Glossybox - Januari

I tisdags så kom min glossybox! Blir alltid lika glad när man får smset att de finns att hämtas ut, men..
 
Denna boxen tyckte jag var den sämsta hittills. Innehållet är inte alls vad jag föreställer mig att man får i en glossybox, med några undantag givetvis. Men jag blev besviken helt enkelt.
 
Man fick även denna månaden med glossymag, som jag tycker är sådär.. De är kul att få med en tidning med mode och skönhet som innehåll, men jag tycker inte dom gör den så bra som dom hade kunnat. Tidningen hade kunnat vara så mycket bättre, istället bläddrar jag igenom den ganska snabbt, läser knappt de som står och hittar sällan något jag tycker är intressant. Dom gör den tråkig på något sätt, tur att de bara är en bonus och inget man betalar för.
 
 
 
 
 
 
Här ser ni då innehållet:
 
Burt´s bees - Lemon butter cuticle cream (nagelbandskräm)
 
Percy & Reed - No-fuss fabulousness dry conditioner (torrbalsam)
 
SB12 - Toothpaste (tandkräm)
 
Elite models - Intensity eye pencil (vattenfast kajal)
 
Olivia by CCS - Eco makeup remover wipes (rengöringsservetter)
 
 
Jag förstår inte varför man skickar med tandkräm och även munskölj (fått tidigare) i en skönhetsbox, som dessutom ska vara "lyxig." Och även just i denna boxen, rengöringsservetter?! Känns som att glossybox bara har haft de som utfyllnad för de inte kom på något bättre. Nä, denna boxen var kass.
 
Har än så länge testat torrbalsamet och kajalpennan, tyckte mest om kajalpennan i denna boxen. Torrbalsamet, njaa.. jag ser inte varför man skulle behöva ett sånt, de känns bara överflödigt. Något man bara hittat på för att torrschampo finns. Vet ärligt talat inte hur och när man ska använda de egentligen - överflödigt..
Nagelbandskrämen, känns väl som en grej som passar i boxen, som de andra två jag har testat redan. Men vet inte om jag kommer använda den särskilt mycket, jag har redan en så bra handkräm...



Plugg start

Gick upp tidigt idag för att åka in till skolan för ett möte vid halv 11. Var ett möte för att komma igång med medicin kursen jag ska läsa. Läraren fick de att låta väldigt enkelt att plugga på distans, så nu håller vi tummarna att jag lyckas!

Ska på fler möten i veckan för andra kurser också, så kommer väl börja plugga lite smått denna eller nästa vecka.

Efter mötet träffade jag Jenny, vi tog en fika på stan och kollade i lite butiker. Jag hittade en jättefin hallon röd tröja för 49kr på New yorker, sjukt nöjd! :D En oversize tröja, så himla skönt med såna.

Sedan kom Joel och vi gick och handla lite små grejs, nu har vi ätit lite lunch och tar de lugnt.. Ska börja göra lite paket av häst grejerna jag sålt sen ska vi gå och skicka iväg dom.




Omottagna sms

När man äntligen lyckats ta sig upp tidigt, ätit frukost, varit ute med hunden och fixat sig.. Lyckats motstå den sköna känslan att bara ligga kvar i sängen halva dagen.. Fär att gå på ett möte, som sedan visar sig vara inställt. BLÄ! De hade skickat sms till alla som skulle på mötet, men av någon anledning kom mitt sms inte fram.
 
 
Men har hunnit få lite gjort nu ändå, även pratat med Silvia lite snabbt som ringde mig när jag yrade runt och försökte hitta rätt konferensrum. Är hemma hos Nala nu som är sååå glad att jag är hemma igen. <3
 
Väntar fortfarande på några beslut om några kurser, de går segt de här.. Vill ju ha allt färdigt, så man kan söka CSN och veta vad man ska göra de närmsta månaderna. Hoppas man får veta idag eller imorgon.
 
Ska göra äggmackor och te nu och hittade något intressant att göra. Funderar på att köra ett yoga pass ikväll, hade varit skönt.



Söndag, ge mig sömn

God morgon!

De var ett tag sen jag var uppe så här tidigt ^^ ..kan inte sova för mina leder leker någon konstig lek och de känns. Speciellt handlederna, förstår inte vad eller varför men så är de.

