Lyx manikyr

Fick en för tidigt födelsedags present av mamma, en lyx manikyr inkl lackning. Hon hade fått en rabatt kupong från jobbet men jag fick den istället som en för tidig födelsedags present, den gällde endast till söndag också så idag ringde jag och frågade om de hade en ledig tid vilket dom hade!
 
Hon filade och gjorde naglarna fina, tryckte ner nagelbandet och även pillade bort dom (vilket sved på tre nagelband som började blöda >.< om de var för att hon gjorde något eller om de brukar hända vet jag inte, då jag aldrig gjort de innan) hade även händerna i ett vattenbad och så fick jag som lite hand massage när hon smörjde in dom. Sist blev de lackning med ett under och över lack så klart också, fick sitta i en "värmemaskin" tills de torkat också. Och nu är mina naglar vackra och rosa ;) doftar underbart också! 
 
 



Glossybox - Juni

Idag kom månadens Glossybox! Kunde inte kunnat vara med tajmat alltså, blir en underbar vecka detta. Glossybox idag, Bråvalla imorgon-söndag och jag fyller dessutom år på lördag!
 
Denna månadens box är ju special desginad, så det är en svart vit box, väldigt snyggt!!
Verktyget som är med i denna boxen har jag haft en innan och faktiskt velat skaffa en ny, så de var ett plus för nu slipper jag ju gå och köpa en ;)
 
 

Innehållet:

Sebastian professional - Volupt spray (volym spray)
 
Figs & Rouge - 100% Pure & natural tinted lip balm

Emite make up - Professional eye lash curler (ögonfransböjare)
 
Hotmakeup - Liquid eyeliner
 
Pierre René - Sweet berry gloss
 
 



Tisdag 25:e juni 2013

Dagarna bara springer iväg, nu är det endast 2 dagar kvar tills vi beger oss till Bråvalla!!
Kommer bli så himla kul! retade brosan för någon vecka sedan att jag skulle få se Rammstein, var inte ett så nöjd svar man fick tillbaka "fuck u" men nu är han volentär och ska alltså jobba på Bråvalla festivalen så han kommer också få se Rammstein ;)
 
Är lite fixande och funderande nu inför festivalen, vi har bestämt oss för att åka bil dit och hem då buss strejken nått Norrköping så alla spårvagnar står still, var inte så lockande att gå 8 km från resecentrum till festivalområdet. Känner att bilen är nog ett klokt val med tanke på att det nu är över 50 000 som kommer till festivalen. Och igår så pratade jag och Joel lite om kläder och jag kom fram till att jag ska ta några andra kläder än de jag tänkt från början, oömma kläder är de som gäller då de är risk för att de blir förstörda på ett eller annat sätt. Idag kom även min "nya" väska med posten, har tänkt ha den till festivalen för att ha de viktigaste sakerna i.
 
 
Idag kände jag och Nala att vi har varit alldeles för lata, eftersom de började regna igår så kom jag/vi aldrig ut på någon promenad och under midsommar blev de ju inga promenader heller.. Så för en liten stund sedan gick vi runt stångån jag och Nala, massa folk som var ute och nu väntar jag bara på att Joel ska komma hem så vi kan äta middag, idag blir de tacos!
 
 
 



Midsommardagen

Vi gjorde inget särskilt under midsommardagen utan tog de mest lugnt hemma, vi var båda två ganska så bakis efter allt roligt vi gjort dagen innan ;) Kroppen var ju rätt trött dagen efter när man hade druckit alkohol en hel dag innan, jösses alltså. Joel sa att de är ungefär så de blir om man dricker för mycket på festivaler också, så vi bestämde att vi tar de lite lugnt med aloholen på festivalen. Jag tänker som så att man behöver ju inte dricka alkohol förren framåt kvällen och inga mängder heller, man vill ju hellre minnas artiserna och alla framträdanden!

Tillbaka till midsommardagen, framåt 17-18 tiden när vi hade börjat må bättre så åkte vi ut till stallet. Jag har inte träffat Prinsen på länge nu då han hade fått laserbehandling och skulle vila ett tag. Och var inte sugen på att rida när man är bakis så blev att kela lite i hagen. Kameran följde med så blev lite fina bilder, måste ta med mig den oftare!

 
 
Finns en gris i stallet också ;)

 
 
 



Midsommarafton

Vi firade midsommar med Jenny, Rickard, Josefine och Cornelia. De började med att vi åt midsommar lunch hos Jenny och Rickard, var väldigt gott och trevligt, blev även några nubbar ;) vi var på balkongen ett tag då de var så himla varmt och sedan fikade vi på snickerskakor som jag hade bakat och tagit med.

