jag planera inför morgon dagen, åh som jag har längtat efter onsdag denna veckan! När Joel slutar idag kanske vi ska hämta våran nya bil också, spännande! 
 
 



Rolig söndag

Har haft en händelserik söndag. Fick hjälp runt lunch tid att bogsera våran bil till verkstan, sedan var jag och Joel kvar där i ca 2 timmar. Vi provkörde två bilar, en billigare Citroën och en ny-begagnad dyrare Peugeot. Sån jäkla skillnad på båda bilarna vi testade jämfört med våran gamla.
 
Vi diskuterade en hel del tillsammans och ställde massa frågor till försäljarna, som var väldigt trevlig. Kan varmt rekommendera Appelskogs bil här i Linköping, både om man ska köpa bil eller behöver reparera något. Vi har blivit så himla bra bemötta där och det var lite därför vi valde att köpa bil därifrån och dessutom blev de en Peugeot för oss igen. De är ju ändå en Peugeot verkstad ;) Så de blev den ny-begagnade dyrare bilen, sååå värt de. I veckan hämtar vi våran nya bil, de ska bli så roligt!! :D
 
Var kul att spendera större delen av dagen hos bil handlaren, kändes som hemma. Det är något med den speciella ny bils lukten och alla fina bilar överallt som får mig att trivas så himla bra i bil hallar. Kan ju bero på att pappa var bil försäljare ;)
 
(Vi har t.o.m en låne bil medans vi väntar på våran, toppen service!)
 


 



Julmarknad

Idag var vi på Julmarknaden och kollade runt lite, de var mycket torg handel vid stora torget också som vi kollade lite snabbt på när vi gick förbi där. Hade dock inte jätte mycket pengar att spendera och ville mest bara kolla för att de är mysigt att gå på marknad, men vi köpte lite chokladbanan chips i alla fall :) och drack såklat glögg medans vi gick runt. Efter marknaden såg vi hockey matchen hos Fors.
 
Vi har försökt få igång bilen idag, den har ju inte velat starta sen några dar tillbaka.. Tanken var att få den till verkstaden och dumpa den där för att köpa en ny och få lite rabatt eftersom vi lämnar in bilen. Men den ville inte starta idag heller så imorgon får vi hjälp att bogsera den till verkstaden och så blir de att köpa en bil i veckan. Känns faktiskt skönt att bli av med skrutt bilen, även om de var en speciell bil för oss (speciellt mig) men de ska bli otroligt skönt att få en bil som fungerar och startar, så vi kan övningsköra också. Lite sur att bilen valde just denna veckan att ge upp, ska till stallet imorgon och nu kommer jag få ta bussen och gå fram och tillbaka.. De ser jag inte fram emot! Får försöka komma dit tidigt så jag slipper gå i mörkret själv åtminstone.
 
 
 



Pepparkaks cheesecake med apelsin

Blev otroligt nöjd med min cheesecake, definitivt något av de godaste jag har bakat. Har gjorde cheesecake med pepparkaka innan, de är ju väldigt vanligt att bara byta ut digistive kexen mot pepparkaka istället såhär års. Och de var otroligt gott med apelsin i också, pepparkaka och apelsin passar väldigt bra ihop.
 

 
 



En sån dag

Sov lite halv dåligt inatt men har ju sovit så mycket dagarna innan så jag är ändå rätt pigg idag, till skillnad från Joel som är helt färdig och ligger och sover just nu ;) han har ändå varit ledig idag. Men jag förstår honom, förra veckan jobbade han väldigt mycket, närmre 50 timmar tror jag de var och han känner sig lite krasslig också.
 
Hur som helst, idag gick vi upp halv 8 för att äta frukost och sedan skjutsade Joel mig till praktiken som började idag. Det var mest en informations dag, fick skriva under tystnadsplikt, gå rundtur, prata med handledaren och sånt där. Sedan gick jag hem till Jenny, där vi fikade lite innan vi gick ner till stan. Vi gick till lite olika loppisar och kollade, slutade med att jag köpte ett par mjukisbyxor att ha till praktiken. Ville ha ett par med fickor, för vill inte använda mina favoriter som jag brukar ha på mig hemma ^^ 
 
Efter de åkte jag hem och åt lunch med Joel och sedan var de tänkte att åka till stallet, men fick ett samtal precis innan vi skulle åka att Pilgrim var lite halt idag. Så de blev ingen ridning idag, och jag behövde inte åka ut till stallet då (om jag inte ville) utan skulle få hjälp med de andra som ska göras. Tråkigt att jag inte kunde rida, men samtidigt blev Joel glad att han slapp köra när han ändå var så trött.. Och jag kan väl känna att de var rätt skönt att bara slappa hemma ändå. 
 
