Gott nytt år

Tänk att 2012 redan är slut, nu så börjar snart 2013. Hoppas ni alla haft ett bra år, de har i alla fall jag haft. Sedan har man ju alltid lite upp och nedgångar under året, men de har definitivt varit en utav mina bästa år, har ju haft ett helt år med min andra hälft! 
 
Har ju blivit förkyld, dagen efter vi kom till Kiruna vaknade jag med förkylningen. Misstänker att jag kanske blev smittad i Jönköping ;) eller att den faktiskt legat och lurat ett tag som jag har trott innan. Hursom helst så känns de lite bättre idag, snoret bara forsar ut ^^ haha.. Så förhoppningsvis klarar jag av att festa hela natten!
 
Just nu kollar väl de flesta på hockeyn, sedan vid 18 tiden ska vi äta nyårsmiddag, blir tre rätters tillsammans med Joels föräldrar och hans bror med familj. Blir en riktig familjemiddag! Efter de sticker vi iväg till några av Joels kompisar för att festa, och sedan blir de utgång.
 
Ganska skönt att vädret är milt här uppe nu, jag har alltid sån tur när vi kommer hit. Är just nu ca -6 och Joel sa att de några gånger varit -30 på nyår.. Så jag kanske faktiskt inte fryser tårna av mig i mina klackskor ikväll ;)
 
Jag hoppas ni får en trevlig nyårsafton!
 
Gott nytt år!! ♥
 



Rida

Har ridit svärföräldrarnas islandshäst igår och idag, så himla kul!

Det är en svart söt liten häst, som heter Pjakkur. Väldigt snäll och mysig.

Igår så red vi ut, fick låna en till häst som Birgit (Joels mamma red) tror den hette Svalur, också en svart islandshäst.

Vi red som sagt ut igår, runt en sjö. Var bra ridväg så de blev både tölt och galopp. Lilla pollen jag red är så snabb, han tar stora kliv så han är verkligen och hänger över rumpan på hästen framför ^^ haha

Idag så hade vi ridhuset för oss själva, så Birgit visade mig lite grejer. Skänkelvinklingar och hur att ska tölta. Var så kul, blev mycket tölt, en del trav och även galopp. Så skönt att vi var ensamma i ridhuset så man kunde göra som man ville och inte behövde tänka på något annat än vad man gjorde. Har en del bilder på systemkameran, men glömde tyvärr sladden hemma så kan inte lägga in bilderna på datorn, så ni får se dom när jag kommit hem.

Nu blir de middag, sedan ska vi hälsa på några av Joels kompisar.

 

Kolla vilket sött litet snömonster han var när vi tog in honom ;)




Aroma relax

Har idag varit iväg och använt presentkortet jag fick i julklapp av Joels föräldrar.

Presentkortet var på "Aroma relax - chocolate SPA."

Då fick jag lätt helkroppsmassage, aromainpackning i värmetäcke och ansiktskur. De var väldigt skönt, lite pirrigt i början eftersom man är helt naken förutom ett par väldigt genomskinliga och konstiga trosor man får låna.. ^^ men efter ett tag vänjer man sig och kan slappna av och verkligen njuta.

Hon som gav behandlingen var väldigt trevlig, och efteråt blev de direkt hem för att duscha!

Man känner sig väldigt avslappnad efteråt och Joels mamma tyckte jag såg ut som en ny människa ;) haha




Torsdag 27:e december 2012

Igår åkte vi upp till Kiruna. Tog tåget vid 9 på morgonen från Linköping direkt till Arlanda och så spenderade vi några timmar där, åt lunch, kolla i butiker och läste. Sedan flög vi runt 15 tiden därifrån till Kiruna. Var framme vid 17, blev hämtade av svärföräldrar och även Joels mormor träffade vi lite snabbt på flygplatsen med, hon hade sagt hejdå till några som skulle flyga tillbaka med flyget vi kom med.

Vi åkte hem till svärföräldrar och åt middag, pratade, åt lite gott till tvn och bytte julklappar.