Efter de blev de en promenad bort till utkiksplatsen, jag och Joel har ju inte varit där innan men precis som jag hade misstänkt så låg de väldigt nära oss och vi har gått förbi de flera gånger. På tillbaka vägen gick vi förbi hemma hos oss så vi kunde hämta vattenpipan.

På kvällen blev de kubb spel, grillning, jordgubbar och röka vattenpipa vid en fotbollsplan. Senare gick vi tillbaka till Jenny och Rikard men de var fortfarande så skönt ute så vi satt på en uteplats vid dom där vi drack vin och snackade till småtimmarna kom och då var de dags att gå hem. Definitivt bästa midsommar, men kan ju inte bli något annat än bra när man har så underbart sällskap :)

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Midsommar snart

La oss sent inatt så idag sov vi länge, Joel är ledig så vi har varit i stan och fixat lite. Har handlat alkohol till midsommar och lite gott vin att ha hemma, var länge sedan vi hade sånt hemma nu. Sedan åkte vi även förbi och köpte kol och tobak till vattenpipan som ska följa med till midsommar.

Var länge sedan man använde den nu, kommit något nytt istället för tobak så är de mineralstenar, som ska ge mer smak, bättre rök och dessutom inte vara farligt. Får se vad man tycker om de, köpte jordgubb smak passande nu till midsommar och sommaren i övrigt med ;)

Har funderat lite på vad jag ska ha för kläder till midsommar också, men de blir nog den mint färgade klänningen som jag hade tänkt från början.

Har ju matchande naglar också ;)

 
 



Stackars fossingar

Ligger hemma helt död i sängen, eller mina fötter är helt döda i alla fall. Har följt med Jennys syster fram och tillbaka till Ryd, hon lagade sin spruckna iPhone skärm där. Vi tog bussen till stan men sen gick vi därifrån till Ryd eftersom vi ändå var tvungna att vänta på bussen. Mina fötter är inte så glada över de just nu, fått ett skoskav under ena foten ;( jag brukar aldrig få skoskav men har fått de jämt på senaste tiden tycker jag. Undrar om de har med värmen att göra?

Ska träna med Jenny ikväll så ska vila fötterna tills dess, har spolat av dom, smörjt in dom och satt på en compeed plåster på skoskavet så hoppas de mår bättre snart! Känns de lika trötta ikväll så får de bli ett lugnt pass på gymmet.

Har inte ätit lunch än så ska slänga i mig mat snart också. Blir väldigt sen lunch idag men men..




Ändrade planer

Ska ju vanligtvis till stallet idag men fick veta imorse att Prinsen ska vila i en vecka så jag ska inte dit idag eller på onsdag, blir först nästa lördag som jag får se denna utsikten igen..


Så idag händer de inte alls mycket, ska komma ut på en promenad har funderat lite på hur jag kan göra min vanliga promenad längre och har en idé, kanske testar de idag. Funderar på att städa lite här hemma också men de kanske får vänta till imorgon istället då Joel ändå är ledig så man kan hjälpas åt. Armbågarna läker bra, fortfarande lite ömt om den högra eftersom den var värst och de ser ju inte för trevligt ut men den blir bättre i alla fall.

Har börjat längta mer och mer till vi flyttar nu också, har fått så mycket ideér om inredning och sånt där, ska bli så himla kul! Är verkligen taggad för de och så ska de ju bli skönt när jag får pengar igen också eftersom de inte gått alls med att söka sommarjobb.. Ett stort plus sen blir ju att vi har egen tvättmaskin också, så skönt att slippa springa i massa trappor.




Still into you

Först tyckte jag inte om de nya albumet, men låtarna har börjat bli bättre ju mer man lyssnar på dom och just nu tycker jag denna är speciellt bra! Längtar så sjukt mycket till Bråvalla nu, bara två veckor kvar! Paramore 
 
 





Kvälls äventyr

Har haft en väldigt lugn och skön torsdag, Joel har varit ledig så vi har passat på att både tvätta och stor handla. Så himla skönt att åka med bilen och stor handla, slippa bära tunga kassar och de går så mycket fortare! Annars har vi tvättat som sagt och ätit massa gott här hemma, till middag t.ex. valde vi att lyxa till de lite grann när vi ändå hade tid och ork för de.

