Helgen

Lördag hade jag och vovven mys dag! Vi sov länge och tog de bara lugnt hela dagen, med promenader och massa mys i sängen. Framåt eftermiddagen började jag fixa lite tills Joel skulle komma hem, duschade och fixade mig samtidigt som jag fixade våran middag. Så när Joel kom hem var det bara och äta direkt, sen duschade han och fixade sig medans jag och Nala tog en promenad. Efter de åkte vi ner till stan, förbi Hemköp för att köpa hundgodis och sen mot bowlinghallen för att möta Jenny och Rickard.
 
Vi spelade en omgång, drack lite och hade trevligt. Första gången jag var och bowlade just där, första gången jag bowlade i Linköping faktiskt. Fick två strike så är nöjd även om jag förlorade, alltid haft otur i spel..
Men tur i kärlek, otur i spel heter de ju ;)
 
Vi satt kvar efter bowlingen en stund och pratade och drack. Sedan åkte vi hem och kollade hur Nala hade de medans Jenny och Rickard var kvar i stan. Vi blev lite hungriga när vi var hemma också, så vi åt lite och gick ut med Nala. Slängde iväg ett sms och kollade om de hade hamnat på någon krog men de hade åkt hem, vi ville inte riktigt avsluta kvällen så tidigt, klockan var ju endast 22 när vi bowlat klart, så vi gick bort till dom. Skönt att vi bor så nära varann. Drack lite vin och grabbarna drack whiskey och fick cheesecake med passionsfrukt :D mums!
 
Tiden bara sprang iväg när vi var där, men det gör den ju när man har roligt!
Det är otroligt kul att ha hittat några att umgås med.. Älskling som har tjatat på mig om att skaffa vänner, kunde ju inte bli bättre nu när jag hittat en och vi dessutom har ett par att umgås med också :)
Det var en väldigt trevlig lördag! Slänger upp en bild på vad jag hade på mig på kvällen.
Mitt nya midjeskärp, som jag är väldigt nöjd med!
 
Söndagidag händer absolut ingenting. Jag och Nala tog ännu en sovmorgon, varit ute på promenad, satt igång diskmaskinen och funderar på att slå igång en film. Har fortfarande inte orkat storhandla, älskling har ju jobbat varje dag denna veckan och jag orkar verkligen inte storhandla själv så han ska köpa med sig något som blir middag idag. Slipper jag tänka på de i alla fall. Ska umgås med Nala hela dagen och mysa, hon var ju så duktig igår när hon var ensam. Vill alltid vara med henne så mycket jag kan dagarna efter hon varit ensam. Hon har vant sig mer vid att vara ensam i lägenheten nu så det känns lättare att lämna henne ensam nu än de gjorde innan. Hon är ju van vid de sen innan, men alltid lite speciellt när man flyttar till nytt. Ne, nu ska jag sluta skriva och göra lite te. Önskar er en fortsatt trevlig söndag!



Fredag 28:e september

Fick min första glossybox med posten idag :D postgubben ringde på dörren och när jag öppna så stod min glossybox där och väntade på mig.

När jag började öppna den tyckte jag de luktade som te, så mysigt tänkte jag. Och fint inslaget var de, riktigt kul och spännande att öppna den. Luktade ljuvligt från alla produkterna!

Skickade en bild till sambon om vad som kommit och t.o.m han blev nyfiken, han ringde och fråga vad jag hade fått. Han är förvirrad över hur boxen kan kost så lite när t.ex en enda produkt som ligger i kostar mer än själva boxen. Jag är bara glad att jag fått en :D längtar redan till nästa.

Detta fick jag i min glossybox:

Cowshed - cow pat mousturising hand creme (handkräm)

Figs & Rouge - 100% natural organic balm (läpp balsam)

Anatomicals - Don't just clean women, scrub it (body scrub)

Balance me - Pure skin face wash (ansiktsrengöring)

Depend - nagellack


Både lypsyl och nagellacket är ju i full storlek, så de är roligt. De jag är mest skeptisk till är ansiktsrengöringen, då jag redan har en favorit ansiktsrengöring som jag använder och är väldigt nöjd med men kommer ändå testa denna jag fick i boxen. Hade inget nagellack målat på naglarna nu så jag testade de jag fick i boxen, färgen känns höstlig. Älskar depends nagellack!