Haft en väldigt bra natt i alla fall, en rolig lördag. Jag var hemma hela lördagen med Nalq och åt kebabrulle till middag :D sedan vid 19-tiden åkte jag till dom andra, drack lite vin medans de spelade och sen tog taxin oss till en student korridor i valla.

Där var de fest, de hade en egen lite bar, väldigt cool! Och priser va bra ;)

Man fick små lysrör i glasen, så gissa vad sambon roade sig med.. ;) haha (Kolla bilden)

Senare drog vi ner på stan och in på en krog, Platens närmare bestämt. Blev dans och någon mer drink tills vi inte orkade mer och åkte hem till vovven.

Som för övrigt varit ensam längre än hon brukar, och hon klarade de galant! <3 fast man känner sig lika skyldig varje gång.

Var många intressanta samtals ämnen och väldigt kul lördag ändå!

Nu ligger jag i soffan hemma och funderar på om man ska börja tvätta när man ändå inte kan sova...




Äntligen fredag

Har varit och handlat lite mat grejer idag och varit en sväng på bolaget. Äntligen har vi lite gott vin hemma!

Vi tänkte egentligen åka bort till några vänner under kvällen för att umgås och dricka lite gott, men vi bestämde oss för att vara hemma. Ska förmodligen dit imorgon istället, ville inte lämna Nala ensam två gånger idag och sen kanske även kvällen imorgon.

Har mejlat lite fram och tillbaka om mina studier, verkar vara lite krångel med ena skolan jag sökt kurser hos. De hittar inte min ansökan, och eftersom de är för sent att nå dom på telefon nu och ansökningarna stänger på söndag så sökte jag en till kurs (i panik) på den skolan jag redan blivit antagen till. Hoppas bara att jag har behörighet för den kursen, annars kommer jag läsa 50 poäng mindre än heltid... Vore lite synd!

Ska möblera om här hemma nu och sen blir de mys med tacos och film. De är ju ändå fredag så kanske blir något glas vin senare också. :)

Trevlig helg på er!!




Ljuva torsdag

Kom upp hyfsat tidigt imorse, vaknade först runt 10 tiden men var så jäkla trött så sov någon timme till sen. Sambon har varit ledig idag så vi har umgåtts mest hela dagen. Efter lunch gick vi en promenad med Nala bort till Ica för att handla lite små grejer till middagen. Passade även på att ta med systemkameran för att hinna ta lite fina vinter bilder, har ju varit så fint väder idag.
 
Mycket mer än så har vi inte gjort, skulle möblerat om här hemma idag men de blir imorgon istället. Har fått reda på att jag kommit in på totalt 3 kurser jag sökt, än så länge. Av 5 sökta, så de går äntligen framåt för mig!
 
Hoppas få veta hur de gått för de sista kurserna snart. Vi har kollat på Harry Potter filmerna nu, några dagar i rad. Idag såg vi den tredje filmen, att man aldrig tröttnar på att se dom. Tänka sig att man ibland glömmer små detaljer också, men de kanske är därför man orkar se dom om och om igen ;) Hade gärna velat läsa böckerna, sambon har ju dom, men tyvärr blev dom kvar hos hans föräldrar i Kiruna när han flyttade ner hit för några år sen..
 
Hur som helst, sitter här med lite huvudvärk, börjat gå över nu den var värre för ett tag sen, hoppas den försvinner helt snart..
 
 
 
Mina fina ♥



Onsdag 23:e januari 2013

En bättre dag än igår.
 
Har städat upp lite här hemma, hittar dock inte nyckeln till vårat förråd, måste gå ner och kolla om sambon glömt den i låset.. Så jag kan lägga in jul grejerna i förrådet, nu har vi äntligen plockat bort julen här hemma ;)
 
Har sökt en till kurs idag, så nu tänker jag bara vänta tills jag vet om jag kommit in. Hoppas man får veta de nästa vecka. Jenny har även varit här en stund, hjälpt mig lite med kurser, pratat och busat med Nala :)
 
Har hunnit se ett nytt avsnitt av New girl och ätit en sen lunch. Väntar bara på att Joel ska komma hem nu, några timmar kvar tills dess.. Får se vad jag hittar på så länge.
 



True..




Energin tar slut

Imorse blev jag återigen väckt av ett telefonsamtal, denna gången från en av de skolor som jag sökt kurser hos. De var syon där som ringde och berättade att jag inte var "behörig" att läsa de två kurser jag sökt hos dom, tyvärr stod de ju inget om vad man skulle ha läst tidigare för att få söka dom, så de visste ju inte jag.
 