Vi åt lövbiffsknyten med paprika, lök och vitlök/ört smör i tillsammans med potatiskroketter och sallad, hade även två olika kallsåser till.
 

Så himla gott, älskar kroketter! Efteråt tog vi en promenad för att slänga lite flaskor/burkar och annat, påvägen hem pratade jag om att jag var sugen på att göra något så vi bestämde oss för att gå hem för att byta om och sedan åka ner till stan och sitta på någon uteservering. När vi sedan gick hemifrån så tyckte Joel bussarna gick så dåligt med tanke på att han jobbar imån (idag, fredag) så vi tog bilen.. Vi hamnade dock inte i stan ändå, utan hittade på ett annat kvälls äventyr istället. Hade gärna berättat vad men jag lovade att inget säga :) kul var de i alla fall, liten adrenalinkick att få testa på något nytt och jag hoppas de inte dröjer allt för länge tills nästa gång och tills man får testa mer inom området!
 



Min tandläkarskräck

Idag var jag hos tandläkaren för första gången på typ 100 år.. Ne, men väldigt länge i alla fall. Kanske inte så många som vet egentligen, men jag lider av tandläkarskräck, eller tandvårdsrädsla, som de hellre vill att man kallar de. Har haft de sedan jag var liten och har en hel del dåliga erfarenheter från tandläkarbesök. Allt är svårt för mig, t.o.m att ta sig dit. Så de är tur att jag har en så underbar sambo nu som stödjer mig så otroligt mycket Har inte haft så bra stöd tidigare, även fast jag haft med mamma och även en och annan vän.

Vad hade jag någonsin gjort utan dig 
 
Joel ringde i alla fall och bokade en tid för ganska länge sedan nu och berättade då hur de låg till, att jag har sjukt svårt för de här. Och då skulle vi få komma till en tjej som heter Linnea som skulle vara jätte snäll och gullig. Jag har hört så många lovord tidigare om de tandläkare jag ska komma till så jag litar aldrig riktigt på de längre, utan jag väntar och ser för mig själv, de är ju ändå jag som måste trivas. Sedan var de även bestämt att idag skulle vi endast prata.
 
När vi kom dit satt vi och väntade ett tag, och att vi faktiskt väntade tills hon kom och ropa mitt namn är ett stort steg. (här har jag stuckit många gånger eller låtsas som om de inte är mig dom menar.) Kom sedan in i behandlingsrummet och jag kände direkt att jag aldrig skulle klara av att ens sitta i stolen, för er andra är de väl bara en stol men för mig och säkert flera andra är de svårt att ta sig dit och sitta i stolen. Direkt såg jag att de fanns två vanliga stolar i rummet så jag satte mig där och Joel satte sig bredvid. Sedan ställde tandläkaren Linnea, massa frågor, bara vanliga frågor som alla svarar på. Fick även berätta lite om varför jag har svårt för tandläkarbesök och lite vad de är man tycker är jobbigast. Vilket för mig är väldigt svårt att svara på, har blivit allt som är svårt och kan inte peka ut bara en grej som är svårast. Så mycket pratande blev de, hon förklarade att hon hade flera patienter som har svårt precis som jag, för ensam om de här är man ju inte, finns hur många som helst och sedan finns de väl ingen som inte tycker de är jobbigt eller obehangligt att gå till tandläkaren.
 
Ett ännu större steg var i alla fall att jag kunde låta henne titta på mina tänder när jag bara satt där i den vanliga stolen, jag gav henne även tillåtelse att använda två såna där små speglar. De är verkligen evigheter sedan någon senast gjorde de så de var väldigt nervöst och jobbigt. Att jag klarade av de har nog en del med att Joel har bett om att få kolla ibland och på så sätt blev de enklare att göra precis likadant med Linnea, även om hon pillade lite med fingrarna och sina speglar.
 
Vi kom fram till att vi tar allt väldigt sakta och lugnt, gör små framsteg under varje besök och inte för mycket på en och samma gång. Så nästa gång siktar vi på att ta röngtenbilder och även att hon ska få känna på tänderna med ett sånt där verktyg som dom pillar med. Nu såhär efteråt kan jag faktiskt säga att hon var väldigt trevlig och tillmötesgående också, men nu är de väl mer vanligt att tandläkare stöter på patienter som har svårt för sånt här. Innan kändes de mer undangömt och som att man skulle skämmas för att man inte klarade av att gå till tandläkaren precis som alla andra och framförallt för att tandläkaren man träffade inte visste hur de skulle bete sig!
 
