Härliga helg

Igår gick jag upp tidigt och var i stallet redan vid 10 tiden, var ensam hela tiden jag var där, lite små läskigt men ändå skönt på ett sätt. Jag började med att mocka, lägga in nytt halm i boxen och packa hö. 
 
Sedan blev de ett ridpass i paddocken, gick väldigt bra. Känns som att vi börjar förstå varandra mer nu. I slutet behövde jag knappt använda spöet och inte heller hålla så mycket i halsringen. Så de kändes himla bra, framsteg!! 
 
Hade väldigt fint väder hela tiden jag var i stallet, så ångrade nästan att jag inte red ut istället men vet ju inga ridvägar där ännu och hade inte riktigt tiden för att utforska igår.
 
Tyvärr var ju inte de fina vädret kvar till kvällen när vi åkte iväg till grabbarna och grillade. När vi kom dit var de andra precis färdiga, så vi hade grillen för oss själva i regnet. Stod med ett paraply och grillade, blött men mysigt :)
 
Brosan kom och var med också, kul att vi har setts lite oftare den senaste tiden. Efter grillningen så blev de roliga youtube klipp, brädspel och alkohol resten av kvällen :)
 
Vi åkte hem vid midnatt eftersom Joel jobbar idag, somnade ungefär direkt. Just nu sitter jag och kollar på Pretty little liars, en ny serie jag börjat kolla på, väldigt bra faktiskt. Funderar på att gå på bio ikväll, vi vill se I give it a year. Får se hur trött Joel är när han kommer hem och om man orkar efter middagen. 
 



Onsdag 24:e april 2013

Åkte till stallet redan vid 11 idag och de blev ett ridpass i paddocken. Ägaren var med idag också, hon är ju väldigt duktig så ibland kanske jag kommer ha lite lektioner för henne. De var nästan som de idag :) hon sa lite hur jag skulle rida, kändes bra då jag inte ridit på ett tag.

Rida lätt kom jag in rätt snabbt i, men de känns som att när man lärt sig de en gång så sitter de där även om man inte ridit på ett tag. Sedan måste jag få lite mer balans, tappar den ofta i galoppen och då åker skänklarna för långt bak också.. Red mest i trav och la volter på kortsidorna.

Gick mycket bättre än förra gången men nu vet jag ju mer hur jag ska göra och eftersom jag inte får hålla för mycket i tyglarna, hade jag en halsring att hålla i, de gick himla bra!

Förra gången åkte jag hem och tyckte de gått dåligt och kände mig ganska kass.. Men denna gången gick så mycket bättre! Jag vet vad jag behöver jobba mer med nu och jag vet hur jag ska rida honom också, så på lördag är första dagen jag kommer ha Prinsen ensam :)

Efter ridningen så blev de att mocka, slänga in nytt halm i boxen, packa hö och allt sånt där. Härligt att vara tillbaka i stallmiljö! Precis vad jag behövt.

 




Älsklings födelsedag

Idag har min älskade Joel fyllt 24 år! Grattis igen älskling 
Dagen började med att jag gjorde lyxfrukost till oss, bestående av äggröra, bacon, mackor med rostbiff och juice! Väldigt gott och var såå mätt efteråt!

Sedan blev de en promenad för mig, Joel och Nala till stan för att byta Joels skjorta han fått i present igen.. Han tänkte inte riktigt på vad han gjorde igår när han bytte den, för han provade den aldrig i butiken, så blev att byta den igen idag. Men nu så är de rätt storlek och den sitter jätte fint! :) Och Nala har nu varit inne på H&M, hehe.. Vi promenade fram och tillbaka, blev ca 6 km totalt. När vi kom hem gjorde jag en smoothie på hallon och mango och åt en macka för att få lite extra energi innan jag begav mig till stallet.
 
Jösses, de märks att man inte ridit på ett bra tag. Har ju inga muskler kvar och balansen är dålig.. Kanske är något ovan vid denna ponnys "studs" också.. De gick okej iaf :) I början testade han självklart mycket och ville inte mer än att skritta, så ägaren som var med fick rida honom lite för att få igång honom. Hon sa att de märktes att hon inte ridit honom på ett tag, de brukar ju bli lite lata då ;) Efteråt gick de bra iaf, blev både trav och galopp sen, men tycker han är väldigt svår att "styra" för han är så stark och envis, men de blir väl bättre. Gick sådär med balansen också, haha.. Men de är bara att träna upp allt igen! 