Joel fick ett fint armband som hans bror och far har ett likadant, en resväska, tillsammans fick vi en brandfilt och en guidad tur till LKAB (gruvan.) själv fick jag ett presentkort till spa behandling med choklad! :D Har en bokad tid imorgon så de ska bli roligt och skönt hoppas jag. ;)

Idag var vi iväg på våran guidade tur i gruvan, de var spännande och roligt. Vi var 540m under jorden! Tog lite fina kort och fick fika. Var ganska mörkt där nere, som tur var gick aldrig elen när vi var där nere för då är de tydligen kolsvart och man ser ingenting.

Efter våran tur i gruvan så åt vi på restaurang med svärföräldrarna, Joels bror och hans fästmö och deras son, himla mysigt. Sedan åkte vi även hem till dom och fikade och Mika (Joels brorson) fick sin julklapp.

Nu sitter vi hemma i soffan hos Joels föräldrar och kollar på Indiana Jones. Jag har fått en lite lätt förkylning, har känt att den legat och lurat länge och nu har den till slut brutit ut, kanske för att silvia var förkyld när jag va i Jönköping.




God jul

Vill bara önska er alla en riktigt..
 




Söndag 23:e december 2012

Sitter hemma hos Silvia just nu i hennes kök, vi sitter med våra laptop och surfar runt lite ;) har skickat över bilder till henne som vi tagit i helgen. Vi har inte ens ätit frukost än, haha. Sov mycket längre idag, vi la oss ganska tidigt och sov till typ 11-12. Kvällen innan sov vi ju endast några timmar, då var ju Camilla här och sov också.
 
Haft en väldigt bra helg, vi var i stallet några timmar igår och red. Tog en del bilder då ;) Tänkte ladda upp dom så ni får något att titta på. Sedan har vi gått på A6 två dagar, jag hittade några fina underkläder - så jäkla svårt att hitta bhar som har större än C-kupa, så när jag faktiskt hittar några bra så blir jag överlycklig! Hittade även en fin topp, i vinrött. Älskar den färgen!
 
Tycker någon butik borde satsa på att göra bhar med större storlekar så de finns till oss som har de, från D-kupa och uppåt liksom. Fina ska de vara också och inte bara "vanliga" tråkiga med typ inget mönster och inga fina färger.
 
Sedan har vi ätit massa gott, pizza, tacos, äggröra till frukost, en jättegod drick yoghurt som mellanmål i stallet och tårta. Har kollat film och haft ansiktsmask kväll. Tyckte helgen bara flög iväg, men kul har vi haft!
 
Men nu längtar jag faktiskt hem till min sambo och lilla vovve! Hem och fira jul, sen är de inte många dagar kvar tills vi åker upp till Kiruna. Längtar så mycket till nyår!
 
Ikväll ska vi nog spela bingolotto, är ju uppesittar kväll! Någon mer som ska spela? :)
 
 
 
 
 
 



Bruno Mars

Just nu sitter jag på bussen påväg till Jönköping. Bara en halvtimme kvar snart! Blir förmodligen inte jätte mycket bloggande över helgen men jag hoppas jag har lite roliga bilder att lägga upp på söndag när jag kommit hem igen.

Ni har väl inte missat att Bruno Mars har släppt ett nytt album?!!

Jag älskar de! Sitter och lyssnar på just de albumet nu, har redan några favoriter men hela albumet är grymt!




Julbak

Gick upp tidigt idag, åt frukost, gick ut med Nala, fixat oss och åt även lunch sen åkte vi ner mot stan. Lämnade in våran bild på framkallning och köpte en ram..
 
Sedan åkte vi till min kära bror. 
 

Idag stod julbak på schemat! Blev några extra svängar till Hemköp, då vi glömt lite saker osv.. Men till slut var vi igång, började med pepparkakor. Sedan gjorde vi även äggtoddy för att testa de, och kan ju säga att jag förmodligen inte dricker de igen.. Vi tror att vi hade för höga förväntningar för man har hört så mycket om de, kanske man testar om man får en professionellt gjord äggtoddy eller får en hos någon amerikansk släkting, men inte annars! ^^
 
Vi hade i alla fall jätte kul och det var en väldigt lyckad dag tycker jag. Inte sett min bror på länge, så var kul att hinna se honom en gång till innan året är slut.
 