Jag klarade av besöket idag och utan tårar dessutom, som annars alltid kommer. Ögonen tårades men jag lyckades hålla tillbaka de, svettades som en gris istället för att jag var så nervös, magen blev helt blöt.. :P
 
 



Lördag-Söndag

I lördags låg jag ute och slappade i solen mest hela dan och åkte till stallet på eftermiddagen. Joel hade tagit bilen till jobbet så han skulle kunna hämta mig efter han slutat, de var verkligen tur de. Jag red ut barbacka och sista biten på vägen tillbaka så gick jag och satt inte på hästen, för jag hade trillat av och skrapat i armbågarna rejält på grusvägen.

Ena armbågen fick bara lite skrapsår men den högra fick rejäla skrapsår som var riktigt djupa också. Svider och värker ju som satan! När jag kom till stallet igen så var ägaren där och tog hand om hästen, så jag kunde skölja av mina sår och återhämta mig lite. Man blir ju lite chockad. Sedan fick jag en väldigt frusen bulle av tjejen som äger stallet, för att kyla ner armbågen med fick även en cola istället för en tårta som man brukar köpa när någon trillat av ;)

Sedan var de bara att vänta tills Joel kom, hem direkt och tvätta såren med desinfektionsmedel och på med plåster. Hoppas verkligen de inte blir infekterat eller något.

Landade ju på högra sidan så idag vaknade jag med blåmärken på låret också, kan inte ligga alls på den sidan som är min favoritsida.. Armbågen värker såklart också hela tiden, men tur de inte var värre!



Efter jag blivit omplåstrad och hade duschat, ätit middag och fixat oss så begav vi oss till Jenny och Rickard. Där drack, umgicks och spelade vi spel innan vi åkte ner till stan. Vi satte oss på NH's uteservering och snackade över en drink. När vi sedan skulle dra vidare så hade klockan sprungit iväg och ingen av krogarna lockade särskilt mycket längre.

Jag var lite orolig om min högra sida också, folk stötte ju emot min högra armbåge ibland och de var inte skönt alls. Så de slutade med att vi åkte hem och direkt blev de sängen. Hade en väldigt kul lördagskväll med bästa sällskapet iaf!

Nu har vi vaknat för en timme sedan ungefär av att de är så sjukt varmt i sovrummet, solen går ju upp på den sidan.. Joel är ledig idag så vi skapa och tvätta bilen då vi inte hann de i fredags. Ska även förbi biltema för att byta bilbatteriet vi inte behövde till ligg underlag och sovsäckar, är ju snart dax för Bråvalla! Sedan blir de bara att slappa :) funderar på om de är så smart att sola med mina vackra omplåstrade armbågar, tänker på infektionsrisk osv.. Får se hur de blir, Joel säger till mig hela tiden att de är svårare att få infektion än man tror egentligen. Stämmer väl så länge man inte ligger med öppna sår på sjukhuset där bacillerna och virus flyger omkring.






Godkänd

Idag åkte vi och besiktigade bilen, vi var väldigt nervösa med tanke på att verkstaden hade pekat ut flera småfel och sagt vissa grejer. Men vi klarade oss och bilen blev godkänd, enda anmärkningen var att batteriet satt lite löst. (inget verkstaden hade sagt något om) så himla skönt att de gick så bra :D

Åkte hem snabbt och sedan tog Joel bilen till jobbet och släppte av mig i stan påvägen. Jag gick runt och kollade lite butiker men hittade ingenting.. Sedan mötte jag upp en tjej och köpte tre pocket böcker av henne, så nu har jag lite att läsa.

Väntar på att tiden ska gå nu bara så jag kan börja med middagen. Vi funderar på att åka och tvätta bilen ikväll, har fått lite rabattkuponger så ska passa på att använda dom ;) får se om de blir ikväll eller inte.




Underbar nationaldag

Hurra för Sverige idag på nationaldagen!

Jag och Nala har slappat hela dagen, tog en långpromenad på förmiddagen och sedan har jag legat i solen och jobbat på brännan.

Lånade en solstol från grannarna på gården bredvid, brukar göra de men när jag hämtade en stol idag så satt där en tjej som sa "ursäkta du vet väl att detta är våra stolar?!" och jag svarade att jag fick låna att jag bara skulle ta den några meter åt andra hållet och sedan lämnar jag tillbaka den. Då svarade hon "aha, de visste jag inte." Sedan sa hon inget mer. Kände direkt fan va schysta grannar man har! >.< där sitter hon ensam och hon behöver alla tio stolar för sig själv, för vaddå? Har hon så stor röv?!.. Ne, förlåt men de kändes bara så sjukt taskigt. Nu vet jag inte om man kommer vilja låna stol nästa gång..