När jag kom hem så hade Joel beställt mat som han hämtade och så åt vi framför tvn, han åt sushi och jag som inte äter fisk åt wokat från samma ställe, va super gott! Efteråt blev de non-stop tårta som jag gjort på morgonen också, god och väldigt enkel att göra. Aldrig gjort den innan och vi var lite tveksamma då enda ingredienserna var vaniljsås och non-stop.. :P 

Har hunnit duscha nu också och känner att träningsvärken börjat komma, är helt färdig så blir nog inte en så sen kväll. Hoppas ni haft en bra lördag!




Avril Lavigne

Har lyssnat sjukt mycket på Avrils musik när jag växt upp och än idag lyssnar jag ibland på både hennes nya och gamla låtar.

För ett tag sen kom jag över hennes senaste låt "Here's to never growing up" och hon har ju helt klart annat sound på sina låtar nu än förr, men jag gillar de ändå, (jag har ju väldigt bred musik smak) fast jag hade nog velat ha lite nya låtar från henne i samma sound som hon hade förr.. Men artister förändras väl också som vi "vanliga" människor :P

De är ändå lite speciellt när artister man lyssnat på länge släpper nya låtar!




Trött tjej idag

Vaknade och gick upp någon gång mellan 8-9 idag, ovanligt för att vara mig men så fanns de ju en anledning till att jag gick upp så tidigt också! Skulle nämligen till skolan för att ha HLR övning, sista för medicin 1 kursen, tror jag, har inte hört något om att de blir prov iaf.. Jag var ju klar med den för rätt länge sedan nu så de är skönt att ha allting färdigt nu.

Fick vara med en klass som inte pluggar på distans, va faktiskt kul att vara i skolan igen, lite så att man blir sugen på att plugga som "vanligt." Efter skolan åkte jag hem och åt lunch med sambon, sedan åkte vi och handlade lite i Ekholmen. Aldrig varit där innan så de var kul att se lite nytt, ligger ju inte särskilt långt bort från oss. Sedan har vi bara slappat, jag har läst lite i nya Veckorevyn som kom idag :)

Ska försöka orka städa lite här hemma snart också, väntar bara på att Joel ska komma hem, han åkte för att byta en skjorta han fick i present på posten idag. Han fyller ju år imorgon, så hans bror med familj hade skickat en skjorta på posten som Mika (brorsonen) valt ut ^^




Blåsigt men härligt

Så himla härligt väder ute idag, fast att de blåser. Ska sätta mig på balkongen och plugga tänkte jag, har bara hunnit varit ute på en kort promenad idag, Nala flög ju nästan bort ^^ Såg att några av våra soptunnor hade blåst ner och först tänkte jag resa upp dom men förmodligen blåser de ju bara ner direkt igen så de fick ligga kvar.
 



Livsåskådning

Har börjat med min sista kurs nu, etik och människans livsvillkor. Har fastnat på en fråga där jag ska beskriva min egen livsåskådning och hur jag tror att jag kom fram till den.

Såna här saker är ingenting jag brukar fundera på eller ens prata om, så de kommer bli svårt. Men samtidigt vet jag ju helt klart att jag inte tror på t.ex. Gud, himlen och helvetet.. även om en del av mig ändå önskar att himlen finns så jag vet att min kära pappa och mormor finns där.  Det är ju upp mot himlen man tittar då och då när man tänker på dom.. Jag tycker även kyrkor är fina, och man har ju varit i flera kyrkor men mest för skolavslutningar då.. Kors är också fina, som smycken ;) Så nej, jag är inte religös.

Annars då, jag är nog mer typen "tar dagen som den kommer." Visserligen tycker jag ju om att planera och sådär, men mest speciella tillfällen och dagar då. Jag anser att jag upplevt mer negativa saker (sjukdom/död(lidande) än många andra i min ålder, och de gör framförallt att jag är mån om mina nära och kära, även att jag haft svårt att lita på folk och öppna upp mig, jag håller gärna saker för mig själv, även om de kanske blivit något bättre med tiden.

Anser mig ha min egen stil, jag vill inte vara mainstream och vara "en i mängden", men har heller aldrig varit den som stuckit ut mest heller. Är oftast väldigt reserverad mot främlingar, men beror ju också på situationen. Har inte fördomar mot de som tycker annorlunda mot vad jag gör heller, folk får göra och tycka vad de vill men också stå för sina handlingar. Synen på alkohol och droger är väl att akohol kan man dricka med måtta och att droger är dåligt. Sånt vet man efter egna erfarenheter!  Sedan är jag inte särskilt insatt i politiken, varje år när man röstar så läser jag om vad de olika partierna säger och så bestämmer jag mig för en då som jag tycker verkar bra. Sen kan jag väl hålla med de som vill ha bättre förutsättningar och jämnlikhet för kvinnor. De var lite vad jag kommit fram till.
 