Tråkig torsdag

Sovit dåligt inatt också, förstår inte varför jag inte kan sova på nätterna längre.. Blir att jag somnar framåt morgonen och sover till lunch istället.

Ringt och fixat en jobbintervju idag, tänker inte gå till coachningen mer, jag får väl bli utkastad från arbetsförmedlingen ännu en gång. Ska fasen fixa ett deltids jobb istället!

Har även gått bort till Ica och handlat lite smått, orkar inte ta bussen och stor handla själv så blev en promenad till Ica bara. Betalat lite räkningar nyss och nu ligger jag i sängen och myser med Nala. Händer nog inte så mycket mer idag..

Igår var jag hos Jenny en stund, fikade och kollade film. De hade så fint hos sig, var nästan lite tråkigt att komma hem hit till stöket sen.. Hoppas jag kan börja inreda våran lägenhet snart!

Ska fixa lite lunch nu och äta upp sista kladdkakan, hihi :)




Fika

Idag struntade jag i coachningen, det är bara jobbigt och jag trivs ju inte. Så jag tog sovmorgon eftersom jag inte sovit så bra inatt heller. Blev lite stressat för att hinna ut med Nala, äta lunch, duscha och fixa innan jag skulle till stan och fika. Träffade ännu en ny vän via sidan på nätet jag berätta om i tidigare inlägg. Blev en mumsig chailatte på espresso house! Satt där någon timme och prata sen hem till lilla vovven igen. Skickat massa ansökningar om jobb, fixat undan all disk och nu väntar jag på sambon.. Funderar på vad vi ska äta till middag när han kommer hem. Tog en bit av min goda kladdkaka jag bakade igår med vispgrädde och bärsås. Gott!




Dålig start på vecka

Inte sovit alls inatt och skulle upp tidigt, bra kombination! Skulle till eductus på introduktionsmöte och få en jobbcoach. Trodde att jag skulle träffa en coach ensam då och sedan träffas med jämna mellanrum, oj va fel jag hade. Vi sitter i en stor grupp på ca 20 st och lyssnar på en från eductus som berättar hur de går till, vad vi ska göra där och sånt. Kände ganska direkt att jag ville springa därifrån. De visar sig att jag måste gå dit varje dag, tack och lov bara 9-12 men usch säger jag ändå! Gå dit för att lyssna på mer meningslöst prat och betala för te... Och dessutom gå hos en coach. Jag ser inte alls vad jag vinner på de ändå var de en massa tjat om att vi skulle vara egoistiska och komma fram till vad det är som vi vill. Och tusen frågor som känns som "same, same but different.."

Jag kände att jag ville därifrån, att de kändes precis som utbildningen jag försökte gå hos eductus i Jönköping. Den jag hoppade av efter endast några veckor. Ne, jag gillar inte eductus.

När vi äntligen fick gå därifrån tog jag bussen hem, kände redan på bussen att jag orkade snart inte mer. Kom hem och bröt ihop i sängen. Tur man har en så underbar sambo! <3 (på tal om mitt förra inlägg) i min sambo har jag en sann bästa vän, som kommer finnas kvar för evigt. :')

Efter lunch och mycket sömn, då jag var helt slut efter min sömnlösa natt så känns detta ändå inte bättre med eductus. Jag vet inte vad jag ska göra.. Hoppa av och mista min ersättning och leva lite fattigare eller försöka stå ut fast att de äter upp mig inne ifrån... Jag önskar de fanns ett lättare sätt, att kunna hoppa av men ändå ha kvar ersättningen. Önskar jag vann en miljon.