Vi tänkte även göra chokladknäck, men tyvärr hann jag, Joel och Nala inte stanna kvar tills knäcken hade kokat färdigt. Vi var tvungna att ta bussen ner till stan för att hinna hämta vårat foto innan butiken skulle stänga. Tiden hade ju bara flugit fram! Vi hann precis till butiken i tid, sedan åkte vi hem och gjorde en jättegod middag med kotletter, klyftpotatis, sallad och pepparsås.
 
Jag har varit så sugen på knäck så jag gjorde egen chokladknäck nu på kvällen också, eftersom vi inte hann stanna kvar hos bror min och göra klart knäcken där. Den blev himla god, men jösses vad de är krångligt och kletigt att få ner de i små formar. Och så stelnar de ju också så man måste vara snabb!
 
Väldigt nöjd med hur dagen varit :) imorgon åker jag ju ner till Jönköping för att vara där över helgen, har inte riktigt förstod själv att jag faktiskt åker ner imorgon. Var så sjukt länge sen! Men de kommer bli väldigt väldigt roligt!! 
 



Julklapp

Go kväll!
 
Idag har de varit full rulle här hemma, sambon är ledig idag och imorgon så vi passar på och njuter för fullt! Har även haft tvättdag, fotat lite bilder på oss, kollat film, handlat och mys massa såklart. Till middag blev de kebabrulle, mums!
 
Har som sagt fotat lite bilder på oss, Nala fick vara med också. Vi ville ta ett fint kort på oss för att rama in och ge bort som julklapp till mina svärföräldrar. Fick en hel del fina bilder, flera med Nala. Först var de tänkt att bara ha på mig och Joel men sen stod Nala och pep massa hela tiden när vi tog korten, så vi plockade upp henne i famnen så fick hon också vara med på några. Och av de som vi tyckte mest om sen, vi hade några vi valde mellan, så var de alla bilder med Nala som vi tyckte blev bäst.
 
Så nu har jag tagit bort röda ögon och klippt till bilden lite i Photoshop. Hade gärna gjort mer om jag visste mer hur man använder Photoshop, men har inte haft de så länge och därför inte hunnit öva jätte mycket. Men är nöjd med bilden ändå. Vi ska lämna in den och få den utskriven på fint fotopapper med, då kanske de kan ändra om man kommer på något också.
 
Vad tycker ni om bilden? :)
 



Glossybox - December

Idag kom månadens Glossybox!
 
Fin box - silvrig och svart papper med stjärnor inuti. Innehållet då?..
Jodå, är nog väldigt nöjd med månadens box.
 
 
La sultande de saba - Body lotion
 
Anatomicals - Body wash
 
So susan - Eye shadow
 
Zoya - Nailpolish
 
Kiss nails - Manicure
 
 
 
 
 
 



Yoga

Hejsan!
 
Tog en liten bloggpaus över helgen, skönt att göra så ibland :)
 
Idag har jag haft fullt upp. Var nyss iväg och skickade iväg en hel del grejer som blivit sålda, många som köper nu innan jul. Sitter här med Nala nu och funderar på vad jag ska äta för något, ska iväg och träna sen. Blev ingen yoga igår så ska sticka ivög och köra ett yoga pass idag istället.
 
Nu är det även bestämt att jag åker ner till Jönköping över helgen! :D Kommer bli så kul!! Ska bo hos Silvia och se hennes nya lägenhet, kommer bli massa myskvällar och massa skoj hela tiden. Vi måste äta pizza! Jag saknar pizza från Jönköping, med den riktiga kebabsåsen!!!! Vi ska nog även gå på A6, var ju hur länge sen som helst som jag var där, ska bli så kul! Jag längtar verkligen till helgen nu, få krama om min bästa vän igen och umgås massa.
 
Självklart hoppas jag att Camilla kommer vara med oss massa också, så att våran trio är hel och får umgås hela helgen tillsammans. Mina underbara bästa vänner, vi kommer ha en så kul helg! 
 



Träningsvärk

Igår klippte jag Joel och sen var vi på stan en sväng på eftermiddagen. Köpte lite fler saker att ha i granen då vi tyckte våran såg lite tråkig ut, men nu är den jättefin! ;)

Idag ska jag inte göra någonting. Har sån jäkla träningsvärk. Körde ganska hårt på gymmet i tisdags och sen i onsdags körde jag ett danspass. Kände redan på onsdagen att jag hade träningsvärk men jag kämpade på med dansen ändå! Var helt färdig efteråt och än idag känns de så satans mycket i kroppen. Hoppas de hinner försvinna innan yogan på söndag bara.