Efter jag ätit lunch satt jag på våran balkong istället :) Nala låg på golvet bredvid och slappade i solen hon också. Strax innan Joel kom hem var vi ute i gräset och satt en stund också, jag gjorde fina blomkransar vi hade på oss. Nala var inte så nöjd och böjde huvudet framåt mest hela tiden för att bli av med sin krans ;)

Senare lagade jag en riktig god middag till oss med stekt kött, potatissallad och grön sallad. Blev himla gott med lite vin till också, så de blev lite firande av nationaldagen ändå!





Glossybox - Maj

Imorse vid 8 åkte vi iväg och lämnade in bilen på verkstaden, de har gått bra de har hittat lite småfel men tyckte vi skulle testa att besiktiga den i alla fall. Joel kommer hem med den sen när han slutat :)
 
Efter de var jag ganska trött och har bara legat mest hela dagen då jag haft en sån jäkla mensvärk. Men de som piggade upp lite grann var att jag fick sms om att min glossybox hade kommit! Sedan följde även Jenny med till stallet och de var kul, och så slapp jag gå själv och tänka på min mensvärk ;)
 
Glossyboxen för maj månad tyckte jag var en av de bästa. Dels för att jag fått den här produkten som alla andra har fått men många inte uppskattade så mycket eller inte alls, men jag har ändå velat testa den en tag.. Sen har den väl egentligen inte sååå mycket med skönhet att göra ;) Självklart menar jag Femme natural boost. Och även för att något jag alltid velat ha fanns med i min box också, något som är väldigt bra och populärt under sommaren men har aldrig blivit av att jag köpt, menar Hawaiian tropic.
 
Så detta var en toppen box! Dessutom fick jag ju 7 grejer istället för 5 ;) lite lyxigt! Temat för denna boxen var "magical beauty" och de finns väl definitivt gott om under sommaren speciellt! Sedan var ju även en glossy mag med.
 


Innehållet:
 
Wen - Sweet almond mint cleansing conditioner

Dr. Bonnier´s magic soap - Organic citrus castile liquid soap

Puma - Sync deospray + Edt

Colour club - Age of aquarius nailpolish

Hawaiian tropic - Silk hydration sun lotion SPF 15
 
 
Jag har redan testat deosprayen från Puma, alldeles nyss efter jag hade duschat. Och satan vad den doftar gott!! "Exotisk och fruktig doft som är en riktig energikick! Noter av papaya, mandarin och apelsin sluter upp med lotus och ros för att avslutas i en bas av sandelträ, ambra och vit persika."
 



Redan tisdag?!

Jag har helt missat att veckan redan börjat känns de som, men de har kanske att göra med att Joel var ledig igår, han jobbar ju oftast på måndagar. Vi hann med en hel del igår, hann slappa i solen på förmiddagen, tvätta, jag och Nala tog en promenad med Jenny :) och vi var även iväg och handlade lite smågrejs.

Till kvällen myste vi med gulaschsoppa, vitlöksbröd och varsitt glas vin. Blev en toppen måndag!

Men nu är de tisdag, har inga planer för dagen utan får se vad som händer.. ;)




20 månader och funderingar

Idag firar vi 20 månader tillsammans, tiden bara flyger iväg! Vi ska ha myskväll här hemma, äta god middag och till efterrätt blir de key lime pie som jag bakade igår :) så himla god! Kanske man lyckas hitta någon film att mysa till också


Har funderat lite på senaste tiden, ridningen känns inte lika kul längre.. Kan ha att göra med att jag tycker de är så sjukt tråkigt att behöva åka buss dit och hem, gå mellan busshållplatsen och stallet, betala för två dagar i veckan och att jag fortfarande knappt kan några ridvägar.. De har mer blivit som ett måste och inte en kul hobby.
 
Idag t.ex. så fick jag veta imorse att ägaren behöver hästen vid 4 och hon skulle även fixa maten och mockningen idag, och att barbacka ridning gällde då sadeln inte låg helt hundra. Men jag känner att jag inte alls har lust att rida barbacka, eller typ inte alls idag och behöver jag inte åka dit för att fixa något heller så ger jag hästen ledigt idag och stannar hemma. Ska till stallet imorgon med, får se hur de känns då istället.

Kika gärna in här också förresten, har en del ute till försäljning och mer kommer!