Vänner

Är det bara jag som har vänner som förr eller senare alltid försvinner?.. Enda sedan jag var liten så har jag haft lätt för att skaffa vänner men de verkar inte som jag ska ha någon/några som är kvar för evigt. De flesta har en vän som de känt sedan de var små, de känner varann ut och in, vet allt och har många minnen. Jag har haft två sådana, men nu har jag inte kvar någon av dom. Vad hände, växte vi ifrån varann?.. Jag vet inte. Gick delad klass till trean, hade en bästis som bodde väldigt nära mig, vi umgicks mycket, våra kaniner fick ungar :) vi var såna där bästa vänner man trodde skulle hålla för evigt. Antar att vi skildes eftersom de skiljde ett år på oss och när jag började fyran så gick vi ingen delad klass tillsammans längre.. Hade andra vänner vi umgicks med. När jag började högstadiet bytte jag umgänge.. Fick ännu en bästis som jag också trodde var en som skulle vara kvar för evigt. Verkar som de åtminstone höll i sju fina år. Sedan flyttade jag ju hit, till Linköping. Vad hände med kontakten då, tja jag får vara glad om vi ens hörs en gång i månaden, verkar mest som det är jag som vill hålla kontakten.. Likadant med en annan god vän, vi bodde granne för några år sen, hade våra stunder då vi var osams men vi blev till slut alltid sams igen. Även våra kaniner fick ungar, vi kunde göra spontana grejer ihop, mycket hyss och annat.. Men vart tog vänskapen vägen nu?.. Jag undrar varför det är så, varför har folk så svårt för att hålla kontakten?.. De är tråkigt, jag vill ju ha en vän som känner mig ut och in också... Någon dag kanske.

Fick en ny vän idag, testat en sida på nätet som man kan hitta nya vänner på. Den verkar väldigt enkel och seriös, redan börjat prata med några och idag träffade jag alltså en utav dom. Vi får se om de kanske kan bli en lång vänskap.

Min bästa vän kommer alltid vara min hund, min lilla Nala <3




Regn, regn och mer regn

Regnat hela dan, så tråkigt! Varken jag eller vovven har velat gå ut, har varit dygnsura när vi kommit in igen varje gång. Sambons kusin är i stan över helgen så han tittade förbi hos oss innan idag, fick han att testa min sockerkaka jag gjorde häromdan, han tyckte den var riktigt god! Härligt att få höra att man är duktig på att baka från någon annan än sambon ;) Nala var lite svår i början när han var här, hon är ju lite svår med främlingar men vi försöker jobba på de så nu får folks se till att hälsa på! Vi har bara myst resten av dagen, imorgon blir de party! Klockan börjar bli mycket så kanske dags att lägga sig nu.. Godnatt på er!




Kvällsbak

Haft en väldigt lugn dag, kollat Glee med sambon, myst och spelat. Varit effektiva och lyckats klippa Nalas sporrar, inte gjort de på ett tag så de behövdes och klurigt var de. Vi har försökt i princip hela veckan med de men haft en klotång som är lite sne och gjort de svårt, köpt en ny klotång och nu gick de mycket bättre. Joel skulle klippa först men de var inte tillåtet, så jag klippte. Hon är ju van vid de så nu är inget annat tillåtet ;)

Blev lite rastlös nu på kvällen så jag började baka, har en sockerkaka i ugnen just nu. Hade inga ägg hemma så de blev att googla fram ett recept utan, får se hur de blir, slängde i lite extra saker också.. Ska göra chokladbollar strax!




Älskar post

Förkylningen är envis, blä! Blivit lite bättre men fortfarande rinnande näsa, ont i halsen till och från och en riktigt jobbig hosta. Dricker mycket te och hoppas den försvinner snart! Igår fick jag näsblod två gånger, första gången på morgonen var hemsk. Det bara forsade! Fick blod på två tröjor :( men de gick bort när vi tvättade idag. Men igår kändes som en riktigt hemsk dag, sen kom posten och gjorde mig gladare! Min klänning jag beställt kom med posten, trodde den skulle komma först veckan efter så de var en trevlig överraskning! Den är röd och fin, ska ha den till nyår tänkte jag. Ska skaffa ett fint nitskärp att ha i midjan också och bestämma mig för vilka skor jag ska ha.. Haha ja, jag har redan börjat planera vad jag ska ha på mig på nyår. Förmodligen för att de är första nyår som jag inte kommer spendera hemma med mamma, så de ska bli spännande. Nu måste jag ut med vovven sen sova, klockan har bara sprungit iväg. Godnatt




Sovmorgon no more

God morgon!
Klockan 8 imorse ringde de på dörren, helt utan för varning så kom en tekniker för att kolla bredbandet. Tredje teknikern som är här nu, hoppas de får någon ordning på vårat bredband snart! Vi får ingen bra hastighet alls och ibland dör de helt så vi har felanmält flera gånger och försökt fixa de väldigt länge nu. Har bytt modem vet inte hur många gånger heller.. Typiskt att de kommer oanmält bara, tidigt på morgonen när vi sover för Joel faktiskt är ledig.. Bye bye sovmorgon! Har sovit väldigt dåligt inatt, vaknat till och från och aldrig riktigt känt som jag somnat ordentligt, så när teknikern är färdig kanske jag sover lite. Eller om jag gör de senare idag, är ganska pigg nu. Verkar som han är färdig snart nu, får vi se hur länge de håller. Brukar ha bra hastighet i 10 min efter de gått sen är de tillbaka på dåligt resultat, haha så sämst bredband!