Tänk att de redan är fredag! :)




Luciatåg

Såhär fint ser de ut i vårat köks fönster, mammas jättefina lucia tåg!
 



Man når toppen endast..

..för att trilla ner igen, dubbelt så fort.
 
Man skulle kunna säga att jag haft en dålig dag. Man skulle kunna säga att den bara blev värre och värre. Man skulle kunna säga att jag tappat livsglädjen en hel del idag.
 
När något man sett fram emot, planerat för och praktiskt taget varit väldigt glad för går åt helvete, ja då är de inte så kul längre... Känner mig ganska så värdelös idag.
 
Något man velat så länge, när man äntligen känner att man är på topp. T.o.m kommit igång med träning och tänkte att man skulle få lite mer rutiner igen i vardagen. Men då ska de självklart skita sig totalt och man trillar ner från toppen dubbelt så fort som man tog sig dit. Börjar om igen då.
 



Danspass

Har fått i mig mat, kollat Julkalendern precis och jag har nästan hunnit med allt jag skulle idag.
 
Ska snart dricka min Celsius, och sedan bege mig till gymmet för att testa ett danspass. Alltid tyckt om att dansa, saknar när jag var mindre och vi var flera st som hängde på fritidsgården på kvällarna, var mest nere i källaren och dansade. Eller när de var högstadie discon och vi såg de som ett tillfälle att öva på våran dans. De var tider de..
 

Jag saknar Jönköping ibland, framförallt saknar jag mina vänner som finns kvar där. Mina bästa vänner, jag älskar er och hoppas att vi lyckas styra upp en helg för mig att komma ner snart!! 
 



Mer sömn

Brukar sova ganska länge, men idag kom jag upp tidigare. Beror mest på att Joel börjar först vid 12 och jag har så mycket lättare att komma upp om han är hemma fortfarande när jag tar mig upp ur sängen.
 
Hade jätte svårt att somna inatt, kändes som jag låg vaken och vred mig i flera timmar innan sömnen kom.....
 
Idag har jag kanske mycket att göra, ska bl.a. skicka iväg ett paket, göra pepparkakscheesecake, lägga ut lite fler grejer till försäljning och träna..
 
 



Motivation

Ska träna idag igen så jag behöver lite motivation!!
 



Celsius

Nu har jag testat Celsius några gånger, och jag tycker faktiskt att de funkar bra.
De känns som att man faktiskt orkar de där lilla extra på gymmet eller passet när man druckit en Celsius innan. De smakar underfär som billig läsk, antar att de smakar lite "annorlunda" för att de inte är något socker i. Nu säger jag inte att de smakar helt förfärligt heller.
 
Jag kommer definitivt fortsätta med Celsius, så har ni några bra tips på vart man köper dom billigt, lämna gärna en kommentar!

 
 
 
 



Gulaschsoppa

Sitter och kollar på tv, äter middag som jag har lagat - gulaschsoppa och dricker en cider. Har självklart crème fraîche och bröd till också, så himla gott!!

Just nu tittar vi på Nobelfesten men snart blir de att se dagens avsnitt av adventskalendern.

Haft en väldigt mysig och bra måndag idag, sambon är ju ledig. Hoppas ni haft en bra måndag också :)




Måndag 10:e december 2012

Dagarna bara flyger iväg tycker jag!
 
Tänkte berätta lite vad jag tyckte om yogan igår. De var himla mysigt i lokalen, då de var tända ljus och inga lampor som var på och lugn musik som spelades, tyvärr var de lite kallt bara.
 
De kändes bra, en del rörelser och positioner var väldigt svåra, man darrade lite då och då, fick liksom ta lite stöd och göra om ibland.. Och balans övningarna var lite skakiga, men de såg likadant ut för de flesta.. även hon som håll i passet, så man var väl inte helt ur usel.. Haha!
 
De var roligt i alla fall :) och hon som håll i de sa att man ska ge de 4-5 gånger i början. De tog tydligen ett halvår för henne innan hon lärde sig allt med andningen.. Var lite svårt att hänga med i ;)
 
Övningarna för magen kändes att dom tog rejält! sen var de ju avslappning också, himla skönt. Efteråt kändes väldigt bra, så kommer definitivt testa fler gånger, förhoppningsvis med Jenny då också :)
 



Yoga

Ikväll ska jag och Jenny iväg till F&S och testa på ett yoga pass. Är de någon av er som testat yoga?
 