Vad har du för livsåskådning? :)
 



Glossybox - Mars

Jag har fått Mars månads glossybox för två veckor sen idag tror jag, jag har bara inte haft tid till att blogga om de, förrens nu!

Jag tyckte att detta var en hyfsad box, har dock inte testat allt än. Men boxen handlade om "red carpet moment."  Även ett extra plus att man fick 6 saker istället för 5 som man brukar få annars.. :) Denna gången var även alla produkter i orginal storlek, jag får ofta orginal storlekar men osäker på om jag fått alla som de någon gång.

 

Innehåll:

Smile lab - Advanced teeth whitening strips

Da vinci cosmetics - Mineral shimmer
 
Garnier skin naturals - Pure active 2-in-1
 
The body shop - Vitamin E moisture cream + Nourishing night cream (kul att man fick båda!)
 
Jelly pong pong - Lip blush



Grill premiär

Lördagen spenderades med trevligt sällskap, god mat och massa spel.

Direkt när Joel kom hem från jobbet så åkte vi iväg och grillade hos några vänner, synd att de fina vädret som är idag inte kom en dag tidigare. Var ganska kallt att grilla igår ;) men gott blev de.

Efter vi ätit så spelade vi spel, kommer inte ihåg vad spelen hette men de första handla iaf om spioner och resistens, man spelar som lag men de är bara spionerna som vet vilka som är spioner.. Lyckades bli spion alla omgångar och de var riktigt roligt ^^

Blev en del alkohol också och de i samband med förkylning var ingen bra kombination :P ..jag är ju inte helt frisk än, så kvällen igår slutade med att all alkohol jag hade druckit ville komma ut igen >.< Så vi tog en taxi hem redan vid midnatt låg jag hemma i sängen och sov. Trots de så var de en väldigt bra kväll!




Snö/regn

Har gått upp tidigt idag för att vi var iväg och skulle fixa för lägenheten vi ska flytta till, åt inte ens frukost utan gick upp vid 7 och sedan åkte vi direkt. Ska tillbaka dock för de hade inte skrivit kontraktet, så ska tillbaka för att skriva på de sen. Hade tänkt plugga nu när vi kom hem, har min sista inlämning för hälsopedagogik kursen kvar, sen skulle jag börja med nästa men har sån jäkla mensvärk, och antar att den inte kommer ge med sig. Har ju slutat med p-pillrena nu också så de är väl lite extra hemskt med mensen denna gången, så har lagt mig i sängen, kommer säkert sova lite om en stund.
 
Hade planerat att gå en promenad idag också men de snöar/regnar ju, inte så kul då.. Blev en väldigt tråkig fredag, men imorgon ska vi iväg och umgås med vänner och grilla :)




Free cone day

Idag spenderade vi större delen av dagen i stan. Efter vi ätit frukost och gjort i ordning oss och varit hemma på morgonen så åkte vi in till stan vid 15-tiden, mötte upp min kära storebror och sedan begav vi oss till Karamello för att stå i kö och få gratis Ben&Jerry glass! Bara en kula visserligen, men de var värt de ;) rolig idé, att dela ut glass. Free cone day heter eventet, om ni undrar ;) var några Ben&Jerry kossor som gick runt också, alla barn ville ta kort med dom :P

Det är tydligen ett slags event som Ben&Jerry har varje år samma dag, för att fira och visa sin tacksamhet. Verkar bara vara några få ställen som haft detta event i några städer i sverige, och lyckligtvis var en av dom här i linköping. Kön var väldigt lång när vi var där, men de gick ganska fort ändå, efteråt blev de burger king för vi var så hungriga, hade inte hunnit äta lunch innan... Hade väldigt kul med min sambo och bror, var kul att se min kära broder igen var ju ett tag sen.
 
Raspberry brownie



Lördag 6:e april 2013

Känns som jag mår sämre idag men man måste ju bli sämre för att bli bättre ;) brukar ju vara så med förkylningar iaf. Jag har legat i sängen hela dagen och kollat på serier, till middag blev det hemmagjord pizza och så har jag tryckt i mig lite glass också.
 
Annars händer inte så mycket, ska fortsätta kolla serier och umgås med mina (just nu) bästa vänner - te, nässpray och ipren.. Även näsdukar men de är inte med på bilden :P
 



Sjuk

Kände igår kväll att jag kände mig lite dålig och sa till Joel att jag tror att jag håller på att bli sjuk. Imorse vaknade jag med täppt/rinnig näsa och halsont, mår väldigt dåligt och vill inte göra något annat än sova.
 
Känns som jag varit sjuk hela tiden sen december, de har bara kommit och gått hela tiden. Vill ha varmare väder så man slipper åka på massa små förkylningar hela tiden! Så trött på att vara sjuk.
 