Men hon var väldigt hjälpsam och ville att jag helt enkelt skulle byta ut de två kurserna till några andra jag vill läsa, så har idag suttit igen och letat kurser. Denna gången enbart hos den skola hon ringde ifrån, sedan måste jag höra av mig till henne senast denna vecka.
 
Jag börjar bli så trött på de här, de känns som om jag inte får göra nånting snart. "Du får inte göra si, inte göra så, bla bla bla.. men VAD får jag göra då?!!"
 
Känner att min energi för att engagera mig försvinner mer och mer, snart kommer jag inte orka mer. Då slutar de väl med att jag går runt som en zombie, är hemma hela dagarna och struntar i omgivningen, de vill jag ju inte. Men vad har jag för val när jag inte kommer in på någon utbildning/kurs jag söker, inte heller de jobb jag söker.
 
Va lätt de hade varit om någon kom fram till en och sa "jag hjälper dig" eller kanske t.o.m "åh, men du är ju perfekt för de här."
 
Ledsen att jag gnäller och att de blir många såna här inlägg nu för tiden, men vad ska jag säga.. De är såhär jag har de och känner mig just nu.

 
 
 



Måndag 21:a januari 2013

Har kommit upp tidigt idag, kan bero på att Joel är ledig eller för att Jenny ringde på morgonen ;)

Hur som helst så kom jag upp ur sängen, åt frukost och fixade mig för att åka med Jenny till stan. Var där några timmar, var trevligt! Och mina sista pengar blev väl spenderade - köpte smör! Haha

När jag kom hem igen så åt jag och Joel lunch, sedan har jag suttit och kollat kurser (igen) känns som jag inte gör något annat snart.. Ska även kolla jobb lite senare, som vanligt :P

Usch, de börjar verkligen bli segt de här. Väldigt långtråkigt att inte ha något att göra, man mår så dåligt av de vissa dagar. Snart spelar de ingen roll vad jag göra bara de är något.

Har sökt lite kurser, så får hoppas att jag kommer in på dessa nu då. Verkar ju inte vara menat att jag ska plugga, kommer ju aldrig in på de jag söker :P

Vi håller tummarna! Behöver peeeeengaaaaaar!!! ^^

Nu ska vi röja lite här hemma. Senare ska jag köra några tränings övningar här hemma.




Seg fredag

Haft en dålig natt, både jag och sambon. Sovit dåligt och känt mig lite off hela dagen. Så har kollat serier, läst senaste Veckorevyn som trilla ner med posten och bara myst med vovven 

Längtar tills Joel kommer hem om några timmar, han drog till en polare direkt efter jobbet för att kolla hockey. När han kommet hem ska vi ta ett bad för att slappna av lite och bara mysa, min fina sambo.

Åh vad jag älskar dig! ♥♥




Årets första yoga

Varit på årets första yoga pass ikväll, faktiskt första tränings tillfället för året också. Var en nivå "svårare" än tidigare, de märktes att de var lite mer ansträngande positioner.

Funderar på att läsa någon bok om yoga för att fördjupa sig lite mer, kanske även hämta någon video för att träna yoga själv hemma också.

Har inget nyårslöfte men detta år ska jag träna mer, jag ska nå mitt mål och jag ska träna för att må bra och vara nöjd med mig själv.

Ska även börja med ridning igen, de är ju också träning. Sedan får vi se hur jag löser de, har ju ingen häst att rida på än.

Har fått veta helt säkert nu att jag inte kom in på väktarutbildningen. Jag tror att jag ska söka några enstaka kurser att läsa på distans. Ska börja kolla lite på de.




Då vet man... eller?

Har ringt flera gånger för att veta när man ska få reda på om man kommit in på väktarutbildningen. När vi ringde imorse så sa dom att de skulle ringa de som blivit antagna under dagen efter 15..
 
Har fortfarande inte fått något samtal och när jag försökte ringa dom nyss så svarade ingen, antar att de är stängt.. De är ganska frustrerande att inte veta. Men dom sa ju att de skulle ringa idag, så man kanske vet egentligen?..
 
Dags att börja leta efter något nytt. Hade gärna velat plugga något på distans, men vet inte vad.. Vad finns de för kurser att plugga på distans egentligen? Någon som vet någon skola här i Linköping som man kan plugga distans på?
 