De ska bli väldigt kul och intressant! Får se om de kanske även blir att besöka gymmet innan eller efter.. Beror väl på hur mycket yogan tar på en ;) Hade varit kul om man blev lika smidig/vig som man en gång var..
 



Julstämning

Snön ute blir ju bara mer och mer, kylan håller sig kvar och allt känns sådär mysigt när man sitter inne i värmen och tittar ut på den vita, fina snön som lyser upp allt så fint.
 
December är magisk..
 
 
 



Helgen

Igår var jag och sambon iväg på stan en stund. Vi började med att äta kina mat, riktigt gott var de! Har bara ätit de på en restaurang i Jönköping tidigare men de var ännu godare på restaurangen här som vi åt på!
 
Efter lunch så skildes vi åt ett tag för att göra lite olika saker på varsitt håll, jag gick och köpte en julklapp till Joel och han åkte iväg till en kompis för att lämna en grej där. Gick runt i olika butiker och tittade lite medans jag väntade på att han skulle komma tillbaka. Fanns så mycket fint som jag hade velat ha!!
 
När han kom tillbaka till stan sen så gick vi och handlade innna vi åkte hem. Här hemma satte vi upp julgranen, blev väldigt fint och mysigt men de saknas fortfarande något så än får ni ingen bild ;)
 
 
Idag händer inte särskilt mycket, blir en lugn lördag bara. Ska se klart filmen vi började kolla på igår sen när Joel kommit hem från jobbet. Ska lägga in tvätten som vi tvättade igår också, funderar på att baka en till pepparkakscheesecake.
 
Längtar tills imorgon, då ska jag och Jenny testa ett yoga pass på F&S. Ska bli kul! :D
 



Duktiga jag

Kom nyss hem från gymmet, satan va allt kändes mycket jobbigare idag än de gjorde i tisdags. Men jag gjorde de! Svettades som en gris men gick mycket nöjd därifrån, inte nog med de jag promenerade hela vägen hem också trots all snö!

Har ju i princip snöat konstant, så nu är de mycket snö här. Men gick via Stångån så de gick ganska fort. Ska kolla julkalendern nu innan jag hoppar in i duschen!




Fitspo

Idag är de träning som gäller igen. 
Så här är lite motivation!!
 
 
 
 
 



Glögg och kanderade jordnötter

Är de bästa! Julkänslorna blir fler när man kollar ut och allt är vitt också!

Mysfaktorn är hög här hemma  

 




Nyårsskor

När vi var iväg och shoppade i veckan så gick vi in på Scorett för jag skulle kolla på ett par skor till nyår som jag fick tips från en av er om, skorna är från märket Tiamo. Hade tänkt köpa några andra liknande och ville se hur dessa såg ut och testa dom.
 
De var väldigt sköna och så sa vi att jag kunde ha dessa som reserv ifall jag inte skulle få tag i de andra skorna jag tänkte först.. Sen gick älsklingen och frågade om skorna på Scorett fanns på lagret i min storlek, så kassörskan gick och hämta dom och då säger Joel att han köper dom till mig som en julklapp. Jag måste ju ha världens bästa sambo!! ♥ Testade båda skorna och blev bara mer kär i dom, nu ska jag ha dom till nyår!
 



Träningsstart

Har varit och tränat första gången här i Linköping idag. Var himla härligt att komma iväg!

Vann en tävling på fb häromdan också om ett prov paket Celsius. Har velat testa dom ganska länge nu, hört mycket bra saker om dom. Passande nog fick jag ett sms idag om att hämta ut mitt paket med 6 st Celsius, en av varje smak!

Tog en jordgubb/kiwi en timme innan jag skulle träna, men den var inte särskilt god.. Haha ^^ bra att jag får testa alla smakerna nu i alla fall om jag vill fortsätta med dom sen.

Har ätit middag med mamma och har nu ricin olja i håret och ska kolla ett avsnitt Gossip girl innan duschen!