Ska hoppa in i duschen och hoppas på att man mår något bättre efteråt, sen måste jag plugga.

(forex reklam)



Flyttdags

Joel väckte mig på ett väldigt oväntat sätt imorse, han kom in i sovrummet och ropade "älskling vi måste flytta!"

Vi hyr ju våran nuvarande lägenhet i andra hand, pga av att Joel faktiskt stod på ett annat lägenhets kontrakt när vi skrev kontrakt för denna lägenheten. Men inte tyckt att det har varit några problem för de har varit som om vi hyrt i första hand ändå.

Men imorse så ringde killen som bott här innan och sa att han kommer tillbaka till Linköping och eftersom det är så svårt att hitta lägenhet här så fick vi till slutet i augusti på oss. Schyst liksom, han brydde sig väl inte om att försöka leta själv utan kastar ut oss istället.. Men men, tyckte redan innan att han var en skitstövel med tanke på vilket skick lägenheten var i när vi flyttade hit, och vi har ju fixat allt.... Så nu kommer han tillbaka och behöver inte lyfta ett finger.

Det är lite tråkigt tycker jag men vi hade ju tänkt att flytta härifrån förr eller senare, efter allt annat var löst iofs. Men nu blir det såhär istället. Vi har i princip redan en lägenhet att flytta till, otroligt skönt att de löser sig så smidigt, tack vare att jag är så smart ;) hehe.. Och denna flytten kommer gå smidigare för oss.

Till något helt annat. Kvällen igår med Jenny var väldigt trevlig :) vi pratade om de mesta och drack ett glas vin. Sen när vi väntade på bussen hem dök plötsligt Joel upp från ingenstans, LHC hade ju förlorat så grabbarna ville dränka sina sorger i öl. Jag hängde på då jag ändå hade min fina nya klänning på mig och inte direkt ville åka hem redan. Vi hamnade på De Klomp, där vi satt och hade väldigt udda konversationer om allt konstigt de äter i Kiruna. Allt från kanin, ren, älg, häst och björn..

Efteråt var vi alla rätt hungriga men tyvärr var McDonalds i stan stängt, så vi skiljdes åt. Jag och Joel cyklade (skjutsade varann) en bit på vägen till McDonalds vid Braskens bro. Jag fick cykla i förväg och beställa mat då Joel frös för mycket för att cykla ^^ vi hade väldigt kul hela vägen dit och hem.

Idag har vi tvättat och ja.. De var väl allt ^^ haha.. Skulle pluggat men så har jag haft näsblod och haft halsont resten av dagen sen för allt blod man får ner i halsen.. Bakade en kladdkaka nu på kvällen, men strax blir de nog sovdags!

Här är en bild på Joel med skinnjackan han har fått i förskott som födelsedagspresent :) en väldigt dyr sådan! Så den är från mig, hans mor, far och mor- och farföräldrarna. Joel är mer än nöjd!




Onsdag 4:e april 2013

Haft en ganska lugn onsdag, blivit en promenad till Ica för att handla lite små grejer till middagen som sambon håller på med just nu, blir lamm med potatismos och sallad, ska bli spännande!

Har även blivit en promenad idag, har kommit igång med mina promenader igen nu, så skönt nu när de är sol och börjat bli varmt ute.

Ikväll ska jag träffa Jenny för att gå ut och dricka lite vin och prata, var ju ett tag sen nu så finns nog en del att ta igen! ;)




Recension: Bio oil

Nu har jag använt bio oil i ca en månad och det funkar faktiskt!! 

Så ni som funderar på att köpa de, gör det! De är lätt värt de, sen kan jag ju inte garantera att de funkar på alla, men det är i alla fall värt att testa. Jag har ju använt de på mina bristningar och de har faktiskt blivit mindre synliga, en del har försvunnit helt. :) Så jag är väldigt nöjd! De tar tid dock, så helt "färdig" är jag inte med bio oil än. Men det är ju kul att man ser resultat!
 



Ett och ett halvt

Idag har jag och Joel varit tillsammans i 18 månader = Ett och ett halvt år! 

Tiden har gått så fort och vissa grejer känns fortfarande som om det var igår. Det är så skönt att faktiskt ha någon som känner en helt och hållet, alla sidor av en, alla galenskaper och ändå stannar hos en. Joel känner mig bättre än jag känner mig själv ibland ;) och han förstår mig som ingen annan någonsin gjort.

Ikväll ska vi ut och äta för att fira lite, tyvärr så är det ju röd dag så inte många som har öppet idag. Inte stället vi hade velat gå till, men de hindrar inte oss! Vi ska ut och äta, 1,5 år är ändå värt att fira!! :)
 
 
 Du gör mig så lycklig älskling!! ♥