Har istället bakat en cheesecake med pepparkaka och apelsin här hemma. Såg ett recept på de häromdan och blev sugen på att testa, men de var på cheesecake som ska vara i ugn. Jag föredrar de som man fryser, och eftersom jag redan har ett sjukt bra recept (fått av en barndomsvän när jag va liten) så chansade jag och gjorde enligt mitt recept istället. Tror de blir jätte gott! Receptet väljer jag dock att ha hemligt, men en bild kanske dyker upp imorgon ;)
 
 



Grabbhelg

Helgen började väl för mig redan i torsdags. Hade kvällspasset i stallet, vilket innebär att man tar in alla hästarna och ger de natt maten + lite annat fix.. Jag och Anna tog en mysig ridtur barbacka runt skogen i mörkret först, var inte riktigt fullmåne men den lyste upp bra åt oss ändå ;) Efter stallet åkte vi hem till Anna där Emil hade förberett med glögg, mandlar, russin, mackor och sylt. Så de blev glögg mys där med julmusik i bakgrunden, satt och snackade massa och sedan kom Joel och hämtade mig, (han hade kollat hockeyn med polare) så vi kunde åka hem tillsammans.
 
Igår skulle jag egentligen spenderat hemma först var de tänkt, Joel skulle umgås med grabbarna. Är en gammal polare på besök här, så de skulle ha grabbkväll. Men eftersom jag inte kunde komma på något jag ville göra själv hemma och dessutom var hemma ensam rätt mycket förra helgen så hängde jag med. Blev en väldigt lyckad kväll, vi drack och spelade en massa spel. Vi borde egentligen gått hem tidigare eftersom Joel jobbar idag, men vi kom inte därifrån förrän vid tre.. Blev donken på vägen hem så Joel skulle få i sig någon mat, sedan somnade vi väl inte förrän när klockan var närmre fem.. Stackars Joel som jobbar idag, han var så bakis imorse så han fick promenera till jobbet, och själv har jag spenderat mest tid i sängen idag..
 
Ikväll är de ju hockey, så vi ska tillbaka till grabbarna för att kolla de men sen blir det nog en lugn kväll för oss. Ingen mer alkohol denna helgen ;) Joel ska ju jobba imorgon också, så vi kommer nog åka hem strax efter hockeyn. Så får vi mysa här hemma ikväll 
 
 Brukar inte kolla på "Så mycket bättre" men såg reprisen av detta avsnitt,
och denna låten är så jäkla fin och bra gjord.
 



Cyklamen

Igår när Joel kom hem från jobbet så hade han en cyklamen med sig till mig :) 
Får se hur länge jag lyckas hålla den vid liv, mamma är ju blom-expert så jag har fått lite tips ;)

 



R.I.P Bangsi

Idag har Bangsi fått komma till hund himlen.
Du är otroligt saknad lilla vän.
 
 
 (svärisarnas hund, Joels andra hund)





You. Are. Mine.

Min underbara sambo köpte två till trosor och halsbandet från Fifty Shades Of Grey kollektionen till mig i söndags - han ville skämma bort mig lite eftersom han har köpt en del nya grejer till sin dator nyligen och för att han även var borta hela helgen ;) Jag ska även få massage hela veckan! Jag har verkligen universums bästa sambo 
 
 



MTV EMA´s

Morgonen började bra nu när sambon är hemma igen, och jag kunde titta några favorit serier till frukost, men sen har de varit en mindre bra start på veckan. Datorn stängde av sig själv tidigare idag, Joel ska kolla på den ikväll. Förhoppningsvis var den bara trött ;) Jag har i alla fall inte kunnat plugga idag, så istället har jag kollat på MTV EMA, som var igår i Amsterdam.
 