Förkyld

Förkylningen bröt ut rejält. Mått riktigt dåligt hela fredagen. Ont i halsen som aldrig förr och inget hjälper och näsan rinner konstant, hatar förkylningar! Älsklingen var hemma från jobbat då han inte är helt frisk än heller men friskare än mig så han har fått ta hand om mig och Nala hela dagen. Han är så duktig på att ta hand om mig, vet precis vad jag vill utan att säga något, klagar inte och är bara gullig mot mig hela tiden och orolig.. <3 klockan är nu halv sex på morgonen och jag har inte kunnat sova alls, när älsklingen är förkyld så snarkar han som aldrig förr. De plus min förkylning gör de omöjligt att sova så nu har jag tagit en kudde och min teddypläd och lagt mig i andra rummet :( känns fel, vill sova med min man... Men behöver sömn för att bli frisk, godnatt (godmorgon)




My ass on fire

Fläskfilén vi åt härom dagen var tydligen dålig. Samma kväll som vi åt den spenderade jag en stor del av tiden på toan där de seriöst kändes som de brann i rumpan! Usch. Det var hemskt.. Till något lite trevligare, testade göra pannacotta med bärsås från Fresta (de heter väl så?) färdig förpackning som man bara blandar ihop, väldigt enkelt och gott! Blev fyra portioner så varsin igår kväll till efterrätt och varsin innan idag efter lunch :) älsklingen har blivit förkyld, han låter dödsförkyld när han pratar men är inte riktigt så förkyld egentligen.. Så vi tittar massa serier, äter gott och myser. Jag har ju känt att jag varit snuvig, täppt i näsan, trött och inte mått helt okej de senaste veckorna, tror de är en förkylning som ligger och lurar. Får se om den bryter ut ordentligt snart eller om den nöjer sig med att bara lurpassa.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3831221/images/2012/pic_5051d2969606ee06679093b0.jpg" class="image">




Kolakakor/sirapskakor

Har bakat idag, de blev kolakakor eller sirapskakor som de också kallas. Blev väldigt goda! Väntar på att tiden ska gå fortare så jag kan börja med middagen, blir min thai gryta idag fast med fläskfilé istället för kyckling. Testat de en gång innan och de var gott men med kyckling är godast. Har även bestämt mig för att hoppa av min matte kurs, mejlat om de idag. Funderat på de och insett att jag inte behöver matte b egentligen.. Jag vill ju inte plugga vidare. Vill läsa en enda kurs sen men till den behöver jag inte matte b. Lite synd att jag köpt boken för ca 300 kr men kanske kan sälja den. Älsklingen tyckte jag var modig som kunde rannsaka mig själv och ta ett sådant beslut efter bara en månad, när de är så många som fortsätter att plugga och ångrar sig flera år efter sin utbildning/kurs, och de kanske det är. Nu ska jag mysa med vovven och gå en promenad när de slutat regna.




Sthlm - Lkpg

Sitter på tåget hem från Stockholm.. Haft en väldigt skön och trevlig helg. Idag tog vi sovmorgon, åt stor frukost, checkade ut och mötte upp svärföräldrarna för att sedan ta oss till Skansen, fika och titta på djuren. Väldigt trevligt har vi haft de, nu är de tillbaka hem till allvaret ett tag så får vi se när vi hittar på något sånt här igen. Invigde mina nya örhängen idag som jag köpte igår på Åhléns.. :)