Massage olja

Vi har testa flera olika massage oljor nu.. Först en som var som en sten som smälter när man drar den längst t.ex armen.. Köpte den i en butik här i Linköping som heter Lush. Den höll länge och var väldigt bra men de var ändå rätt jobbigt att det var just en massage sten, de är så mycket lättare med massage oljor i flaskor. Gick väldigt lätt in i huden, de var ju även som en lotion, så var inte farligt att lämna kvar.
 
Vi har även testa en massage olja från Apoteket, tror den hette Trust in lust. Den var helt okej också, inget märkvärdigt egentligen. Även den höll länge, tyckte bättre om den då den var i flaska. De kunde ta ett tag innan den gick in i huden, då kände man sig lite kladdig..
 
Nu har vi en massage olja som kommer från The Body shop, den luktar gudomligt och är på flaska. Den går rätt fort in i huden också. Sambon överraskade mig för några dagar sen när han kom hem med denna, han vet hur mycket jag tycker om när han ger mig massage och de är ju mycket lättare och skönare med massage olja! Vi har inte haft en på ett tag innan denna så de var en riktigt bra överraskning! 
 



Vantar och mössor

Tänkte visa er mina fluffiga och sköna vantar som jag köpte på H&M igår! De är väldigt varma och sköna så dessa ska jag ha med mig till Kiruna, kommer nog inte alls frysa om händerna då!
 
 
Även mina vantar från Nelly som kom hem till mig igår.
 
 
Och mina två nya mössor som jag köpte på Lager 157, så kul att de har öppnat i Linköping!
 
 
Allt i svart ^^ men de passar ju till allt då!



Pepparkakscheesecake

Till första advent bakade jag en pepparkakscheesecake, den blev otroligt god! Sista biten ska jag och sambon dela på när han kommer hem från jobbet. Jag och mamma sitter och fikar på varsin bit nu ;)

Jag ska i alla fall baka en ny sen när denna är slut!

Så lätt att göra och väldigt gott, receptet hittar ni här.

Tyvärr kom jag på lite försent att ta en bild ;)




Nelly magazine #6

Har varit och stor handlat mat med sambon idag, sen fick han hoppa in och jobba eftersom en kollega är sjuk.

Passade även på att köpa ett par riktig varma, mysiga och fluffiga vantar till mig från H&M!

Sambon fortsätter att skämma bort mig, genom att köpa mer julklappar till mig! Han önskar sig inget i julklapp och är typ nöjd så länge jag är glad över mina julklappar ;) men jag vill ju ändå köpa något till honom, så vad köper man till sin sambo som inte önskar sig något?! Har ni några tips?? :)

Just nu har jag skickat iväg lite häst grejer som jag sålt, posten kom precis (väldigt sent för en måndag) och då fick jag även vantarna jag beställt från Nelly, dom tog väldigt lång tid på sig måste jag säga! Fick även med Nelly magazine så nu sitter jag och kollar i den. Mycket fint på sidorna, kolla bara alla fina klänningar!

Tur man redan har en nyårs klänning ^^ haft beslutsångest annars! Haha




För häst intresserade

Ville bara tipsa er häst intresserade av att jag säljer en hel del billiga ridkläder och häst grejer på Tradera, så gå in och kika på om de finns något ni är intresserade av och lägg bud! ;)
 
Här har ni länken!
 




Nalas första vinter

Inte hunnit ta några bilder på Nala ute i snön som kommit, så lägger upp några från hennes första vinter. Bilder ute i snön blir ju så fina, hon är så söt min lilla prinsessa! ♥♥
 



14 månader

Idag har jag och min andra hälft varit tillsammans i 14 månader
 
  
Tiden går så fort, och redan är de 1 december också!
 
Känner mig lite lätt uttråkad idag och har inget som jag behöver göra heller.. Funderar på att locka håret med en locktång bara för att ha något att göra. Var väldigt länge sedan jag gjorde de så behöver kanske lite övning ^^ funderar nämligen på att locka håret till nyår. Har ju min outfit, med klänning och skor klar nu ;) så nu ska jag fundera mer på smink och hår.
 
Väntar med spänning för att få veta om jag kommit in på kurserna jag sökt nu till våren också.. Man ska få reda på de i december, runt den 12:e eller något sånt tror jag de var.. Vill veta nu!