Åååh, va jag önskar att jag hade varit där. Kanske inte märks i bloggen mer än några videos här och där, men jag älskar musik! De är ett av mina stora intressen, jag lyssnar på musik väldigt mycket och jag kan texterna utantill till väldigt många låtar. Joel blev alltid lika imponerad i början av att jag kunde de flesta låttexterna, men nu har han vant sig och är mer chockad om jag inte kan texten till någon låt ;) haha. Hur som helst hade de varit grymt att ha varit där igår. Att få gå på MTV EMA i Amsterdam hade varit en dröm ungefär ;) Amsterdam är ju definitivt en favorit stad, känns helt sjukt att jag faktiskt har varit där.
 
 



❤ Fars dag ❤


 




 



Regular vanilla

Har strosat runt på stan idag, tänkte först gå själv men gick med Karin :) Vi kollade runt i lite butiker och tog en fika/lunch på Cafe Gyllen. När vi var färdiga på stan så gick jag till grabbarna, (Joel är ju hos Fors hela helgen och lanar/kollar blizzcon) så jag stannade till hos dom några timmar. Kollade lite på deras nörd grejer och åt middag med dom. Kom nyligen hem och nu ska jag mysa här hemma med Nala och gotta mig massa ;)

Jag var bara tvungen att gå in på Kappahl och kolla lite på Fifty Shades Of Grey kollektionen som släpptes för några dagar sen, hade redan kollat på hemsidan men ville se kollektionen i butik också. De slutade med att jag köpte med mig två par trosor hem från kollektionen, så jäkla snygga och otroligt sköna! Är lite sugen på att köpa halsbandet också men någonstans får man dra en gräns ;) kommer nog gå tillbaka och köpa trosorna i grått också dock, så värt de.
 
 



Glögg

Så var det fredag igen! Kom nyss hem från stan, har strosat runt lite med Anna och kollat mest på inredning och julprydnader. Är så himla sugen på att köpa massa julpynt och sätta upp hemma, men ett tag till får man nog vänta ändå. Tanken idag var egentligen att vi skulle på öppet hus på Moa-skolan, och vi kom dit en halvtimme innan öppet hus var slut.. dock var de helt dött där så vi gick bara runt och kollade lite grann och sedan blev de stan istället.

 
Hittade dessa sjukt fina glögg glas på Indiska's hemsida och jag blev helt kär, bara måste ha dom! Men självklart är de ju slutsålda... Men jag hoppas de får in några igen, de var ju ganska nyligen man började sälja julsaker ändå ju.
 



Barbacka premiär

Har precis kommit hem från stallet, idag blev det en barbacka tur i skogen, med Anna och Mero i mörkret :) Var så himla mysigt, vi skrittade mest då jag har skadat handleden och haft ont i den nästan en vecka nu och Anna inte riktigt är frisk än heller från sin förkylning. Men några trav steg blev de också ;)
 
Första barbacka turen på Pilgrim och nu längtar jag till snön kommit, de är så mysigt att rida barbacka på vintern, man håller rumpan och benen varma ;) och att höra hur snön kramas under hovarna är så mysigt!
 
Mys Pille 
behöver ta lite nya bilder på oss!
 



Måndag igen

Då var måndagen här igen!
 
Som ni märker är det en ny design på bloggen igen ;) blev aldrig riktigt nöjd med den förra, så det blev en ny som kom upp igår..
Vad tycker ni? Jag är ganska nöjd än så länge, lite små grejer man ändrar senare kanske.. 
 
Joel har varit ledig idag så det har varit en lugn start på veckan, har bara varit hemma och tagit de lugnt.
Var ute nyss på en kort promenad med Nala, blev 1,75 km. Tänkte hinna ut innan mörkret, men de kommer ju så tidigt nu och på bara några sekunder känns de som. Måste erkänna att hösten känns lite trist nu när alla färger nästan är helt borta. Längtar tills snön kommer så de blir lite ljusare igen, även så man får börja använda mysiga och varma vinterjackor, mössor och vantar.
 