Söndag 13:e januari 2013

Idag har vi städat lägenheten och stoppat undan lite lådor som stod i hallen, ser mycket bättre ut och plötsligt blev våran hall så stor. Men jag tycker de känns lite tomt nu också, hade gärna velat få upp en hatthylla och fått en skoställ dit.. Men måste ha fram lådorna dit igen, då de jag säljer ligger i lådorna. De är smidigt att ha de nära till hands.
 
Jag hann även en sväng till stan för att handla lite små grejer och sedan blev de hem för att baka en kladdkaka och vispa grädde, ta en snabb dusch och sedan blev de fin besök här hemma! ;)
 
Jenny och Rickard kom på beök :) var mycket trevligt och gott med fika. Var ett tag sen vi sågs nu, fanns lite att ta igen ;) De gick bra med Nala också, mitt knep jag nämnde igår funkade riktigt bra! Hon är så duktig 
 

Efter vårat finbesök hade gått hemåt, så blev de middag och en kort promenad med Nala innan vi skulle på bio. Har varit och sett The Hobbit, som var väldigt bra! Kom precis hem, varit på en promenad med Nala igen och snart blir de nog sängdax. 
 
Hoppas ni haft en skön söndag och en trevlig helg!
 




Lördag 12:e januari 2013

Så ovant fortfarande att skriva 2013 i rubriken ^^
 
Idag har vi bara varit hemma och tagit de lugn, eller jag och Nala har de i alla fall. Joel var iväg några timmar för att se hockey med grabbarna. Sedan gjorde han en jätte god gryta när han kom hem, hade även med sig coca cola, som jag har varit sugen på hela dagen! Ätit lite bullar och bara myst framför tvn.
 
Har inte så mycket att berätta egentligen, varit en lugn lördag helt enkelt. Egentligen är jag väldigt sugen på att gå ut.. Får bli någon helg sen när man har mer pengar.. :P
 
Ska städa undan lite grejer och fixa mina naglar, kanske även applicera ricinolja i håret, var ett tag sen nu. Imorgon får vi besök av Jenny och Rickard :) ska bli kul, var ett tag sen nu ju. Ska bli intressant att se hur Nala sköter sig, hon brukar mest skrämma våra gäster ;) haha..
 
Ska testa en ny grej imorgon som jag tror funkar, nämligen möta upp dom ute så hon får gå en liten bit med dom och hinna vänja sig innan vi är här hemma. Hoppas de blir bra, min lilla pälsboll! Hon är ju världens snällaste och mysigaste, hon är bara ovan vid andra människor.. 
 



Medryttarhäst sökes

Ja, som rubriken säger.. 
 
Jag har börjat min jakt på medryttar hästar nu. De går inte direkt så bra, då de flesta jag hittat hittills så ligger stallet ganska långt utanför stan.. Och jag har ju varken körkort eller bil.
 
Men jag ska inte ge upp! Jag vill de här. Så.. om ni vet något, kan ni ju lämna en kommentar ;)
 




Onsdag 9:e januari 2013

Har lite beslutsångest.. Vill så gärna börja rida igen, men ridskola är så sjukt dyrt. Har ju sökt till ridskolan, och fått en plats, sedan för någon dag sedan fick jag hem papprena från dom med all information osv. och nu känns de mest bara jobbigt. Jag önskar verkligen att jag kände någon här nu som har häst/hästar som hade behövt hjälp.. Mest av allt önskar jag att jag hade haft en egen häst, så man kan bestämma själv. Men den ekonomin har man ju inte. Varför ska de vara svårt, vet inte alls vad jag ska göra..
 
Och sen de här med väktar utbildningen, att veta att jag troligtvis inte kommer in för att jag faktiskt har fullständiga gymnasie betyg.. När jag vet helt säkert att jag inte kommit in, så måste jag åter igen fundera på vad jag vill göra och leta efter något nytt. Åh, om man ändå visste vad man vill göra. Ville bara skriva av mig lite, de känns lite jobbigt just nu med de mesta faktiskt. Man har ju övriga problem förutom dom man nämner i bloggen också..
 
 
Till något lite roligare! Igår testade vi på att laga detta..
 
 
Saknar att äta på Jensens väldigt mycket faktiskt, billigt och gott, trots att de alltid tog lite extra tid. Hoppas de öppnar ett Jensens i Linköping. 
 
Har idag fått två bio biljetter också, kom med posten! Hihi, så i helgen blir de nog bio med älsklingen. 