Stockholm - dag 2

Vaknade helt utvilad på hotellet, sovit riktigt gott. Och jag som brukar ha svårt första natten hemifrån att sova ordentligt.. Vi låg och myste i sängen ett tag innan vi gick ner för att äta frukost, och jäklar vilken frukost!! De var en hel jäkla buffé, och jag skojar inte! En riktig frukost buffé med hur mycket som helst, man visste inte var man skulle börja och när man väl var mätt ville man ändå ha mer för de fanns så mycket gott. Efter frukosten så myste vi lite till på hotellrummet och gjorde i ordning oss innan vi begav oss till stan. Blev en is chai idag, mums! Kollade lite butiker och sedan lunch på Jensens. Sedan mötte vi svärföräldrarna och gick lite mer på stan, en fika vid trädgårdstorget. Vi gick sedan till vårat hotell allihopa där vi tog ett glas rosévin/öl i lobbyn, en stort glas rosévin var de! Vid sju blev de dags för middag på restaurang ett hundra ett. Gott var de, tre rätters och både champagne och vin. Inte berättat de innan men min älskling är så duktig att han vunnit två smartboxar via jobbet, vi har använt en till att bo på vårat hotell nu under Stockholms vistelsen och den andra till middagen ikväll. Nu är jag helt färdig så ska borsta tänderna och sova.




Stockholm - dag 1

Gick upp tidigt idag och tog tåget till Stockholm. När vi kom fram var vi väldigt hungriga så letade rätt på Burger king. Gick sedan runt på stan och kollade lite och älsklingen klippte sig. Jag klippte mig hemma i Linköping i torsdags, råkade gå in hos en frisör som var från Jönköping precis som jag så de var väldigt trevligt! Så nu kommer vi vara fina när vi träffar svärisarna imorgon. ;) Efter älsklingen klippt sig gick vi till hotellet och checka in, Best Western Time hotel. Riktigt fint hotell med mysig inredning och skön säng! Vi var på hotell rummet och vilade ett tag, duschade och fräschade till oss innan vi begav oss till stan igen och skaffade mig en svart skinnjacka :D letat länge efter en och viktigt att den har dragkedja på armarna, idag hittade vi en! Är väldigt nöjd. Vi gick runt och tittade efter en halsduk också men jag hittade ingen jag kände att jag ville ha direkt. Sedan åt vi en jättegod middag på Drottninghof. Jag åt fläskfilé med strips och pepparsås och drack ett glas rosévin. Det var gudomligt, rekommenderar de verkligen! De var så fin och mysig restaurang och bra service fick vi också. Efter de tänkte vi gå på bio men blev inte så, gick runt lite på Åhléns city och titta sen tog vi en fika, som inte alls var värd pengarna. Min chokladboll var jätte torr och äckligaste jag ätit och smoothien var inte direkt nygjord men den funka. Efter de gick vi tillbaka till hotellet, spenderade tid på vårt hotellrum och nyss var vi nere i relaxen och använde bastun, så skönt! Nu ska vi strax sova, har varit en toppendag!




Händelserik onsdag

Mådde inte helt okej imorse så var hemma från skolan, men varit effektiv ändå. Sov lite extra då jag sovit så himla dåligt, i tisdags kväll sålde jag en av våra enkel sängar som jag och älskling satt ihop tillfälligt med en annan enkel säng för att få en "dubbelsäng" till oss. Så natten till idag (onsdag) har vi och vovven trängts i en enkelsäng ^^ när jag vaknade igen lite senare så fixade jag lite saker åt mamma sen har jag räknat matte och fått hjälp av min privatlärare ;) som även stod för dagens lunch. Sen hämtade vi hyrbilen och har kört hit älsklingens resterande grejer han hade kvar i gamla lägenheten, mest möbler. Så äntligen har vi våran dubbelsäng här i vår lägenhet :D jag är så nöjd! Har världens mysigaste säng med massa kuddar, sötaste vovven och sambon! <3 nu ska vi sova, godnatt!




Kärleksmums

Bakade kärleksmums igår! Kände att de behövdes något gott här hemma att tugga på. Är så satans trött idag, jag och älsklingen kollade film sent igår la oss först vid 2... Så bara 5 timmars sömn för att gå upp vid 7 äta frukost och sånt innan skolan. Inte får jag lägga mig och sova nu efter heller då jag väntar på en snubbe som ska komma och kolla vårat bredband som inte är vad de ska.




11 månader

Känner mig som 100 årig gammal tant idag. Var ju iväg igår och kollade på hockey med grabbarna och sen blev de utgång. Idag mår man som man förtjänar alltså, usch! Firar även 11 månader med min älskling idag <3