Gjorde precis en smoothie jag ska dricka upp nu. Var ett tag sen man drack de sist, de går i perioder när man är sugen på de. Nu var de främst för att kiwin vi har i fruktskålen börjat bli mjuka. Imorgon ska jag nog baka en tårta och använda resten av kiwin som är kvar.
 
 





Halloween 2

Idag så har det varit en lugn dag, i alla fall för mig och nu på kvällen. Joel har ju jobbat, hade varit ganska lugn dag för honom också men han har inte mått så jätte bra. Men nu ser han nöjd ut när han ligger i soffan och kollar på hockeyn :)
 
Blev en liten biltur när han kom hem, först hämtade vi kameran som var kvar hemma hos Jenny och Rickard och sedan blev de direkt till kyrkogården efter de. Tände lite ljus, mamma tände ett ljus vid hennes pappas och brors grav och jag tände ett ljus vid minneslunden till pappa. Förutom att klä ut sig nu när det är halloween, så hör det även till att gå till kyrkogården denna helgen. Det är en fin tradition, som jag hoppas vi alltid kommer fortsätta med.

De var lite magiskt att gå runt på kyrkogården, massa ljus som lyste överallt och helt tyst. Att det dessutom började regna när vi var där bidrog bara till den stillsamma och fina stämningen.
 
 

 
 
 
 
 



Halloween 1

Igår så var vi bjuda till Jenny och Rickard, vi tog ganska lång tid på oss här hemma innan vi kom dit.. vi kom dit först vid 21-tiden.. jag hade en väldigt dålig dag för inga vampyr tänder ville ju funka som jag ville.. Så jag fick vara en tandlös vampyr till slut ;) Blev väldigt nöjd över att jag fick dit mina lösögonfransar på första försöket i alla fall och att sminket blev någorlunda bra.

Efter vi varit hos J&R en stund så åkte vi vidare till en fest och efter de till stan, var en trevlig kväll. Dock mådde inte Joel jätte bra så vi kom aldrig in på krogen utan tog en taxi (bussarna gick ju så dåligt) och åkte hem, var hemma redan vid 1. Men kvällen var ändå lyckad! Kön till krogen var så lång och seg så vi hade inte hunnit vara där länge ändå.
 
Min snygga sambo var utklädd till Spiderman ;)

 Snygga värd paret ;)
 
Jenny och jag 
 
 



Helgen är här

 

Hade ju Pilgrim igår, och då stod en uteritt på schemat. Denna gången red vi ensamma jag och Pille, de var ett tag sedan vi gjorde de. Tänkte hinna rida innan de blev mörkt, men de gick sådär.. Blev en del små ärenden innan vi åkte till stallet så de tog ju lite tid, och sedan mockade jag och fixade lite innan ridturen också så när jag väl hade Pille färdig och skulle sitta upp så var de redan påväg att bli mörkt. Sedan ville inte Pille gå åt de hållet jag ville först, han total vägra.. Så jag tänkte att då tar vi och rider vägen baklänges från vad jag hade tänkt bara.. Men vi kom inte jätte långt från stallet innan han bara stod och total vägrade gå framåt mer.. Bråkade ett tag men så blev jag själv så frustrerad, så vi vände och så fick han trava en hel del på vägen tillbaka som straff ;)
När vi var precis vid stallet så spände han sig och frustrade åt något också, så började nästan tro att de var älg eller något annat vilt i närheten.. Man vet ju aldrig, hästar är smarta djur.

Fick höra efteråt att Pille har varit tjurig de senaste dagarna, så kanske var därför han var så svår. Eller så testade han mig lite igen, eller så hörde/såg han spöken.. Han gör de ibland när det är mörkt och blåser. Nästa gång tar vi nya tag, och då ska vi hinna rida innan de blir mörkt! Jag tycker själv de är lite läskigt att rida i mörkret faktiskt..

 
Imorgon är det dags att klä ut sig och gå ut till krogen. Har aldrig varit ute på krogen utklädd innan och bara varit utklädd (som vuxen) en gång innan, förra året.. Och så var jag inte särskilt läskig. ;) Så de ska bli väldigt kul! Hoppas bara att man lyckas med sminket och allt de där ;) Bilder kommer väl upp senare, ska försöka komma ihåg att ha med systemkameran imorgon innan vi drar ut.