Tisdag 8:e januari 2013

Är ensam hemma med Nala, älsklingen skulle varit ledig idag men behövdes på jobbet, och han mådde tillräckligt bra för att jobba idag dessutom.

Har tvättstugan idag så springer upp och ner i trappan för fullt, behöver ta tag i disken om en stund också.

Medans jag väntat på tvätten så har jag läst min bok, dom är så bra! Så funderar ni på att läsa Femtio nyanser trilogin så tycker jag ni ska göra de! :)

Har bytt sängkläder idag, nytvättade är de också såklart. Tycker att våran säng blev något mysigare, de gav en mysigare känsla än de förra vita sängkläderna. Men de vita är ändå av väldigt skönt material.




Fifty shades

Har varit iväg en kort stund idag i stan, dels köpt tredje och sista boken i en serie jag läser. Femtio nyanser trilogin :)

Sedan varit på informations möte om utbildning till väktare. De ser inte allt för bra ut, mina chanser att komma in då. Jag uppfyller alla kraven och allt sånt men, tydligen tar de först och främst in dom som inte har fullständiga betyg från gymnasiet. Vilket totalt går emot vad de sa på mötet, då de ville ha in engagerade och duktiga personer för att de skulle hamna rätt. Vem som helst får ju inte bli väktare.. Så de var lite lustigt, verkade de flesta andra tycka också.

Utbildningen börjar i alla fall om två veckor, så får väl se hur de går. Annars blir de att fundera och leta efter nästa grej.




Förkylda

Blev ju förkyld dan efter vi åkte till Kiruna och sen var jag förkyld hela veckan vi var där, men jag överlevde och lyckades göra de mesta där uppe ändå!

Blev mycket te, strepsils och nässpray för mig den veckan :P men nu när vi är hemma igen så känner jag att jag börjar bli frisk. Men att börja med träningen igen får vänta tills jag verkligen är helt frisk, annars kommer man ju skapa en ond cirkel. Hur som helst så smittade jag såklart Joel, han började jobba igen redan dagen efter vi kom hem (fredags) men sedan har han stannat hemma resten av helgen, då han kände att han faktiskt är förkyld nu, han borde inte jobbat i fredags heller..

Vi har mysigt här hemma fast vi är sjuka i alla fall ^^ blir mycket mysande, film och fika!

C♥J




Hemma

Go kväll!
 
Vi har kommit hem för några timmar sedan, åt middag och somnade i våran säng. Har sovit så dåligt inatt och inte många timmar heller, då vi skulle flyga på morgonen från Kiruna, så har varit väldigt trött hela dagen när vi rest. Sov nästan lite för länge nu med men känner mig fortfarande väldigt trött så blir nog inga problem med att somna sen.
 
Har precis kollat igenom alla bilder på systemkameran och lagt in dom på datorn. Tyvärr är väldigt många bilder när jag red suddiga, men några finns de som blev bra. Får se, man kanske lyckas ta några bättre nästa gång!
 
 Pjakkur är så fin ♥ och rolig att rida!
  
Resan gick som sagt bra, med tröttsam var den. Vi flög vid 10.30 från Kiruna, vi fick inte platser bredvid varann heller, de var tråkigt. Men som tur var så kunde vi sitta med gången emellan oss i alla fall. Vi hängde ett tag på Arlanda innan vårat tåg gick vid 15.34. Vi åt lunch, läste bok och tog en öl/cider och kollade början av hockeyn. Väl på tåget somnade jag direkt.

Igår gick vi på stan i Kiruna och köpte nästa bok i en triologi som jag läser, när vi sedan skulle lägga oss på kvällen märkte vi att vi köpt fel.. Hade köpt den första boken igen, den jag hade läst, istället för andra boken. Blev lite besviken, men de är väldigt lika. De löste sig i alla fall och idag fick jag till slut den andra boken.
 
Ska i veckan försöka att redigera lite av bilderna och göra lite bild inlägg till er. Nu ska jag fortsätta mysa med Nala som blev jätte glad när vi kom hem, jag har saknat henne mycket! 
 



Sista dagen..

i Kiruna.. Eller i alla fall sista hel dagen, imorgon flyger vi ju hemåt igen. Idag ska vi gå på stan, besöka Joels mormor och kanske även hans farmor och farfar.. Sedan på kvällen blir de nog ridning :)
 
Men nu måste jag skynda mig så vi hinner med allt, kanske blir ett till inlägg senare.